Hirdetés

2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#36422) cjvt3o válasza zsoltiz (#36420) üzenetére


cjvt3o
aktív tag

Maradok a kiszürkítésnél, mivel lehet, hogy valakit nem érdekel - illetve esetleg nem is érti, hogy mi is lehet - a rendszer működési elve. :)

A /system növelgetés az világos - hozzáteszem, hogy valójában ez egy kényes téma, szigorúan véve (nomen est omen) ide a rendszer működéséhez valóban elengedhetetlen dalvik appokat kellene pakolgatni és bár nem ismerem az stock ICS-t, de nem gondolom, hogy látványosabban összeépültek volna az app-ok a LG rendszerével, mint korábban (a látványost úgy értem, mint mondjuk a MIUI.GB esetében, ahol számos olyan app van (pl. voip, ftp, stb), amely a MIUI rendszerrel szerves egységet alkot, tehát a /system-ben a helye), ezt azonban ritkán tartják be a ROM gyártók. Másodpediglen ebből az OTA-hoz hasonló optimista LG életérzést vehetünk ki, úgy sejtik, az Android 5-6-7 a /system rovására fog fejlődni, és erre jó előre felkészülnek, hiszen a 2x supportját legalább 2020-ig fenn akarják tartani - ámbátor az még csak Android 4.3 lesz az LG tempójával.

A RAM-ra nézve, az sw gyártás értékesítési követelményei hagyományosan a hw lehetőségek növekedésébe vetett mély és őszinte hitből fakadnak (ez így van desktopon is), azaz mind a gyári, mind a marketből bevásárolt app-ok esetében ritka a valóban erősen optimalizált termék, ami persze nem azt jelenti, hogy nem lehetne ügyesebb Droid mutációt gyártani, de a user által kialakított környezet, telepített szoftverek erőforrás igényeit nehéz megsaccolni. Ergo mindenképpen érdemes számítani arra (különösen ennél, a ma már kicsinek számító 512 MB-s Ramnál), hogy kifogyunk az erőforrásból, azaz a swap mint olyan jó dolog, bár tény, hogy a legjobb üresen. :) Viszont teli rammal, dedikált swap nélkül még keserűbb az élet.

Ami a /data vs SD kérdést illeti, nálam kb. 160 app van fenn (igaz ennek többsége játék, amiket a gyerekek tolnak elszántan), ezek egy része a /data-ban (jellemzően a felhasználói appok), a többi sd-n (játékok). Mivel a külső-belső SD kezelés rendszer szinten problémás, ezért be kellett avatkozni a mountba (/system/etc/vold.fstab), mivel a kisméretű internal sd partíciót éppen a játékok zabálják fel széles vigyorral - és bár én el lennék játék nélkül, nálamnál sokkal erősebb igények vannak jelen a piacon, különösen, hogy ugye tegra2 füstöl a dobozban, ami nagyon játékos unitnak lett megszületve.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.