Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-09-08 22:04:37

LOGOUT.hu

Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#41701) Laraxior válasza orion1025 (#41700) üzenetére


Laraxior
titán

Ramegy egyaltalan a 6-os belso atmeros? Erre 8-as kellene szerintem.
Praktikerben, meg kerteszeti boltban keresd. 11/8-as van.

[ Szerkesztve ]

"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."

(#41702) Frenky89 válasza proci985 (#41699) üzenetére


Frenky89
őstag

Tehát akkor a helyzet kb. az hogy:
- épített (használt cuccokból)
- Eisbaer, Predator, vagy valami hasonló
- épített (új cuccokból)

(#41703) orion1025 válasza Laraxior (#41701) üzenetére


orion1025
őstag

Nem jó rá a 8-as belső, mert az alja csak lafog ahol 7mm az átmérő, így frankón ereszt is, a bilincs sem fogja össze rendesen. A 6-os most is rajta van, egész kényelmesen rá lehetett tenni, pár napot várok, hogy mit mutat, mert a BigWater cső egy este alatt szétrepedt több helyen.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#41704) proci985 válasza Frenky89 (#41702) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

A predator gyakorlatilag egy alulfeszelt DDC pumpa (topikban épített rendszerek jórésze is ezzel megy szintén alulfeszelve mert gyárilag irdatlanul erős), van hozzá egy rendes EK radi (megintcsak topikban elég sokan használnak, nekem is van kettő tőlük a gépben), egy supremacy blokk (megintcsak elterjedt a topikban az épített rendszerek között), meg némi 13/10es cső, csatlakozó és folyadék, meg egy gyorscsati (ahogy az egy épített rendszernél kell).

A CM Eisberg egy átmatricázott alphacool set egy belépő blokk+pumpa kombóval és egy ultrakompakt tartállyal. Gyakorlatban az is inkább már épített víz.

Ha megnézed, vannak előre összerakott rendszerek, pl az EK L széria (pl L360), az XSPC raystorm, a Phobya és az Alphacool vonatkozó setje is jó. Ezek annyival gyengébbek egy Predatornál, hogy neked kell a csövet összevagdosni és feltölteni a motyót a végén. Az EK leírásai pl biztosan annyira közel vannak a hülyebiztoshoz, amennyire egy vízhűtéses rendszernél lehet (én kezdőknek emiatt szoktam ajánlani őket), de a többi gyártó is elvileg közel van. Amiben jobbak a darabos rendszerek az az, hogy jellemzően van hozzájuk külön tartály, tehát egyszerűbb őket újrafeltölteni / jobb kinézetet lehet velük elérni / több tartalék van bennük. Mondjuk a tartalékról annyit, hogy nálam 2000rpmen (majdnem minimum) megy a D5 1 CPUblokkal + 2 GPUblokkal és négy radiátorral.

Használtnál hacsak nem találsz egész setet amit megspórolsz pénz az lehet extrán időben bele fog menni, főleg ha nulláról kell kitalálnod, hogy mi hogyan merre. Használt cuccoknál lehet olcsón nagyon jókat kifogni, meg lehet, hogy utána két napig fogod áztatni a trutyit a radiátorból / blokkból.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#41705) TESCO-Zsömle válasza Frenky89 (#41698) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Na jó legyen, bár kissé paradox a hőmérsékleti nyugalom javára elkótyavetyélni a garit.

Mit szeretnél? alacsony hőmérsékletet, vagy garit? Mert ha mindkettőt, akkor egy darabig cserélgetheted ám újra a procit... Már ha egyáltalán elfogadják garanciába, mert ha gyári órajelen nem megy 70°C közelébe, akkor "az jó". És elhajtanak. Persze ez bolt függvénye is.

És kb. mennyivel tud kevesebbet a Predator?

Mihez képest? Nem sokkal egyébként, mert Predi eléggé jó árban van a tudásához mérten. Nyilván a már említett okokból és trükkökkel ki lehet hozni olcsóbban, ezért akinek nem derogál az építés az ezt az utat választja. De ha építés nélkül akarsz teljesítményt, nem sok alternatíva van.

No, akkor már is kérdés, hogy jól értem-e, hogy több opció van.

Jól. Nyilván az alapot behelyettesíted egy az apróról lőtt változattal, illetve tetőből sem az EK a legajánlatosabb. Mivel a DDC irdatlan erős és emiatt kissé zajos is, így erősen ajánlott a Phobya tető rá. Ennek az a trükkje, hogy 50 deka sárgaréz. Egyszerű, mint a faék. Egy papírlapot könnyebben megrázol, mint egy 20 kilós vasdarabot. Tehetetlenségénél fogva csillapítja a rezgést.

A nagyobb tartály gondolom csak a feltöltésnél jelent pluszt, vagy van más előnye is?

Igen- Általában a könnyebb feltöltést/légtelenítést (bár ezt a megfelelő elrendezés és kötési sorrend is megoldja) és látványelemként is funkcionálhat.

Másrészről pedig melyik pumpa az, ami halk, illetve jól látom, hogy a különböző márkás D5, vagy DDC pumpák gyakorlatilag ugyan arra az alapra épülnek csak más-más top van rajtuk?

Igen. DDC-t és D5-öt a Laing gyártja, OEM beszállítóként több márkának. Maga a motor licensze az övék, csak ők csinálhatnak ilyen félgömb alakú csodákat. Ennek köszönheti a kompaktságát és az erejét. D5 a leghalkabb, de az is csak lecsavarva, úgy viszont az erre alkalmas DDC-k sem hangoskodnak. Igazából ha nem extrém a rendszer, akkor a DDC plusz ereje csak légtelenítéskor jön jól, mert bizonyos fokig erőből ki tudja dolgozni a levegőt a blokkokból.

undefined reference to `jobb' Mit kell figyelni?

A CPU-blokk tesztek összesített eredményeit, hogy melyik blokk a legjobb a lehető legkisebb ellenállással. :DDD

Nyilván a modernebb, "új felépítésű" cuccok verik a régieket. Kb az EK Supreme HF az a szint, amit érdemes belőni, annál régebbi/másabb felépítést csak ha újabb. A legtöbb gyártó ezt vette át/másolta le és ezzel a béllel terítik most a cuccaikat, míg az EK ment tovább a maga utján, de lényegében már "csak" simogatás van. Nincs spanyol viasz, vagy vmi új áramlástani jelenséget kéne felfedezni és kikutatni, vagy vmi új anyagot, aminek jobb a hővezetése a rézénél és nem számottevően drágább a gyártása.

Méretezésben tudtok segíteni?

Itt általában bagolyszemre mennek a dolgok 1-2 ökölszabály alapján, csak az elvetemültebbek számolgatnak...

mennyire lehet szabadon pakolászni a dolgokat?

Teljes mértékben. Nyilván bizonyos elrendezések a légtelenítést nehezítik, de alapjában véve a feltöltött rendszernek teljesen mindegy a kötési sorrend.

Lágy cső nem rossz. Átmérő 10mm belső fölött nem számít. Elvileg az ellenállást csökkenti, de elhanyagolható, sokan csak azért raknak vastag csövet, mert jobban néz ki, mint a vékony. Vastagabb csövet nehezebb hajlításkor megtörni, de nagyobb a hajlítási íve is. A legjobb kombó a színes, de átlátszó folyadék. Teljesen átlátszót azért nem ajánlok, mert az csak tiszta alkohollal oldható meg, ami elég jó oldószer. Plexi nagy töménységben nem szokta szeretni, ami a tartályra rossz hatással lehet. Kivéve, ha Aqualis tartályt veszel, mert az boroszilikát üveg. Karc és vegyszerálló, cserébe lehet kérni nano-bevonattal, ami olyan, mint a kocsik szélvédőjére is alkalmazott vízlepergető-réteg. Létezik szivattyúval/tetővel egybeépített kivitel, de azzal (is) bukod a Phobya tetőt. Tökéletes kombó nincs.

Remélem kielégítő a válasz.

[ Szerkesztve ]

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#41706) Henk


Henk
veterán

Az utóbbi időben egyre többet nézegetem ezeket a monoblock-okat és egyre jobban szimpatizálok velük. Van valakinek tapasztalata vele, hogy milyenek? Nyilván nem gazdaságos mert nagyjából 1 max. 2 lappal kompatibilis. De teljesítményét tekintve van eltérés egy normál cpu blokkhoz képest vagy bármi hátránya ami miatt nem ajánlott?

(#41707) TESCO-Zsömle válasza Henk (#41706) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Semmi. Nekem személy szerint nem tetszik, mert a fullboard blokkok jobban bejöttek, ezek az átkötések miatt túl magasak, nagyon kilógnak az alaplap síkjából és csak a processzor közvetlen környékét hűtik, míg egy fullboard lenyúlt a déli hídig és annak a környékén is kifejtette jótékony hatását. De nincs kimondott hátulütője. Nyilván alaplap kérdése is. mITX deszkára szinte kötelező darab. ATX-re viszont komoly esélyes a külön CPU-blokk, mert azt tovább tudod vinni.

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#41708) Henk válasza TESCO-Zsömle (#41707) üzenetére


Henk
veterán

Z170-es lapokat néztem és arra max monoblock-ot találtam. Viszont tényleg elég nagy kiadás pluszban a mostani cpu blokkhoz képest. Ezért vacilálok rajta mi legyen.

(#41709) Jim Tonic válasza TESCO-Zsömle (#41707) üzenetére


Jim Tonic
nagyúr

Mi az a monoblokk, Skacok? Mert a neten keresve olyat is hoz, ami hidat hűt, de Te azt full boardnak hívod. A monoblokk az CPU + VRM?

Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.

(#41710) proci985


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

az mennyire normális, ha terhelés alatt a procim 25ös deltaTket megy a vízhez képest? i7-3820 (SB-E platform), terhelés alatt a 140Wos TDPt egész jól megközelíti. ez mondjuk egy csúcs léghűtéshez képest még mindig jó, de 35 fokos víz mellett még mindig ott vagyunk, hogy 60 fokot tartja terhelés alatt.

üresben olyan 8 fokokra van a vízhet képest. blokk rendesen fent van, műterheléssel ilyen 1-2 fok különbség van max a magok között.

EK supremacy LTX blokk.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#41711) TESCO-Zsömle válasza Jim Tonic (#41709) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Monoblokk az CPU+lap. Ez rendszerint megáll a VRM-nél, de ha van, érintheti a PCIe splitzer chip-et is, viszont ami a lap alsó felén van, azt nagy ívből leszarja.

Fullboard meg az, ami az egész lapot, az összes jelentős hőtermelő egységet hűti, de a procit nem.

(#41708) Henk: Igen, a fullboard-okat szépen megölték a gyártók, mert sok anyag kellett hozzá, nagy elemek. Az emberek zömének jó ez így is.

(#41710) proci985: Annál a blokknál, akkora teljesítménnyel teljesen normális a 25°C.

[ Szerkesztve ]

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#41712) gyiku válasza proci985 (#41710) üzenetére


gyiku
nagyúr

evo x99 blokkal is kb 20°c az 5820k.

[ Szerkesztve ]

hüllő

(#41713) Jim Tonic válasza TESCO-Zsömle (#41711) üzenetére


Jim Tonic
nagyúr

Köszi. Közben nézegettem a képeket, már értem, mire céloztál azzal, hogy kilóg magasságban. Szerintem elég otrombán néznek ki.

Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.

(#41714) Jim Tonic


Jim Tonic
nagyúr

Új Alphacool radik:
[link]. Videó: [link]

Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.

(#41715) Venyera7 válasza Jim Tonic (#41714) üzenetére


Venyera7
senior tag

Világító logó... :C

(#41716) seniman válasza Venyera7 (#41715) üzenetére


seniman
addikt

Nem "ergébé",nem is köll. ;] :N

PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77

(#41717) DigitXT válasza Jim Tonic (#41714) üzenetére


DigitXT
félisten

Ennyi erővel már lehetne "beépíthető" a venti is, és azon a kábelen hajtható...

(#41718) Jim Tonic válasza DigitXT (#41717) üzenetére


Jim Tonic
nagyúr

Pontosan erre gondoltam én is. Hogy akkor még értelmet is nyerne külső radiátorként, esetleg gépház tetejére, stb.
Meg akartam várni vele a reakcióitokat, de ha végighallgatjátok a videót, akkora bullshit, amit a pali magyaráz.
Ez egy burkolt radiátor, ami 2x akkora, mint a hasznos része, viszont világít. :(

Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.

(#41719) Csokilama


Csokilama
tag

Sziasztok!

Tervbe vettem egy NZXT Manta MATX-re varázsolását. Ehhez hasonlóan:

Szerintetek egy EK Predator leszabályozott DDC pumpája elég lenne a 2 videokártya(GTX 1070), cpu, 240mm slim és saját radiátorához?
Esetleg cseréljem át egy DDC 3.2 18w-re vagy hagyjam a predátort és XSPC D5 Photon 170(D5 vario) + AX240(280) ?

Illetve valaki próbálkozott már nikkelezett rézcsövezéssel ?
Gondolom a hajlitgatás megegyezik a normál rézcsővel.
Viszont van valami extra amire oda kell figyelni ?

(#41720) KAMELOT válasza Csokilama (#41719) üzenetére


KAMELOT
titán

Szép elképzelés. Jó a fekete/zöld kombó!

V1200 - 18CORE - SUPRIMX

(#41721) TESCO-Zsömle válasza DigitXT (#41717) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Az ultimate az lenne, ha víz/radihőfok alapján szabályozná a fordulatot is. Best megoldás lenne házon kívüli radinak.

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#41722) gyiku


gyiku
nagyúr

mire jo, hogy beburkoljak? szebb, jo. ok, hogy lyukas, de azert csak csokken a szabad felulet a legaramlasnal.

hüllő

(#41723) Laraxior


Laraxior
titán

Ötleteljünk.
Milyen csatlakozóra kellene cserélni a GPU blokkon a mostanit, hogy a VGA alá tudjam tenni a hűtőt, minél közelebb. :D
Csúnya a gép, nem szép, nem érdekel, a teljesítménye a lényeg. Plexi nincs a ház oldalán. ;]
GPU blokkot sem fogok cserélni. Két nyomorult csatlakozót maximum, vagy ha van valami más ötlet :R

[ Szerkesztve ]

"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."

(#41724) gyiku válasza Laraxior (#41723) üzenetére


gyiku
nagyúr

a gyorskotozott venti lejonne?
2db 45° al kihozni a sikban kifele, az elolap fele, es alulrol a 4. bovitohelyre betekerni ezt a 3 ventis csodat?

hüllő

(#41725) Pug válasza Laraxior (#41723) üzenetére


Pug
veterán

Csak az FC ;]

(#41726) Laraxior válasza gyiku (#41724) üzenetére


Laraxior
titán

Így van :R

(#41725) Pug: Ja, VGA váltásnál meg szopom a f*szt... :N Ültem már ezen a rolleren, nem egyszer.

Mondjuk úgy látom, hogy ez oké.

[ Szerkesztve ]

"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."

(#41727) LLKobe


LLKobe
veterán

Üdv!

Bocs ha hülyeséget kérdezek, láma vagyok a témában, de nagyon b*ogatja a csőröm ez a vízhűtés dolog ;]

Egyedül a pumpa dolog nem teljesen tiszta még, illetve tiszta, csak nem értek hozzá, és nézném az olcsó de jó megoldásokat.

A kérdésem: ha vennék egy ilyen pumpát, és hozzá egy ilyet vagy ilyet, a kettőt összeszerelem, és kész is a pumpa + tartály kombó? Vagy valami még kell hozzá? :F

:R

Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!

(#41728) gyiku válasza Laraxior (#41726) üzenetére


gyiku
nagyúr

oldallapot akartam irni, nem elolapot.

hüllő

(#41729) Laraxior válasza LLKobe (#41727) üzenetére


Laraxior
titán

:K
Úgy nézne ki mint az enyém a fotón, csak az szebb ;] :D

(#41728) gyiku: Félszavakból is... :K :R

[ Szerkesztve ]

"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."

(#41730) gyiku válasza LLKobe (#41727) üzenetére


gyiku
nagyúr

esetleg uj, ketto az egyben? [link]

hüllő

(#41731) proci985 válasza TESCO-Zsömle (#41711) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

koszi!

ezen lehet ertelmesen meg valahogy javitani, tehat pl van ennel erezhetoen jobb blokk? vagy gyakorlatilag 140Wos TDP mellett felejtsem el, hogy mondjuk 35fokos GPU mellett 50 fokon megalljon a CPU?

nezegettem teszteket, 2011en a CSQ LTX a Supremacy EVOtol se maradt el annyira.

gyiku: koszi!

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#41732) LLKobe válasza Laraxior (#41729) üzenetére


LLKobe
veterán

:R

(#41730) gyiku: Nyilván jobb, csak rögtön + 10K.

Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!

(#41733) #90933760 válasza Jim Tonic (#41714) üzenetére


#90933760
törölt tag

Az elképzelés jó, de ebben a formában ez így semmi, dísz. Ha beleépíthető lenne a venti és a drótról hajtható, mindjárt más lenne a helyzet. De az se lenne túl tökéletes, mert tuti csak slim radit erőltetnének bele, az meg sok mindenre nem elég.

(#41734) TESCO-Zsömle válasza proci985 (#41731) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Jobb blokk és nagyobb tömegáram/nyomás. Esetleg jobb paszta. Ennyi. Ezután már a 35°C-os vízzel kell kezdened valamit. Én nem feltétlenül Supremacy EVO-t nézném, elvileg az új XSPC Raystorm Pro is nagyon keményet harap, ráadásul az ellenállása is kedvezőbb hangyányit az EVO-énál.

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#41735) Leon77 válasza Csokilama (#41719) üzenetére


Leon77
őstag

Szia!

Nekem 12/10-es réz csőből van a rendszerem. Én nem nikkeleztettem le, mert most még ez nálam átmeneti állapot, éppen folyamatban van az átépítése. De láttam előre nikkelezett réz csöveket horror áron. Én a helyedben tuti, hogy megcsinálnám az egészet és utána elvinném lenikkeleztetni, sokkal olcsóbb lenne szvsz. Azt nem tudom, hogy a hajlításra hogy reagál a nikkel réteg. Lepattan, nem pattan. De tény, hogy nagyon szép. (és persze mennyivel nehezebb a plexinél, petg-nél)

Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó

(#41736) KAMELOT válasza Leon77 (#41735) üzenetére


KAMELOT
titán

Akkor az a megoldás amit te is írsz. Először meghajlítod majd amikor kész lenikkelezed.

V1200 - 18CORE - SUPRIMX

(#41737) ViZion


ViZion
félisten

Ha normálisan van felületkezelve, akkor nem pattoghat le.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#41738) Leon77 válasza KAMELOT (#41736) üzenetére


Leon77
őstag

Én összeraknám az egészet. Letesztelném, aztán vagy egy hónap után leengedném és utána jöhet a nikkel.

Amúgy nem egyszerű dolgozni a rézzel, mert elég merev. (mondjuk nincsen nagy gyakorlatom, mert első merev csöves rendszerem) Én is azért használtam kilágyított klímacsövet. De azért így sem volt egyszerű összeraknom. Jelenleg 4 radim van és csak a cpu-t hűtöm, de nemsokára vrm, gpu, északi híd is bekerül a rendszerbe. Sok, sok radival együtt. De majd, ha kész teszek fel képeket, még csak olyan 30%-nál tartok. A rezet váltja a petg, bár abban sincsen gyakorlatom még, de megszerzem menet közben.

Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó

(#41739) KAMELOT válasza Leon77 (#41738) üzenetére


KAMELOT
titán

PETG azért jobb mert átlátszó, így jobban is mutat főleg, hogy cserélheted a víz színét bármikor.

V1200 - 18CORE - SUPRIMX

(#41740) gyiku válasza proci985 (#41731) üzenetére


gyiku
nagyúr

esetleg egy apro dolgot megnezhetsz: mx4 helyett a thermal grizzly hydronaut hozott 1-2 fokot.

hüllő

(#41741) Csokilama válasza Leon77 (#41738) üzenetére


Csokilama
tag

Akkor nagyjából jól gondoltam.

Valószínűleg a hajlitgatás-tesztelés és később nikkelezést választom majd.
Mivel ITX ezért 1-1,5 méter bőven kifutja.

CPU blokknak egy EK szupermaci Full Nikkel adott. EK hátlapot néztem még.

Viszont blokkban a HEATKILLER jobban bejön.
Más csavarokkal gondolom lehet együtt használni a kettőt :F

A pumpa részéről mi a véleményetek ?
EK Predator leszabályozott DDC pumpája elég lenne a 2 videokártya(GTX 1070), cpu, 240mm slim és saját radiátorához?
Esetleg cseréljem át egy DDC 3.2 18w-re vagy hagyjam a predátort és XSPC D5 Photon 170(D5 vario) + AX240(280) ?

(#41742) gyiku válasza LLKobe (#41732) üzenetére


gyiku
nagyúr

viszont amit linkeltel pumpat meg tetot, az 15-18k, garancia nelkul. ezt nem ismerem, de 2 ev gar van ra es 13k [link]
bay rest neztel? [link]

vagy hasznaltan tursz egy EK pump+res combot.

ez kell neked ;) vagy nagyobb tartallyal [link], [link]

[ Szerkesztve ]

hüllő

(#41743) jones965 válasza Csokilama (#41741) üzenetére


jones965
Modder

Lehet kapni nem horror áron nikkelezett lágy rézcsövet szálban, és tekercsben is. Hajlítani lehet csőhajlító spirállal, illetve célszerszámmal. Én már 3 gépet készítettem el ilyen csövezéssel minden probléma nélkül.
Ja, és a hajlítástól nem pattog le a nikkel. Az utólagos nikkelezés is megoldható, itt ráadásul lehet választani fekete nikkelezést, vagy aranyozást, kinek mi tetszik. Más kérdés, hogy utóbbi esetben mi a drágább: a cső, vagy a bevonatolás? Szerintem nem kérdés. :)

(#41744) DigitXT válasza Csokilama (#41741) üzenetére


DigitXT
félisten

Hogy a viharba ne volna elég?:F 2 db VGA ellenállása kisebb, mint 1 db esetén
(természetesen párhuzamosítva őket), a radi margináls, a CPU blokk meg alap...
Ilyen kicsi rendszer esetén nem kell agyonbonyolítani a szivattyú-kérdést...:R

[ Szerkesztve ]

(#41745) proci985 válasza TESCO-Zsömle (#41734) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

Két 290Xel egy körben épp annak örülök, hogy az amibenthez képest 15ös deltaTt tudok tartani a vízzel csendben lévő ventikkel. Mondjuk oldallap még le van szedve de levegős a rendszer.

Ránézek a D5re, hátha 1es fokozat fölé tolva valamit tudnék nyerni.

gyiku: köszi.

---

nézem mondjuk a teszteket, ilyen pár fokokért nem fogom szétszedni a rendszert. a kérdés itt annak is szólt, hogy légről nézve azért elég magas deltaTk vannak a hőszállító közeg és a CPU kupak között, szóval elkezdtem gondolkodni, hogy lehet trutymós a blokk.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#41746) TESCO-Zsömle válasza proci985 (#41745) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

D5 relatíve nem egy erős szivattyú. Tekerd fel csutkára, járasd úgy egy napig és akkor nézd meg a hőfokokat. De mindet.

Illetve egy teljes kötési sorrendet is írhatnál, hőmérővel egyetemben, mert van még 1-2 érdekes lehetőség.

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#41747) Weareus


Weareus
addikt

Áztatásban saját tapasztalattal rendelkező épített vizesek segítségét kérném.
Nem először történt meg velem sem, viszont eddig némi hajszárítózás után mindig életre kelt a rendszer, most nem.
Az alaplap kapott vizet a PCI slotok környékén és a ramoknál is. (és ki tudja még hol). Csontra szétszedett állapotban szárítottam több fázisban órákon át mindent, majd próbáltam minimális hardverrel indítani (VGA-k nélkül, mert van alaplapi vga, 1 ram-modullal, vinyó nélkkül, csak ssd-vel, stb), de semmi, csak az alaplapi ledek világítanak.
Előfordulhat hogy véglegesen kinyírtam a deszkát?
Úgy értem történt már valakivel ilyen áztatás során fellépő végleges hardver-elhalálozás?
Hűtőközeg: víz-alk: 70-30%

Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.

(#41748) Fr3eWar válasza Weareus (#41747) üzenetére


Fr3eWar
őstag

Hogy sikerült?

(#41749) abridabri válasza Weareus (#41747) üzenetére


abridabri
veterán

Nekem a felso radi csatlakozojabol folyt le egy keveske viz (Phobya Zeroclear )az alaplapra , 2db usb3 ,meg az integralt LAN vezerlo kis is nyiffant , de ettol eltekintve mukodik a gep az a lenyeg. Csak szopas volt szerezni olyan PCI LAN kartyat ami mukodik is win10 en... Vagy 3at vettem mire talaltam egy jot :W

(#41750) KAMELOT válasza Weareus (#41747) üzenetére


KAMELOT
titán

Hogy lehet eláztatni egy gépet? Nem tettél oda szalvettákat? Nem húztad rá a csavarokat?

V1200 - 18CORE - SUPRIMX

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.