Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5201) Apollyon válasza lionhearted (#5182) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Sorry, én hoztam fel a témát, de nem volt elég időm válaszolni.

Szóval nekem unicredit van, itt mastercard a minimum ahogy most néztem a weboldalt. Régebben maestro-m volt amivel nem tudtam interneten fizetni, így cseréltem a legalapabb mastercardra, ami dombornyomott. Most meg látom hogy van nem dombornyomott mastercard is :U

Itt is már csak paypass-os kártyát lehet kapni. Amit viszont nem értek, hogy paypass-szel való fizetéskor 5000 Ft-ig nem kell PIN kód, felette igen. Kérdezem én, hogy miért? Ha meglopnak 5K Ft nem pénz? De ha mégis kell hozzá PIN, akkor el lehet gondolkodni, hogy miért? A mikrózott személyis hírben bambanoék elég jó vitát nyomtak az RFID tagek olvasásáról amivel itt nem sok összefüggés van, de van. Mindegy, szóval ha már 5K felett kell kód, akkor alatta ménem? Vagy fordítva, ha 5K-ig nem kell kód, akkor felette miért igen? Mert nyilván annyira nem biztonságos mégsem. Azért kíváncsi leszek hogy ha megkérem a bankot hogy állítsák már be hogy bármikor kérje a pint, megteszik-e, mert ha nem, akkor nem követnek el mindent az ügyfél biztonságának érdekében.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Ja nálam alap KDE font van, most meg nem mondom melyik, mert melóhelyen a kémszoftver cég os-ét használjuk. ;]

[ Szerkesztve ]

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#5202) Apollyon válasza bambano (#5198) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Csak nem az eső miatt?
Nálam otthon kinyiffant a upc, még az analóg kábeltv is benyekkent, csak reggelre tudott a modem felcsatlakozni a központba.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#5203) lionhearted válasza Apollyon (#5201) üzenetére


lionhearted
őstag

Nem tudnak ilyet beállítani, ezt tudtommal az MC tehetné meg.
Ugyan annyira biztonságos, mint a chipes megoldás, ezért nem kell alufóliába tekerni, sem megmikrózni.
Az 5k pedig egy alacsony vásárlási limit, ha egy KVt ki akarsz fizetni, vagy egy kólaautomatát, amin külső terminál nincs is, akkor nem tudsz PINt begépelni, és nem is akarsz, mert a mai világban erre nincs is idő. Mire az aprókat az egyik kikeresi a zsebéből, addigra te már végeztél az egésszel. Mind a boltnak, mind neked jó. 5k felett viszont már nem egy kólát vettél.

Másfelől, továbbra is bank, nem széf adja a kártyát. Neki is van biztosítási szerepe, és a kártyás tranzakció sem azonnaliak, azaz ha észreveszed, hogy ellopták (SMS értesítő sokat segít), akkor ezt a megfelelő szerveknél való jelentés után biztosítás arra, hogy a te pénzed ne fogyjon. Én azt gondolnám, hogy ilyen kicsi határ mellett a bank is rugalmasabb, hogy mit hisz el, mint nem a te költésed.

Cserébe viszont kb biztos, hogy nem fizet, ha a kártya mellett tárolod a PINt, hiszen ezzel nem követsz el mindent (minden tőled elvárhatót) annak érdekében, hogy a visszaélés ne történjen meg. A bankkártya trükkök pedig az ő reszortja, és én ide sorolnám az érintőst is, hiszen neked itt csak a gyors bejelentés az egyetlen lehetőséged. Ezt is várják el, a kárcsökkentő magatartást, mivel sok esetben ha neked vissza is adja, a boltosnak is, ahol használták jelentkezett költségként, amit szintén fizet. Ezért kerül kétszer annyiba egy dombornyomott kártya tiltása, mert ha le is tiltod, offline módon még lehet vele fizetni (mert erre az MC garanciát vállalt), így ha ezzel történik visszaélés, azt az MC állni fogja.

De remélem, hogy senki nem kerül hasonló helyzetbe.
Néhány helyen saját véleményt fejtek ki, ezt remélem jól jeleztem, a tévedés/rossz megfogalmazás jogát fenntartom. ;]

Tegnap még működött...

(#5204) Apollyon válasza lionhearted (#5203) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Én ezt abszolút nem így látom. Fixem-faxom dolgokat nem szoktam bankkártyával fizetni, főleg hogy a díjértesítő sms sincs ingyen. Az én szememben ez a plusz díjfizetési mód inkább egy újabb biztonsági probléma amit ki lehet használni, vissza lehet vele élni. Ráadásul én nem használom, tehát az egyébként felesleges kényelemért újabb security leak keletkezett.

Mert aztán egyébként lerohad a kezünk ha be kell írni egy pin kódot, és rohadtul nem érünk rá erre, de bezzeg a kávéra igen. Ahol nem lehet pin kódot beírni, hát akkor én azt egyébként is skippelném. Nem értem, a mágnescsík miért nem volt jó, ahhoz fizikai kontakt kell, azzal legalább nem volt gond. Az mondjuk igaz hogy lehet(ett) hamisítani, de ha ellopták a kártyát akkor már nem ezen múlik a számlánk sorsa. Most viszont már nem kell fizikai kontakt, és a terminálon múlik hogy milyen távolság szükségeltetik.

Ha pedig egy banknál ott van a pénzem, hadd válasszam már én meg miket akarok igénybe venni. Mert hogy ezzel sokkal előrébb nem vagyunk az fix. Mondjuk nem tudom hogy fogunk-e látni nagy tányérokkal embereket közlekedni az utcán, de bármi megtörténhet ;] :/

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#5205) Vladi válasza Apollyon (#5204) üzenetére


Vladi
nagyúr

A pin kód beírásával meg az a gond, hogy azt is leleshetik.

Ha nagyon paranoid vagy és mélyen átgondolod rájössz, hogy nincs mód arra, hogy a pénzedet 100% biztonságban tudd.

Jó hát gyorsan eliszod akkor tudod hol van, de akkor is. :DD

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#5206) tvamos válasza Syl (#5193) üzenetére


tvamos
nagyúr

Nekem is az van... kontrolaltté. :)
Illetve most semmi, mert elrontottam valamit, és nem bootol be az uborka. (Tévére akartam hádéemí hangot.)

(#5203) lionhearted válasza Iscariah (#5201) üzenetére
... én azért marsdok az árnyékolós tárcánál...

[ Szerkesztve ]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#5207) tvamos válasza Vladi (#5205) üzenetére


tvamos
nagyúr

Ha eliszom, azt sem tudom, hogy én hol vagyok...

(#5204) Iscariah válasza lionhearted (#5203) üzenetére
Mondjuk nem tudom hogy fogunk-e látni nagy tányérokkal embereket közlekedni az utcán, de bármi megtörténhet
Volt egy ilyen ensziájesz epizód, ha jól emléxem.

[ Szerkesztve ]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#5208) bambano válasza Apollyon (#5202) üzenetére


bambano
titán

errefelé nem volt akkora eső, hogy számítana. ahol az a cucc van, még rendesen el sem ázott az út, csak egy kicsit nedves lett.

itt inkább arról van szó, hogy megint szóltam előre, hogy baj lesz, megint nem hallgatott rám, és megint dolgozott az öreg mörfi, mert tudtam, hogy előbb-utóbb elromlik, de megtalálta a legrosszabb időpontot.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#5209) lionhearted válasza Apollyon (#5204) üzenetére


lionhearted
őstag

Nem tartom sec hole-nak (leaknek meg főleg nem), mert a saját hibámon felül ez nem az én problémám, hanem a banké, vagy az MC-é, ezt rendezzék le ők. Persze, több a papírmunka, meg a bizonyítási teher, hogy nem én voltam. De ha már ellopják, ott a CVC kód is rajta, és akkor nem 5k a limit, hanem amennyit beállítottál vásárlásként. Ettől nem félsz?
SMS értesítő nincs ingyen (már ahol), nekem pl valamiért érintés fizetésért nem is küldenek (tehát ez kontrollálható gondolom...), így a 300Ft-os fizetés sem jelent 330-at. :) Amúgy pedig nekem pl. ingyen van, tehát így-se-úgy-se.

A mágnes csík őrületes sec hole cserébe, főleg, hogy ahhoz nem PIN, hanem aláírás kell...ami rajta van a kártyán.

A PIN leleshető, ha nem gépelem be minden sarki fűszeresnél, annál jobb. Amikor átadod, akkor is lehet egy plusz olvasója, akár pont a mágnescsíkra. Ilyenből viszont tényleg sok eset volt.

A tányér meg remek riogatás, de ilyet nem gyártanak minden sarki fűszeresnél, lemásolni csak annyira lehet, mint a chipet rajta. Ha helyben akarja "lehúzni", akkor meg van valami számla mögötte, ahova kerül ez a pénz, azt meg olyan gyorsan fagyasztják be, hogy pislogni sem tud, és minden le van követve. Egyébként sosem hallottam ilyen esetről, és nem ma vezették be.
És attól, hogy megawattal meghajtod, még nem fog ennyivel visszasugározni, max leég rajta a chip (lásd mikró), tehát azért a távolság nem teljesen terminál függő.

[ Szerkesztve ]

Tegnap még működött...

(#5210) Apollyon válasza lionhearted (#5209) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Nekem anno a Maestrom, ami mágnescsíkos volt áramkör nélkül, csak pinkóddal lehetett használni vásárláshoz is, kp felvéthez meg minden máshoz is kérte, és ugye az internetes fizetés nem működött, tehát biztonságosabb volt. Igen, le lehetett másolni a mágnescsík miatt, viszont a PIN kódot akkor is tudni kellett, 3 sikertelen próbálkozás után pedig az is letiltott. A pin kódot kitalálni meg ugye 1:10000-hez.

Viszont minél több funkciója van a bankkártyának, annál több lehetőség van a visszaélésre.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#5211) lionhearted válasza Apollyon (#5210) üzenetére


lionhearted
őstag

De egészséges jogkörnyezetben ezek a veszélyek nem téged terhelnek, amíg te a tőled elvárható módon mindent megteszel a kárcsökkentésért. Ez kb kimerül abban, hogy nem írod oda a PINt, és ASAP jelented a lopást.

[ Szerkesztve ]

Tegnap még működött...

(#5212) F34R


F34R
nagyúr

Kossz Sracok, azt hittem tud valaki mondani valami klafa kis bitmap fontot nagy meretben. Lehet akkor egy Gohu-t berakok ideinglenesen.

(#5213) tvamos válasza Apollyon (#5210) üzenetére


tvamos
nagyúr

Az gondolom nem volt dombornyomott sem...

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#5214) Apollyon válasza tvamos (#5213) üzenetére


Apollyon
Korrektor

A maestro sosem volt az ha erre gondolsz. Legalábbis én nem tudok róla. De anno a dombornyomott (mastercard) volt a minimum amivel lehetett neten vásárolni.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#5215) camiIIus


camiIIus
tag

(#5216) Apollyon válasza camiIIus (#5215) üzenetére


Apollyon
Korrektor

A gnóm 2 teljesen jó volt szerintem, még ma is azt használnám. A 3-mal sem lenne gondom, ha nem lenne lebutítva, mert az, hogy nem lehet rendesen konfigurálni ellenben az összes többi DE-vel, több, mint szánalom.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#5217) Vladi válasza Apollyon (#5216) üzenetére


Vladi
nagyúr

Akkor használj mate-et, az a gnome 2 folytgatása. Én is azt használok.

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#5218) Apollyon válasza Vladi (#5217) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Nemjó. Használtam, de vagy az asztal és a böngészés tearingelt, vagy a videók. Ha néztem egy filmet a gépen, akkor ki kellett kapcsolnom valami videobeállítást vagy mit, már nem tudom. Csináltam is neki egy külön gyorsikont a tálcán. Ez volt, meg talán még egy bug ami miatt már lassan egy éve váltottam KDE-re. De a mate akkor sem gnome2, valahogy nem ugyanaz a feeling.

Ja amúgy Kali linuxon viszont a gnome 3 teljesen jó, bár nem lehet ott sem szénné konfigurálni, de valahogy jobban meg van oldva, tök jól használható, sokkal jobban illik a különféle programokhoz. Viszont mindennapi használatra nem a legjobb a Kali, a Debian vonaltól meg nem igazán tudok, és nem is akarok elszakadni :)

[ Szerkesztve ]

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#5219) Dhampir válasza Apollyon (#5216) üzenetére


Dhampir
félisten

A Cinnamon nem jó?

(#5220) ubyegon2 válasza Dhampir (#5219) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Van akinek az a legjobb :C , KDE után legjobban konfigolható. Igaz óvatosan kell a legfrissebbet felrakni, ha nem Mint-en használjuk, mert máshol előjöhetnek bugok, nemrég felraktam Jessie-n a strech-ből a legújabbat és most találtam is olyat, hogy ha screenshot-ot lövök, az elmentő ablak felett ott marad a kiválasztott rész beszürkítve, elég bosszantó tud lenni, főleg teljes képernyős képmentésnél.

(#5221) Dhampir válasza ubyegon2 (#5220) üzenetére


Dhampir
félisten

Nekem eleinte nem jött be igazán, még az Unityt is hamarabb megszoktam, de mostanra már megbarátkoztam "Cinmanóval" (ahogyan te szoktad nevezni). :D

(#5222) bambano


bambano
titán

[link] jesszus... tökre világosan emlékszem, amikor hír volt a születése...

azé' ez kicsit mellbevágóan mutatja, hogy vén trotty vagyok :)

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#5223) ubyegon2 válasza Dhampir (#5221) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Ha a junitty neked bejött, akkor nem csoda, hogy a cinmanót eleinte szokatlannak láttad! :DD
Junitty különben a Mintesek kedvence, ha nem találja ki az Ubuntu kánon, akkor nem lenne ennyire népszerű/elterjedt a Mint sem, főleg cinmanóval. :C

(#5222) bambano Lassan bambano bácsinak kéne szólítanunk? :D

[ Szerkesztve ]

(#5224) Apollyon válasza bambano (#5222) üzenetére


Apollyon
Korrektor

"Personally, I'm very focused on intersectional feminism, which is feminism as it applies to other aspects of oppression like racism and classism." :W

...

"I think the lack of diversity is a mistake, and that we should be taking responsibility for it and actively trying to make it better."

:W :W :W

Nem szoktam használni ezt a smileyt, de ez a lány a nuclear facepalm kategória. Szép, meg okos, de a józan ész helyett a hülyeségekre fókuszál.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#5225) Dhampir válasza ubyegon2 (#5223) üzenetére


Dhampir
félisten

Már csak a figyelő szem hiányzik a panelről, az egyik kedvenc kisalkalmazásom. :)

Nekem nem is a Unityvel volt problémám, hanem a kereső adatmegosztásával.

[ Szerkesztve ]

(#5226) camiIIus válasza Apollyon (#5224) üzenetére


camiIIus
tag

Idealista, nagy ügy. Az anyja azért elég durva anyós lenne. Nem mintha a papa nem lenne képes bármilyen disznóságra.

(#5227) Sonja


Sonja
veterán

https://i.imgur.com/NsUsCtF.jpg

Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!

(#5228) Dhampir válasza Sonja (#5227) üzenetére


Dhampir
félisten

Hasonlót láttam már információs táblán futtatott Ubuntuval is. :)

(#5229) Rimuru válasza Dhampir (#5228) üzenetére


Rimuru
veterán

Szegedi tomegkozlekedesen rendszeresen csak a POST-ig jut el a gep, tesco onkiszolgalonal is volt hogy XP asztalnal allt, nem indult el a szoftverjuk.

Vigyázat, csalok!

(#5230) BoB válasza Rimuru (#5229) üzenetére


BoB
veterán

Tegnap a boltban akartam közelebbről megnézni egy Surface Pro-t, de nem tudtam mert végtelen üzzemódban újraindította magát. Így indult: a rendszer hibát észlelt, újraindítás... :D

[ Szerkesztve ]

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#5231) Syl válasza BoB (#5230) üzenetére


Syl
nagyúr

Hohó. Ilyen Surface-t én is láttam pár éve a szegedi MediaMarktban ;] Boot, kék-halál, reboot loopban volt. Aztán egy idő után benyögte, hogy akkor factory reset kell neki :C

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#5233) camiIIus válasza kispx (#5232) üzenetére


camiIIus
tag

(#5234) Apollyon válasza kispx (#5232) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Komolyan már röhögök azon, mekkora öngól ez az egész. Az ottlévő kommentekbe beleolvastam, a színvonal valami elképesztően alacsony, kritikán aluli. Már csak nem is sajnálom ezt a sok tudatlant, meg is érdemlik.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#5235) Rimuru válasza kispx (#5232) üzenetére


Rimuru
veterán

Engem nem erdekel a winx, annal inkabb amit a mozilla muvel... szerintem ez mindent elarul.

[ Szerkesztve ]

Vigyázat, csalok!

(#5236) whbear


whbear
senior tag

Az Arch topikban feltettem egy kérdést, ránéztek majd alkalomadtán? Köszi.

Arch Linux, Void Linux, Network Radios, VoIP, HAM

(#5237) BoB válasza Rimuru (#5235) üzenetére


BoB
veterán

Nem használok Mozilla terméket, ezt meg nem kezdem el olvasgatni. Kifejthetnéd röviden mi a gond szerinted.

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#5238) BoB


BoB
veterán

Agyatlan win-es logout bejegyzés.

[ Szerkesztve ]

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#5239) Vladi válasza BoB (#5238) üzenetére


Vladi
nagyúr

"az kőkorszaki maki"

Dzsájáááá!!! :Y

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#5240) kispx válasza BoB (#5238) üzenetére


kispx
addikt

Furcsa, hogy egy majdnem egy éves reg, ami nem sok aktivitást mutat elkezd egy semmit mondó kicsit marketing szagú bloggot irni. oO7? :) Rég nem láttam.

[ Szerkesztve ]

(#5241) Rimuru válasza BoB (#5237) üzenetére


Rimuru
veterán

e10s-en kivul nem tudok semmi jot mondani, max a fejlesztoeszkozok meg amiket moge raknak (de innen csak a "marketing" reszt tudom, nem vagyok otthon webfejlesztesben). Mobil platform kb halott otlet volt, bongeszot folyamatosan butitjak (chromeositjak) a "felhasznalok erdekeben", a hasznos dolgokat kiveszik es helyette ertelmetlen dolgokat raknak bele... (remelem nem lett tul rovid ;])

Vigyázat, csalok!

(#5242) camiIIus válasza BoB (#5238) üzenetére


camiIIus
tag

A köv. Russinovich könyvnek ő adja az ajánlást.

#5241 Ami miatt lehet rinya az a pocket, meg az api lebutítása. A gui moddolása remélem marad, bár olvastam hogy palemoon fejlesztői bajban lesznek.

[ Szerkesztve ]

(#5243) Sonja


Sonja
veterán

Ez nagyon tetszik! :DDD

https://i.imgur.com/D5AVbaA.jpg

Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!

(#5244) Dhampir válasza Sonja (#5243) üzenetére


Dhampir
félisten

Nem rossz, bár az NSA Red Hat Enterprise-t használ. :)

(#5245) Syl válasza Dhampir (#5244) üzenetére


Syl
nagyúr

Valószínűleg azért, hogy őket más ne hallgathassa le :DDD

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#5246) Dhampir válasza Syl (#5245) üzenetére


Dhampir
félisten

A helyükben sürgősen OpenBSD-re váltanék. :D

(#5247) Syl válasza Dhampir (#5246) üzenetére


Syl
nagyúr

Ahhoz kicsit több szakértelem kell, mint a Red Hat-hoz, nem? :B

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#5248) Apollyon válasza Dhampir (#5246) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Tök mindegy mire váltanak, ha valaki ért hozzá, akkor bármit feltör. Meg is érdemelnék a szenyók. Manapság már egyre több minenki jut internethez, lassan már műholdról sugározzák.

Szerintem érik már valami nagy giga hekk, és remélem lesöprik a fosbúkot a féreg barátaival együtt a netről. Az lesz csak igazán pirosbetűs ünnep. Legalábbis bennem még megvan ez a remény :DDD

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#5249) camiIIus válasza Dhampir (#5246) üzenetére


camiIIus
tag

Akkor már inkább alpine, de tűzfalra mehet.

#5248 'Tök mindegy mire váltanak, ha
valaki ért hozzá, akkor bármit
feltör.'

Általánosítás. Humán faktor már smafu?

(#5250) Vladi válasza Apollyon (#5248) üzenetére


Vladi
nagyúr

Ne foglalkozz már ilyenekkel. Ha adhatok tanácsot:
1. nősülj meg
2. vállalj gyerkeket

Soha többé nem érdekel majd a facebook. :DDD

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.