Hirdetés

2024. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows XP (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

Windows XP kérdések és válaszok

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#49540) brd válasza #03412736 (#49536) üzenetére


brd
nagyúr

konvertálni, pl. az Oracle Virtualbox OVF formátumba is, habár a virtuális gépen lévő illesztőprogramokat nem tudja menet közben átírni, ezért a VirtualBox alatt jó eséllyel kék-halálozni fog a virtuális XP..

Szeretném kiegészíteni az irományodat, mert félreértésre ad okot. Alapvetően 3 okból futhatsz ilyenkor BSOD-ba XP-vel. Az egyik az, ha a fizikai gépen használt valamelyik driver olyat csinál, hogy a HW hiányában kinyírja (BSOD) az OS-t. A másik az a háttértárló-kezeléssel kapcsolatos probléma, több részletben: itt egyrészt az lehet gond, ha a háttértároló AHCI-nek van beállítva a virtualizációs programban az adott virtuális gépnél; ezt alapból az XP nem kezeli (megoldható, de alapból nincsen hozzá drivere), másrészt az, hogy az XP, még a fizikai gépen, eleve AHCI módban lett telepítve (integrált driverrel), így az alap IDE driverek nem kerültek telepítésre; ha egy ilyen XP IDE háttértárolókat kap - ami a legtöbb virtualizációs programban XP OS-hez az alapbeállítás - bizony BSOD lesz az eredmény. A harmadik az az, ha a CPU architektúra más, ezt sajnos kézzel kell megmókolni, ha nem akarja az ember újratelepíteni.
Az első eset viszonylag ritka, és ott általában a konkrét driver neve is szerepel a BSOD képernyőn, könnyű kideríteni. A második eset a leggyakoribb, és elhárítani is viszonylag könnyű. A harmadik esetben pedig a felhasznált környezet különbözőségéből (más a CPU gyártója) lehet arra gyanakodni, hogy erről van szó.
Nem tudom, hogy a WMware képes-e eltávolítani/beállítani már létező drivereket, vagy csak hozzáadni, de ha csak hozzáadni, akkor az 1-es és 3-as eset, ill. a 2-esnek egy része WMware esetén ugyanúgy gondot fog okozni. Ha a fenti 3 probléma egyike sem áll fenn, akkor VirtualBox alatt is ugyanúgy el fog indulni a fizikai vasról áthozott XP.

The only real valuable thing is intuition.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows XP (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.