Hirdetés

2024. május 17., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Milyen program, ami...? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:14:01

LOGOUT.hu

Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#40301) TheProb válasza kispx (#40298) üzenetére


TheProb
veterán

Teszek rá 1 próbát, köszi a tippet. (a többieknek is)

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#40302) DrojDtroll válasza DrojDtroll (#40286) üzenetére


DrojDtroll
addikt

mégsem jött be

várom továbbra az ötleteket

(#40303) Kékes525


Kékes525
félisten

Két programot keresnék.

1. Olyan backup programot, ami kiváltaná a Windows 7 rendszer visszaállítását, mert sokszor még csökkentett módban sem müködik. Nem teljes backupot szeretnék.

2. Az alaplapon lévő kártyák, vezérlők, biosának verziószámát szeretném megnézni. Konkrétan a Marvell 88SE91xx/92xx Sata 6G Controller biosának verziójára lettem volna kíváncsi, de másnál is hasznos lenne. Aidában nem találom.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#40304) Damy


Damy
újonc

Sziasztok egy olyasmi programot keresnék amivel tudnék szinkronizálni mappkát. Arra gondolok, hogy van egy Windows 10 Mobile telefonom és szeretném a gépemen lévő (W8.1) Zene mappát szinkronizálva tartani azzal ami a telefonomon van. Előre is köszi :DD

(#40305) Doky586 válasza Feribacsi555 (#40291) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Pedig a Total Commander tudja ezt...

(#40306) spe88


spe88
senior tag

Web és android alapú To-do lista kreáló programra / megoldásra volna szükségem.

- gyorsan tudjak eseményt felvenni
- szinkronizálódik a google naptárral (opció, annyira nem szükséges)
- legyenek benne címkék (ha egy feladat más mapában van, de a címke összekötheti őket)
- különböző előre beállított kategóriákra automatikusan alkalmaz egy sémát (ez lehet akár az, hogy az adott címkére ráhúzni valami sémát)
- hangvezértelt elgyen az app

pl.: telefon kézbe, parancsikonra rákattintok előugrik egy menü a feladatlistával (annak mappáival) rábökök shopping mappára bemondom a lényeget, rákattintok egy előre beállított "opcióra" és automatiksuan aznap este 7-kor ébreszt, ha másikra akkor egy hét múlva stb.

Az lenne a lényeg, hogy ne kelljen pepecselni, mert mindegyiknek az a hátránya, hogy az ember inkább fel sem írja mit kéne tennie, mert 18 kattintás, beállítod az időt kiválasztod a napot, mikor ébresszen simogatod a telefont perceken keresztül, amikor több dolgot kéne feljegyezned, így aztán úgy vagy hogy úgyis megjegyzed, az meg persze nem emgy :D

Gyors.Egyszerű.

Létezik ilyen?

Köszi

Spóroljunk! Kerül, amibe kerül!

(#40307) tylerddd


tylerddd
veterán

Hello!

Olyan ingyenes, totál egyszerű videoszerkesztőre lenne szükségem, mint hangok esetén az Audacity. A legtöbbször csak arra van szükségem, h néhány perces jeleneteket kivágjak egy filmből, videóból és kész. Semmi filter vagy felirat. Mondjuk van egy "idővonal", ott kijelölöm, ami nekem kell és kimentem egy videofájlba.

Van ilyen? Ha igen, osszátok meg velem kérlek! Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#40308) mezis válasza tylerddd (#40307) üzenetére


mezis
nagyúr

Üdv.!

Avidemux.

mezis

(#40309) tylerddd válasza mezis (#40308) üzenetére


tylerddd
veterán

Köszi! Nagy király vagy :R Pár hónapja kerestem egy olyan progit, ami konvertálás nélkül tud összefűzni videofájlokat. Akkor is ezt ajánlottad :DDD Szerinted gondoltam rá, h ezzel ilyet is lehet?! :B

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#40310) pc360 válasza spe88 (#40306) üzenetére


pc360
addikt

Szerintem a legegyszerűbb a Google Keep (web és Play), még ha nem is klasszikus todo list, és a naptárhoz se nyúl. Viszont jegyzetelni sima szövegen kívül listát, képet, hangot, mindent tud, és megbízható cucc. Címkézhető is, és az alapján átrendezhető a lista, illetve tud küldeni figyelmeztetést idő és GPS alapon. Valahogy mindig ehhez térek vissza, pedig vagy 20 másikat kipróbáltam már. Szépen fejlődik, folyamatosan kapja az új feature-öket.

Amit még használok (már ha épp nincs összetörve az okostelóm...), az az UpTo, mert szépen, átlátszó hátterű widgettel ki lehet biggyeszteni a teendőket, és a naptárakkal, Facebook eseményekkel is kooperál (bár vannak hibái), és nincs benne fölösleg. Ha jól emlékszem, nem muszáj időpontot megadni a teendőknek, de ha mégis szeretnéd, egy viszonyított alapértelmezés belőhető rá, hogy egyszerűsödjön a dolog. A címkézésben nem vagyok biztos. 2015-ös a legújabb, új rendszereken már nem biztos, hogy jól működik.

Egy alternatíva, ami biztos, hogy címkézős alapú: Chaos Control. Anno ebben volt pár idegesítő bug, amit a report ellenére sem javítottak. Valamit csak csináltak az utóbbi 2 évben, mióta nem láttam, hisz van idei megjelenése is.

Ezen kívül ott vannak a fizetős szolgáltatások, amik weben és mindenhol jelen vannak, mint pl. a Todoist, Wunderlist stb.

[ Szerkesztve ]

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#40311) ollie válasza TheProb (#40297) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

És hogyan sikerül crashelni az Adobe reader-t? Nekem soha nem crashel.

***

(#40312) pc360


pc360
addikt

Összehasonlítottam a legtöbbször előforduló PDF-nézegetők legfrissebb verzióit egy példa PDF-en. A default beállításokat vettem alapul, mindegyikben be van kapcsolva a kép- és szövegsimítás. Az 50+ megás Foxit-et nem volt gusztusom a gépre telepíteni, illetve azt már régebben kiveséztem, elég gyenge eresztés.

Adobe Acrobat Reader DC (FTP)

• Telepítés: Ez a legnagyobb, nethez is akar csatlakozni több ízben, erőlteti a saját account létrehozását stb. A magyar verzió telepítője nem a legújabb, azt utólag patcheli föl. Nézegető funkcióra teljesen fölösleges, és mint ki fog derülni, messze a leggyengébb.

• Kezelhetőség: A scroll az oldalakat váltja, kurzor pedig az elemek, szövegek kijelölésére szolgál. Space nyomvatartás kell, ha a kurzorral finoman szeretnénk mozgatni a tartalmat, ahogy a Photoshopban is. A felülete könnyen megadja magát, a működése kiszámíthatatlan, pl.: fogja magát, és egyszercsak nem működik a space funkció, vagy elkezd egyhelyben recezni a scrollra. A kijelölés szintén hamar bebuggol. A látható hasznos terület ennél a programnál a legkisebb, ráadásul állandóan kinyitja az eszközök oldalpanelt, amit mindig el kell tüntetni a nagyobb szabad felületért.

• Sebesség: Kifejezetten lassan építi fel a sokrétegű dokumentumok tartalmát. Hiába a nyolcmagos gép és az SSD, ha nem bírja időben renderelni a dolgokat.

• Opciók: Mindenre kiterjedő. Ezt a részt nem bogarásztam át, mert akkor máris hatszor ekkora lenne a "gyorstesztem".

• Minőség: Látványosan szar, tele képi glitch-ekkel. Egy másik PDF-ben a kisebb felbontású képeken lehetett látni, hogy a képsimítás mennyire nem működik, atom pixeles a Sumatra-hoz képest. Ez teljesen érthetetlen az Adobe-tól, ami amúgy más programjaiban a legjobb átmérezető algoritmusokkal dolgozik, hardvergyorsítással megtoldva.

példakép

PDF-XChange Viewer

• Telepítés: A fölös beépülők kikapcsolhatók, moderáltabb méretű, van portable verziója.

• Kezelhetőség: Normál scrollozás, space-re vált a következő oldalra. A kurzor alapfunkciója a finom görgetés, amit az eszköztáron kell átváltani, ha szöveget szeretnénk kijelölni. A működése stabil és pontos.

• Sebesség: Gyors, hamar építi fel a rétegeket. Az Adobe-a rádob legalább egy 3x-os szorzót...

• Opciók: Bőséges. Ennek a kielemzésébe itt se mentem bele.

• Minőség: Glitch-ek ezen is látszanak, de már jóval kevesebb. Egy másik PDF-en viszont kiderült, hogy a színkezelése különbözhet az alternatíváktól; teljesen máshogy építette fel az oldalakat, mint ahogy azt valószínűleg kellett volna. Jó eséllyel egy eltalált színprofillal orvosolható a dolog, amire létezik opció a programban. A példa PDF-el nem volt gond.

példakép

Sumatra PDF

• Telepítés: A legegyszerűbb, legkisebb, és van portable verziója.

• Kezelhetőség: A legnagyobb szabad felületet hagyja meg az olvasásra. A scrollozás normális, space-re vált oldalt. A kurzor funkciója hibrid: szöveg környékén kijelöl, ha bárhol máshol ragadjuk meg az oldalt, akkor pedig finom-görget. Szerintem ez a legjobb módszer. A működése stabil és pontos.

• Sebesség: Gyors, de egy lehelletnyivel lassabb a komolyabb dokumentumok esetén, mint a PDF-XChange Viewer rendere. A különbség elenyésző, valószínűleg gyengébb procik esetén jöhet elő.

• Opciók: Minimális. A többfüles kezelés és a history megtartása kikapcsolható, és kb. ennyi.

• Minőség: Glitch-ektől ez se teljesen mentes, de kevésbé durvák, mint a PDF-XChange Viewer-ben, és az alacsonyabb felbontású képeket kicsit szebben simítja annál.

példakép

Szerintem nem sok hozzáfűznivaló van. Hacsak nem kell az Adobe-ból egy kifejezett funkció, az messze kerülendő. Egyszerűségben a Sumatra még mindig a király. Sebességre a PDF-XChange Viewer-rel evez egy hajóban, egy hajszálnyival az utóbbi javára. A minősége az Adobe-nak katasztrófa, a Sumatra és a PDF-XChange nagyjából megegyezik, a Sumatra kicsit kevesebb képi hibát produkál. Így hát szimpla nézegetésre számomra marad a Sumatra az etalon. Ha egy kicsit több funkcióra van szükség, akkor szóba jöhet a PDF-XChange.

[ Szerkesztve ]

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#40313) dqdb válasza pc360 (#40312) üzenetére


dqdb
nagyúr

Kis kiegészítés: ha elektronikusan aláírt PDF-ekkel dolgozol, akkor ezen információk megjelenítéséhez/kinyeréséhez/ellenőrzéséhez az Adobe Reader DC a nyerő, de ez inkább vakok közt a félszemű a király szituáció, mert az is súlyos hiányosságokkal és hibákkal küzd.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#40314) pc360 válasza dqdb (#40313) üzenetére


pc360
addikt

Igen, erre utaltam, hogy ha spec. funkció kell, akkor jöhet jól az Adobe. Köszi!

Az Acrobat-ban most nagyot csalódtam, pedig reméltem, hogy a sok év alatt csak-csak fejlesztettek rajta valamit. De az, hogy eldobja a kép mozgatásához köthető alapfunkciókat, csak azért, mert közben előtérbe hozok egy másik programot, az az Adobe gárdájának teljes inkompetenciáját jelzi. Mondjuk ezt a Flash alapján is tudni lehetett. Igazából azon csodálkozom, hogy a nagy szerkesztőprogramokkal nincs ennyi gond.

[ Szerkesztve ]

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#40315) Keef_Lee válasza pc360 (#40312) üzenetére


Keef_Lee
senior tag

Köszönöm. Szuper az összehasonlítás. Foxit readert nem veszed bele?

(#40316) pc360 válasza Keef_Lee (#40315) üzenetére


pc360
addikt

Régebben próbáltam, akkor nem jött be; a render minősége az Acrobat-ét is alulmúlta. Ez már jópár éve volt, és mivel legalább 2 jó alternatívát tudok, nem láttam most értelmét a tesznek. Majdnem megtörtént egyébként, már itt figyelt az asztalomon, de elrettentett az 50 megás telepítő. Azt tudjuk, hogy az Adobe-ék elszálltak, viszont egy sima nézegető esetén nem ezt várja azt ember, hogy ekkora csomagot toljon a gépre. Ha bárki tud mondani rá észszerű indokot, hogy miért kellene mégis kipróbálnom, akkor megteszem - de kétlem, hogy hiper képességeivel levenne a lábamról. Persze, jó lenne egy olyan, ami képhiba nélkül, akár a renderelés sebességének csökkenésével képes lenne hibáktól mentes képeket dobni, abban az esetben le lehetne nyelni egy minimális bloatware-séget is, de ezt nem pont a Foxitből nézném ki. Nah, ezt jól kifejtettem.

[ Szerkesztve ]

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#40317) Kékes525 válasza pc360 (#40312) üzenetére


Kékes525
félisten

Köszi, váltottam a Sumatrára. Nagyon király! Amúgy sűrűn járok a NeszeTools-ra, nagyon jó site. Mindenkinek ajánlom!

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#40318) pc360 válasza Kékes525 (#40317) üzenetére


pc360
addikt

:B

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#40319) Keef_Lee válasza pc360 (#40318) üzenetére


Keef_Lee
senior tag

Nekem is tetszik a "nesze", és köszönet érte, de azért nagyon hiányoznak: a portable programok előnyben részesítése. A részletes leírás teljeskörűsége. (és tudom-tudom, hogy már nehezen szokom meg az új dolgokat :), de a usite.hu-n megszokott listaszerűség a bejelentkezőn (rövid leírás rögtön mellette) Persze tudom azt is, hogy ez teljesen szubjektív)
De így is használom minden nap. :R

[ Szerkesztve ]

(#40320) ollie válasza pc360 (#40312) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Semmit nem tapasztaltam azon negatívumok közül, melyeket te leírtál az Adobe Readerről. Sőt, pont az ellenkezőjét, pedig már azóta használom, amióta az eszemet tudom, mindenféle gépen.

***

(#40321) pc360 válasza Keef_Lee (#40319) üzenetére


pc360
addikt

Ha rákattintasz a frissítésekre, akkor pontosan egy olyan oldalra visz, amit keresel: napokra bontott lista és mellettük (jó, alattuk) a leírás. Ezt majd össze fogom vonni a főoldallal, ahogy a kategóriákkal is. Ütős lesz, minden egy oldalon, vizuálisan mégis áttekintheőten, már ha lesz időnk lefejleszteni... :s Eszméletlen sok ötletem van, itt fortyog a fejemben a modernitás. :)

Illetve a portable verziókat részesítem előnyben, ahol tudom. Mikor valamiből a telepítőt mellékelem, annak is megvan az oka, pl.: FileZilla, ahol csak a telepítőből felrakott verzió képes a drag and drop lekezelésére a windows és a program közt, a portable nem. De észben tartom majd, és egyre többmindenből mellékelem mindkét variáns (lásd, a CClenaner-nél máris így van). Sajnos lassan gátat szab a tárhelyem is, de majd megoldom.

ollie: Pedig nem az ujjamból szoptam, egyből előjöttek w10 alatt ezek a hibák, a minőség- és sebességkérdés pedig tényszerű. Használd egészséggel ettől függetlenül! :)

[ Szerkesztve ]

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#40322) bluemirage válasza ollie (#40320) üzenetére


bluemirage
őstag

Település rendezési tervek PDF-ben vannak, beágyazott böszme vektorgrafikák.
Néhány éve kellett belőle a Readerrel egy képernyőképet a beépített fényképezőjével csinálnom. De az adott nézet, szőrös volt... Azaz a vonalak.
Más megjelenítőben (Foxit Reader) szép simák voltak az utcanézetek, abból volt egy portable a gépen, abban is volt beépített "fényképezőgép". Probléma megoldva.

Persze lehet mondani, hogy nem szabványos anyag került bele és az ipari szabvánnyal hencegő Adobe termék ezt nem ette meg...
Lehet, hogy az adobe is elk*rvult ezen a téren vagy csak nem követte a világot. Anno a Fraunhofer mp3 kodekje volt a királyság, meg a szabványosság maga. És mellé szépen kinőtte magát szabvánnyá' a Lame. Megkerülhetetlen és most már az jelenti az mp3-ban az etalont.
Lehet, hogy erre az útra lép lassan az Adobe is. Az alternatív nézegetők a végén már gyorsabban és szebben nyújtják azt amit valaha ő uralt egyedül. Így tűnt el az IE és előtte meg a Netscape is a süllyesztőben.
Ma már több alternatíva van olyan komoly PDF platformokra vagy PDF-es munka produktiv és profi megoldásaira ami nem éppen Adobe. Ezeket nem próbáltam, de töredék árért vannak és idővel már ezekkel fognak készülni a PDF-ek, ahogy talán már most sem mindig Adobe alapon készülnek a kiadványok. A Ghostscript-re épülő megoldások virágkorukat érik. Aztán a végén már az lesz a szabvány'... :)

Meliora sunt bono inimica

(#40323) attimanus


attimanus
csendes újonc

Sziasztok.

Tudtok esetleg valami tippet adni azzal kapcsolatban, hogyan lehet irányítani a WMP-t, mikor a háttérben van (pld. játék közben)? Igen, én is rákerestem google-ön, találtam is egy WMPkeys nevű plugint, ami pont játék közben nem működik. Sőt, nem is ragaszkodom a WMP-hez, ha tudtok médialejátszót, ami tudja az említett dolgot, az is jó. A lényeg a zene léptetése illetve halkítása hangosítása lenne.
Billentyűzeten a média gombok nem opció, mert nincs. Tehát mindenképp szoftveres megoldásra lenne szükségem, amit valamilyen billentyű kombinációval tudok használni.

Köszönöm!

(#40324) mckay


mckay
aktív tag

Sziasztok!

Tudnátok ajánlani egy ramdrive progit Win10-hez, ami beállítható, hogy boot után automatikusan létrehozza egy megjelölt betűjellel a kívánt méretű ramdrive-ot, és közben garantáltan nem írja/menti ki a tartalmát a merevlemezre?

A cégemnél bizonyos adatok annyira szenzitívek, hogy amikor letölti, kicsomagolja és ír bele a főnök, akkor nem szeretné ha ezt a merevlemezzel végezné, és az lenne jó, ha a számítógép újraindítása után, amikor újra betölt a Windows és újra létrejön a ramdrive, akkor semmilyen szín alatt nem lehet visszaállítható az az állomány az előző munkamenetből.

Nyilván rákerestem a guglival, hogy ramdrive, és egy egész lista van belőle wikipedián, de nem kéne 42-t végigpróbálgatni...

Köszi a tippeket előre is!
:R

(#40325) pc360 válasza attimanus (#40323) üzenetére


pc360
addikt

Azt tudom csak ajánlani, hogy foobar2000-ben állítsd be global hotkey-eket, az hatással van játék alatt is a lejátszóra. Én CTRL SHIFT + és - kombinációra állítottam a hangerőállítást, a számléptetés, tekerés is hasonló.

[ Szerkesztve ]

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#40326) attimanus válasza pc360 (#40325) üzenetére


attimanus
csendes újonc

Hálám a sírig üldözzön!

Bonyolultabb mint a WMP, de ez az extra fícsör megéri! Köszönöm :R :R :R

(#40327) pc360 válasza attimanus (#40326) üzenetére


pc360
addikt

Fúdemennyiveljobbis...

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#40328) norbre


norbre
tag

Sziasztok,
Tud valaki ehhez hasonló kép-mérő progit windows-ra?
ImageMeter

Ami ebben a bónusz a sima képernyő vonalzó programokhoz képest, hogy nem csak a kép síkjában lehet mérni, hanem fel lehet venni kvázi referencia síkokat, és axonometrikus torzulással is lehet távolságokat mérni vele.

(#40329) sztanozs válasza mckay (#40324) üzenetére


sztanozs
veterán

Mivel a számítógép virtuális memóriáját úgy is a merevlemezre írja, így elkerülhetetlen, hogy "kényes adatok" ne megjelenjenek a lemezen (ha csak teljesen le nem tiltod a virtuális memóriát).

JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

(#40330) bluemirage válasza mckay (#40324) üzenetére


bluemirage
őstag

[RAMDISK]
Én régen még W7 alatt ezt használtam. Amíg nem volt SSD addig lehetett vele bűvészkedni.
Lent található a free változat. Kikapcsolható, hogy a gép lekapcsolásakor kiírja a memót a wincsi-re, de a free max csak 1GB-ot tud a RAM-ból lefoglalni. Még lejebb a hivatkozott oldalon van a User Manual hozzá.
Bár én úgy használtam, hogy kiírta a tartalmat kikapcsoláskor az image fájlba, de mivel ez kikapcsolható, így elvileg megfelelhet az igényeidnek. Ha több tudás kell, akkor van még az oldalon 2 féle fizetős változat is.
Szerintem W10 kompatibilis

[ Szerkesztve ]

Meliora sunt bono inimica

(#40331) pc360 válasza attimanus (#40326) üzenetére


pc360
addikt

Akartam mutatni a saját foobar-os hotkey beállításaimat ötletadó gyanánt:

A ratingelést Playback Statistics plugin okozza, azt ugyanúgy állítgathatom a háttérből, a Library adatbázisban (vagy beállítás szerint a fájlok metatagjaiban) tárolódik, és ez nálam így jelenik meg a felületen (a száminfók jobb oldalán). Ugyanott listázza a lejátszások számát is (most nézem, hogy a Zorya albumot mennyire széthallgattam :>).

[ Szerkesztve ]

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#40332) tonyrulez


tonyrulez
őstag

Sziasztok!
PC távoli újraindítására milyen program javallott? TeamViewer-el használnám távolról, de előfordul hogy habár elérhető, de nem kapcsolódik, ezen újraindítás segít. Remote desktop-ot sajnos nem tudom használni, mert router-hez nincs hozzáférésem. :R

4 8 15 16 23 42

(#40333) *VARJU*


*VARJU*
tag

Hali!

Tudtok ajánlani egy jó kis ingyenes képszerkesztőt? még jobb ha magyar :D

(#40334) DrojDtroll válasza *VARJU* (#40333) üzenetére


DrojDtroll
addikt

mennyire kell nagy tudásúnak lennie?

(#40335) ollie válasza *VARJU* (#40333) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Paint.NET

***

(#40336) tonyrulez válasza tonyrulez (#40332) üzenetére


tonyrulez
őstag

Most látom hogy már a Google-nak is van remote desktop-ja. Feltettem azt is TeamViewer mellé, remélhetőleg ha TV nem csatlakozik ez még fog.

4 8 15 16 23 42

(#40337) mclaren777


mclaren777
senior tag

Sziasztok!

Melyik most az ajánlott DVD-író program? :R

(#40338) bluemirage válasza mclaren777 (#40337) üzenetére


bluemirage
őstag

Az ImgBurn még mindig jó. Sokat tud, azoknak akik sokat tudnak. De vannak egyszerűbbek.
Sajnos az utóbbi időben raktak bele meglepit (Opencandy), így figyelmesen kell telepíteni... tehát nem a next-next ovis módszerrel.
itt a link a figyelmes telepítéshez, ami csak annyi, hogy custom, azaz egyéni és nem bepipálni semmit.
De ettől még szotver jó és szerintem még mindig a legjobb.... bár már kihalóban van az optika...
Sokkal nehezebb már egy jó írót szerezni.... újként már nem is gyártanak egy ideje normális írót. A megkímélt használt cuccokat nagyon keresik azok akik még írnak.

Meliora sunt bono inimica

(#40339) Met válasza mclaren777 (#40337) üzenetére


Met
nagyúr

Sokáig az ImgBurn-t "használtam", aztán 1-2 hónapja áttértem a CDBurnerXP portable változatára.
Már éve már alig írok amúgy is, minek legyen fent erre program.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#40340) pc360 válasza mclaren777 (#40337) üzenetére


pc360
addikt

Az AnyBurn a legegyszerűbb, vagy ott az említett CDBurnerXP. Mindkettő aktívan fejlesztett, ingyenes, van bennük magyar nyelv, és portable verzióban eleve letölthetők.

bluemirage: Az ImgBurn sosem volt az az atomstabil jószág, évek óta nem fejlesztik, és reklámmal nyomják a telepítőjét. Ilyet ne ajánljunk már itt, egyáltalán, kár felhozni 2017-ben. Nekem több DVD-t rontott, mint az összes többi író együttvéve.

[ Szerkesztve ]

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#40341) olivera88


olivera88
veterán

Tud valaki valami normális programot ami kijelzi CPU hőmérsékletet, sebességet RAM használatot, ventilátor sebességet trayon, vagy widgetként.

LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_

(#40342) pc360 válasza olivera88 (#40341) üzenetére


pc360
addikt

Erre én 2 külön programot modnanék:

Performance Monitor - Vannak widgetjei is, de én azokat ki szoktam kapcsolni (show this panel > off). Ezeket tudja animált system tray ikonon jelezni: CPU-használat, RAM, net, drive. Egyszerű cucc, ezt én minden gépre fel szoktam rakni, mert ennyi visszajelzés kell általában az embernek az aktuális terheltségekről. Nálam annyi a különbség, hogy a net-mérést a Net Meter végzi, mert az részletesebben beállítható, és statisztikát is vezet.

Core Temp - Ezzel pedig ki tudsz rakni egy hőmérsékletet jelző ikont a tray-be. Beállítható, hogy ne a főképernyővel induljon automatikusan, hanem minimalizálva, így csak a system tray ikon jelenik meg a kívánt adattal. Kár, hogy a Performance Monitor az ikonra irányított kurzornál a hőmérsékletet pont nem írja, de így, két program használatával is minimális forrásból megoldható, amit szeretnél.

Win 7 és 10 alatt is jól mennek az említett programok.

[ Szerkesztve ]

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#40343) attimanus válasza pc360 (#40331) üzenetére


attimanus
csendes újonc

Én is most a numpadra próbálgattam, az egésznek a lényege igazából, hogy ki tudom jelölni az összes zenémet, aztán amihez nincs kedvem éppen, azt továbbléptetem egy mozdulattal, közben meg lelövök valakit. Ez a plugin nekem kimarad szerintem, így is szokatlan a kezelőfelület (WMP egyszerű mint a faék, play/pause, next, prev, volume) de már kitanultam nagyjából. Még egyszer köszönöm a segítséged. :R :R Nem is értem a global hotkey miért nincs bent WMP-ben is. Oké, legyen egyszerű meg minden, de azért annak is van határa

Hogy van ez, 1500kbps zene? Én úgy tudtam 320kbps a max, vagy az csak mp3-nál játszik? Látom ez flac, ott léteznek ilyen bődületes bitsűrűségű zenék? Lehet ám bitang nagy hülyeséget kérdeztem, csak most össze vagyok zavarodva :DDD köszönöm válaszod előre is

(#40344) pc360 válasza attimanus (#40343) üzenetére


pc360
addikt

Naná, a FLAC-nél van ám surround, meg 24-bites 2500 kbps is.
Pl. ennél az albumnál: Tipper - (2003) Surrounded

[ Szerkesztve ]

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#40345) Doky586 válasza pc360 (#40344) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Tripper..?

(#40346) pc360 válasza Doky586 (#40345) üzenetére


pc360
addikt

...

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#40347) bluemirage válasza pc360 (#40340) üzenetére


bluemirage
őstag

A CDBurnerXP is korrekt cucc, jóval kézreállóbb segítve ezzel a kevésbé tapasztaltakat. Bár szerintem nem olyan profi, mint az imgburn, de tényleg ajánlható. Sajon a CDBurnerXP is OpenCandy-s cucc volt... akkor leszoktam róla, mert ott nem lehetett körültekintő telepítéssel ez a rejtett adware/malware cuccot kihagyni a játékból. Azóta nem tudom, hogy mi a helyzet, nem követtem a sztoriját.

Az, hogy nem fejlesztik az ilyeneket az általános már ezen a területen. A többit sem nagyon fejleszik, vagy ha úgy tűnik is, azok már csak jelképes imitációik. Semmi jelentős. Az AnyBurn revision history-ját megnéztem... az pl. egy jó példa rá, de sajnos a többi hasonló proginál is ez a helyzet.
Az imgburn-t félprofi módon használtam és még a 2.5.8-assal is hibátlanul ontottam a lemezeket. Elhiszem, hogy neked rontott valamin... valamit... és a rossz személyes tapasztalatod miatt nem is raktad fel az oldaladra. Ez nyilván a Te dolgod. De ennek ellenére szinte minden nem otthoni helyen is még az imgburn-ot használják és a még megmaradt kevés szakmai oldalon is ezt ajánlják, ha az ingyenesek közül kell választani. A többi íróprogi nagyon otthoni célra van...
A kérdés a legjobbra vonatkozott ahol én is még mindig az imgburn-ot tartom annak. Tapasztalatból és hivatkozva a szakmai oldalakra, fórumokra. Ezért a lehúzásodat nem minősíteném szakmailag megalapozottnak, de ezen attól még nem kell összevesznünk.

A virtual clone drive talán közismerten is az egyik legjobb virtuális meghajtó, pedig azt is már alig fejleszik, ahogy hal ki az optika. Az oldaladon is első helyen van. Akkor keressek helyette egy olyat aminek hosszabb change log-ja van? Ne máááá. Vagy ha volt akinek néhány hibás szar, gyagyák átlal összeállított image fáljánál gond volt vele, akkor ez progi is rossz? :R

[ Szerkesztve ]

Meliora sunt bono inimica

(#40348) pc360 válasza bluemirage (#40347) üzenetére


pc360
addikt

Szerintem itt is otthoni felhasználásról van szó. Amúgy része volt a csomagnak, nameg a Nero ellen igen sokat tettem anno, pont az ImgBurn-t előrébb helyezve, de már eljárt felette az idő (ahogy a CD-írás fölött is), és fölöslegessé vált. A kérdés pedig nem a(z anno) szakmailag legjobb, és leginkább paraméterezhetőre vonatkozott, hanem az ajánlottra. ;)

[ Szerkesztve ]

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#40349) ben-ga


ben-ga
tag

Sziasztok,
az Acdsee photo editor3.1-hez hasonló free programot keresnék, amiben van színes kiöntő lehetőség (flood fill)

(#40350) pigster


pigster
senior tag

PDF printert keresek. Próbálgatom az itteni valameilyk régebbi hozzászólásban említett Bullzip PDF printert, de pár dolog kegyetlenül zavar:
Nyomtatásnál sehogy sem lehet megadni (se üresen hagyva, se szóközt beírva) hogy az Author mezőt alapértelmezetten üresen hagyja. Mindig odaerőlteti a windowsos felhasználónevet, én mindenképp üresen szeretném, így minden egyes nyomtatásnál törölhetem ki.
A másik: ha egy számlázóprogramból mondjuk húsz számlát kinyomtatok vele egy menetben, akkor húsz darab ablak ugrik fel (az Adobe PDF printer nem ezt csinálja, hanem egy nyomtatás után jön a következő nyomtatás ablaka). Akárhogy állítgattam a Windowsban a Nyomtató tulajdonságainál a várólistát mindenféle beállítással, a maximum, amit elértem, hogy nem csinált semmit. Persze mivel húsz ablak ugrik fel, ezért semmi értelme, hogy "jegyezze meg a legutóbbi mappát", mert mindegyik ablakban valami előző mappa van, és hiába állítom át az első ablakban, a többi 19 tudomást sem vesz erről.
Írtam volna a fórumukba, de csak akkor lehet, ha fizetek a fórum(!) használatáért. Ezt ultra ko:cso:gségnek minősítem; még 2$ sem vagyok hajlandó ilyesmiért fizetni. Írtam a fejlesztőknek support ticketet, hogy mi lenne a megoldás az előbbiekre, de semmi válasz. Pedig, ha lenne vmi megoldás, még a pénzes verziót is megvenném. Mindegy.
Szóval olyan PDF nyomtatót keresek, ami emberi áron van, van próbaverziója, a fenti dolgokat nem produkálja, ideális esetben képként (tiff, jpg) is lehet nyomtatni.
Össze-vissza túrtam az internetet, de vagy valami kétes oldalakon kötöttem ki, vagy többszáz dolláros szoftvereket találtam. Annyit azért nem adnék érte. PDFCreatort nem szeretném...

FIGYELEM! A többszázezres Samsung okostévék kéretlen reklámokat tolnak az arcodba.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Milyen program, ami...? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.