Hirdetés

2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#40051) t_a_m_a_s válasza Real_Necro (#40022) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Necro, én azt mondom vágjatok bele. ha ez a vágy, az álom, akkor amint meglesz rá a lehetőség, pénz, megvenni való pecó, csináljátok! Mi is így voltunk. Néztünk itt Dujvban jobb helyen lakást, társasház szerűséget, sorházat, de a végén akkor is családi ház lett, "otthon". Mondjuk nekem nagyon sokat dobott, hogy vissza tudtunk menni Rácalmásra, mert én ott vagyok otthon. Tehát nem csak simán vidékre mentem, hanem haza.

Azt is megmondom, hogy a kezdeti lelkesedés után utálni fogod mint a szart:) Nem csak a saját tapasztalatom, több haver is így van vele. Ok, gyerekkorodban így meg úgy, de most felnőtt vagy, családapa leszel. A város kicsit elkényelmesít 10 év alatt, a gyerek szívja majd a véred, energiád, ne legyenek illúzióid, a t*k*d tele lesz vele, amikor a hátad közepére sem hiányzik, és a szabad 1,5 órádban inkább néznél egy filmet, vakarnád a t*k*d egy sörrel a kezedben, fórumoznál vagy bármi más, akkor nem ezt teszed, hanem inkább kimész és gyorsba lenyírod a füvet... :)

Holnap majd jól beletépünk...

(#40052) Real_Necro válasza t_a_m_a_s (#40051) üzenetére


Real_Necro
veterán

Kövezzetek meg, de én ezt gyerekként nem csíptem, most meg már hiányzik. :B Persze mindjárt jönnek az ajánlatok, hogy mehetek hozzájuk füvet nyírni... :DDD

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#40053) TayRol válasza Real_Necro (#40052) üzenetére


TayRol
veterán

most vettem fűnyírót, hozzám még ne gyere, tart az új gép varázsa.:)

(#40054) Real_Necro válasza TayRol (#40053) üzenetére


Real_Necro
veterán

Jó kis benyásat? :D

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#40055) madgie válasza Real_Necro (#40052) üzenetére


madgie
titán

Mintha a fűnyírás akkora meló lenne...

(#40056) #40935168 válasza TayRol (#40053) üzenetére


#40935168
törölt tag

Kütyübu*i ;] :DDD

@ madgie: en is gyulolom. Hangos, a zajt eleve utalom es amikor izzadt a karom es ratapad a fu vagy pollenje nyiras es kukaurites kozben, beindul a vakarozas es a piros viszketes :( Mar lenyegesen alabbhagyott az allergiam, de gyerekkoromban taknyom nyalam egybe volt tole, fater megis kizavart nyirni.. (ez is opcio Necro-nak kesobb, a gyerek ha felcseperedik, kivalo rabszolga es hazimunkas, mig apu ramaszik egy quickie-re anyura ;]

[ Szerkesztve ]

(#40057) TayRol válasza Real_Necro (#40054) üzenetére


TayRol
veterán

Jaja. Bár a fater 190 ccm-es Husqvarnájához (vagy mit vett) nem érek fel, nekem ide elég.:)

[ Szerkesztve ]

(#40058) Real_Necro válasza madgie (#40055) üzenetére


Real_Necro
veterán

Egyszer nyáron Zalában jársz szüleim háza közelében, tologathatod 1 órát. Legalább lesz egy kis izmod. ;]

Egyébként nem írtam ilyet, sokan meg sík terepen, párszáz m2 fű nyírásakor is sírnak. :))

"Nádvágóval" (fűkaszán) viszont élvezet vadrózsát ritkítani... volt benne anno részem. :D

TayRol:

Ilyet kell venni: [link] :D

[ Szerkesztve ]

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#40059) Studi válasza Real_Necro (#40052) üzenetére


Studi
addikt

- Szomszéd használhatom a fűnyíróját?
- Persze, csak a kertemből ne vigye ki!

:DDD

(#40060) L4mie


L4mie
veterán

nincs valakinek fölössé vált jó állapotú Nokia 5140-e? :D
vagy csak a háza ennek a telefonnak.

Szentendrei photóstalin volt egy srác aki nokiákat gyűjtött, ő ki volt?

Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák

(#40061) TayRol válasza Real_Necro (#40058) üzenetére


TayRol
veterán

Persze.:D

(#40062) Real_Necro válasza L4mie (#40060) üzenetére


Real_Necro
veterán

KSparrow

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#40063) L4mie válasza Real_Necro (#40062) üzenetére


L4mie
veterán

ty, írtam is neki :D

Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák

(#40064) Freddy76


Freddy76
addikt

Huhuhúúú, megint hitbéli kérdésről megy a vita... Ideális megoldás itt nincs (azaz van, kertes ház Virányoson, 150 milkáért már van, persze azt fel kell újítani). Nálunk is ment az agyalás. Feleségem Zalaegerszegen született, Győrben nőtt fel, Duna mellett, kutya is volt, macska is volt. Én kis faluban, Békés megyében éltem, ott aztán volt minden, még bika is, meg tehén is, majd Monoron éltem kertes házban.

Aztán ingáztam Monor és Budapest között kábé 10 évig. Elég volt. Elég volt a késő vonatokból, a felsővezeték-szakadásokból, a bagószagú utastársakból, hazafelé mellettem mekis kaját evő kamaszból, a gyanús foltokkal tarkított ülésekből, és elég volt az autós dugókból, és pláne elég volt abból is, hogy reggel és este kénytelen voltam zenét hallgatni az autóban, miközben doboltam a kormányon idegesen az ujjaimmal.

Amikor jött a gyermek, mi is agyaltunk, hogy mi legyen, és a nem túl festői Szondi utcából elköltöztünk Zugliget-Virányos határára, kibéreltünk egy lakást. Majd gondolkoztunk, amennyiért ezt a lakást végül megvettük, annyiért marha jó házat vehettem volna szinte bárhol Budapest mellett, amennyit most ráköltünk, annyiért nagyon frankón fel is újíthattuk volna. De nem. Mert:
1. Én utáltam, hogy gyerekként, kamaszként vonatoznom kell, ha múzeumba, koncertre, moziba, buliba akartam menni. Baszki, nekem még egy kefélésért is vonatoznom kellett, soha nem volt monori csajom. Okés, hogy mi milyen baromi fasza gyerekek voltunk a vonaton, akkor is utáltam. És az, hogy mi túléltük, kurvára nem számít. Amikor a 17 éves lányom este tízkor vonatozik haza egy mozi után, akkor valószínűleg nem nyugodtan ülnék, hogy bezzeg mi is túléltük, és egész ritkán molesztálnak 17 éves lányokat a vonaton.* Itt hazatömegközlekedik, vagy beül egy taxiba.
2. Monoron a haverom vakarja a fejét, hogy a körzetes iskolában az elsősök felét, a város legjobb iskolájában az elsősök ötödét adják Kolompárék. Viszi Vecsésre iskolába, ott fasza suli van, igaz, variálni kell a bejelentéssel, meg kell egy ember, aki hozza-viszi. Náluk az asszony nem dolgozik. Én öt busz/villamos megálló körzetben fél tucat kiváló állami/önkormányzati (tehát nem fizetős!) iskolából fogok válogatni. Azaz nem fogok, mert az egy sarokkal (kb. 50 m) arébb lévő általános iskola nagyon jó, nyelvből nagyon erősek.
3. Másik haverom Pécelen lakik, felesége a belvárosban, ő az Árpád hídnál dolgozik. A gyerekeik reggel az elsők, este az utolsók az óvodában. A B verzió az, hogy anya nem dolgozik. De anya dolgozni akar, mert egyrészt azért nem nagyon gazdagok, másrészt nem akar háztartásbeli lenni. Ami pozitív, nekem is megnyugvást ad, hogy Jana dolgozik, nem csak a plusz kereset miatt, hanem azért is, mert ha felrobban a májam, az utolsó gondolatom nem az lesz, hogy éhen fognak halni, hanem az, hogy a nejem fel tudja nevelni a kislányomat.
4. Monoron a gyerek mehet birkózni, meg focizni, meg karatézni, meg van talán egy zeneiskola. Pécelen ugyanez. Szerintem Pátyon, Pomázon, Maglódon ugyanez. Nálunk ismét 5 villamos/busz megállón belül van kortárs balettől elkezdve hárfa oktatáson át szuhaéli nyelvtanfolyamig minden.
5. Jobb eséllyel nem fog a gyerek megzakkani abban, hogy az összes középiskolás osztálytársa A Városban van, és talán nem fogja annyira utálni a falusi létet 18 éves korára, hogy minden álma egy albérlet legyen.
6. Hétvégén mehetek libegőzni, kirándulni, nem kell füvet nyírni meg kerítést festeni.
7. A munkahelyem nem egy óra, hanem legfeljebb fél. Persze ez nem biztos, megkaphatom az álmaim állását Rákoskeresztúron is, de nagyobb eséllyel találok munkát közel így, mintha elköltöznék az agglomerációba. Másrészt a mi szakmánkat figyelembe véve a belváros az esélyesebb.

A fentiek tisztán szubjektív szempontok, nyilvánvalóan eltorzítottan előadva. Nagyon. Nyilván a kertes háznak is megvan az előnye, tök jó, hogy a gyerek kimegy a fűbe, és látom a konyhaablakból, és lehetne egy jó fej kutya is, ez hiányzik. Megértem, ha valakinek ez fontos. Nekem a fentiek voltak fontosabbak. A péceli és a monori haverom nyíltan beismeri, hogy ha újra kezdené, el nem menne Budapestről. A törökbálinti imádja, el nem jönne. Az is ténykérdés, hogy jó szerencsémnek köszönhetően én budapesti viszonylatban baromi jó helyen lakom, de azért vannak ennek a városnak más nagyon élhető, és olcsóbb részei is.

Az pedig szerintem megint csak butaság, ha valaki a munkahelyéhez méri a lakóhelyét, ha kiköltözik Budapestről. Haverom mekkora raj volt már, amikor Diósdon építkeztek, és a Porsche M5-nél dolgozott. Tíz perc oda, tíz perc vissza. Aztán mondták neki, hogy megszűnik a pozíciója, viszlát, és kapott egy jobb állást, a Wallis-nál, a Duna Plaza-val szemben... Most két óra szopóroller naponta. A munkahely változhat, elég könnyen.

Necro, azt csináld, ami neked jó, de előbb győződj meg róla, hogy neked mi a jó... Vagyis szerintem a Végső Nagy Döntéssel várjátok meg, míg a gyerkőc két éves lesz, és látjátok, mivel jár, mivel nem jár egy törpe, jön-e a következő, vissza akar-e menni Tündi dolgozni, stb.

* Ez a "mi is felnöttünk valahogy", meg "mi is túléltük" duma amúgy is nettó fasság. Na ja, minek szuper gyerekülés, én is felnőttem gyerekülés nélkül, szerencsére nem volt semmilyen karambol, mert akkor meghaltam volna (a kislányomnak a 70 ezres Römerjében azért sokkal több esélye van). Meg persze minket sem raboltak ki a vonaton, szerencsére. Párszor verekedtem, szerencsére akkor még nem volt divat kést, viperát, lőfegyvert előkapni, mindenki hazabattyogott felrepedt szemöldökkel, és kész.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#40065) rbalint88 válasza Freddy76 (#40064) üzenetére


rbalint88
addikt

ja, hát aki Mordor és BP között vonatozik ;]

amúgy kb én is így állok hozzá. meg pl itt is lemehetne a gyerek a kertbe és a "placcra" is játszani, csend van, nyugi, jó levegő, minden közel van. ennek megfelelően ez se olcsó környék, de ugye valamit valamiért. élelmes szomszéd szokása szerint nagyon jól vásárolt be, 38M-ból megállt neki egy 150nm-es lakás full felújítva luxus színvonalon.

(#40066) crey válasza Real_Necro (#40052) üzenetére


crey
MODERÁTOR

Kérésed parancs! :D

Sarcasm: just one of the many services I offer.

(#40067) |AP| válasza A Zéé (#40036) üzenetére


|AP|
veterán

"Wekerlével a legnagyobb baj, hogy műemlék az egész, és egy fát se lehet kivágni, vagy egy kerítést se lehet lefesteni engedély nélkül. Arról már nem is beszélve, hogy ilyenek, hogy ablak, tetőfedés, házszín, homlokzat se szabadon választott. Mindazonáltal tényleg egy hangulatos valami :)"
Pont így lehet elérni, hogy valami egyedi és hangulatos is maradjon :)

(#40068) TayRol válasza |AP| (#40067) üzenetére


TayRol
veterán

Barátaink Wekerlén laknak, nagyon jó hely, szívesen mennék oda.

(#40069) Real_Necro válasza Freddy76 (#40064) üzenetére


Real_Necro
veterán

Ha két év múlva kétszer annyiért vehetnék ingatlant, mint amennyit most hitellel reálisnak látok, akkor talán beköltözhetnék egy ilyen helyre, így viszont marad a Duna túloldala és a "nullás". :B
Egyébként nullástól messzebb direkt nem mennénk, kell az, hogy azért jó legyen a tömeg- és autósközlekedés a városba. Az általam felsoroltakból mind be lehet jutni kb fél óra alatt valamelyik metro állomáshoz. Ha a gyereknek Újpestről kellene Téténybe mennie, akkor is utazhatna eleget. Nekünk sem lenne bonyolult elindulni Zalába, mert nulláson pillanatok alatt elérjük a 7-est. Anyósék is 30-40 perc alatt ott vannak kocsival Pátyról Biatorbágy fele.

Mindegyik településnek van nívós lakónegyede, párat már be is jártunk párszor. Igaz, ott nem találni felújítandó házat sem, így többe is kerül. Ezért is gyűjtögetünk még 2 évig, meg akkor hitelt is jobb kondíciókkal tudunk felvenni. Megfelelő iskolák, sportolási lehetőségek már ezeken a településeken is vannak... persze valószínűleg a gyerek nem fog teremlabdázni vagy balettozni, sőt teniszezni sem. Ha szeretne, marad a város, ami még elérhető távolságban van. Nekem nem kell, hogy minden az utcában legyen. Most még kényelmes, amíg első gyermekkel kitapasztaljuk a dolgokat, aztán ha a gyerkőc 1,5-2 éves lesz, meglátjuk. ;)

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#40070) A Zéé válasza |AP| (#40067) üzenetére


A Zéé
addikt

tudom én, de ott felújítani akármit is egy iszonyat horror, és bürokratikus, és a megkötések miatt drága is. Vannak sztorik ismerősöktől műemlék jellegű épületek felújításáról, én azt tuti nem vállalnám be... :N

Just a simple Lineman...

(#40071) Real_Necro válasza A Zéé (#40070) üzenetére


Real_Necro
veterán

Egy régi ismerősöm a vár közelében lakott műemlék jellegű épületben. A lakók nagy része már akkor elköltözött, mert omladozott erősen minden. Emlékszem nem szabadott a korlátnak dőlni mert leszakad. Az erkélynek csak a belső felére léphettünk ugyanezért.A wc-n dinnye nagyságú lyuk volt a falban és télen befagyott az ember segge...

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#40072) |AP| válasza A Zéé (#40070) üzenetére


|AP|
veterán

a túlszabályozás és a felesleges bürokrácia szerintem sem túl jó, de valamit muszáj tenni, hogy ne jelenjenek meg a "beépítem az erkélyt fehér műanyag nyílászáróval, mert kell egy új spájz" és hasonló buherák.
Legalább az olyan helyeken, mint Wekerle.

(#40073) Freddy76


Freddy76
addikt

Wekerlével még egy baj van: Budapest egyik relatíve szennyezett része. Feleségem anno légszennyezettségi térképeket bújt... Budapesten az uralkodó szélirány északnyugati, tehát a város északi-nyugati részének mocskát viszi délre, keletre.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#40074) Studi válasza Real_Necro (#40069) üzenetére


Studi
addikt

Maglódot nyugodtan vedd ki azok közül a települések közül, ahonnan fél óra alatt metróhoz jutsz, mert:
- fél óra a tiszta menetidő Maglódtól a Keletiig
- fenti miatt a vasútállomáson kell laknod. Vagy legalábbis annak 1-2 perces körzetében.
- fél óra az akkor fél óra, ha a vonat nem késik
- de a vonat késik. Mindig.
- nincs alternatív útvonal a gyakorlatban

Ezek a gyakorlati tapasztalatok. Itt lakok Maglódon, de autó nélkül nem mennék sehova.
Számolj inkább úgy, hogy Békásmegyerről ~bruttó fél óra eljutni metróközelbe. Ennél Maglód sokkal messzebb van.

(#40075) Studi válasza Freddy76 (#40064) üzenetére


Studi
addikt

Baszki, nekem még egy kefélésért is vonatoznom kellett, soha nem volt monori csajom.

Hát ide most be akartam linkelni, hogy mi található Monoron a rosszlanyok.hu-n. Inkább nem linkelem, aki erős idegzetű és gyomrú, az keressen rá. :N :DDD

(#40076) j.bravo válasza Freddy76 (#40073) üzenetére


j.bravo
addikt

Remek, tehát akkor Erzsébeten is megkapom a jóságot :(

Whatever.

(#40077) Real_Necro válasza Studi (#40074) üzenetére


Real_Necro
veterán

Kollégám is Maglódon lakik, ő buszhoz van közelebb, azzal kb 1 óra várakozással együtt az Örs. Pécelen legalább van vonat meg P+R parkoló.

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#40078) Freddy76 válasza j.bravo (#40076) üzenetére


Freddy76
addikt

Sajnos igen. Persze azért nem pekingi helyzetre kell készülni, de ha megnézel egy légszennyezettségi térképet, láthatod, hogy délkeleten rosszabb a helyzet. A legrosszabb persze a belváros, ez egyértelmű.

Mondjuk én ezen nem paráznék, de a feleségem parázik :DDD

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#40079) TayRol válasza Freddy76 (#40078) üzenetére


TayRol
veterán

Akkor én É-Pesten olyan közepesen vagyok kitéve a rossznak. Igaz, előtte 9 órát az 5. kerületben ülök...:D

(#40080) j.bravo válasza Freddy76 (#40078) üzenetére


j.bravo
addikt

Hehe, a legjobb belvárosban meg edzem, azaz intenzíven veszem magamhoz remek :D Persze hogy belváros a legszebb, az egyértelmű,

Minden elől nem lehet elfutni, illetve lehet próbálkozni, de egy adott szint után már paranoiának minősül.

Na majd nézek térképet, hogy áll szennyezettségileg mondjuk Gyál (húgomék ott laknak, két kölök van), főleg a nullás közeli részek... igaz, elvileg akkor pont az ellenkező irányba fújja a szél a nulláson keletkező naftát.

Whatever.

(#40081) zolka78 válasza |AP| (#40067) üzenetére


zolka78
senior tag

Wekerlei vagyok. Tényleg sok mindent nem lehet, esetleg csak engedéjjel, de azt meg nem kapsz. Pl. nem lehet az ablak sem spaletta nélkül, hozzá tartozik a házhoz, nálunk még sincs, a kutya se szarja le. Nem lehet a házakat sem beburkolni, engedélyt sem adnak rá, sokan megcsinálják, kutya se szarja le. Tetőt sem lehet újítani csak az eredeti formájára, még is aki teheti olyanra csinálja amire kerete van, megint csak le se szarják. Szomszédom az emeleten szerencsés,az ő padlása pont a lakása felett van, hát persze, hogy beépítette amikor jött a másik gyerek, mint ahogy sokan mások is, le se szarják. Más az amit lehet, és más az amit csinálnak. Persze lehet lesz egy új vezetés, és mindenki felül a szopórollerre visszamenőleg.

Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!

(#40082) rbalint88


rbalint88
addikt

:P

(#40083) Mercutio_ válasza Freddy76 (#40064) üzenetére


Mercutio_
félisten

Nem vagy jó arc, de ott a pont.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#40084) t_a_m_a_s válasza crey (#40066) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Húbazz dzsinni, de ráérsz... ;] :DDD

Ezért a poénért egy ceruzás kisötös meg két pirospont :DDD Pont most gondoltam rá, hogy bele kéne fogni a Brian élete, Gyalog galopp újra megtekintésbe... Aztán jöhet a Ponyvaregény, a Kutyaszorítóban meg a Jackie Brown.

Holnap majd jól beletépünk...

(#40085) t_a_m_a_s válasza Mercutio_ (#40083) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

A mondatod mindkét felével mélységesen egyetértek :)

Budapest kontra agglomeráció viszonylatban én is így gondolkodnék. Itt vidéken másak a távolságok, és sokkal kiszámíthatóbb, hogy 8 perc alatt kurvaélet beérek a kisvárosból a nagyvárosba. Még mindig megvan, hogy innen kisvárosból (tulképp falu) be kell járni a gyereknek / hordani a gyereket edzésre, nyelv/zene okításra, különórára stb a nagyvárosba, de egyrészt a nagyváros hanyatlik, a kicsi meg dinamikusan fejlődik, egyre több a lehetőség itt is, másrészt meg tényleg 8-10 perc alatt bent vagy a gyerekért bármikor. Meg talán a közbiztonság is jobb egy picit...

Holnap majd jól beletépünk...

(#40086) Freddy76 válasza t_a_m_a_s (#40085) üzenetére


Freddy76
addikt

Teljesen más távolságokról beszélünk, Totya. És itt nem kilométerben kell számítani, hanem időben.

Sógor győri, amikor durva dugó van, és szenved a csúcsforgalomban, akkor csinálja meg 20 perc alatt a lakás-óvoda-melóhely távot. LOL. Otthon lejön 8.32-kor, berakja mindkét gyereket, elviszi az oviba, ott kirakja őket (náluk nincs bevitel, ajtóban elköszönnek), majd bemegy melóhelyre. Húsz perc.

26 perces menetiőnél már szenvednek, hogy sokat kell autózni.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#40087) *Ropi*


*Ropi*
félisten

Mai poén: Google Maps megnyit, keresősávba saját cím beír (vagy eleve a térkép automatikusan az aktuális tartózkodási helyedre ugrik). A képernyő bal alsó sarkában látni fogsz egy "Pac-Man" ikont, kattanj rá! :))

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#40088) t_a_m_a_s válasza Freddy76 (#40086) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Persze, azért írtam, hogy egyetértek! Bp-en vlszeg én is úgy lennék mint te. Én is úgy vagyok, hogy itthon ha nem érek át a második lámpaváltáson, akkor már káromkodok :)

Pedig most faszán beállítottak 1-2 lámpát Dujvban... 8(!) másodperc zöld, 67(!) másodperc piros. Raktak ki helyre kis számlálót is, ennek ellenére a többség még mindig akkor keresgéli a váltót meg az egyest amikor vált a lámpa. Így 2-3 autó/zöld, aztán egy percig lehet nézelődni. :W

Holnap majd jól beletépünk...

(#40089) Real_Necro válasza t_a_m_a_s (#40088) üzenetére


Real_Necro
veterán

Bp-n jó helyen (értem itt azt, hogy viszonylag közel van mindenhez és pillanatok alatt bent vagy belvárosban) a családi házak (a többség számára) megfizethetetlenül drágák. Mondjuk igaz lehet ez lakásokra is, persze nem panelra. Nézelődtünk pl 3. kerületben újépítésű társast, csak kisebbek voltak, mint a mostani 50m2-es, ellenben 40 milla fölött kezdődött az áruk és abban még nem volt benne a teremgarázsban a hely...
Persze lehet nézni régebbit is, aztán idővel úgy is ugyan annyiba fog kerülni mert felújítással elköltöd.

Kollégám tavaly novemberben vett 80-90m2 körüli családi házat Rákoskeresztúron, közel a buszmeghez 13 milláért. A ház valamikor a 70-es évek elején épült, főfalon kívül mindent cserélni kell, jelenleg ott tart, hogy 2 szoba már lakható, de teljes burkolatcsere, szigetelés nincs, vizet, áramot újra kellett kötni, ja 1-2 éven belül tetőt is kellene cserélni mert rájuk omlik... no ilyenbe meg én nem akarok menni, ennyi szabad időm tényleg nincs.

Szóval megyünk kifelé a városból a pénztárcánknak megfelelően, aztán a nullásnál még mindig ott tartunk, hogy ha igényeset szeretnénk, akkor hitel nélkül nem megy...

[ Szerkesztve ]

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#40090) Real_Necro


Real_Necro
veterán

Mindenki túl van már a reggeli tornán? :D

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#40091) j.bravo


j.bravo
addikt

Urak, nem akarom elkiabálni, de a win8 nyűg úgy tűnik megoldódott, frissített mindent amit akart, és most fasza. Vajon miért így apránként, nem egyben? Mindegy végülis. Csak a Firefox fagy néha de az ugye az ő sara.

Van ellenben másik kérdés :D Mit gondoltok? Akár az ottani tippekről, akár azoktól függetlenül arról higy szerintetek hogyan lehetne megoldani.

Posztom a szaktopikban

Whatever.

(#40092) Real_Necro


Real_Necro
veterán

Tegnap ingatlanos eszmecseréhez még itt egy jó kis térkép hol milyen négyzetméterenkénti árakra lehet kb számítani: [link]

Ebből szerintem megint látszik miért a korábban felsorolt vonalon nézegetünk. :B

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#40093) .: JuSzT :.


.: JuSzT :.
addikt

(#40094) TayRol válasza .: JuSzT :. (#40093) üzenetére


TayRol
veterán

Az az 1 giga ram kevés. Most már tudom (tegnap adtam el a redmi 1s-t).

(#40095) Freddy76 válasza Real_Necro (#40092) üzenetére


Freddy76
addikt

Ti szerencsés helyzetben vagytok, mert nincs sürgető szükség, van idő válogatni. Ha van határozott elképzelés, idő, és valamelyikőtők képes meglátni nem csak azt, hogy milyen az ingatlan, hanem azt is, hogy milyen lehet (én pl. erre képtelen vagyok, feleségem jó ebben), akkor tudtok jó vételre várni.

Haveromék Pécelen laktak, és kerestek egy házat. Kb. másfél évig vártak, elfértek a lakásukban, szűkösen, de elfértek. Aztán jött egy kockaház, a tipikus kádárkocka, 70-es, 80-as évekbeli design. Megvették relatíve olcsóért (15 milla), és ráköltöttek még 15-öt. Csináltak tetőkiemelést, áttették az ajtót, teraszt, és persze kompletten felújították. Most 30 millából van egy 250 nm lakóterületű, klasszul kinéző házuk 900 nm-es rendezett telken... Ha eladnák keresnének rajta legalább 5 millát, de inkább többet.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#40096) .: JuSzT :. válasza TayRol (#40094) üzenetére


.: JuSzT :.
addikt

Lassan csak lesz már készlet a 2 gigásból is. Az is ennyibe kerül, csak a telefon.

(#40097) TayRol válasza .: JuSzT :. (#40096) üzenetére


TayRol
veterán

Az már okés.

(#40098) .: JuSzT :. válasza TayRol (#40097) üzenetére


.: JuSzT :.
addikt

Amúgy meg, a droid fejlesztők menjenek a csába. Lumia és Alma is vígan kurvagyors 1 gigával is.

(#40099) madgie válasza .: JuSzT :. (#40098) üzenetére


madgie
titán

Azért az alma annyira nem, az iPad/Safari főleg nem.

(#40100) TayRol válasza Freddy76 (#40095) üzenetére


TayRol
veterán

Eladó a mellettünk levő 1940-ben épült 6 szobás (180nm) kockaház 700nm-es telken 29M-ért. Mivel a tulajt is ismerjük jól, meg a családját is, mi 23M-ért megkaptuk volna, de. Bő 10M-t kell azonnal rákölteni (igaz utána egy király ház lesz), ám sajna mi nem tudunk egy ekkora felújításba belevágni (egy garázs lassú építése még csak-csak), mert nincs aki felügyelje a munkákat. Szóval inkább kifizetném a pénzt egyben egy jó házra - de olyan meg jelenleg nincs eladó a környéken.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.