Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3451) tomp


tomp
félisten

A sípolós merevlemez az ICY Boxban ma hajnalban furcsa dolgot művelt!
3 és reggel 8 között 279x pörgött újra 818-at parkolva. A HDS parkolást megakadályozó opció be van kapcsolva nálam. 2mp-ként hozzá nyúl. 2mp-ként kattant. Nem volt sípolás.
Ez most a rack vagy a merevlemez hülyesége?

(#3452) King Unique válasza tomp (#3451) üzenetére


King Unique
titán

A külső háznak a fejparkoláshoz eleve nem nagyon van köze. Az indulások / leállások számának értékét is normál esetben max. az alvó mód működése befolyásolhatja valamennyire. De, ha a vezérlő egyszer leállította benne a merevlemezt, akkor az utána teljesen magától csak úgy nem pörög fel újra. Ahhoz eleve valaminek hozzáférést kell intéznie a lemezhez.
Tehát az említett értékek növekedése inkább HDD / OS / egyébtől függő lehet. Ha nagyon a külső házra kéne fogni, akkor ilyet max. OS - USB chip közötti "inkompatibilitás" (kapcsolateldobás) / érintkezési problémák (hibás kábel, aljzat - csatlakozó) esetén tudnék elképzelni.

[ Szerkesztve ]

(#3453) tomp válasza King Unique (#3452) üzenetére


tomp
félisten

HDS folyamatosan fut. Hajnalban mégis 794x kapcsolt le teljesen a merevlemez.
Reggel arra keltem fel, hogy a HDS 2másodpercenkénti aktivitásánál kattan mindig a fej.
Kinyitottam a laptopot és abba hagyta. Kábellazaság kizárva mert megmozgattam a csatlakozást de semmi.
A Win10 mostanában eléggé érdekes.
Hibrid alvásból bekapcsolva ha az összes merevlemezt rágugom a gépre és elindul a HDS akkor az usb 3.0-s porton lévő merevlemezeket piszkálja miközben a HDS lefagy. Feladatkezelő 0,6MB/s-es lemezműveletet mutat. Feladatkezelőben bezárom a HDS-t, lehúzom a 3.0-ról a hubot(amin még 1 hub van) visszadugom, elindítom a HDS-t és tökéletes.

(#3454) King Unique válasza tomp (#3453) üzenetére


King Unique
titán

Erre nem igazán tudok mit mondani... Ha éjjel is ment, akkor gondolom valami letöltés (torrent) volt folyamatban. Annál pedig ilyen sokszor csak úgy nem kéne leállnia a merevlemeznek. A BH15 + 2 TB M9T kombó nálam is be van fogva folyamatos torrentezésre, de a korábbi értékekhez képest csak a fejparkolás emelkedett. Utóbbi most jelenleg 7068, az indulások / leállások száma pedig 232. Szintén laptop, de én most Win8.1 alatt használom, illetve nemrég Win10 alatt is ment pár napig. Valamint nálam nincs USB hub, HDS-ben nincs megpiszkálva az APM / lemezek leállásának akadályozása sem. Előbbi csak "illusztráció".
"Kinyitottam a laptopot és abba hagyta." - ezt mondjuk nem értem, mert ha le volt hajtva a fedele, akkor eleve alvóba megy a gép & külső HDD is —► nincs semmilyen lemezművelet, parkolás, leállás stb. Vagy nálad talán nem így van, netán csak a sima bejelentkezésre értetted??

Amúgy, ha már fejparkolás, akkor az egyik laptopba bizonyos okok miatt be kellett tennem egy másik HDD-t. Az ST1000LM024 került bele, ami 10 nap üzemidővel már 23136 db parkolásnál tart. Különösebben nem izgat, majd ha rövid időn belül egy nullával több lesz utána, akkor esetleg tiltom. :D Illetve külső házban, sima adattárként nem parkolt ennyire.

[ Szerkesztve ]

(#3455) tomp válasza King Unique (#3454) üzenetére


tomp
félisten

Erről a merevlemezről nem megy torrent. Csak adattárolás.(film, sorozat)
Laptop úgy van beállítva, hogy lehajtáskor ne csináljon semmit. Nem megy alvóba, nem zárolja a fiókot. Nem csinál semmit a kijelző kikapcsolásán kívül.
Felpörgési bejegyzésnél is szerepel egy 1,3mp-es érték. Azaz a vezérlés elvette az áramot a motorról majd rögtön ráadta. Ezt ismételte több százszor hajnalban.

(#3456) King Unique válasza tomp (#3455) üzenetére


King Unique
titán

Ha olyankor eleve nem használod a külső meghajtót, akkor mért nem választod le? illetve, ha a laptopot sem, akkor mehetne az + a külső HDD is alvóba. Amúgy, ha a fedél lehajtásakor nem csinál semmit a gép, akkor nem kéne ilyen sűrűn be / ki kapcsolnia a külső merevlemezt. Ilyenkor utóbbinál pl. 10 perc után aktiválódik az alvó mód, majd tartósan leáll és kész. Persze esetedben, ha maga az OS aktívan fut, akkor nyilván felébresztheti alvó állapotból. Illetve olyat tapasztaltam én is, hogy éjjel hiába volt alvóba rakva a laptop, hirtelen bekapcsolt & kikapcsolt a gép, mivel a Windowsnak van egy ilyen szokása is... igaz ez vezérlőpultban kikapcsolható.

[ Szerkesztve ]

(#3457) tomp válasza King Unique (#3456) üzenetére


tomp
félisten

Tudod nehéz eset vagyok. Nálam ha bekapcsolnak a vinyók akkor be vannak kapcsolva. Több napon keresztül. :DDD
Mindenféle energiagazdálkodás ki van kapcsolva, alvó mód is.
Tegnap este leválasztásnál is volt valami. 5perc volt a leválasztási folyamat...
Addig nézhettem a kis üzenetet, hogy leválasztás a tálcán az óránál meg ment a nagyítós izé.

(#3458) syler123


syler123
veterán

Változtak az ajánlott kínai külső hdd házak mostanában? A listát látom, de gondolom már nem nagyon frissül.

Az Orico házakról mi a vélemény? Ezt nagyon sokan vették, elégedettek vele, nem gáz hogy műanyag? Gondolom így jobban melegszik a hdd, mint egy fémházasban.

Egy 1tb-os hdd-hez szeretnék venni olyan házat, ami aránylag normálisan is néz ki, és nem több 12-14 dollárnál. Leginkább aliexpress, gearbest vagy ebayről szeretnék rendelni, mert idehaza még rájön a posta.

[ Szerkesztve ]

(#3459) pavicevic


pavicevic
tag

sziasztok!

a topik összefoglalóban ez az a típus az, amelyik különösen ajánlott, igaz?

http://compker.hu/termek/23237

(#3460) King Unique válasza syler123 (#3458) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Az ilyen külföldi webshopokból beszerezhető, több esetben szinte csak ott forgalmazott külső házaknak batagy topikgazda a szakértője. Ő hívta fel rájuk a figyelmet és tesztelt több típust, amik megtalálhatók az összefoglalóban. Szóval elsősorban nála érdeklődj ez ügyben!

A linkelt Orico külső házzal nincs különösebb tapasztalat, ezért sem került be a listába. De attól természetesen még lehet jó és ajánlott. A hővezetést illetően pl. ez a MantisTek külső rack is műanyag, mégsem főtt meg benne a merevlemez. De azért egy alumíniumból készült nyilván jobb hővezető és előnyösebb ilyen téren.

[ Szerkesztve ]

(#3461) syler123 válasza King Unique (#3460) üzenetére


syler123
veterán

Szia!

Végül pont azt vettem amit linkeltél (a MantisTek), pontokkal US$7.64 lett, ennyiért szerintem rendben van.

(#3462) King Unique válasza pavicevic (#3459) üzenetére


King Unique
titán

Helló!

Igen, ez és az ár-érték aránya is elég jó. De azért biztos, ami biztos alapon rákérdezhetsz, hogy mások, pl. ezen teszt készítője hol vette. Mert ugye egyes webshopokban néha előfordulhat, hogy az adott terméknél bizonyos paraméterek, vagy épp a feltett kép pontatlan. Bár az alábbi beszámolót író fórumtárs is az említett helyen vette, szóval vsz stimmel a dolog.

(#3461) syler123: OK.

[ Szerkesztve ]

(#3463) batagy válasza syler123 (#3461) üzenetére


batagy
őstag

Hali!

Úgy látom már közben megrendelted, úgyhogy mindegy, de ha már összegyűjtöttem az infót, leírom.

Emlékszem rád, hogy korábban az általam ajánlott Ebay racket vetted.
Illetve arra is, hogy JMS 566 vezérlős rackkel gondod volt OpenWRT-s routeren, az EXT4 fájlrendszert csak readonly-ban mountolta fel a router.

A JMS 566/567 chippel kapcsolatban azóta annyit fejlődtünk, hogy kidolgoztam a Jmicron vezérlők firmware frissítési útmutatóját. Elképzelhető, hogy van a Jmicron 566-hoz olyan firmware mely jobban működik , másnál is előfordultak kompatibilitási gondok pl. Win10-zel. (Letesztelve nem lett a frissítés.)

Az Ebay rackekkel kapcsolatban én nyíltan bevallom, hogy leragadtam ugyanannál a kinézetű típusnál. Nincs türelmem és kedvem se másmilyeneket tesztelni, ezek beváltak.
Az utóbb 10 hónapban mindig innen rendeltem. Ez idő alatt 12 db-ot rendeltem.
Ebből 5 db (korábban 4 db, illetve nemrég 1 db) mindig ASM1153 ( VID: 174C, PID: 1153) vezérlővel érkezett. Az nem leállós, és nem frissíthető. Bemutatója itt.
A másik 7 db (az utóbbi időben) mindig Innostor IS621 (VID: 1F75, PID: 0621 ) vezérlővel jött. Az leállós. Szintén nem frissíthető. Annak bemutatója itt.

Csavarokat nem adnak, ezt ajánlom.

Nem vagyok nagy Mantistek rajongó, de biztosan jó az is, sőt ha JMS566 akkor még frissíthető is.

Üdv!

(#3464) pavicevic válasza King Unique (#3462) üzenetére


pavicevic
tag

szia!

köszi a válaszod! :)

(#3465) kovaripeti


kovaripeti
aktív tag

Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni. Elolvastam a bevezetőt, de nem szeretnék rosszat rendelni, ezért inkább kérdezek. Ahogy kell egyszerre halt meg mind a két laptopom, mindkettő alaplap hibás lett, így gondoltam kiveszem belőlük a merevlemezt, jó lesz az nekem adatok tárolására. Látom mindkettőnek más a csatlakozója. Szeretnék segítséget kérni, hogy mi a kulcsszó, amire keresnem kell. Előre is köszönöm a segítséget.Képet is mellékelem:

(#3466) King Unique válasza kovaripeti (#3465) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

HGST | Toshiba —► Az adatlapok alapján mindkettő 9,5 mm | SATA. —► Tehát elvileg jó hozzájuk egy "normál" 2,5" külső ház.

[ Szerkesztve ]

(#3467) kovaripeti válasza King Unique (#3466) üzenetére


kovaripeti
aktív tag

De más a csatlakozója mindkettőnek.

(#3468) batagy válasza kovaripeti (#3467) üzenetére


batagy
őstag

Nem más a csatlakozójuk, ugyanaz!
Az alsó képen a jobb oldali 4 db tüske az csak jumperek, az nem a SATA csatlakozó része. A SATA része ugyanaz.

(#3469) kovaripeti válasza batagy (#3468) üzenetére


kovaripeti
aktív tag

Köszönöm a segítséget!

(#3470) King Unique válasza kovaripeti (#3467) üzenetére


King Unique
titán

A kép alapján szintén egyértelmű, hogy SATA, ahogyan a fórumtárs is utalt rá. Illetve maga a SATA interfész szabványos és megvan a jellegzetes kialakítása. Ha pl. IDE lenne, az eleve máshogyan néz ki.

[ Szerkesztve ]

(#3471) kovaripeti válasza King Unique (#3470) üzenetére


kovaripeti
aktív tag

Köszönöm neked is! A kép alapján tényleg egyértelmű.

(#3472) syler123 válasza batagy (#3463) üzenetére


syler123
veterán

Köszi a válaszod, remélem nem lőttem nagyon mellé :) Majd beszámolok.

Igen igen, jól emlékszel :)

[ Szerkesztve ]

(#3473) pavicevic


pavicevic
tag

sziasztok!

captiva alu kulso racken a zold led lampa a szamitogep kikapcsolasa utan is vilagit, ami eleg idegesito. ezzel lehet valamit kezdeni, vagy ez a normalis?

(#3474) King Unique válasza pavicevic (#3473) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Azt ezen tesztben is írta az illető, hogy a LED alvó módban is világít nála. Viszont, ha a gépet teljesen kikapcsolod, akkor elvileg elveszi az USB-portokról is az áramot. Ilyenkor pedig egy 2,5" külső HDD-nek - ami csak USB-ról kapja az áramot - teljesen ki kéne kapcsolnia. Ha a gépet full leállítom, akkor nálam még ez a külső rack is totál kikapcsol és nem ég rajta a LED. Pedig egyéb esetben semmilyen leállítási funkciót nem támogat és még a gépet alvóba rakva is pörgeti a merevlemezt.

Amúgy egy 2,5" külső HDD kábelét leválasztás után eleve kihúzza az ember. Illetve nálad a gép leállítása után másik 2,5" külső ház, pendrive, USB-s egér LED-je is égve marad? Mert, ha igen, akkor ez nem az említett külső ház "hibája".

[ Szerkesztve ]

(#3475) pavicevic válasza King Unique (#3474) üzenetére


pavicevic
tag

igen, nalam is ez van, mint a tesztben. a gep kikapcsolasa utan mas eszkoz nem vilagit, csak ez a kulso hdd.

(#3476) King Unique válasza pavicevic (#3475) üzenetére


King Unique
titán

Mármint másik 2,5" külső HDD teljesen leáll, LED sem világít rajta, ellenben a Captiva esetében utóbbi aktív marad?? Ez érdekes, mert ha teljesen ki van kapcsolva a gép, akkor általában az USB-portok sincsenek áram alatt, ilyenkor pedig eleve nem is működhet és világíthat semmilyen rácsatlakoztatott USB-eszköz.

Tehát, ha nálad a fentebb vázolt esetben is aktív marad a LED, akkor az azt jelenti, hogy a port is feszültség alatt maradt. Illetve nem tudom milyen OS van rajta, de ha újabb Windows, akkor azoknál van bekapcsolva alapértelmezetten a gyors rendszerindítás, más néven fast startup. Aminél eleve nem áll le teljesen a rendszer, illetve említették többen is, hogy náluk ilyenkor a gép sem kapcsolt ki teljesen. Továbbá egyes hardvereken lehet akár BIOS / UEFI beállítások függvénye is ez az egész dolog.

[ Szerkesztve ]

(#3477) pavicevic válasza King Unique (#3476) üzenetére


pavicevic
tag

nincsen masik kulso hdd-m, csak ez. viszont igazabol mindegy is, mert egy androidos media boxhoz fogom leginkabb hasznalni, ott viszont nem vilagot kikapcsolas utan

(#3478) sepsi0


sepsi0
őstag

Sziasztok!

Tervezem lecserélni a külső 3,5"-os USB2-es vinyókat 2,5"-os USB3-as példányokra.
Eddig gyári megoldásaim voltak: Toshiba Alu, WD Elements, ...
Csak számunkra fontos adatokat tárolnék rajta. Családi fotók, videók, stb.
Mivel az eddigiek már régiek (HDD) le szeretném cserélni őket.

Arra gondoltam, hogy veszek HGST 2,5"-os hdd-ket és bele rakom valami jó fajta házba.
Esetleg most láttam itt ilyet az összefoglalóban:
- RaidSonic ICY BOX IB-111StU3-Wh

Ez költséghatékony lenne és másra is tudnám használni, csak nem tudom mibe raknám a vinyokat, mert ugye akkor nem lenne külső ház.

Amiben a segítségeteket kérném:
- milyen külső házat (2,5") ajánlotok, ami megbízható és tartós az adatok fontossága miatt. Két véglet érdekelne, egy költséghatékony jó, de olcsóbb ház és egy megbízható drágább.
- van-e értelme 7200-as vinyokat néznem, a gyorsaság miatt (7200+USB3)
- Esetleg van értelme ilyen célra dokkolót vennem?

A terv az hogy minden adat 2 db vinyon lesz fent, ha betelik veszek megint 2 db ugyan olyat.

Köszönöm! :R

[ Szerkesztve ]

(#3480) King Unique válasza sepsi0 (#3478) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

A kínálat elég bő, de azért lehet szűkíteni. Valamint az összefoglaló táblázata alapján is nyilván lehet szelektálni, hiszen az árak és egyéb paraméterek ott egyértelműen fel vannak tüntetve.

Nekem HGST Travelstar 7K1000 + LC-25U3-Becrux kombóm is van. Ezen külső házban egy ilyen merevlemez sem melegszik különösebben, viszont a stabil tápellátáshoz azért nem árt az USB 3.0 port. Az említett HDD gyorsabb valamivel, mint egy 5400 RPM-es típus, de ha már jobban tele van másolva, akkor ez is ugyanúgy belassul. Amúgy egy lassabb fordulatszámú (külső) merevlemeznél pl. nagyobb adatsűrűségű lemeztányérokkal növelhető a sebesség, mint ahogyan a Captiva és Kolink külső házak tesztjeiben is látszik. Igaz, utóbbiban lévő típusnál előfordulhat ez.

Ha gyakorta cserélgetni akarjuk a HDD-ket, 2,5" & 3,5" méretűt is használni az adott eszközzel, akkor nyilván a dokkoló a praktikusabb. Ha nincs ilyen igény, illetve fontos, hogy a merevlemez fix helyen és stabilan rögzítve legyen, akkor értelemszerűen egy külső ház az ideális választás. Utóbbi a csatlakozók elhasználódása szempontjából is előnyös lehet, mivel pl. a SATA interfészt sem feltétlen a túl gyakori újracsatlakoztatásokra tervezték, ellenben az USB-vel.

[ Szerkesztve ]

(#3481) sepsi0 válasza King Unique (#3480) üzenetére


sepsi0
őstag

Nagyon köszönöm a mindenben kielégítő választ. :R
Marad a ház+hdd kombo.
Már csak egy kérdés, az általad használt/említett háznál ez jobb vagy rosszabb?
RaidSonic ICY BOX IB-273StU3

(#3482) sepsi0 válasza sepsi0 (#3481) üzenetére


sepsi0
őstag

Bocs az előző link rossz volt... :B
Utolsó kérdésem lenne és döntök, mert nehéz, túl sok a választék:

- RaidSonic ICY BOX IB-273StU3
- Transcend TS0GSJ25S3
- LC Power LC-25U3-Becrux
- LogiLink UA0115 (ez igazából nagyon masszívnak tűnik ezért tetszik)

Ezek közül melyiket ajánlanád?
Tudom, döntsem el én, de örülnék egy kis iránymutatásnak/személyes véleménynek...

Köszönöm! :R

(#3485) King Unique válasza sepsi0 (#3482) üzenetére


King Unique
titán

RaidSonic ICY BOX IB-273StU3

Ez korábban IB-273StU3-B néven futott, de most IB-273StU3 verzió van fent a gyártó oldalán. A kettő lényegében ugyanaz lehet, csak a modellszám változott. Előnye a belső csavaros rögzítés, amit ezen videó is szemléltet. Bár rögzítőcsavart nem adnak hozzá. A benne lévő JMicron JMS567 chip is jónak mondható. A tetején lévő kék LED viszont kicsit erős fényű.

Transcend StoreJet 25S3

Ez is jó ár-érték aránnyal bíró modell. Viszont ennél belül nincs csavaros rögzítési lehetőség és az egyik beszámoló alapján a PID azonosítója 5106. ASMedia chipeknél az 55AA azonosítós típusok preferáltak, mivel azoknál frissíthető a firmware és ezáltal szükség esetén beállíthatók egyéb dolgok is. Persze, mivel pl. a táblázat alapján tudja, amit kell és a működésével sem volt különösebb probléma, így nem létszükséglet az előbb említett dolog. Az alvó módból történő hirtelen felébresztés meg lehet az adott OS (program) miatt is.

LC-Power LC-25U3-Becrux

Ez egy népszerű külső rack, innen a topikból is sokan vettek már ilyet. Nekem még a korábbi ASM1053 chipes van, de az újabb ASM1153E chipes változattal volt, akinek akadt némi problémája. Erről korábban ezen hozzászólás harmadik bekezdésében is esett szó. Ettől függetlenül egy elég jó külső ház és mivel full alumínium, így a hőelvezetése is nagyon jó. Amúgy belül ennél sincs csavaros rögzítési lehetőség, de mivel van benne hátul szivacs, így általában stabilan tartja a merevlemezt. Nem a megszokott USB 3.0 Micro-B, hanem Mini-B aljzat és csatlakozó van rajta, ami szerintem kifejezetten kellemes. További előnye még az 55AA PID azonosító, valamint a DC aljzat és Y kábel, amik USB tápellátási problémáknál jól jöhetnek. A kék LED amúgy ezen modellnél is kicsit erős fényű.

LogiLink UA0115

Ez egy elég komoly külső ház és jóformán mindent tud, amit kell. Full alumínium, belül csavaros rögzítési lehetőség, PID: 55AA stb., de ezt az összefoglalós táblázat is említi. Sőt még be / ki kapcsoló is van rajta, ami megint hasznos lehet. Illetve ez a beszámoló szintén önmagáért beszél. Bár ebben is említik, hogy pl. az alján nincsenek rezgéselnyelő és csúszásgátló gumitalpak. Igaz, a fentebb említett típusoknál sem féltétlenül, pl. a Becrux alja is teljesen csupasz.

Összességében mind a négy külső rack a jobban sikerültek közé sorolható. Viszont én személy szerint leginkább az utóbbi kettőt preferálom. Ettől függetlenül persze nem kötelező azokat választani.

[ Szerkesztve ]

(#3486) sepsi0 válasza King Unique (#3485) üzenetére


sepsi0
őstag

Nagyon köszönöm a részletes beszámolót! :R
Utolsó kettőből lesz valamelyik.

(#3487) kinghaxor


kinghaxor
aktív tag

Sziasztok. Húgomnak vettem egy LC-Power LC-25U3-Becrux külső rack-et valamint egy HGST 7k1000 winchester-t. Otthon kipróbáltam. 64-es Windows 7 van a gépemen. Minden a legfrissebb. Tökéletesen működött. Le is tudtam választani minden probléma nélkül. Viszont a húgom laptopján nem működik a leállítás. Hiába csatlakoztatom le, a winchester nem áll le. A rack elején ugyan úgy világít a led. A Windows viszont rendesen kiírja, hogy biztonságosan eltávolíthatom. A sajátgépből el is tűnik a lemez. Valakinek van ötlete? Otthon USB2 és 3 estén is rendesen működött az asztali gépemen.

(#3488) pavicevic


pavicevic
tag

udv!

captiva alu fele kulso rack-be maximum mekkora kapacitasu vinyot lehet belerakni?

(#3489) King Unique válasza kinghaxor (#3487) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Leválasztás után a merevlemez leállítása akkor működik, ha támogatja ezen funkciót a külső ház firmware szinten, illetve az adott OS is. Előbbi általában ok szokott lenni a Becrux esetében, utóbbinál viszont bekavarhat az aktív USB-port. Amit legegyszerűbb egy pendrive-val letesztelni, aminek ha leválasztás után égve marad a LED-je, akkor általában a 2,5" külső HDD sem áll le teljesen. Windows alatt ezen egy registry érték hozzáadásával lehet segíteni: [link], [link], [link]. Utána újra kell indítani a gépet, hogy érvénybe lépjen az új beállítás!

(#3488) pavicevic: a Captiva ASM1053 chipes szokott lenni és az ASMedia vezérlők akár 8 TB-os HDD-t is tudnak kezelni a megfelelő firmware-rel [link]. Nekem is van egy ASM1153 chipes n-Drive külső házam, aminek a dobozán a maximum tárolókapacitásnál 500 GB-os limit van feltüntetve. Ennek ellenére simán kezelte a 2 TB-os merevlemezt és vsz a Captiva is fogja. Sőt, lehet még nagyobbal is menne, de mivel eleve csak 9,5 mm magas fér bele, így jelenleg 2,5" méretben fizikálisan is 2 TB a limit.

[ Szerkesztve ]

(#3490) pavicevic válasza King Unique (#3489) üzenetére


pavicevic
tag

koszi a reszletes valaszt, en csak egy 1 TB-osat akarok belerakni, ezek szerint nem lesz vele gond ;)

(#3491) King Unique válasza pavicevic (#3490) üzenetére


King Unique
titán

Azzal nyilván nem, az itteni tesztben is egy 1 TB-os HGST volt beletéve. ;)

[ Szerkesztve ]

(#3492) pavicevic válasza King Unique (#3491) üzenetére


pavicevic
tag

igen, kozben vegigolvastam ezt a tesztet is, koszi megegyszer a segitseget :)

(#3493) GRaul


GRaul
őstag

Sziasztok,

Xbox onehoz keresek kulso racket a vinyomnak.
Tudnatok olyat ajanlani amely kikapcsol, ha lekapcsolom a gepet?
Mert a mostani folyamatosan megy. Vagy ezt valahol mashol kell beallitani?

Phanteks Házak Topicja ---> http://prohardver.hu/tema/phanteks_hazak_topicja/hsz_1-50.html <----

(#3494) King Unique válasza GRaul (#3493) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Az összefoglaló táblázatában meg van adva, hogy melyik külső házaknál működik a leválasztás utáni és az üresjáratban (alvó mód) történő kikapcsolás / leállítás. Viszont ezek egyáltalán nem biztos, hogy "TV és társai" készülékek esetében is működni fognak —► [link]. De azért, ha az adott készülék teljesen ki van kapcsolva, akkor általában egy 2,5" külső HDD-nek is ki kell. Bár, nemrég valakinél még PC esetén is égett tovább a LED —► [link], [link].

Amúgy most pontosan milyen külső rack van, az asztali gép & OS kombónál kikapcsol? Mert, ha utóbbinál igen, ellenben játékkonzolon nem, akkor egy másik külső háztól sem kell feltétlen csodát várni...

[ Szerkesztve ]

(#3495) GRaul válasza King Unique (#3494) üzenetére


GRaul
őstag

Ilyen van jelenleg.
[link]
De nem vagyok elegedett vele

Phanteks Házak Topicja ---> http://prohardver.hu/tema/phanteks_hazak_topicja/hsz_1-50.html <----

(#3496) King Unique válasza GRaul (#3495) üzenetére


King Unique
titán

A legutolsó információk szerint ez PC-n nem támogatta a leválasztás utáni merevlemez leállítást, bár lehet, hogy csak ezt kellett volna beállítani hozzá. A belsejében ASM1153 chip volt, viszont a 1153-as PID azonosító miatt a firmware frissítés és azon belül egyéb beállítások alapból felejtősek. Utóbbi ASMedia esetén eleve csak a PID: 55AA azonosítós típusoknál lehetséges.

Tehát esetleg megnézheted, hogy a tiedben milyen vezérlő van, illetve a fentebb említett leállítási / kikapcsolási dolgokat PC-n. Mert gondolom esetedben a gép = játékkonzol, vagy mire vonatkozott? Illetve, ha az, akkor full kikapcsolva is pörög tovább a külső házban a HDD és ég a LED? Ha igen, akkor pláne nem biztos, hogy egy másik külső rack kikapcsolna rendesen.

Amúgy konkrétan mi az, ami miatt nem vagy elégedett vele?

[ Szerkesztve ]

(#3497) GRaul válasza King Unique (#3496) üzenetére


GRaul
őstag

Nah szóval, a Chipre az van irva, hogy asmedia ASM1051E

A problémám pedig az vele, hogy nem minden usb portrol akar mukodni. olyan mintha nem kapna eleg szuflat 1-2 helyrol. Illetve nem tul dizajnos :)

A vinyo ami most benne van az Toshiba MQ01ABD075
Van egy Icy boxom de abba nem jo ez a vinyo mert nem fer bele a vastagsaga miatt.

Phanteks Házak Topicja ---> http://prohardver.hu/tema/phanteks_hazak_topicja/hsz_1-50.html <----

(#3498) GRaul válasza King Unique (#3496) üzenetére


GRaul
őstag

Egyebkent ezt a kettot neztem ki.
Szerinted melyik lehet jo?
Raidsonic

Gembird

Phanteks Házak Topicja ---> http://prohardver.hu/tema/phanteks_hazak_topicja/hsz_1-50.html <----

(#3499) King Unique válasza GRaul (#3497) üzenetére


King Unique
titán

Akkor ez még egy korábban gyártott lehet, mivel a 1051 & 1053 sorozatú ASMedia chipek jobbára kifutottak, főleg az előbbiek. Az új eszközökben már ASM1153 / ASM1153E típusok szoktak lenni. A PID azonosítót viszont nem adtad meg, pedig ugye az is fontos.

Amúgy az MQ01ABD075 9,5 mm magas, tehát az egy max. 7 mm-es lemezt fogadó külső házba nem fér bele. Ha USB-n ingadozik a tápellátás, akkor az nem igazán a külső ház hibája. Itt maga a port áramleadása a meghatározó és ilyen téren nyilván van különbség USB 2.0 / 3.0 / 3.1, illetve PC-n előlapi / hátlapi típusok között. Továbbá a kábelre is nem árt odafigyelni, mert egy rossz kábel, nem megfelelően érintkező aljzat és csatlakozó is okozhat kellemetlenségeket.

Külső házakat illetően leginkább azokból tudok csak ajánlani, amik az összefoglalóban vannak. Illetve nemrég kicsit ragozva lett a téma —► [link], [link].
Az általad említett kettőhöz sok mindent nem tudok hozzáfűzni. Röviden, az egyik műanyag házas, Micro-B csatlakozós, tool-free, van hozzá szilikon védőburkolat és támogatja az UASP módot. A másik alumínium házas, strapabíróbb Type-A csatlakozós, ASM1153 chipes. Az alábbi videó alapján hasonló, mint az én n-Drive külső házam. Illetve ugyanolyan chip van benne, viszont a PID azonosító és a leállítási funkciók működése nem ismert. Bár az sem lenne meglepő, ha dettó ugyanolyan lenne, mint az enyém.

Továbbá a korábban is kérdezett kikapcsolást illetően pontosan mi a helyzet :F Persze a választól függetlenül azzal nem árt tisztában lenni, hogy ilyen téren ami működik egy PC-n, az nem feltétlen fog a TV és társai készülékeken is.

[ Szerkesztve ]

(#3500) kinghaxor válasza King Unique (#3489) üzenetére


kinghaxor
aktív tag

Köszönöm a segítséget! Valami szoftveres probléma volt a Windows 7 esetében. Sajnos nem tudtam kideríteni pontosan mi volt a baj. Miért nem állt le rendesen a winchester a rack-ben. De mivel húgom egyébként is egy teljes gép telepítést kért (adatmentés miatt kellett a külső rack-winchester páros) így bepróbálkoztam a Windows 10-el. Amin persze tökéletesen működött a leállítás. Szóval biztos, hogy valami szoftveres gond volt. Pendrive estében minden rendben működött. Azt le tudta állítani az előtte fent lévő 7-es is. Plusz ugye az asztali gépemmel is gond nélkül működött amin szintén 7 van fent. Azóta pedig teszteltem tv-vel is. Ahogy bekapcsoltam a tv-t úgy bekapcsolt a rá kötött winchester is. Ahogy kikapcsoltam úgy a winchester is lekapcsolt. Szóval rendesen működik.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.