Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#28901) Chainsaw válasza OldJohnny66 (#28900) üzenetére


Chainsaw
tag

Na Én is ezt vettem alapul,És ez alapján vettek HÜLYÉRE!!! :(((
Sőt az AIDA64Extreme-ben is úgyanekkora a sávszéleség,meg kiírja a tri channelt+192-bit!
S mielött vettem a lapot 2 hétig mazsolásztam a User Guide-t,én is ezt vettem alapul,hogy 4Gb is megy triben!!! Ezért vettem RIIIE-t nem mert a hülyegyerek sok pénzü és játsza az eszét!!!

[ Szerkesztve ]

Segíts azonkon kik nem Gyengék, csak Hátrábról indulnak mint mások!!!

(#28902) MPowerPH válasza Chainsaw (#28901) üzenetére


MPowerPH
félisten

Nem akarok beleszólni, nekem is volt egy darabig RIIIE -m, pont memória témában sokat vacakoltam. Csak induljunk ki a tényekből... Hogy a fenébe tudna 4 modult tri ch -ban kezelni? 3 csatornát tud kezelni a cucc, akkor abból hogy lesz 4 csatorna? 3Gb használatban van, és kell a 4Gb is. Hogy a fenébe tudné még azt is Tri -ben bevenni?! Az már régen Quad ch, olyat meg tudtommal nem támogat a Bloomfiled. Ez Intel féle Hybrid megoldás, semmi más... Ne mondjunk már logikátlan dolgokat. Ez csak úgy lenne lehetséges, ha a 3 piros foglalat közül az egyiket valamilyen hibrid módon szinkronban tudja kezelni a mellette lévő feketével. Na most, ilyen nincs.
Az everestnek meg nem kell hinni, nem mindig reális dolgokat ír ki.

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#28903) ffodi válasza MPowerPH (#28902) üzenetére


ffodi
veterán

Szerintem ott van a kutya elásva, hogy berakhat 4 modult, jelen esetben 4x1gb-ot, és működhet a tri-ch, de csak úgy, hogy:

Felismeri a 4gb-ot, tri-ch-nak írja, de csak 3gb lesz használható. Ez az az eset, mint amikor s1156-ba raksz 3x2gb ramot, dualt ír, fel is ismeri mind a 6gb-ot, de csak 4 lesz használható. :)

"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája

(#28904) MPowerPH válasza ffodi (#28903) üzenetére


MPowerPH
félisten

Elviekben még használható is lesz a +1Gb. A 3Gb -t lekezeli Tri-ben, és még az 1Gb single -ben. Tri-ben nem tudja, mert az képtelenség. Azért nem értem a kedves hozzászólót, egyszerű logika alapján, hogy tudná mind a 4 modult Tri-ben kezelni? :DDD Benne is van a nevében. De ezt minden lap tudja, csak a Bloodrage nem, mivel ott csak 3db dimm van.

Jah, és Aida/Everest -ről két dolgot.
Ugye nálam a procihoz közel lévő piros dimm szállt el, abban egyáltalán nem indult el a rendszer. 3 modullal a hülye Aida azt írta, 3x2Gb Tri ch, és még a sáv szél is stimmelt. :W Minden más 4Gb-t látott, dualban.
Aztán, a hibás piros -ból átraktam egy feketébe. A hülye aida továbbra is azt írta, hogy Tri ch, 3x2Gb. Itt már látta a 6Gb-t a többi progi, de nem tri -ben dolgozott, hanem dual-ban. Erről ennyit...

Szóval szakmai topicban ne állítsunk be olyan hülyeséget, hogy a Bloomfiel tri ch-ban lekezeli mind a 4 modult. Ez már önmagában is badarság, mert 4 modul esetében csak quad ch, vagy dual ch, vagy hibrid Tri ch lehetséges.

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#28905) Chainsaw válasza ffodi (#28903) üzenetére


Chainsaw
tag

Hát pedig a feladat kezelőben 4088Mb-t lát! Mivel lehetne ezt kideríteni,egyértelmüen!
Látom okoztam egy kis felfordulást! :)) meg kiváncsi is vagyok,lehet kírok az Asus-nak,aztán válaszolják meg ök!!!

[ Szerkesztve ]

Segíts azonkon kik nem Gyengék, csak Hátrábról indulnak mint mások!!!

(#28906) ffodi válasza Chainsaw (#28905) üzenetére


ffodi
veterán

Érdekes. Lehet, akkor az a helyzet amit bmw kolléga mond. Egyébként legegyszerűbben úgy tudod meg, ha megnyitod vezérlőpult --> rendszer, és ott kiírja, hogy mennyi a telepített ram, és abból mennyi használható.

"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája

(#28907) MPowerPH válasza Chainsaw (#28905) üzenetére


MPowerPH
félisten

Igen, hybrid tri ch van az esetetben, az amit HSM is leírt. Tehát 3x1Gb +1Gb felállás van Nálad. X58 le tudja így kezelni a modulokat. Sokan használnak benne a 4x2Gb -t is. :)

Don't Tread On Me

(#28908) tomic


tomic
addikt

Találtam egy régi bclk tesztemet, biostarral készült. 222-ig jutottam, de fast mode-ban.
[link]

Feszek maradtak normál keretek közt.
223 nem akart már semmit csinálni, mintha elvágták volna.

(#28909) MPowerPH válasza tomic (#28908) üzenetére


MPowerPH
félisten

A QPI beadta a kulcsot. A lapok többsége 4000-nél megadja magát.

Don't Tread On Me

(#28910) tomic válasza MPowerPH (#28909) üzenetére


tomic
addikt

Igen.
Most sajnálom ,hogy anno foxconnal nem csináltattam meg a moddolást, és nem teszteltem ki.

(#28911) MPowerPH válasza tomic (#28910) üzenetére


MPowerPH
félisten

Szerintem vétek nem moddoltatni a Blodikat. Egy teljesen más lapot kapsz a kezedbe a moddolás után. Én már csak tudom, el akartam adni az elején, annyira gyengének tűnt. Aztán rábeszéltem magam, hogy próbáljam meg, maximum így sem lesz jó, és tényleg váltok. Nem így lett, bár azért most jó lenne váltani, annyira sajnálom azt az R3E-t. :O Még ha QPI-ben annyira nem is erős, extreme tuninghoz kiváló.

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#28912) tomic válasza MPowerPH (#28911) üzenetére


tomic
addikt

Ez a moddolás csak a foxconn lapoknál lehetséges vagy bármilyen más lapnál is meg lehet csinálni?

(#28913) MPowerPH válasza tomic (#28912) üzenetére


MPowerPH
félisten

Csak a Foxconn -nál, mivel itt van letiltva a pci-e freki, amire pont nagyon érzékeny a Quantum. Más lapoknál ez nem számít annyit, itt hatványozottan segíti a tuningot. Ez csak egy simma frekvencia zár kiiktatása, máig érthetetlen, hogy miért lett korlátozva.

Nézem az SB topicot, jót mosolygok. :) Jönnek a 4.6GHz +-os LinX eredmények, és a GFops HT nélkül sem éri el azt a szintet, mint amit a 980X produkál HT-val, jóval alacsonyabb frekin. Majd megnézem én is Ht nélkül, szerintem simán meglesz a 100 körüli GFlops, 4.2GHz környékén. :) És akkor megkajálja a 2600K...pfúú...vicc. :DDD

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#28914) tomic válasza MPowerPH (#28913) üzenetére


tomic
addikt

Nem tudom majd nitozod-e a gépegységed ,de szurkolok neked ,hogy meglegyen a WR.

(#28915) HSM válasza helkis (#28899) üzenetére


HSM
félisten

Itt az a probléma, hogy 3 csatorna van, az elsőben 2GB, a másodikban 1GB a harmadikban is 1GB. Ez csak úgy tud működni tri-channelben, hogy az első 3GB-ot összerakja, a maradékot meg kénytelen single-ben kezelni, mert ugye annak már nincsenek meg a párjai a többi csatornán. Intel Flex memory néven találni róla igen részletes leírást az Intel weblapján. :K

(#28900) OldJohnny66: Ezt én is láttam, ha azt vesszük, a tri-channel megy, csaképpen 3GB-on, a maradék meg single, de ezzel nyilván nem fognak dicsekedni. A lényeg az első pont a memória-konfigurációknál, jóval előbb, mint amit linkeltél:
*You may install varying memory sizes in Channel A, Channel B and Channel C. The system maps the total size of the lower-sized channel for the dual-channel or triple-channel configuration. Any excess memory from the higher-sized channel is then mapped for single-channel operation.

Tehát itt a 4*1GB-nál igazából egy összvér megoldás van, a ram 75%-a tri-channelben megy, a maradék 25% single channel. :DD Elég mókás....

(#28901) Chainsaw: Nem vettek hülyére, mert le van írva világosan, mi a pálya.. :U

(#28903) ffodi: Nem-nem... Az lesz, amit írtam. ;)

(#28905) Chainsaw: Intel Flex memory dokumentáció, vagy a proci dokumentációjának Flex memory része. Szerintem az tekinthető kellően hiteles forrásnak. ;) De a lapod manualjában is le van írva kerek-perec.

(#28913) BMW001: Jó, haggyadmár... Cincognak az egerek.... Hogy lenne már gyorsabb az 1155-ös SB, amikor nincs benne tri-channel, 2/3-ad annyi az L3 benne, 2/3 annyi mag van benne, és azonos órajelen, azonos magszám mellett kevesebb, mint 10%-al gyorsabb ? Az SB meg tud tuningban talán még visszahoz +10%-ot, de még úgy is messze van, legjobb esetben is csak a 80%-át hozta vissza a Gulfnak... :C Az SB-nek egyedül ott lesz esélye elhúzni, ha jönnek majd AVX-et támogató és hatékonyan kihasználó progik. De ezek tömeges megjelenésétől nem tartok.... :U

Az SB abban jobb, hogy picit kevesebbet fogyaszt, jóval olcsóbb, és hogy tuning nélkül nem sokkal lassabb, sőt, a hatékonyabb turbo miatt itt-ott gyorsabb is tud lenni a Gulfnál, ha az alkalmazás nem tudja kihasználni mind a 6 magot.

[ Szerkesztve ]

(#28916) qfm


qfm
senior tag

Sziasztok, van pár hülye kérdésem..

Hogy szoktátok eldönteni hogy minek kell több feszültség? Van valami teszt amivel külön is lehet tesztelni a komponenseket, nem csak egyben terhelve?

És melyik, mekkora mértékben befolyásolja a hőmérsékletet?

Az a furcsa helyzet állt elő, hogy ugyanaz az órajel egy adott cpu feszültségen szépen betölt és lefut pár teszt. Csökkentettem a feszültséget, mert nagyon forró volt. Úgy nem volt hajlandó csak a bios-ig eljutni. De mikor a qpi és ram feszültséget növeltem, ismét működött.. Tehát nem tudom eldönteni mi hiányzik neki jobban, mert mindegy hogy melyiknek adok, csak valamelyiknek adjak és akkor megy. Ez nekem fura. :R

(#28917) pincehely válasza qfm (#28916) üzenetére


pincehely
addikt

A rutinos tuningoló a jelekből tudja, hogy mikor minek kell tolni!

http://kefetemap.deviantart.com/

(#28918) MPowerPH válasza HSM (#28915) üzenetére


MPowerPH
félisten

Jah, hát az AVX... Mondjuk abból a topicból szerintem senki nem használ olyan progit, aminek köze lenne az AVX-hez. :DDD Mire azok a programok tömegesen megjelennek, már régen piacon lesznek a komolyabb SB-k.

Igen, fogyi az kedvezőbb, az ára is az, bár ugye az sem olcsó dolog. Én soha nem nézem olyan szemmel, hogy alapon mit megy. Mindig úgy nézem, hogy nekem most 4.5GHz, SB tud 4.9GHz-t... Benchekreben egyértelmű a dolog, játékokat fölöslegesnézni, a többiben pedig kérdéses. Nem láttam még olyan tesztet, ahol ennyi keményen húzott procikat mértek volna össze. Ahol 6 mag +-os a támogatás, ott egyértelmű a dolog, ált. az ilyen programok többségében ez így is van. PH-s teszt nem túl reális megint csak, ott valami el lett rontva, pl winrar-ban. Máshol közel sem volt ilyen alacsony különbség a procik között.

Don't Tread On Me

(#28919) HSM válasza MPowerPH (#28918) üzenetére


HSM
félisten

A 4,9Ghz-ről nekem ez jut eszembe:
[link]
[link]
[link]
[link]

Nem tudom, hogy "egyedi" esetről volt-e szó, és Xarax procija adta be a kulcsot, vagy hogy az architektúra érte el a skálázódásának határát, esetleg a ramsebesség fogyott ki alóla.... :U
Ezekre a kérdésekre nem kaptam választ... :D

[ Szerkesztve ]

(#28920) Chainsaw válasza HSM (#28915) üzenetére


Chainsaw
tag

Köszi,igy már tiszta,nagyon sokat nem tudok,még a X58-ról! 2 évig Yorkym volt,s most váltottam 2 hete,ezért kérdeztem meg ,hogy is vannak a dolgok a z X58-nál!

Köszi! Még egyszer srácok!

Segíts azonkon kik nem Gyengék, csak Hátrábról indulnak mint mások!!!

(#28921) OldJohnny66 válasza HSM (#28915) üzenetére


OldJohnny66
tag

Ezt a részt szintén olvastam én is ,de ott ugye azt írja, hogyha az A, B, vagy C, slot-ba különböző méretű memóriákat teszünk (pl. 2-1-1GB), de a kollégánál 4x1GB van.
A téma nagyon érdekel, mert sok az ellentmondás benne (kb. 2 hétig csak különböző alaplapok memory QVL-jét hasonlítottam össze, ill. próbáltam minél több infót összeszedni a témával kapcsolatban) "elég mókás"! :K
Tehát számomra az is nagyon furcsa, hogy ezt a 4 modul/triple-channel "bulit" a piacon kapható memóriák kb. 20-25%-ával tudják az alaplapok, már amelyik tudja, ami egy újabb kérdést vet fel, hogy akkor miért nem az összessel?
Itt valami biztos, hogy sántít, csak még nem tudjuk, hogy mi! (Egyenlőre) :R

"Az Élet csak egy villanás két ,,semmi,, közt".

(#28922) MPowerPH válasza HSM (#28919) üzenetére


MPowerPH
félisten

Igen, ez mindent elmond. :R

Don't Tread On Me

(#28923) MPowerPH válasza HSM (#28919) üzenetére


MPowerPH
félisten

Dupla... :(((

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#28924) Chainsaw válasza OldJohnny66 (#28921) üzenetére


Chainsaw
tag

Nekem kettő darab Kingston Hyperx dual channel kitben van a 4Gb,tehát 2x1Gb!
Pontos típus:KHX1600C9D3K2/2G ezek nem is igazán X58 alá valók,de amit kiteszteltem velük,hogy 1,5 V-on is mennek stabilan 1600Mhz-n 9-9-9-24-ben és szintén 1,5 V 8-8-8-22-ben is CL 8-ban! Próbáltam 7-7-7-21-ben is 1,66 V-on ,de csak 15 min-ig! Stabil volt!!!

Segíts azonkon kik nem Gyengék, csak Hátrábról indulnak mint mások!!!

(#28925) OldJohnny66 válasza Chainsaw (#28924) üzenetére


OldJohnny66
tag

Tudom, hogy két dual-kit-ed van (emlékszem rád!)
A lényeg az, ebben az esetben, hogy mind a négy modul azonos méretű, tehát 1GB-os!

"Az Élet csak egy villanás két ,,semmi,, közt".

(#28926) pincehely


pincehely
addikt

Srácok!
Mivel tudom kiolvasni szoftware-esen a feszültségeke?
Aida csak proc, meg ram feszt mutatja.
Kíváncsi lennék, hogy a biosban beállított érték a "valóságban" mennyi.
Hát, ha tudna ez az Uncore 3800 fölé is menni!

http://kefetemap.deviantart.com/

(#28927) OldJohnny66 válasza pincehely (#28926) üzenetére


OldJohnny66
tag

Azt hiszem, hogy [ezzel]
:F

"Az Élet csak egy villanás két ,,semmi,, közt".

(#28928) pincehely válasza OldJohnny66 (#28927) üzenetére


pincehely
addikt

Az fent van a gépemen.
De nem mutatja a feszeket, csak amit biosban beállítottam.
tehát nem tudom mekkora a drop.

http://kefetemap.deviantart.com/

(#28929) HSM válasza OldJohnny66 (#28921) üzenetére


HSM
félisten

Nem slotot ír, hanem csatornát! Egész más! mert ugye van A, B, C csatornád, és mindkét csatornán egy 0-s és egy 1-es slot! Tehát itt így néz ki: A csatorna 1+1 slot (1+1GB, tehát 2GB), B csatorna 1+0GB, C csatorna 1+0GB.
Ezt a memória konfigurációt bármely lapon, bármelyik 4db egyforma méretű modullal el tudod játszani, márkától, típustól függetlenü, talán annyi megkötéssel, hogy azonos szervezésűek legyenek a modulok (egyoldalas vs kétoldalas) de nem biztos, hogy ez feltétel, ennyire nem olvastam azért utána. Ez azért van, mert ez a proci opciója, nem a lapoké. ;)

(#28930) OldJohnny66 válasza HSM (#28929) üzenetére


OldJohnny66
tag

Sorry! :R
Channel=csatorna (figyelmetlen voltam)
Szerinted, hogyan reagálna Cainshaw rendszere (csak most a konkrét példánál maradva), ha valamelyik modult kicserélné, mondjuk 2GB-osra? Akkor is maradna a 192bit?

pincehely: Akkor majd "mpierre" vagy "Qru" segít. :R

"Az Élet csak egy villanás két ,,semmi,, közt".

(#28931) MPowerPH válasza pincehely (#28928) üzenetére


MPowerPH
félisten

Azt, hogy pont mennyit mutat nem hiszem, hogy tudod mérni. Vagy ki kell mérni, vagy a BIOS -ban lehet kiolvasni a feszültség adatokból.(nem amit Te adtál, hanem amit kiír a monitor)

Don't Tread On Me

(#28932) pincehely válasza MPowerPH (#28931) üzenetére


pincehely
addikt

UD5-ben szerintem nincs ilyen funkció a bios-ban.
Vagy tévednék?

http://kefetemap.deviantart.com/

(#28933) boogie84 válasza pincehely (#28926) üzenetére


boogie84
veterán

Ezt esetleg megpróbálhatnád. Bár lehet h ez is kevés infót fog nyújtani.

[ Szerkesztve ]

A sütiknek is szükségük van szeretetre.

(#28934) HSM válasza OldJohnny66 (#28930) üzenetére


HSM
félisten

Hát most feladtad a leckét.... :D Éppen ezen gondolkodtam én is... Nem tudom, utána kéne olvasni, vagy kipróbálni. Igazából annyira nem izgat, így 3*2GB ram birtokában a dolog... :D

Ugyebár a 192 bit az úgy jön össze, hogy a 3db 64bites csatorna kezelődik egyszerre. Namost, ha pl úgy lennél, hogy A=1+1 B=2+0 C=2+0 annak is elvileg teljesértékű tri-channelnek kéne lennie. Azért csak kéne, mert a memóriavezérlőt fel kell készíteni erre, hogy tudja kezelni, bár ez egy nagyon egyszerű kis apróságnak tűnik, és elvi akadálya sincs a dolognak. Intel doksikat kell bújni, ha ennyire bele akarsz mászni a témába. :K

(#28935) pincehely válasza boogie84 (#28933) üzenetére


pincehely
addikt

Rápróbálok!
Köszi!
Mindent kiír, csak az Uncore feszt nem:(

[ Szerkesztve ]

http://kefetemap.deviantart.com/

(#28936) boogie84 válasza pincehely (#28935) üzenetére


boogie84
veterán

Uncore ugyebár csak i5-7-nél van, ha jól tudom. Nem sok programot írnak csak i7-re :B
Egyébként néha csalóka a progi. Nálam a vetifordultokat néha nagyon elrontja. Vagy 0-t ír v vmi repülőgép hajtóművet :B

A sütiknek is szükségük van szeretetre.

(#28937) HSM válasza pincehely (#28935) üzenetére


HSM
félisten

Szerintem amúgy az Uncore-feszt nem is méri az UD5....

(#28938) Cybertrone válasza HSM (#28937) üzenetére


Cybertrone
veterán

Ez pont olyan hogy az EVGA meg nem méri a proci fogyasztását...

"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...

(#28939) pincehely válasza HSM (#28937) üzenetére


pincehely
addikt

QPI/VTT! HA így jobban tetszik!

http://kefetemap.deviantart.com/

(#28940) HSM válasza pincehely (#28939) üzenetére


HSM
félisten

Így se méri, ha úgy jobban tetszik. :P

(#28941) pincehely válasza HSM (#28940) üzenetére


pincehely
addikt

Hát de miért nem?

http://kefetemap.deviantart.com/

(#28942) HSM válasza pincehely (#28941) üzenetére


HSM
félisten

Pl. mert nem találták fontosnak, és nem kábelezték bele a mérőcsipbe. Vagy mást kábeleztek be helyette. Ilyen egyszerű. :D

[ Szerkesztve ]

(#28943) pincehely válasza HSM (#28942) üzenetére


pincehely
addikt

Na ezek, a kurafik!
Nem lehet tudni, hogy az UD5, kb mennyit droppol VTT-ből.
Tehát az 1,35 az mennyi lehet valójában? :DDD

http://kefetemap.deviantart.com/

(#28944) Qru válasza pincehely (#28943) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Gigák szeretnek dropolni, legalábbis az UD4P-k...

#nincsbennetarcsi

(#28945) mpierre válasza pincehely (#28943) üzenetére


mpierre
veterán

Ezt olvasd át. Ugyan, ezt egy korai lappal mérték, de tájékozódásnak jó. A voltage regulation részt nézd át. Nem olyan rossz, csak számold bele, hogy felfelé droppol, de azt fixen tartja!

Sajnos nincs olyan szoftver, amivel kibűvölöd belőle ezt az adatot. :(

[ Szerkesztve ]

#### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok + Kanto S6 #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html ####

(#28946) subaruwrc válasza pincehely (#28943) üzenetére


subaruwrc
félisten

0.06-0.08v körül van a drop vtt-ből azt hiszem.

(#28947) Laraxior válasza Qru (#28944) üzenetére


Laraxior
titán

felsőház is? UD7?UD9? ott sincsen semmi szenzor?

- Konfig 1.0: Z790F, 14700KF, 32GB, RTX4090, Thor 1200W, 7000D, Odyssey G9 49" oled - Konfig 2.0: x299 Dark, 9980XE, 48GB, 1080HoF, EVGA 850W, Z906, S90C 77" oled

(#28948) pincehely válasza mpierre (#28945) üzenetére


pincehely
addikt

Hát nem valami jó hír, hogy felfelé droppol.
Az ellenkezőjének jobban örültem volna. :(

http://kefetemap.deviantart.com/

(#28949) mpierre válasza pincehely (#28948) üzenetére


mpierre
veterán

Szerinted, miért nem olvassa ki az ET6 ezeket az adatokat? Vagy úgy is szólhatna: Miért nincsenek bedrótozva ezek az érzékelő chipbe? :DDD

#### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok + Kanto S6 #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html ####

(#28950) pincehely válasza mpierre (#28949) üzenetére


pincehely
addikt

Na jó. Ebből még nem következtettem egyből a felfelé droppolásra.
Nagy kár, reménykedtem pár +mhz Uncore-ban.

http://kefetemap.deviantart.com/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.