Hirdetés

2024. május 28., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#40451) fi:zi'k válasza t_a_m_a_s (#40444) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

Ha 10 perc után fáj a csuklód, az egyértelműen rossz beállítás, feltéve, hogy szoktál amúgy bringázni. Mert ahogy írták, ez is igényel némi megszokást.
A bringáddal kapcsolatban osztom Bálint véleményét, miszerint erre már inkább ne áldozz. Feltéve, ha rendszeresen szeretnéd használni. Ha csak havonta 1-2 alkalommal, akkor kis fejlesztéssel, de legfőbbképpen helyen beállítással simán maradhat. Azonban a zolka által javasolt teljesen kinyújtott lábat kerüld, mivel ugyancsak terheli a térdet. Minden egyes taposásnál jól odavernél a térdeidnek. :N
Én ezek alapján csináltam. Kicsit bonyolultnak tűnhet, de érdemes rászánni azt az 5 percet. Nálam legalábbis használt.

A rücskös-bütykös terepgumid még nem is vészes, mivel középen van egy egészen egybefüggő minta, de természetesen egy semi-slick gumival könnyebb és gyorsabb haladás érhető el.
Ahogy írták, már így is elég magasan van a kormányod, amit ha tovább emelsz, akkor hátsódra fog még nagyobb terhelés jutni. Ez sem túl szerencsés vagy kényelmes hosszú távon.

Először is döntsd el mit is szeretnél kezdeni a bringával-bringázással, aztán jöhet konkrét ötletelés.

Amúgy most volt egész pofás trekking az Aldiban vmi 80-90e-ért.

[ Szerkesztve ]

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#40453) t_a_m_a_s válasza Mercutio_ (#40449) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Nem tudom... viszonylag kényelmes így, illetve mióta van mögöttem 15 kilónyi izgőmozgó gyerek, muszáj, hogy vész esetén majdnem leérjen a lábam...

Amennyit bringázok, marad még ez egy darabig, az elmúlt 5-6 évben talán 1000-1200 km ment bele, az nem egy hardcore bringázás...

Holnap majd jól beletépünk...

(#40454) Mercutio_ válasza t_a_m_a_s (#40453) üzenetére


Mercutio_
félisten

Jaaa, aszittem ilyen nagyon leérő lábas, becsapós a kép/arányok eszerint.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#40455) t_a_m_a_s válasza Mercutio_ (#40454) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Neeem, csak az én kép/arányaim is speciálisak :DDD :DDD

Most, hogy gép el keveredtem, kicsit bővebben:
Szóval az a helyzet, hogy az eléggé elb@szott testalkatomnak köszönhetően (értsd: 165 "magas", 80 kilós görög félisten ;] ) hiába próbálgattam annó a boltban, igazából hosszú távon nem az igazi a bicó sajnos. Egyébként ezekben a kényelmetlenségekben, csuklófájásban valószínűleg az is benne van, hogy tényleg nem tekerek rendszeresen, illetve amit megyek, azt csak nyugger tempóban, gyerekkel a hátam mögött. És ez még jópár évig így lesz, úgyhogy minden bizonnyal marad ez a gép, közlekedőedénynek. Eladni nem akarom, mert kb 6 éves, akkor volt valahol 80-100 körül, gondolom örülnék ha féláron elmenne, annyiból meg nem sok mindenre megyek. Meghát itt vidéken, a párezer Ft-os, bárhol letámasztható roncsok hazájában ki a tök fog nekem 40-50 ezret adni egy nem különösebben kuriózum használt montiért?

Ezért gondoltam, hogy 5-10-15K ráköltésével lecserélem a gumikat, a kormányrudat és/vagy kormányt, esetleg valami állítható darabokra (mint amit Zolka linkelt), aztán kikísérletezem a helyes beállításokat. A prioritási sorrend bringa téren amúgy is úgy néz ki, hogy először az asszonynak kell valami "mammer" női bringát venni jövőre, majd a gyereknek kisbicikli, utána jövök én, végül ha a hamarost születendő kicsi is kinő minden levetett gépet, akkor neki is valami.

Most először is azt tervezem, hogy Zolkához hasonlóan felveszem a fordulatot, és belevágok a napi 15-20 km-es etapokba, esetenként egy 40-50 km-es kirándulósba a gyerekkel. Csak a sok ház körüli szüttyögés mellett nem nagyon akaródzik nekiindulni.

Holnap majd jól beletépünk...

(#40456) Chapel válasza TayRol (#40452) üzenetére


Chapel
addikt

Nice. Az a szürke szörny a végén...hát nem szaroznak, tény. :)

Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/

(#40457) zolka78 válasza fi:zi'k (#40451) üzenetére


zolka78
senior tag

Én bem havasoltam a teljesen kunyújtott térdet, csak azt, hogy valakinek ez a módszer is jó :) . Én sem alkalmazom mert nekem nem fekszik. Ha azt a módszert nézed amit írtam, hogy a nyergre még kényelmesen rátudod emelni magad, akkor még pint nincs teljesen nyújtva a lábad ha ülsz a nyergben.

Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!

(#40458) Mercutio_ válasza t_a_m_a_s (#40455) üzenetére


Mercutio_
félisten

Nyugi, nekem meg túl hosszúak a lábaim és rövid a félistenfelsőtestem, tudom miről beszélsz:)

Amit még olvastam, hogy az áttételt úgy kell megválasztani, hogy - majd a srácok kijavítanak - másodpercenként teker egy teljes fordulatot, különben nem mozognak eleget az izületek, nincs elég "kenésük".
Amúgy én is csak ugatom ezt az egészet, az utóbbi 3 évben csak felpumpálva voltak a gumik :B

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#40459) spanyoll válasza zolka78 (#40457) üzenetére


spanyoll
addikt

En a nyujtott lab es vadlibol rarug a vegen egy kicsit magassagot lottem be. Elso x alkalommal nagyon fura volt, de egyreszt siman megszoktam, masreszt egy 3-5kmph plusz atlagtempot kaptam tole, mert vadlibol tobbet dolgozok. Persze ettol meg embere valogatja, hogy kinek mi a kenyelmes.

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#40460) fi:zi'k válasza spanyoll (#40459) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

Hogy micsinálsz?

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#40461) spanyoll


spanyoll
addikt

Olyan magasan van az ülés, hogy ha kinyújtom a lábam, akkor kicsit "pipiskedve" érem el a pedált az alsó tartományban, ergo úgy tudom a teljes tekerési kört végrehajtani, ha a végén vádliból tolok egy keveset. Lehet, hogy hülyeség de nekem bevált.

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#40463) zolka78 válasza spanyoll (#40461) üzenetére


zolka78
senior tag

Ez szerintem sem jó, bár láttam már ilyet nem egyszer és magyarázták is, hogy miért jó, de sosem tudtam megérteni. Kollégám is, aki szintén bringázik, és elég sokat is túrázik szintén így nyomja. Néha megyünk együtt hazafele mert nagyjából erre lakik mint én, és mindig szörnyülködök, hogy nyújtózkodik. Mondjuk júniusban együtt megyünk 6 napra túrázni, de nem hiszem, hogy gondjai lennének a 61x km alatt, sosem volt gondja.

Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!

(#40464) Byk01 válasza t_a_m_a_s (#40455) üzenetére


Byk01
senior tag

Az nem lehet, hogy a vázméret sem az igazi neked? Vagy segítettek anno a boltban a testmagasságodhoz való méret kiválasztásában?
Az enyém azt hiszem, "két számmal" kisebb, mint kellene. Le is kellene cserélnem, amin komolyan el is gondolkodtam most, hogy találtam egy boltot a kerületben, amelyik SZÉP kártyát is elfogad. Már csak tisztázni kell velük, mire, aztán kipótolni az összeget (bár még így is csak egy méretet lépnék fel).
Esetleg ránézne az értő közönség, hogy megéri-e gondolkodni EBBEn? Előre is köszönöm.

zolka ma délután jártam felétek. Eddig nem jutottam el a Kós Károly térre, de ma beleszerettem. Azt hiszem a jövőben elviszem arra párszor a gyerekeket. Végre egy tér, amin élet van, amit használnak az emberek, nem csak átmennek rajta. Egyébként kicsit place des Vosges (a kedvenc terem Párizsban) érzésem volt

[ Szerkesztve ]

"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

(#40465) spanyoll válasza aleister (#40462) üzenetére


spanyoll
addikt

Annyira nincs magasan, hogy lábujjhegyen érjem csak el és ezért csúszkálnom kelljen; szimplán csak van egy kevés rész a végén amit már vádliból lökök rá. Simán szokható és nem rossz, aztán persze kinek a pap kinek a paplan.

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#40466) t_a_m_a_s válasza Byk01 (#40464) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Nem vittem annyira túlzásba a válogatást, próbálgatást az az igazság. Mivel alacsony vagyok, meg nagyon sokat költeni sem akartam, asszem nincs is túl nagy mozgásterem..
Nem olyan drámai azért a helyzet, illetve tényleg az is közrejátszik a kényelmetlenségben, hogy eléggé esetileg bicózok. Most, hogy két napja erről megy a polémia, megint elhatároztam, hogy többet fogok tekerni. Az lenne a jó, ha rávenném magam hogy bicóval menjek dolgozni, pont meglenne a napi 2*10 km. Csak az a fránya lejtő-emelkedő ne lenne a végén, amitől csatakra izzadok mindig... Úgy meg nem szeretek egész nap ülni, hogy mindjárt a nap elején fullra leizzadok... Sík vagy közel sík terepen pont ideális lenne a táv, kényelmesen fél óra, pont rá lehetne összpontosítani a melóra odafele, le lehetne lazítani agyilag hazafelé. De sajna a domborzat némi kondit kívánna. Biztos, hogy 3-4 hét után már nem lenne annyira izzasztó, csak ugye neki kéne állni. Csak mindig egyszerűbb beülni a kocsiba, és elhajtani :)

Holnap majd jól beletépünk...

(#40467) Andrew31 válasza TayRol (#40452) üzenetére


Andrew31
senior tag

Egy hosszú történet vége, ott kicsit röviden volt leírva és bemutatva, hogy mi is történt.

[link] ezt már nehéz kimagyarázni.... :)

Ha azt csinálod, amit szeretsz, az szabadság. Ha szereted, amit csinálsz, az boldogság.

(#40468) fi:zi'k válasza zolka78 (#40463) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

Eszem megáll. :Y

(#40465) spanyoll
Majd 10 év múlva nézd meg a térded.

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#40469) spanyoll válasza fi:zi'k (#40468) üzenetére


spanyoll
addikt

Miért, ez rossz lenne neki? Pont, hogy azt hittem ez használ neki.

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#40470) fi:zi'k válasza spanyoll (#40469) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

Mert minden egyes fordulatnál kicsapod a térded végállásig, ami egyszerűen nem tesz jót neki. Továbbá az utolsó ~10%-on már erőt sem nagyon tudsz belevinni.
Nézd meg a videót amit linkeltem,(kb) az a helyes.

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#40471) L4mie válasza fi:zi'k (#40470) üzenetére


L4mie
veterán

Jaja úgy kell belőni, a lényeget vadászd ki a videóból :)
nem szabad 10% nál egyenesebbnek lennie a térdhajlatodnak, a másik amire figyelj, hogy amikor előre vízszintesen van akkor pedig a térded ne menjen a bokád elé, max egy picit, itt jön elő, hogy a váz hossza is fontos nem csak a magassága ;)

trust me I'm endzsíner. üüöööö izé volt műtve a térdem, utána nagyon megtanították.

Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák

(#40472) spanyoll válasza fi:zi'k (#40470) üzenetére


spanyoll
addikt

Meh. Gyóvan, megkukkolom majd ha hazaértem, nem azon az 5 percen múlik amíg beállítom faszára.

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#40473) t_a_m_a_s


t_a_m_a_s
őstag

Srácok, kurvajó ez a mai diskurzus a biciklizésről, sokmindenben megokosodtam. Ahogy végigpörgettem ezt a sok infót a kormányállásról, ülésmagasságról meg hogy milyen szögben és mm-re pontosan hol legyen a lábunk, mert különben kurvaszarlesz, eszemben jutott a dédipapám, aki 70 körül lehetett amikor én ovis voltam. Minden fiszfasz nélkül felültetett a csomagtartóra, előre a kormányra felakasztotta a táskáját, aztán felült arra a klasszikus két rugós bőr nyeregbe, és elbicikliztetett az oviba... Mindezt két világháború, egy hadifogság, 56 meg ilyen szepéc kis dolgok után 25-30 évvel...

Asszem kevésbé tudományosan tolta mint mi, de nagyon szeretném, ha annyi idősen még én is úgy tudnék bringázni mint ő :DDD

Holnap majd jól beletépünk...

(#40474) L4mie válasza t_a_m_a_s (#40473) üzenetére


L4mie
veterán

oké, ha neked elég a 12-15 km/h-s sebesség akkor nyugodtan tekerhetsz úgy mint öregapád tolta nem lesz semmi bajod :)
én átlag 25-40 km/h val tekertem ;) ideje lenne idén már előkaparni a cangát.

Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák

(#40475) t_a_m_a_s válasza L4mie (#40474) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Ha ennyivel kell menni, én inkább kocsival megyek... :DDD

Holnap majd jól beletépünk...

(#40476) L4mie válasza t_a_m_a_s (#40475) üzenetére


L4mie
veterán

:DDD
nem tom, én azt élvezem ;)
de az átlag 20 is jó már persze, de ott sem árt már a helyes tartás.
bicajtúrán volt egyszer alföldön, hogy valamelyik kiscsajnak már a 2. nap bedurrant a térde mert olyan üléspozícióban tekert 80km-t mint amikor a boltba meg a suliba tekert előtte évekig. :P

Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák

(#40477) fi:zi'k válasza L4mie (#40474) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

Országúti körversenyeken szokott 40-es átlag lenni. :P

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#40478) fi:zi'k


fi:zi'k
nagyúr

Erre dobjatok már át pár tippet. :R

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#40479) L4mie válasza fi:zi'k (#40478) üzenetére


L4mie
veterán

mármint a kettő között 40 ritkán megy egyenesben :P
sőt mivel 1 évet lassan kihagytam ezért már biztos nem menne.

Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák

(#40480) zolka78 válasza t_a_m_a_s (#40475) üzenetére


zolka78
senior tag

Azért az az átlagsebesség sokkal kisebb mindig mint aminek érezük, látjuk :K . Hiába tekersz egy sebességet már jön egy emelkedő, egy forgalmi tényező, piroslámpa, kocsisor, szarabb út, gyorsítanod, lasítanod kell, és már is veszítesz a sebességből. Én egyenes, sík úton 20-30 között megyek, de inkább 25 fölött, de még is ha bemérem, akkor 19, max 22 átlagot mutat a fenti tényezők miatt. Ezen a túrán az átlagom 18,8 km/h volt, sík részeken folyamatosan 25 fölött mentem ahol lehetett folyamatosan haladni. Igen ám, de ha megnézed, átvágtam a Pilisen, ahol igen csak van emelkedő Pilisszentlászló felé, ott bőven nem annyi az annyi :) . Meg amit fizik is mondott példaként, az országúti körversenyekről, legtöbbszőr 60km/h körül mennek, az átlag az még is csak 40.

[ Szerkesztve ]

Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!

(#40481) fi:zi'k válasza L4mie (#40479) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

Aha, szóval te pillanatnyi sebességről beszélsz. :P

(#40480) zolka78
Ja, egy városi vagy hegyiemelkedős szakasz nagyon meg tudja borítani az átlagot.
Ezért is utálom, hogy ilyen messze vagyok a Margit-szigettől vagy a budai hegyektől. Lámpák és forgalom miatti állandóan megállások, kigyorsítások. :(((

[ Szerkesztve ]

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#40482) t_a_m_a_s válasza fi:zi'k (#40481) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Azért bringával szvsz még a pillanatnyi 40 is jó, átlagba meg nem hiszem, hogy tartható...

Holnap majd jól beletépünk...

(#40483) L4mie válasza fi:zi'k (#40481) üzenetére


L4mie
veterán

igen igen, hülyén fogalmaztam, pillanatnyi.
Átlag 21-24 szokott lenni Szentendrére, ez inkább pesti szakasz kérdése, mennyi a gyalogos meg a piros lámpa.

Régi szép időkben amikor heti 3x jártam spinningelni/operettbicikli/, akkor nem volt gond spd-vel, kimerevített első teleszkóppal a 40-43,
hátszéllel 45 is ment. :)) de ugye technikai sport is a bicikli, szóval lehet simán bicikli függvénye, hogy mennyivel mész.

Most szerintem kiköpném a tüdöm 30 fölött :P

[link] hah találtam egy korai képet a bicóról :P

erről jut eszembe, amikor elmentem Kleroo-tól objektívet venni csillagcenterbe vagy hova hazafelé az ápádhídnál defekt....onnan még 14km-t toltam spd cipőben :P biciklibolt persze egyik sem volt már nyitva 6 után akkor fogadtam meg, hogy pótgumi lesz nálam még a városban is.

tényleg elő kéne venni a biciklit :S talán menne le a fölöslegből pár kiló.

[ Szerkesztve ]

Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák

(#40484) aleister válasza L4mie (#40474) üzenetére


aleister
veterán

A tegnapi Bakonynána-Jásd-Tés túránk első fele olyan kőkemény szintemelkedésű terepen ment, hogy az első 8 km-et kb másfél óra alatt tettek meg. Várlak oda a 30-40-es átlagsebességgel! :)
Utána mondjuk kiértünk aszfaltra, és a maradék 12 lement fél óra alatt.

Szóval ez az átlagsebesség dolog nagyon relatív, ahogy Zolka is írja.

szerk: látom időközben pillanatnyi lett az az átlag :)

[ Szerkesztve ]

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#40485) Mercutio_ válasza L4mie (#40483) üzenetére


Mercutio_
félisten

Pótgumi...

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#40486) L4mie válasza aleister (#40484) üzenetére


L4mie
veterán

átlagosan annyi a pillanatnyi és sík terepen ;)

btw.: van olyan WoWos ex klántáram aki biciklizéssel fogyott 130 kilóról 85 re, kb 2 év alatt.

anno jártunk túrázgatni, huh 10 éve volt... budapestről keszthelyre dunántúli középhegységen át, jó volt jó volt, de esztergom felől feltekerni zircre...annyira nem szerettük :P onnan lefelé már jobb volt.
Egy velem egykorú csepel 5 sebességes országútival mentem, szegénynek az volt az utolsó útja, utolsó napon belecsapódtam akkori barátnőm bicikliébe egy elcseszett fékezés miatt, pedig jól bírta az öreg gép :P

[ Szerkesztve ]

Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák

(#40487) aleister válasza L4mie (#40486) üzenetére


aleister
veterán

Igen, a biciklizés állati jó dolog tud lenni.
Az említett terep meg pont Zirc közelében van. Nem csodálom, hogy nem lett a szíved csücske. Az, hogy fel kell valahova tekerni, az egy dolog, de itt fel-le kellett menni szerpentinen a cél körül. Állati frusztráló volt, hogy láttad, hogy hova kell feljuni, mégis lefelé vitt az út, ráadásul nem is légvonalban...aztán szépen leküzdöttél egy emelkedőt, és ismét le. :)

Sajna nekem a térdem egyáltalán nem bírja. Tavaly ugyanezeket a köröket lefutottam itt, de sajnos nem hozott javulást sem a tekerésszámra figyelés, sem az ülésmagasság állítás. A nyereg pozícióját még belövöm, de félő, hogy nekem ennyit bír a térdem.
Ha úgy tartom, vagy huzamosabb ideig nem tudom kinyújtani, akkor simán ülés közben is elkezd sajogni idővel.

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#40488) Mercutio_


Mercutio_
félisten

F*szé olvasok, csak fel*om magam [link]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#40489) spanyoll


spanyoll
addikt

Ha már ennyire belemelegedtünk a bringázásba. Ki milyen appot ajánl trackingre? Anno a gyári guglisat használtam, de nagyon gyakran eldobta a gps jelet ezért fals értékeket mutatott az összesítésben (persze ebben szerepe volt a telefon gpsének is).
Aztán endomondot használtam, de azzal is hasonló gebaszom volt asszem, vagy ott talán meg az volt a phoblem, hogy a magától megállított mérés (piros lámpákat mint tényezőt kiiktatva) nem indult el időben és állt meg időben, így ugyanúgy torzult az átlag.
Ki mit mond, mi az ami fasza? (és van szifonra is).

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#40490) rbalint88 válasza spanyoll (#40489) üzenetére


rbalint88
addikt

Próbáld ki az endomondot szifonon, nekünk futáshoz bevált. Runtastic nem tudom tud-e bringát vagy csak futkorászós üzemmódja van. Nem akarok aljaskodni azzal, hogy biztos a fosandroid miatt nem működött rendesen az endomondo, de a kevés hardvervariációnak megvan az az előnye, hogy jobban tudják optimalizálni a programokat, mint droidon a nyóccázféle hardver alá.

(#40491) spanyoll válasza rbalint88 (#40490) üzenetére


spanyoll
addikt

Találtam egy ilyet runtasticra, ami nem a gyári alap app, meg hát ugye a gyárit.
Letesztelem első körben az endomondot, hátha itt tényleg jobb lesz. Köszi!

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#40492) fi:zi'k válasza spanyoll (#40489) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

No offense, de pro versenyző vagy/leszel, hogy távtól függően néhány másodperc vagy percnyi adat elvesztése zavar? :B Természetesen elvárható a hibátlan működés, ezzel egyetértek. De hacsak minimális a hibaszázalék, akkor az elviselhető szvsz.
Nálam egyébként ilyen téren bevált az Endo, bár engem azzal tréfált meg, hogy idióta magasságadatokat mért, pedig a fizetős verzió van meg. Bár az még a Nexus S-en volt.

[ Szerkesztve ]

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#40493) Mercutio_ válasza spanyoll (#40489) üzenetére


Mercutio_
félisten

Szvsz nem a droid hanem a vérszegény GPS modul volt a hunyó...

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#40494) spanyoll válasza fi:zi'k (#40492) üzenetére


spanyoll
addikt

Nem, de ha városban kíváncsiságból nézném meg, hogy mennyi idő alatt sprinteltem haza iskolából és mennyi idő alatt érek be kényelmesen, akkor nem mindegy, hogy végig rendesen mér, vagy eldobja a jelet a deákon és legközelebb az oktogonon talál meg. Meg mint írtad is hiába nem vagyok versenyző, attól még érdekelhetnek a pontos adatok.

@Merci: (persze ebben szerepe volt a telefon gpsének is). Egy szót nem szóltam arról, hogy a droid volt a hibás, én is a telót érezném ludasnak.

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#40495) Mercutio_ válasza spanyoll (#40494) üzenetére


Mercutio_
félisten

Megerősítési célzattal írtam.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#40496) rbalint88 válasza spanyoll (#40494) üzenetére


rbalint88
addikt

nefossál, szifon gps-e jó, csak vigyél magaddal töltőt, 5s-nél azért még érezhetően harapja az akkut a gps.

Mercutio: nyilván a gps modul is számít, meg hogy mennyire működik együtt a programokkal.

(#40497) zolka78 válasza spanyoll (#40489) üzenetére


zolka78
senior tag

Én a locus pro-t vásároltam meg 1 év free használat után. Mindenre ezt használom ami tracking, navi, vagy bármilyen térképes móka. Rengeteg térképpel, és offline verziókkal is. Egy van ami nem tetszik, hogy a trackinges megjelenítésnek nincsen online felülete, viszont közvetlenűl lehet feltölteni pl. a strava-ra és még sok másik online felületre. Próbáltam még a sportstracker-t is, ami viszont nem működött hibátlanúl, viszont az online felülete jó, ide még szoktam menteni. A strava saját appja is fasza, csak a locushoz képest faék egyszerű, ami nem feltétlenűl rosz. Úgy hogy nállam maradt a locus, a sok térkép választék miatt, a sok lehetőség miatt, és a támogatotság miatt. Meg nem is drága, 17xx ft+tréfa volt az ára.

Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!

(#40498) Mercutio_ válasza rbalint88 (#40496) üzenetére


Mercutio_
félisten

MTK-s telok nagyrésze gyenge ebben, pontatlan főleg a belvárosban. A gyengébb Simán eljátssza magas házak között, hogy a párhuzamos és a tényleges utca között ugrik egyet néha.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#40499) zolka78 válasza Mercutio_ (#40498) üzenetére


zolka78
senior tag

A konkrét technikai részéhez nem igazán értek, de abban Bálintnak igaza van, hogy a gps és sw együttműködése is számit. Nálam pl. itt is a locus a nyerő. Sokkal hamar csatlakozik a műholdakhoz mint a többi, amit emlegettem. Bár jelvesztést egyiknél sem tapasztaltam.

Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!

(#40500) aleister válasza spanyoll (#40494) üzenetére


aleister
veterán

Erre minek bármilyen app?
Megnézed az időt amikor elindulsz, majd amikor megérkezel. ;]

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.