Hirdetés

2024. május 30., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3951) interstate76 válasza Zol77 (#3950) üzenetére


interstate76
addikt

Szerintem is egész jó opciónak tűnik, csak szerettem volna kicsit összevetni az RK3188-as eszközökkel tartalomfogyasztási téren. Én is várom az alaposabb teszteket. :K

téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó Nintendo Switch stílusú bt kontrollerek, Teclast P20S és P20HD tablet, továbbá PS4 játékok (Far Cry 4, Heavy Rain & Beyond Two Souls, Prey, The Evil Within 2)

(#3952) Lifeforce


Lifeforce
őstag

Azért ne felejtsétek el, hogy az intel x86-64 architectura, ami azért elég elavult.
Kérdéses a melegedés, hűtés, és még nagyon sok minden.
Ám cserébe bármire használhatod, teljes asztali kompatibilitást kapsz.
Ha döccenés mentesen viszi a fullHD-t, én elégedett leszek.
És ami még kérdéses, az a kikapcsolás lesz.
Ezt egyébként sosem értettem android alatt sem, hogy egy HiMedia képes volt ezt korrekten megoldani a Q5II készülékénél, vajon legalább Minix miért nem képes rá.
A Q5II.-nél teljesen áramtalanít a távirányítóval, és azzal vissza is lehetett kapcsolni.

[ Szerkesztve ]

(#3953) #79335424 válasza Lifeforce (#3952) üzenetére


#79335424
törölt tag

Írtam már korábban, hogy az előző CC401BT -ben sztem ez még frappánsabban volt megoldva. Leállításnál teljesen kikapcsolt és a HDMI felől érkező jelre bootolt.

(#3954) Lifeforce válasza #79335424 (#3953) üzenetére


Lifeforce
őstag

Ez sem rossz megoldás, de azért nem tartom jónak, mert én NAS-ként is használom, ami nem mindíg jár a TV bekapcsolásával...

(#3955) #79335424 válasza Lifeforce (#3954) üzenetére


#79335424
törölt tag

A NAS -nak nem az a lényege, hogy bármikor elérd? Akkor nincs jelentősége a ki-be kapcsolás funkciónak, hiszen állandóan megy. Legalábbis én sosem szoktam kikapcsolni a NAS -t. A vinyót leállítja magának, olyankor a venti sem megy, más, mozgó alkatrész meg nincs benne. Olyankor 3W körüli a teljesítmény, vagyis kb. 150Ft -ba kerül 1000 óránként a standby állapot.

(#3956) nagash válasza #79335424 (#3955) üzenetére


nagash
senior tag

Zyxel NSA-320 nem állítja le a ventit, de van benne automatikus ki- és bekapcsolás, így éjjel mikor alszom akkor nem zajong. :)
Egyébként valóban az lenne a lényeg, hogy mindig elérhető, de például ha Dropbox, vagy GDrive-is van rajta aktiválva, akkor nem küldi el a vinyókat sleepbe.

Knoblauch macht einsam.

(#3957) #79335424 válasza nagash (#3956) üzenetére


#79335424
törölt tag

Nekem nem sikerült az NSA-310 -en aktiválni a Gdrive -ot. Dropbox viszont van, bár nem használom, csak 1-2 alkalommal próbálgattam. FFP van még, HDD -re telepítve, alá egy Midnight Commander. A vinyót így is leállítja és bár nincs közvetlen összefüggés a vinyó és a venti között, de nálam a venti is le szokott állni egy idő után.

[ Szerkesztve ]

(#3958) Mayall


Mayall
tag

Vajon a most kapható NSA-310-nek is leáll a ventije?

(#3959) #79335424 válasza Mayall (#3958) üzenetére


#79335424
törölt tag

Azt nem tudom, de én nem voltam szívbajos miatta. Bevallom, hogy első nap szétkaptam, mint Mikimaki a zsebórát. Sztem nem lennének gátlásaim, hogy ha kell, akkor egy bazi nagy lyukat vágjak az oldalába. Rá egy nagy ventit, aminek a tápját lepárhuzamosítanám arról az áramkörről, ami a HDD -t meghajtja a Satán. Vinyó nélkül nincs terhelés, ami olyan hőt termelne, hogy kelljen a venti.

(#3960) Mayall válasza #79335424 (#3959) üzenetére


Mayall
tag

Pont ilyen módszerrel loptam áramot a WD külső vinyómnál az általam beletett ventihez. Nagyon szimpatikus ez a NAS, sajnálom, hogy már nincs benne eSATA. (Először azt olvastam, hogy a hdd-t meghajtja a Sátán...)

(#3961) Bendo


Bendo
tag

Hali!

Nekem egy MK809III-om van, jelenleg a SMIC717394 féle MK809III - KitKat 4.4 - 1080p ROM-al hajtom.

Anno én is úgy terveztem, hogy alap funkcióit tekintve tökéletes, egy külső HDD-vel kiegészítve pedig torrentezni is kiváló lesz. Nyilván azóta kiderült, de itt is többen írták, hogy erre a NAS való, de az még várat magára.

Mivel éjjel én sem szeretem, ha a szoba kék és piros ledek villogásától fénylik, és pörgő vinyó hangjától kerreg, ezért ez nálam is visszatérő probléma, hogy sajna nem mehet éjjel-nappal. Éjjelre ki szoktam kapcsolni a kütyüt, ilyenkor szépen leáll a vinyó is, pedig nem direkt a kütyüre van kötve, hanem az USB hubba.
Reggel aztán ahogy bekapcsolom a tévét, már boot-ol is.

Volt azonban, hogy arra keltem éjjel, hogy bekapcsolt, anélkül, hogy a tv-t nyomkodtam volna. Mi tudja még ébreszteni? Úgy tudtam csak a HDMI jel.

(#3962) #79335424 válasza Bendo (#3961) üzenetére


#79335424
törölt tag

Áramkimaradás. Az neki táp ki, táp be, vagyis boot.

(#3963) Mike88 válasza Mike88 (#3898) üzenetére


Mike88
senior tag

Nos, másfél hét teszt után (ami nem mondható ennyinek, mert kb. napi 2-3 óra szabadidőm van a többiben vagy alszom, vagy dolgozom) azt mondhatom, hogy abszolút elégedett vagyok az Amiko A3-mal, tudom, hogy előbb tartozna AML-hez a téma, mint ide, sőt leginkább sehova, de talán itt a legnagyobb az érdeklődés a különböző androidos eszközök iránt.
A távirányító baromira ötletes, a légegér működése úgyszintén, az egér gombon kell tartani az ujjad, ahhoz, hogy aktiválódjon, s a kattintást pedig annak lenyomásával lehet elvégezni. A hagyományos egér görgőjét, scrollal oldották meg, ami a navigációs nyilak gyűrűjén keresztül érhető el, ezen kell az ujjunkat körkörösen mozgatni jobbra vagy balra, így görgethetőek a weblapok. Maga a böngészés gyors gyak. nem érzem lassabbnak, mint a T-R42-n, annak ellenére, hogy ez egy jóval gyengébb vas (AML8726-M6). Gyrosensoros játékoknál álló módban kell tartani a távot, ami egy eléggé elhibázott dolog. RC11-el szemben egyszerre képes több leütést érzékelni, így használható játékok irányítására is (nincs az a probléma, hogy pl. vagy mész vagy ugrasz, kettő egyszerre is megoldható). Scroll még jó lenne játékokban nagyításra is, ami ugye leginkább az angry birdsben lenne jó (vagy legalábbis ezt az egyet ismerem, ami ezt igényli) a játék így élvezhetetlen, hogy nem látod hová célzol. A távon található jack kimenet, aminek hangerejét egyelőre nem lehet állítani, továbbá egy hang alapú keresést meghívó gomb, aminél magyar nyelv is beállítható, így akár több ezer csatorna között könnyedén lehet egyikről a másikra váltani, s egyértelműen gyorsabb a keresés, mint szövegbevitellel. A találat meglepően pontos, jellemzően nem "ért félre", ennek ellenére nyugtázást igényel, szal nem úgy kell érteni, hogy kimondom, hogy RTL klub (amit sosem szoktam kimondani) s oda kapcsol, le kell okézni a csatornaváltáshoz. A táv a kikapcs gomb hosszú lenyomásával ki-be kapcsolható, akkumulátorról működik, ami úgy lett kialakítva, hogy cserélhető legyen, így nem kell szétbarmolni vagy kidobni, ha az akku már gyengélkedik, microUSB-ről tölthető. A megszokott módon USB-s hubot OTG-n kezeli, kamerát kezel, gamepad-et, kezeli, legalábbis azt, amit eddig nekem az összes box/stick kezelt. A fém ház kialakítása olyan, hogy egyben hűtést is szolgálja, teljesen zárt, nem nagyon melegszik, kb. 30-35 fok.
XBMC, ami hatalmas hiba, hogy csak 720p-ben fut. Azt az infót kaptam, hogy az AML-nek ez a SoC-ja nem képes az applikációkat fullHD-ben futtatni, amit kicsit furcsállok azért, mert a webTV, s a fuso app. fullHD-ben fut, s persze maga a tuner is. Lejátszás korrekt, már amiről tudok nyilatkozni, csak mkv-kat szoktam lejátszani, ebből viszont a nagyobb 720p s 1080p felbontásúakat egyaránt hibamentesen lejátssza. persze frekvencia váltási problémákkal ugye tisztában vagyunk, itt sem kell mást várni, beállításokban csak 50 s 60Hz elérhető. Optikai kimeneten képes az 5.1-es hang kiküldésére XBMC-nél is, ez is kellően gyors, semmi molyolás, ahogy már T-R42-n megszokhattam minden gyors. A play kínálata feltételezem az ismeretlen eszköz miatt elég szegényes, de apk-ból a legtöbb "nem kompatibilis" alkalmazás is megfelelően telepíthető, s hibamentesen fut. Van egy külön áruház, a spark, ahol alkalmazásokat tekintve jellemzően olyan érhető el, ami a play áruházban "nem látható" az inkompatibilitási hiba miatt, illetőleg játékok terén olyanok, amik kimondottan a távirányítóhoz vannak optimalizálva. Irányításra használható még applikáció is, iOS-re s androidra egyaránt elérhető (játékok irányítására ez alkalmatlan), irányításnál kicsit több, mert stream-re is alkalmas, így az összes, a boxon beállított/lekeresett csatornát nézhetjük az adott készüléken, de akár PC-n is, ehhez a böngészőbe a box IP-címét kell beírnunk. WebTV alkalmazás szintén gyors, hamar bufferel, persze a buffer több tényezős, de amiko vonalon, ami nem alien, annál legtöbbször maga a vas volt a felelős a lassú buffer-ért. Csatornaváltás ideje átlagosnak mondható (2mp), a csatornákhoz logok is beállíthatók ill. lehetőség van egy (teljestől messze elmaradó) adatbázis letöltésére, ami több 100 csatornalogot tartalmaz. Amennyiben a csatornalogokat letöltöttük, úgy egy ikonszerű csatornafalon választhatunk a csatornák közül, ami nagyon látványos. A csatornafal betöltése nem túl gyors 2-3mp, de van lehetőség listából is választani, a zöld gomb segítségével, aminek nincs betöltési ideje, azonnal történik.
Lehetőség van 2.5" HDD-t, SSD-t a boxba tenni, ami jó ötlet, hogy a korábban megszokott eljárással ellentétben a boxot nem kell szétszedni, az alján lévő ajtót lenyitva találjuk meg a csatlakoztatási lehetőséget. Timeshift, felvétel természetesen alap, ami nem alap, hogy a rögzített felvétel PC-n is visszanézhető, szerkeszthető. DVB-T sticket nem tudom, hogy kezeli-e, de jövőhéten rendelek egy RTL chipest s kipróbálom, állítólag a gyártó is készül egy stickel. Több órás tétlenségnél a box képes magát leállítani, HDMI-CEC lehetőség elérhető. LAN csatlakozás van, ugyanakkor wifi is beépített, egy microUSB OTG s egy USB aljzat található rajta. Kártyaolvasó van (szolgáltatói kártya), alapba conax only, de mcas telepítése után univerzális, így akár UPCD-re is alkalmas. Kábelek terén sem volt smucigoskodás, HDMI kábel, ebből is olyan (fogalmam sincs mi a neve) ami akár képes a netet smartTV-től átvenni, így ha ragaszkodunk a LAN-hoz, elég egy eszközbe csatlakoztatni. Kialakítása lapos, s "lányos fehér" az összes kábel. Külső tápos. Jár hozzá egy USB-microUSB kábel amit pl. a táv töltésére is használhatunk a boxon keresztül, s kapunk egy USB-OTG kábelt is. MicroSD csatlakoztatására is van lehetőség, hagyományos TV csatlakoztatására viszont nincs, csak HDMI kimenet van.

(#3964) #79335424


#79335424
törölt tag

Hmmm... Ez is egy érdekes darab. Tekintélyes a feature lista. Persze ez is csak elmélet. A használhatóság azokon az apró részleteken múlik, amik nincsenek benne a specifikációkban.

(#3965) Lifeforce válasza #79335424 (#3964) üzenetére


Lifeforce
őstag

Én kapcsolatban vagyok velük, ha valaki venni akarja ezt a típust, annak 59990 pénzt kell leszurkolnia... (nyílván a kisker árát írtam)
És ez is x86 ugye, tehát nem csak a specre lennék azért kíváncsi.

[ Szerkesztve ]

(#3966) #79335424 válasza Lifeforce (#3965) üzenetére


#79335424
törölt tag

Biztosan hekkelhető, ha erre gondolsz.

[ Szerkesztve ]

(#3967) Lifeforce válasza #79335424 (#3966) üzenetére


Lifeforce
őstag

Melegedésre írtam inkább.

(#3968) #79335424 válasza Lifeforce (#3967) üzenetére


#79335424
törölt tag

Nem hiszem, hogy problémás lenne a hőelvezetés. Nincs akkora teljesítmény:

"Power Consumption: 19.7W (Operation); 13W (Disk Hibernation); 0.8W (Sleep Mode)"

[ Szerkesztve ]

(#3969) #79335424


#79335424
törölt tag

Odalett a szünetmentesem és a hétvégén atom stabil, maratoni zeneszolgátatást kell összehoznom. Szerintetek az járható út, hogy egy autóakkut töltőre kapcsolok és közben 2db, egyenként 2,1A -s, szivargyujtós usb adapterről etetem az akkuról a miniPC -t? Ha elmegy az áram, akkor az erősítő miatt nyilván megszűnik a zene, de az áramkimaradás nem érintené lejátszás beállításait. Egyszer próbáltam PC hangszórókat autóban, 12/220V átalakítóval. Elég zavaró volt a zúgás. Remélem, a miniPC -nek nem kavarna be a töltő!

[ Szerkesztve ]

(#3970) nababika


nababika
aktív tag

Sziasztok. Vettem egy ilyet 10 dollarert. Mi lehet az atveres?[link]
Vagy nem jő semmire sem? Az elado 99.7%-os tehát csak megjön.

(#3971) kerekfej válasza nababika (#3970) üzenetére


kerekfej
addikt

az

(#3972) nagash válasza #79335424 (#3969) üzenetére


nagash
senior tag

Hát a kérdés jó, én speciel megpróbálnám (ha van) egy powerbank-al átvészelni az ilyen eseteket. Valaki írta már, hogy a stick után dugta, így az ilyen kiesés elkerülhető.

Járt már úgy valaki, hogy aktív USB hub-ot dugott a stick-re és az nem akart leállni vagy elindulni?
Volt, hogy megfagyott, kihúztam 220-ból, lekapcsoltam a hub-ot és ott meredt a kép.
Tegnap leállítottam, kihúztam, bedugtam és semmi, csak miután a HUB-ot is kihúztam.

Úgy néz ki, hogy az összes USB-n vesz fel áramot az eszköz...

Knoblauch macht einsam.

(#3973) #79335424 válasza nagash (#3972) üzenetére


#79335424
törölt tag

Igen, mivel OTG -n is kap tápot. Különben elég nehéz lenne flashelni. Mi lenne, ha a HUB és a kütyü közé tennél egy toldót, amiben elcsíped az 5V -os eret?

(#3974) nagash válasza #79335424 (#3973) üzenetére


nagash
senior tag

Hát elméletben pont az lenne a lényeg, hogy nem vesz fel áramot, de nyilván lehet kapni ezt a hub-ot táp nélkül. Igazad van.

Nem az OTG-be van dugva, hanem az USB host-ba. De ezek szerint ott is...

Knoblauch macht einsam.

(#3975) #79335424 válasza nagash (#3974) üzenetére


#79335424
törölt tag

Ha nem kell a tápja, akkor ne dugd be a röfibe. Ha kell a delej az eszközöknek, akkor nem nagyon tudsz mást tenni, mint amit írtam. Esetleg berakhatsz egy diódát, amivel egyirányúsítod a villámok közlekedését.

(#3976) géeles válasza nagash (#3974) üzenetére


géeles
aktív tag

Nem így van. Az a lényeg, hogy a HUB ra dugott eszköz ne stick-ről kapjon áramot. Az plusz jó, hogy a stick felé is ad. Gondolom nincs bajod a 2,5A tápoddal.
:)

TV Box Amlogic S905X4 4GB+64GB 8K 2.4G/5G X96Max, OnePlus Nord2-5G, "P."

(#3977) mihalko.gsi válasza Kapanyél (#3901) üzenetére


mihalko.gsi
csendes tag

Olvasgatom a topicot, de nem találtam még a kérdésemre választ:
Egy RK3188-as (CS918) XBMC-vel tudja akadás nélkül játszani a 720p x264-es videókat? Akár gyári akár más rommal... Csak ezt az alapesetet figyelembe véve. Ne beszéljünk semmi más futtatásáról egy időben.

(#3978) nagash válasza mihalko.gsi (#3977) üzenetére


nagash
senior tag

Hali,

Én egy MK809-el (3188 az is) játszottam már le ilyet és nem volt gond, de például beletekerni nem próbáltam...

Knoblauch macht einsam.

(#3979) mihalko.gsi válasza nagash (#3978) üzenetére


mihalko.gsi
csendes tag

Kössz.
Olvasom, hogy USB HUB-bal okosítotok. Egy külső vinyót nem tud meghajtani egy ilyen szerkezet önerőből?

(#3980) Kapanyél válasza mihalko.gsi (#3979) üzenetére


Kapanyél
őstag

Van olyan USB HUB, amire lehet tápot kötni, önerőből nem biztos, hogy megy egy 2,5"-os sem. Ha megy, akkor sem érdemes, elég labilis a tápellátásuk ezeknek.

x264-es 720p MKV-t csak helyi fájlból tud lejátszani, hálózatról néha pufferel.
MX Player-rel jobban megy, mint XBMC-vel.

Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!

(#3981) #79335424 válasza Kapanyél (#3980) üzenetére


#79335424
törölt tag

Ez ugye wifis tapasztalat? Mert lanon nekem nem pufferelget közben.

(#3982) nagash válasza mihalko.gsi (#3979) üzenetére


nagash
senior tag

Hát ha nem 1A-s töltővel kínálgatod, akkor lehet.
Nekem az USB HUB-hoz 3,5A-s tápot adtak, így simán.

Nekem Wifi-n néha pufferelt, igaz, de lejátszotta, háttérben meg futott BOINC kliens. :)
MX Player a kedvencen, mindent visz.

Knoblauch macht einsam.

(#3983) Kapanyél válasza #79335424 (#3981) üzenetére


Kapanyél
őstag

Á, kábeles LAN-on egy sima SD műsor is beszaggatja, ha picit magasabb a bitráta. És ez még csak h.263. A SoC bírja a 720p-t, vagy akár egy lowprofile 1080p-t is. Ez a tr-42 II mondjuk. De a CS918 kb. ugyanaz.

Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!

(#3984) Zol77 válasza Kapanyél (#3983) üzenetére


Zol77
aktív tag

Neked hogy szaggat ennyire?
Nekem T-R42 v1.0 (Wasser 1.0.3 kitkat) van, de lanon (SMB) akadás nélkül megy a 720p - 1080p ,
wifiről meg a 720p megy csak, az 1080p meg már akadozik.
Viszont ha nem SMB-n , hanem DLNA-n keresztül nézem a filmet,akkor az 1080p is akadás nélkül megy wifin keresztül. A DLNA kiszolgáló egy Asus N66U router.

(#3985) #79335424 válasza Zol77 (#3984) üzenetére


#79335424
törölt tag

Arra tippelek, hogy nem Asix chipes az adaptere.

(#3986) petakpa1


petakpa1
őstag

A 220V-nál kapható T-R42 kapcsán valaki meg tudja mondani, hogy 1,6 vagy 1,4 GHz-en működik? 220V oldalán 1,6 GHz van, viszont a Wikipedian és itt a fórumon is úgy olvastam, hogy 3188T csak 1,4 GHz-en megy.
Most melyik igaz akkor?

AP6210-es WIFI modultól milyen sebesség várható el? 720 vagy netán 1080 videókat is képes átvinni samba-n vagy dlna-n? Proci megbírkózik egyáltalán az 1080-as videókkal?

Egy régebbi Pana Plazma TV-re lenne kötve amúgy, aminek a felbontása asszem, még csak nem is HD Ready. Fog ez bármi gondot jelenteni? Fel fogja a T-R42 rendesen ismerni, hogy csak 576p képet kell küldenaie hdmi-n?

CEC-et tudja a készülék T-R42?

"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))

(#3987) #79335424 válasza petakpa1 (#3986) üzenetére


#79335424
törölt tag

Plazma, HDMI és 576??? :Y Ez elég hihetetlen összeállítás.

(#3988) petakpa1 válasza #79335424 (#3987) üzenetére


petakpa1
őstag

:DDD Nos vártam valami ilyen reakciót. A TV a szülőknél van, egy batár nagy 11x centis Panasonic Viera plazma. Az 576-ben viszont nem vagyok ennyire biztos, de régebbről mikor laptopot kötöttem rá HDMI-n keresztül, mintha ez rémlene...

[ Szerkesztve ]

"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))

(#3989) petakpa1 válasza petakpa1 (#3988) üzenetére


petakpa1
őstag

Viszont 576-ot tudnak kiadni ezek a box-ok HDMI-n? Úgy elméletben kérdezem.

"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))

(#3990) #79335424 válasza petakpa1 (#3989) üzenetére


#79335424
törölt tag

Out of the box szerintem nem. De egyébként lehetséges. 3066 -ra van romom, 480 -as kernellel, de 3188 -ra is létezett ilyen. De ebbe most ne menjünk bele, mert sztem nem ezek a helyes paraméterek. Totál ellentétes minden logikával. Az 576, az 4:3 -as kijelzőt jelent. Ezt a felbontást katódsugárcsöves technológián használták. Ezeken egyrészt nem lehet p, csak i, másrészt analóg inputról kapták a jelet. A HDMI viszont digitális. Semmi értelme sem lenne egy plazmát így megépíteni.

[ Szerkesztve ]

(#3991) petakpa1 válasza #79335424 (#3990) üzenetére


petakpa1
őstag

Lehet, hogy 480-as akkor. Csak annyi rémlik, hogy mitha meglepődtem volna, hogy nem 720-at kellett beállítani a laptopon, hogy legyen kép.

"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))

(#3992) #79335424 válasza petakpa1 (#3991) üzenetére


#79335424
törölt tag

Nem hiszem. Sztem az HD ready lesz, vagyis 1280x720, vagy 1366x768. A laptop esetében több dolog is bejátszhat. Ha a laptop kijelző 4:3 -as, a TV viszont 16:9 -es, az okozhat ilyen problémát. Továbbá a laptop videókártyája is lehet karcsú és a másodlagos kimeneten nem bírja a nagy felbontást.

(#3993) Zol77 válasza #79335424 (#3992) üzenetére


Zol77
aktív tag

Hidd el, jól mondja a kolléga, 480p lesz az. Egy barátomnak is volt,szinte a legelején vette ahogy megjelent, 840x480 a felbontása, és több mint 400W-ot fogyasztott. Ha jól rémlik volt még 1024x768-as panel is ezekben, és csak ezután jöttek a 720p-s panelek.

(#3994) nagash válasza petakpa1 (#3989) üzenetére


nagash
senior tag

Nekem most monitorra van dugva a 809-esem és az 1680*1050 (16:10).
Mondja, hogy nem natív, de egyébként simán megy...

Knoblauch macht einsam.

(#3995) nagash


nagash
senior tag

Biztos kérdezték már, de szétszedés nélkül meg lehet mondani, hogy milyen Wifi van a cucc-ban?

Knoblauch macht einsam.

(#3996) Kapanyél válasza Zol77 (#3984) üzenetére


Kapanyél
őstag

Nem tudom, ez a 220Volt-os T-R42 II.
Így jártam vele. (Valahol azt olvastam, hogy USB 1.1-es az RJ45-ös LAN adaptere)

Más: a régi plazma 852x480 volt. :) Viszont a HDMI az érdekes rajta, akkoriban még ritkaság volt, inkább DVI bemenet volt rajtuk meg VGA.

Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!

(#3997) #79335424 válasza nagash (#3995) üzenetére


#79335424
törölt tag

Elvileg a dmesg -ből kiderül. Az AP -nál biztosan. T -snél még nem, de régebbi 3188 -ason már azonosítottam így AP -s modult.

Zol77:
:Y Mindíg tanul újat az ember.

Kapanyél:
Pontosan ez a probléma a nem Asix chipes adapterekkel. USB 1.1 -en azonosítja a kernel és ezért tetü lassúak. Ha ilyet raktak a T-R42II -be, az szarvashiba. De talán custom romban van már rá megoldás. Vagy esetleg külön, usb adapterrel.
A DVI nem lenne probléma, nálam is azzal működik.

(#3998) namilegyen válasza petakpa1 (#3986) üzenetére


namilegyen
tag

Hát mindkét verzió létezik. Az enyém nem T-s ezért 1.6 ghz. De úgy tudom ez a ritkább.

(#3999) nagash válasza #79335424 (#3997) üzenetére


nagash
senior tag

dmesg nem mondott semmit, de Fing-el ránéztem a hálóra és azt mondja a stick-emre, hogy Ampak ami akkor AP. Mielőtt rátolok valami Firmware-t. Mostanság mivel érdemes full mentést csinálni?

Knoblauch macht einsam.

(#4000) #79335424 válasza nagash (#3999) üzenetére


#79335424
törölt tag

Én ÍGY azonosítottam.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.