Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5651) Apollyon válasza spammer (#5649) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Nekem egyelőre nincs gondom vele, works like a charm.

Nem nézted vannak-e rá jó tweakek, vagy about:config-ban motoszkálni / csupaszítani?

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#5652) spammer válasza Apollyon (#5651) üzenetére


spammer
veterán

De tweakeltem régebben rajta, most vissza is állok rá, mert az IceCat bugjai idegesítőek. Reszelek még rajta az about:configban meg pucolok a history-ból, talán majd javít még rajta egy picit. De sajnos hosszabb távon nincsenek nagy reményeim, ha a Mozilla ezt a tendenciát folytatja (+Pocket, -CustomNewTab és hasonlók).

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#5653) F34R válasza spammer (#5647) üzenetére


F34R
nagyúr

ugye? pont ezt meseltem multkor colombnak. Nekem most 38.3.0 van fent, de valoban egyre szarabb.

En most ezeket hasznalom [link] tweakkent.
Opera annyira nem szar, csak hat zabalja a memoriat mint a vereb, nehanapjan azt hasznalom.

[ Szerkesztve ]

(#5654) spammer válasza F34R (#5653) üzenetére


spammer
veterán

Én is beállítottam ezeket, bár talán van még 1-2 tweak, ami nincs, átnézem őket, köszi. Opera és Chromium származékok azért sem jók nekem, mert nem lehet átszabni a felületüket. Azért azt szeretem a FF-ban, hogy ha nem tetszik egy ikon, vagy egy sáv, vagy akármi, fogom és úgy alakítom, ahogyan akarom. :) Na meg ehhez van Vimperator, ami elég jó cucc. A Chrome-származéknál nincs is olyan vimes megfelelő, ami ennyit tud (ha jól tudom).

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#5655) Rimuru válasza cami][us (#5646) üzenetére


Rimuru
veterán

Kicsi korrekcio:
A gapps egy rakás ****. :W

spammer: Amig a chromium ilyen kotott addonok szempontjabol addig nem is lesz ertelmes megoldas hozza. Szerintem hamarabb lesz egy chromiumra epulo browser mint kieg (meg reg a dwb-t emlegette nekem F34R hogy chromium alapra valt, azota is varok ra ;])

Vigyázat, csalok!

(#5656) F34R válasza Rimuru (#5655) üzenetére


F34R
nagyúr

Arra mar varhatsz portix befagyasztotta a projektet, az utolso git commit sem volt erdemleges, helyette lett qt alapon a qutebrowser.

#
Qutebrowser – a keyboard-driven, vim-like browser based on PyQt5 and ... a QtWeb Engine (i.e. Blink/Chromium) backend to qutebrowser
#

(#5657) cami][us


cami][us
senior tag

(#5658) Apollyon válasza spammer (#5652) üzenetére


Apollyon
Korrektor

[link]

Úgy tűnik hogy ezzel a feltételezett átcsoportosítással nem éppen csupaszítani akarják a Firefoxot.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#5659) spammer válasza Apollyon (#5658) üzenetére


spammer
veterán

Mondjuk a TB-t nem sokáig használtam, de amire kell, arra gondolom bőven megfelelő volt eddig is, így talán nem akkora érvágás, ha nem "fejlesztik" tovább, mert a FF-ból kiindulva azt is teleszarnák mindennel. Viszont remélhetőleg valakik felkarolják majd a TB-t, hogy azért a valóban szükséges frissítéseket továbbra is megkapja.

A Mozillának kell a piac és a pénz, ahogy látszik is az elmondottakból, úgyhogy jön majd az leegyszerűsítés, fapadossá tétel, de azért fancy felület, feleslegesen integrált vackokkal. Megyünk a power userek irányából egyre inkább az 1 bites userek irányába.

A csupaszítást ők úgy képzelik el, hogy a hasznos funkciókat kiveszik, lásd pl. legutóbb a new tab beállítást, amire eddig elég volt egy about:config sor, arra most külön addon kell. De azért Pocket az kell, UI animációk kellenek és stb.

Miközben a history méretét nem lehet korlátozni sehol, ezért ha az ember nem rak fel külön addont ehhez is, vagy nem pucolja kézzel (ami nálam tetves lassú, 1 hónapnyi anyaggal szöszölt pár percet), akkor szépen felhalmozódik egy csomó minden, amitől egy idő után szépen lassul a cucc, eszi az erőforrásokat stb. Én kipucolom, nem gond, de átlagjúzer az életben nem foglalkozik ilyennel, csak csodálkozik, hogy egyre lassabb lesz a böngésző.

De mindegy is, felesleges rinyálni. :)

[ Szerkesztve ]

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#5660) F34R válasza spammer (#5659) üzenetére


F34R
nagyúr

maxobjectsize, element enty van about:configon keresztul.
TB helyett ott van a fossamail, bar linuxon nem tudom mi alternativa marad helyette.

(#5661) Apollyon válasza spammer (#5659) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Ha FF annyira gáz lesz, szerintem legrosszabb esetben forkolják, elvégre a kemény mag valszeg vmi FF alapú cuccal böngészik. (?) Legalábbis gondolom nem krómoznak.

TB halála már volt egyszer, de akkor is kapta a security frissítéseket, amúgy szerintem is felesleges folyton fejleszteni, jelenítse meg az emailt továbbra is azt szevasz.

A folytonos frissítés nekem egyébként is már agyamra megy, a telefonomon múltkor elfelejtettem a gúgli playt beállítani és amikor wifit kapott lefrissítette a programjaim... Azóta már tiltva van a play úgy ahogy van, de mintha néha belaggolna 1-1-szer a teló az egyre hízó programok miatt.
----
Amúgy is gondolkodom hogy ha majd jön egyszer a Debian 9, én maradok a 8-nál mivel ezeréves gépem van, a friss programokat meg security updateket meg úgyis megkaphatja a jövőbeni LTS 8.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#5662) spammer válasza F34R (#5660) üzenetére


spammer
veterán

browser.history.maxStateObjectSize valóban van, de nem tudom, ér-e valamit, illetve hogy pontosan mit is csinál, mert csak több éves találatokat dob a gugli, ráadásul a mozillazine.org-on nincs semmi erről a bejegyzésről. Deprecated? :F Egyébként volt régebben olyan opció, ha jól emlékszem, hogy hány napra visszamenőleg tartsa meg a history-t. Most addonnal van ilyesmi, de csak nem rég raktam fel, majd kiderül működik-e.

(#5661) Iscariah: ez a trend, verziószám hajhászás és halál felesleges fícsörök beépítése. Kicsit a régi Nero CD Burner korszak jut eszembe (régi szép idők :DDD), aminek sikerült egy alap és jó kis íróprogramból egy fasza bloatware-ré átalakulnia az évek során. Nem bírnak magukkal, és ahelyett, hogy optimalizálnának és valóban hasznos dolgokra fordítanák az erőforrásaikat, olyan hülyeségekkel foglalkoznak, minthogy a szaros Pocketet integráljanak a böngészőbe, mert a külsős fejlesztésű, külsős cég által üzemeltetett, cloud-based szolgáltatásra szüksége van egy bővíthető, open source böngészőnek.

szerk:

Amúgy próbálok átállni a duckduckgo-ra, de elég gyakran kell a !google-t elé írnom. Sajnos még eléggé lemaradásban van, ha pontos találatokra van szükség. De azért nem rossz, érezhetően javulgatott.

[ Szerkesztve ]

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#5663) cami][us válasza spammer (#5662) üzenetére


cami][us
senior tag

!g, de ha már koherens akarsz lenni, akkor !s

(#5664) spammer válasza cami][us (#5663) üzenetére


spammer
veterán

Hmm, ezt nem használtam még, látom a guglit használja. Nem is lenne rossz, csak lassú egy kicsit.

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#5665) Apollyon válasza spammer (#5662) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Duckduckgo akkor lesz igazán hatásos, ha sokan használják. Amúgy 2 év alatt igen sokat fejlődött, ha valami nem magyart keresek akkor simán vannak jó találatok, bár azért néha én is gúglizok, de akkor is max. startpage.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#5666) Penty válasza spammer (#5662) üzenetére


Penty
tag

Mikor kolléga azzal hencegett, hogy ő a legfullosabb Nero verziót rakta fel – ami volt vagy 1GB – a mezei 2-300MB-os verzió helyett (ami szintén egy borzalmas bloatware volt már ezzel a mérettel is), mert hát az nem járja, hogy ne a legfullosabb legyen fent neki... Én meg csak bólogattam a 3-4MB-os már-nem-emlékszem-mi-a-neve programommal.

Én a kacskacsamegy helyett inkább a startpage.com oldalt használom keresőnek. Nem tudom miért, de nekem az jött be a leginkább az elmúlt években.

(#5667) F34R válasza spammer (#5662) üzenetére


F34R
nagyúr

Nalam meg van, 38.x.x mittomen, pedig tegnap irtam :DDD Nero? En abbol a lite verziot hasznaltam az volt 60-70 mega..
majd imgburn, cdburnerxp most meg semmit.

(#5668) Rimuru válasza spammer (#5659) üzenetére


Rimuru
veterán

Az a legjobb hogy FF eseten en mindig abba a 0.xx%-ba (tab groups eseten mennyi is volt az adat?, 0.01%? :DDD) esek aki hasznalja is a kivett funkciot. Elmult idobol meg mindig csak 1 dolgot tudok mondani ami oke, e10s, viszont mar ez is lassabb mint korabban.

Vigyázat, csalok!

(#5669) GGAllin


GGAllin
tag

Sziasztok!

Az alábbi megoldás kivitelezhető-e ?! :F

Adott egy rendszer, feltelepítem a linux-ot (valszeg Lubuntu v Xubuntu) beállítom amit szeretnék, utána átmentem az egészet egy másik HDD-re. A HDD csere kivételével ugyanazon a rendszeren kell futnia utána is az OS-nek. Remélem érthetően fogalmaztam. :)

Köszi előre is!

bite it you scum !! ~GGA

(#5670) Rimuru válasza GGAllin (#5669) üzenetére


Rimuru
veterán

Kivitelezheto, csak azt nem ertem hogy ez mire kell? miert nem telepited arra a HDD-re amin alapbol hasznalni szeretned? :DDD

Vigyázat, csalok!

(#5671) GGAllin válasza Rimuru (#5670) üzenetére


GGAllin
tag

Jogos a kérdés.. :D Azért mert az a HDD nincs nálam és igazából még csak válogatok, a linux viszont nem a szakterületem így addig is elkezdeném a tanulást/testreszabást. Viszont jó lenne ha mikor üzembe helyezem a végleges háttértárat nem kellene mindent előlről kezdeni. :)
Milyen programmal vagy hogy tudom megoldani ezt?

bite it you scum !! ~GGA

(#5672) lionhearted válasza GGAllin (#5671) üzenetére


lionhearted
őstag

dd
De ez nem offtopik

Tegnap még működött...

(#5673) Vladi válasza lionhearted (#5672) üzenetére


Vladi
nagyúr

De, ez offtopik. ;]

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#5674) F34R válasza lionhearted (#5672) üzenetére


F34R
nagyúr

Itt mindenfele off van meg nougyek is ;]

(#5675) lionhearted válasza Vladi (#5673) üzenetére


lionhearted
őstag

A kérdés nem volt offtopik, mert nem kérdezünk linux szakmai kérdést. ☺
Csak mindenki elsírja, hogy a héten mit rontott el.
Én pl nemrég egy frissítéssel befagyasztottam a gépet, amitől elszállt az FS... így kell ezt

Tegnap még működött...

(#5676) Rimuru válasza lionhearted (#5675) üzenetére


Rimuru
veterán

De hát a linux az tökéletes, nem lehet elrontani. :Y

;]

Vigyázat, csalok!

(#5677) bambano válasza Rimuru (#5676) üzenetére


bambano
titán

a végtelen ciklust is lefuttatja 5 perc alatt...

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#5678) kispx


kispx
addikt

(#5679) lionhearted


lionhearted
őstag

Azt mondjják, hogy a Gnome Classic kis erőforrás igényű...

Tegnap még működött...

(#5680) lionhearted


lionhearted
őstag

Ja és RIP Firefox Profile.... 2006 óta őrizgetem...semmi gondom nem volt, de már jópár hónapja nem akarja az igazat...pedig alig van addonolva. Refresh után most száll...

Tegnap még működött...

(#5681) cami][us válasza lionhearted (#5679) üzenetére


cami][us
senior tag

Pedig ennyi ram mellett állítólag nincs memleak. Hát... Tegnap még múködött.

(#5682) F34R válasza lionhearted (#5680) üzenetére


F34R
nagyúr

miert nem synceled majd tisztara gyalulod es visszaallitod?

(#5683) spammer válasza lionhearted (#5680) üzenetére


spammer
veterán

History/cache pucolást nem próbáltad?

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#5684) BoB


BoB
veterán

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#5685) BoB


BoB
veterán

LOL

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#5686) lionhearted válasza F34R (#5682) üzenetére


lionhearted
őstag

Gyalulva lett (refresh után száll). Átment ez már mindenen, még wines korból jött, sok extension-ös korszakból. :(

[ Szerkesztve ]

Tegnap még működött...

(#5687) Vladi válasza BoB (#5684) üzenetére


Vladi
nagyúr

Cuki. cukiságon kívül bármi érdemi eredmény? Feltört komminikáció átadva a hatóságnak így terrorcselekmény meggátolva? :U

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#5688) BoB válasza Vladi (#5687) üzenetére


BoB
veterán

Milyen eredményről beszélsz? Ez 11-én lesz :D

Csak ellen-propaganda.

[ Szerkesztve ]

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#5689) Vladi válasza BoB (#5688) üzenetére


Vladi
nagyúr

Azt hiányolom, a konkrét eredményt. ez így nagyon cuki, de semmi értelme. :U

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#5690) Apollyon válasza Vladi (#5689) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Ha esetleg mégis lesz valami, azt látjuk majd Homelandben :DDD

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#5691) Vladi válasza Apollyon (#5690) üzenetére


Vladi
nagyúr

Például. :DD

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#5692) spammer


spammer
veterán

Canvas Cycle: True 8-bit Color Cycling with HTML5

Rohadt jó (bár a hangot nem árt kikapcsolni).

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#5693) Apollyon válasza spammer (#5692) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Klassz, de mi baj van a hanggal? Jó kis ambient...

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#5694) BoB válasza Vladi (#5689) üzenetére


BoB
veterán

Ne magyaroskodjál hogy neked semmi sem jó.

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#5695) cami][us


cami][us
senior tag

Néztem a Visual studio-t, de nagyon fapad, lassú és kilóg a rendszerből és emellett bűn lassú. Később néztem, hogy atomra (aminél bármelyik ide jobb) van húzva, szóval az egész egy bazi kamu.

(#5696) F34R válasza cami][us (#5695) üzenetére


F34R
nagyúr

Mint linuxon az atom.io :DDD

(#5697) spammer


spammer
veterán

:DD

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#5698) F34R válasza spammer (#5697) üzenetére


F34R
nagyúr

Jajj ne ezt lattam :DDD

(#5699) Rimuru válasza cami][us (#5695) üzenetére


Rimuru
veterán

Laom megm indig jol meg a csusztatas.

Esetleg kiprobaltad a visual studio code-ot ez elerheto linuxra, es persze nem atom fork, csak mind a ketto electron-ra epul (ami pont eleg ok hogy lassu legyen :DDD). A tobbi kb stimmel.
Az igazi visual studio az egy mar normalis IDE (a code az csak egy szovegszerkeszto), es nem veletlenul szeretik sokan. ;)

Vigyázat, csalok!

(#5700) bambano


bambano
titán

főnök hív, épp kocsiban ülök, és mondja, hogy nem működik a net elérése.
mondom kocsiban vagyok, lehet választani, hogy visszafordulok és helyszínen megnézem, vagy megvárod, míg hazaérek.
válasz: neki elég, ha távolról meggyóntatom a szervert...

:DD

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.