Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3084) Ch4r0n válasza King Unique (#3070) üzenetére


Ch4r0n
tag

Na meg is van, beszereztem a LogiLink UA0115 rack-et! Nekem is efelé billent alapból is a méreg, de a válaszod csak megerősített, hogy jól döntöttem. Köszönöm a segítséget!

Gondoltam írok egy kis beszámolót róla, úgy látom ilyen még nem volt a topikban és nem sok információt lehet fellelni ezen típusról a neten. Hátha sokaknak segít a döntésben a következő kis szösszenet, illetve nem utolsó sorban időt spórol meg, hogy nem kell keresgetnie amire kíváncsi az eszközzel kapcsolatban. Következzen hát.

LogiLink UA0115 teszt

Külső:
Tehát a LogiLink UA0115 tényleg teljesen alu házas és a jobb fajta olyan szempontból, hogy felül a középső szekció ahol a logók szerepelnek rajta szálcsiszolt. Továbbá a tetején a két oldalsó sávon, illetve az oldalain ilyen szemcsés, érdes hatású, tehát nem karcolódik és nem gyűjti az ujjlenyomatokat sem. Ilyen szemcsés az alján is a két szélén, illetve alul középen bordázat helyezkedik el rajta. Merev és masszív, összességében prémium érzetet kelt.

Dizájn:
A dizájn továbbá szerintem jól sikerült, számomra kicsit futurisztikus és mégis agresszív hatást kelt a kinézete. Nem az a szokványos kommersz, alaktalan téglalap, ahogy az lenni szokott. Az elején elhelyezkedő kis kék led egy körben elhelyezett hét furatból álló rács mögött van, így nem zavaró még éjszaka sem a fényereje. Ha nem dolgozik, folyamatosan világít, amúgy villogással jelzi, amikor munkához lát a merevlemez. Amúgy az elegáns teljesen fekete alu ház egységességét, csak a fehér LogiLink, SATA, illetve USB logók törik meg és próbálják valamelyest feldobni, illetve persze minimális információt adni a keret képességeiről.

Kialakítás:
Szerelése egyszerű csavaros. Egy alu alaplemezre kell felhelyezni a nyákot, ebbe csatlakozik a merevlemez és négy fémszínű csavarral kell az egészet összefogatni alulról. Ezután kell a már egységes alapkeret, nyák és merevlemez kombinációt becsúsztatni a téglalap alakú házba és ugyancsak alulról négy fekete csavarral rögzíteni a végleges helyére. A művelethez a 2x4 csavart mellékelik a csomagolásban a csavarhúzóval együtt.
A dobozán szerepel, hogy 12,5 mm magasságig támogatja a belehelyezni kívánt meghajtókat.
Az enyém már a lapos széles standard micro-B csatolóval van ellátva. A meglátásom szerint a nyákra is megfelelően van ráforrasztva, illetve maga a kábel is stabilan ül az aljzatban, teljesen belecsúszik. Nem lötyög, nem mozog, én instabilitásnak nyomát sem látom ezen a téren, ami itt még korábban elvileg felmerült.
A micro-B csatlakozó mellett még DC bemenet, illetve a ki/bekapcsoló található meg a hátlapján.

Elektronika:
Az agya egy ASM1153E vezérlőchip az én nyákomon ez áll konkrétan: U32M-ASM1153E-V1.3 2015-08-21
MP Toolban: PID: 55AA FW version: 131030a12f00
Device info: mindenhol "x" az Idle Timer: Never
UASP Support és az Enable is: YES

Extra:
Extraként még megtalálható az USB-DC kábel is a dobozban az USB kábel és a leírás mellett. Plusz egy műbőr védőtok. (Ez kicsit túl passzentos szerintem, de ha sikerül beleszuszakolni a meghajtót legalább nem csúszik ki belőle olyan könnyen. Gondolom, idővel úgyis kitágul valamelyest.)

Észrevétel:
Végül még annyit, hogy nálam inkább az alsó négy fekete csavaron áll az egész, mert nem akartam túlhúzni őket, így viszont kidomborodnak kicsit és elállnak a milliméter tört részével a ház aljától. Tehát a merevlemez stabilan ül a házban, nem lötyög, nem csörög, nem rezonál. Viszont maga a ház könnyen elcsúsztatható az asztalon. Persze az ember amúgy se mozgatja, amikor dolgozik rajta, de egy óvatlan mozdulattal könnyen a padlón köt ki a szerkezet. Csúszásgátló gumitalp szerintem még jó lett volna rá. Azonban végül is ilyen bútor alá szánt darabokat utólag is bármelyik barkácsboltból szerezhetünk, így ez nem kardinális probléma csak megjegyeztem.

Konklúzió:
Összességében a fentebbiek tudatában, szerintem egy különösen ajánlott rack a LogiLink UA0115. Én eddig maximálisan elégedett vagyok vele és örülök, hogy végül ezt a típust választottam. Megjegyezném, hogy ár érték arányban is igen jó mivel kb 5500,-Ft-ért ennyi kiegészítőt, extrát és teljesen alumínium házat nem sokan kínálnak.

Köszönöm a figyelmet! Remélem, tetszik nektek a beszámoló, most írtam ilyet először. Illetve ha valakinek kérdése van, tegye fel nyugodtan és igyekszem rá válaszolni.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.