Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3401) King Unique válasza tomp (#3394) üzenetére


King Unique
titán

Gondolom a HDD-nek van egy alap beállítása, amit a HDS normál esetben nem piszkál. Maximum akkor, ha beállítasz a programban egy másik értéket és bejelölöd az automatikus alkalmazást. Az AAM könnyen módosítható és utána a másik OS alatt is az előzőn beállított értéket jeleníti meg, illetve azt használja. Az APM-et viszont már nem ilyen egyszerű, mert az utána visszaáll a gyári értékre, pl. 128-ra. De, ha HDS-ben beállítom az automatikus alkalmazást 254-re, akkor nálam a program / Windows újraindítása után is a 254-es értéken lesz.

(#3395) radi8tor1: ha annyira ritkán lesz használva, akkor nyilván megfelelhet a fentebb tesztelt adapter is. Ami természetesen kezel SATA I/II/III HDD/SSD-t, az adatátviteli sebesség pedig a benne lévő vezérlőtől függ.

A gyártó oldalán valóban kétféle van feltüntetve: IO-STC566 SATA II | IO-STC567 SATA III. Ha a fenti tesztben szereplő modell az előbbi, akkor JMS566 chip van benne, ami az adatlapja szerint SATA II szabványra épül. Az adatlapját az usbdev oldal alján lehet megtalálni és letölteni. Ugyan USB 3.0-án támogatja az UASP módot, de a SATA 3 Gbps lesz majd a szűk keresztmetszet, amit a gyártó oldala is említ: "Super Speed 3 Gbps (STC566)/5 Gbps (STC567)". Utóbbi adapterben már JMS567 chip van, illetve létezik még JMS568 is a JMicron kínálatában. Ezek gyorsabbak, mivel SATA 6 Gbps alapúak, illetve természetesen az UASP adatátviteli módot is támogatják. Persze alkalmankénti használathoz bizonyára meg fog felelni az IO-STC566 is.

Továbbá fentebb már említve volt, hogy USB 3.0-án a TRIM (állítólag) csak OS X alatt bírható működésre a trimforce paranccsal. Illetve eSATA porton keresztül működik még [link].

[ Szerkesztve ]

(#3402) jeni


jeni
félisten

Szia!
Tudok valamit csinálni a IB-111StU3-Wh ICYBOX-al?
Ugyanis Hiába állítom le a PC-t. A dock-n elalszik a LED,de a kikapcsolás után de a WD 500GB 3,5 vinyó nem áll le,vagyis melegszik továbbra is. Ezen csak azzal tudok segíteni ha a hálózati kapcsolót is lekapcsolom.

(#3403) King Unique válasza jeni (#3402) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Erről a dokkolóról nemrég készült egy részletes, átfogó teszt. Annak alapján pl. támogatja az alvó módot, bár azt nem említette a fórumtárs, hogy nála a gépet kikapcsolva / biztonságos leválasztás után is leállítja-e a merevlemezt. Amúgy ezen funkciók leginkább az USB chip firmware beállításaitól függnek. Az én ASM1153 chipes külső házamnál a 130531210000 firmware semmilyen leállítást nem támogat. Valamint, mivel az enyémhez hasonlóan a dokkoló PID azonosítója is 1153, így emiatt utóbbin sem lehet firmware-t frissíteni, ahogyan esetemben sem [link]

Tehát, ha a tied is PID: 1153, akkor a kérdésedre a válasz az, hogy NEM.

[ Szerkesztve ]

(#3404) jeni válasza King Unique (#3403) üzenetére


jeni
félisten

Leválasztani leválasztja de nem kapcsol ki a WD 500 HDD meghajtó.
Így marad a hálózati kapcsoló használata.

(#3405) Totis


Totis
aktív tag

Sziasztok!

Szeretnék a régi ThermalTake 2.5"-es USB2.0-ás rack helyett egy gyorsabbat.
Amit kinéztem magamnak (tetszés alapján):
RaidSonic IB-276U3
Illetve Arctic Colling

Az első az nagyon tetszik azért mert integrált USB kábel van benne csak attól félek, hogy hosszabb működés után tönkremegy benne a HDD a hőelvezetés miatt. Tesztet nem találtam róla egyenlőre.
A második pedig szimplán szép. De ez áll a második helyen.
WD Blue menne majd később bele (500GB-re gondoltam). Addig pedig egy 250GB-s WD Scorpio.

Azért inkább rack és nem mobilHDD, mert néha szükségem van a rack-re adatmentés miatt notebook HDD-ből.

Találkozott már valamelyikőtök valamelyik termékkel? Kíváncsi lennék a véleményetekre.

Előre is köszi!

Üdv.:
Totis

[ Szerkesztve ]

ASUS 1015BX, Nexus 7 (2nd), Nokia Lumia 735, Nintendo Wii, Netgear Stora

(#3406) batagy válasza Totis (#3405) üzenetére


batagy
őstag

"integrált USB kábel van benne "
Ez inkább hátrány mint előny.
Mi van ha meghibásodik a kábel, ki lehet cserélni?

(#3407) Totis válasza batagy (#3406) üzenetére


Totis
aktív tag

Jogos egyébként :R de van rá 2 év gari. Asszem fix a kábel.
Kezdek rákattanni arra az IcyBox-ra. Nagyon tetszik a formája. Lehet mégis ez marad. Aztán csinálok róla tesztet.

ASUS 1015BX, Nexus 7 (2nd), Nokia Lumia 735, Nintendo Wii, Netgear Stora

(#3410) King Unique válasza Totis (#3405) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Az Arctic külső házról pont van teszt és beszámolók az összefoglalóban: [link], [link], [link]. Illetve az alábbi külföldi oldalon van egy átfogóbb teszt is róla.

A RaidSonic említett modelljével azonban még nincs tapasztalat. A strapabíróságon túl, a rögzítése az IB-279U3 külső háznak is hasonló, mint a kinézett IB-276U3-nak. Vagyis mindkettőnél 6 db csavar fogja össze a rack alsó és felső részét, ami mindenképpen előnyös. Mert pl. az IB-278U3 esetén csak sima patentos megoldás, illetve rögzítőfül van. A merevlemez belső rögzítéséhez csavarozási lehetőséget nem látni egyiknél sem, de vsz egy 9,5 mm magasat mindegyik rack rendesen közrefog és nem fog lötyögni bennük. Továbbá a másik két modell nem, de az IB-276U3 integrált USB kábelesnek néz ki, ami viszont már nem igazán előnyös. Ha a kábel valamely része tönkremegy, akkor jobbára csak a külső ház komplett cseréje marad, amire a fórumtárs is utalt.

Tehát léteznek manapság vízálló | porálló | ütésálló tulajdonságokkal felvértezett külső házak is. De akkor érdemes igazán ilyeneket venni, ha valakinek célirányosan szüksége van a kimondottan strapabíró kivitelre. Mert amúgy az ilyen típusok a jobbára műanyag / gumi stb. burkolóelemek miatt nem olyan jó hővezetők, mint pl. az alumínium külső házak. Ennek pedig a HDD melegedése szempontjából nyilván van jelentősége. Továbbá a strapabíró kialakítás talán a gyári külső HDD-k esetében kiforrottabb [link].

[ Szerkesztve ]

(#3411) smallmer


smallmer
őstag

Sziasztok,
sikerült hozzájutni egy 2,5-ös hdd-hez, szeretnék hozzá venni egy házat.
ezeket néztem ki:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]

igazából az lenne a legjobb, ha jó minőségűt jó áron kapnék, ezek közül mindegyik jó? melyik a legjobban ajánlott? mit ajánlanátok még? :) köszi

[ Szerkesztve ]

(#3412) jeni válasza smallmer (#3411) üzenetére


jeni
félisten

Hello!
Az 5. Artic belül nincs HDD rögzítés ha jól tudom.
Nálam az 1-s,a 2-s és a 4-s lenne a befutó.

(#3414) King Unique válasza smallmer (#3411) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Ezek között kb. mindegyik jóféle, de azért egyik-másik jobban kiemelkedik a mezőnyből. Az összefoglalóban akadnak beszámolók és tesztek is némelyikről. Valamint, ha használod a topik keresőjét, akkor mindegyikről találni információkat. Plusz az alábbi kis összegzést tudnám még hozzáfűzni.

A fórumtárs javaslatát megfogadhatod. Illetve amelyek ASMedia chipesek (táblázat), azoknál eleve a PID: 55AA típusokat érdemes preferálni. Jó amúgy a Transcend rack is, de az pl. PID: 5106. Annál pedig nem lehet firmware-t frissíteni, illetve ezáltal egyes dolgokat beállítani, ha szükség lenne rá. Bár a visszajelzések alapján a leválasztás utáni leállítást és az alvó módot is támogatja, szóval nem is nagyon kell piszkálni.

[ Szerkesztve ]

(#3415) dash17291


dash17291
tag

ICY BOX 254U3-ban lévő JMicron vezérlőhöz Debian-ba nemrég érkezett meg a patch, ami használhatóvá teszi: - usb-storage: Fix scsi-sd failure "Invalid field in cdb" for USB adapter
JMicron

http://ftp.hu.debian.org/debian/dists/stable/ChangeLog

https://kernel.googlesource.com/pub/scm/linux/kernel/git/stable/linux-stable/+/9fa62b1a31c96715aef34f25000e882ed4ac4876

https://kernel.googlesource.com/pub/scm/linux/kernel/git/stable/linux-stable/+/9fa62b1a31c96715aef34f25000e882ed4ac4876%5E!/

Egyelőre csak ámulok, hogy mennyi probléma van Linux alatt mint az ASMedia, mind a JMicron külső vezérlőkkel.

usb-storage 2-1.2:1.0: Quirks match for vid 174c pid 55aa: 400000

(#3416) King Unique válasza dash17291 (#3415) üzenetére


King Unique
titán

Nekem IB-253U3 van, ami szintén JMicron JMS567 chipes és az alábbi firmware van rajta. Nem tapasztaltam Linux alatt komolyabb hibát, igaz én nem Debiant, hanem főleg Ubuntu és "társai" disztrókat használok. Illetve valószínűleg firmware és kernel függő is a dolog. Ugyanis ASMedia chipeknél a régi firmware és a < 3.17 kernel alatt volt probléma. A Debian stable ágában is például 3.16.7-es kernel van [link]. Ellenben az általam használt rendszerek már mind ennél (jóval) frissebb alapokra épülnek, illetve a külső házak firmware verziói is újabbak.

Linux alatt jelenleg még további 2 negatívumot tudnék megemlíteni:

ASMedia chip + USB 3.0 port —► leválasztási problémák: [link], [link].
S.M.A.R.T., hőmérséklet és egyéb adatok kijelzésének hiányos támogatása [link].

Egyéb problémával / hiányossággal én személy szerint nem találkoztam, de ez nyilván a fentebb említett paraméterektől is függhet. Ha van még valami említésre méltó dolog, akkor kíváncsian várom és a lehetőségekhez mértem, akár le is tesztelem.

[ Szerkesztve ]

(#3417) smallmer válasza King Unique (#3416) üzenetére


smallmer
őstag

neked mennyire jött be az IB-253U3? nagyon tetszik kinézetre. ajánlott?

(#3418) King Unique válasza smallmer (#3417) üzenetére


King Unique
titán

Működés terén nekem nincs vele különösebb problémám, bár korábban másnak akadt. De lehet csak ő fogott ki egy hibás darabot. Illetve kontraként még ezen beszámoló képein is látható rövid USB-kábelt, illetve a patentos rögzítőfülek miatt a kissé nehézkes szétszerelést tudnám megemlíteni. Valamint a mellékelt szilikon védőtok felrakása közben is figyelni kell, mert elég vékony és szakadásra hajlamos lehet. Ezeket leszámítva amúgy ok a cucc.

Továbbá arra még figyelni kell, hogy az IB-253U3 eleve 7 mm magas HDD/SSD-hez való! Ha 9,5 mm magas lemezt akarsz beletenni, akkor arra az IB-254U3 / IB-254U3+C modellek alkalmasak. Utóbbi különlegessége, hogy mellékelnek hozzá USB Type-C - Type-A adaptert, ami például egy ilyen esetben lehet hasznos.

[ Szerkesztve ]

(#3419) radi8tor válasza batagy (#3325) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Rendeltem végül egy ilyet (IOcrest IO-STC566 SATA22pin - USB3.0 adapter), de SSD nem lesz hozzá, mert vettem inkább egy 128GB-os pendrive-ot.

Azt nem tudjátok, hogy erre csak 2.5"-os meghajtókat lehet rakni vagy elbír egy 750GB-os 3.5"-os Samsunggal is?

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#3420) batagy válasza radi8tor (#3419) üzenetére


batagy
őstag

Szia!

Erre csak 2.5"-es meghajtót lehet rakni, mert csak 5 V tápfeszt tud adni (az USB-n keresztül) az eszköznek. 3.5"-es eszközt nem szabad rácsatlakoztatni, mert nem viszi, 12V tápot nem tud átadni!
3.5"-es eszközökhöz 12V táp is kell.

[ Szerkesztve ]

(#3421) radi8tor válasza batagy (#3420) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Ja értem, akkor felejtős. :R

⭐ Stella

(#3423) King Unique


King Unique
titán

HDD sípolás

A tomp fórumtárs által korábban említett sípolásos problémát a 2 TB-os M9T (ST2000LM003) merevlemeznél úgy néz ki én is tapasztaltam. Eddig nem figyeltem fel erre a jelenségre, mivel nem használtam olyan intenzíven a merevlemezt. Bár történt rá egy komolyabb adatmentés, amikor egy RAW fájlrendszerű 2,5" külső HDD-ről mentettem le közvetlenül erre a (külső) merevlemezre 1 TB adatot. Ez pedig folyamatos írást jelentett. Akkor azonban nem tapasztaltam semmilyen sípolást. Igaz, nem ültem ott mellette végig, illetve lehet csak elkerülte a figyelmemet. Valamint másoltam már rá több 10 / 100 GB-ot adatot is, de akkor sem figyeltem fel sípolásra.
Viszont az utóbbi időben elég intenzíven, naponta több óra hosszat ment rá a letöltés (torrent) és akkor vettem észre, hogy néha fura hangot ad ki. Ez az alábbi videóban lévőhöz hasonló. Illetve nálam talán valamivel halkabb, rövidebb és kicsit "ércesebb".

Amúgy a hálózatról üzemelő laptop USB 3.0 portjára volt csatlakoztatva egy ~ 60 cm-es USB 3.0 kábellel, illetve más USB-eszköz sem foglalta le a többi portot. Valamint kipróbáltam egy rövidebb (~ 30 cm) kábellel, de azzal is produkálta a sípolást. —► Szóval nem valószínű, hogy az elégtelen USB tápellátás okozott volna problémát. Továbbá az enyém jelenleg egy IB-250StU3+BH15 külső házban van, de visszaraktam és kipróbáltam a korábban tesztelt Kolink külső házban is. Utóbbiban pedig szintén sikerült reprodukálni hosszas és intenzív torrentezéssel a jelenséget. —► Szóval valószínűleg nem is a külső ház függvénye a dolog. Továbbá a külső házakat Windows 7/8.1 operációs rendszerek alatt használtam, de mindkét OS esetén tapasztaltam a sípolást —► Tehát nem valószínű az sem, hogy az adott operációs rendszer okozná a problémát.

Működés közben különösebb hibát nem tapasztaltam és a torrent sem szakadt meg a sípolásoknál, illetve nem írt ki semmilyen hibát. Viszont a HDS alapján a merevlemez S.M.A.R.T. adataiban a második képen megjelölt attribútumoknál a korábbi állapothoz képest van némi változás:

Sípolások előtt
(korábbi teszt)

Sípolások után

Az egyes S.M.A.R.T. attribútumok listáját + jelentését megtaláljuk az említett program weboldalán is. Van tehát 1 db adatátviteli hiba, amelynek gyenge tápegység / túl hosszú adatkábel is lehet az okozója. Viszont a fentebb említettek alapján én nem igazán tartom valószínűnek egyiket sem. Továbbá a betöltések száma felment 0 —► 3 értékre. Ezt nem tudom pontosan mi okozta, de valószínűleg összefüggésben van az előzővel, illetve HDD specifikus probléma lehet, amelynek a fórumtárs által korábban említett dolgok állhatnak a hátterében.

]

Tehát az eddigiek alapján ez a sípolás HDD specifikus problémának tűnik és nem az egyéb tényezők (külső ház, tápellátás, OS stb.) okozzák. Bár az nem tisztázott, hogy minden modell produkálja-e, vagy csak bizonyos paraméterekkel rendelkezők, netán csak bizonyos körülmények között fordul elő :F Az utóbbi paramétereket illetően az AAM / APM | gyártási idő | firmware (lemez revízió) került szóba, de az nem igazán világos, hogy ezeknek ténylegesen köze van-e az említett jelenséghez.

Továbbá az megint más dolog, hogy nálam és a fórumtársnál különösebb problémát a sípolás nem okozott a működésben. A fentebb említett HDD diagnosztikai program ugyan mutat a S.M.A.R.T. adatoknál hibákat, viszont a merevlemez állapota 100/100-as, illetve az adott attribútumok értéke sem kritikus. Szóval lehet, hogy ez az egész így nem a legideálisabb, viszont ha az ár | méret (9,5 mm) | felépítés (fejek / tányérok száma) | teljesítmény paramétereket nézem, akkor én személy szerint nagyobb tárkapacitásnál továbbra is preferálom ezen merevlemez sorozatot.

[ Szerkesztve ]

(#3424) tomp válasza King Unique (#3423) üzenetére


tomp
félisten

Na akkor a gyárilag kikapcsolt akusztikánál is jelentkezik.
CRC Errort nekem laza kábel okozott.
Érdekes amióta megvettem az új vinyót, azóta nem csinálja a sípolást. :DDD

(#3425) King Unique válasza tomp (#3424) üzenetére


King Unique
titán

Hát, el kell ismernem, hogy igazad volt és nemcsak nálad fordul elő. :D :R

Komolyabb terhelésnél már nálam is rázendített, bár azt nem értem, hogy akkor adatmentésnél, sima másolásnál mért nem csinálta... :F Persze lehet csak nem vettem észre. Valamint a torrentnél ugyan be van állítva, hogy előre lefoglalja a tárhelyet, de eleve összevissza, szeletekben tölt. Lehet amiatt is ugrálhat az olvasófej, vagy a fene tudja...? Na mindegy, amíg nem tapasztalom ténylegesen a hibát, nem jelez komolyabb problémát a S.M.A.R.T., addig nem foglalkozok vele a kelleténél jobban.

[ Szerkesztve ]

(#3426) tomp válasza King Unique (#3425) üzenetére


tomp
félisten

Igen a torrent dolgoztatja a fejet. Lehet ugyan úgy elvesztette a fej a pozíciót és bepánikolt.
Eddig azt szedtem össze, hogy akinél sípol és gyárilag be van kapcsolva az akusztika annál ha kikapcsoljuk sok esetben megszűnik a hiba.
Próbáld ki, hogy a gyárilag kikapcsolt akusztika mellett maxra húzod az energiagazdálkodást, hogy ne parkoljon. Így a kikapcsolt-nincs parkolás párossal hátha nem csinálja.

Még azt is elképzeltem, hogy a nagy fejrángatástól a zuhanás érzékelő gerjed be és az csapja ki a fejet. :DDD

(#3427) Totis válasza King Unique (#3410) üzenetére


Totis
aktív tag

Szia!

Nagyon köszönöm a válaszod! :R

Üdv.:
Totis

ASUS 1015BX, Nexus 7 (2nd), Nokia Lumia 735, Nintendo Wii, Netgear Stora

(#3428) radi8tor válasza batagy (#3420) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Megjött a cumó, de a mellékelt papírfecnin JMS566 van írva annak ellenére, hogy az aukció JMS567-ről szólt.

(még a vonalkód matricán is ugyanaz a szám van, mint a te képeden)

Szétszedtem és valóban JMS566 vezérlő van benne. Megéri reklamálnom érte, jobb a JMS567?

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#3429) King Unique válasza radi8tor (#3428) üzenetére


King Unique
titán

Az eBay-es linken valóban az STC567 van megadva. Azt pedig korábban leírtam, hogy a kettő között mi a különbség. Tehát leginkább az, hogy az egyik chip lassabb, a másik gyorsabb. Az SSD-t USB 3.0-án nyilván csak az utóbbival lehet full kihajtani, de átlagos használathoz megfelel az előbbi is.

[ Szerkesztve ]

(#3430) radi8tor válasza King Unique (#3429) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Valóban, köszi! :)

⭐ Stella

(#3431) batagy válasza radi8tor (#3428) üzenetére


batagy
őstag

Igen, a különbséget én is észrevettem.

Nos, az Ebay leírást sosem szabad 100% mérvadónak venni. Tehát az, hogy mi van leírva az aukcióban, teljesen mindegy. ;)

Én két dolgot vettem alapul:
- A zacskón szerepel hátul a típusszám: SI-ADA20156, amit más webshopokban én egyértelműen a JMS566-hoz párosítottam.
- Az IOcrest oldalán (kicsit más típusszámot használva) a JMS566 és JMS567-es kütyü kicsit másképp néz ki. Amit a csomagban küldtek, az a JMS566-os, a fotó alapján. Én nem szedtem szét, de ezekből következtettem ki hogy JMS566-os. Ezért is írtam JMS566-ot a beszámolóba.

Az hogy a PID 0567-es, nem jelent semmit, mert a firmware közös és bármit bele lehet programozni.

A JMS566 és JMS567 között annyi a különbség, hogy előbbi SATA II-es, míg utóbbi SATA III-as.

Reklamálni szerintem nem éri meg, jó ez is, használd egészséggel! :K

[ Szerkesztve ]

(#3432) radi8tor válasza batagy (#3431) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Igazad van, de ha már ennyiért lehetne kapni a gyorsabbat, akkor igazán küldhetnék azt.

⭐ Stella

(#3433) vottokar


vottokar
senior tag

Sziasztok. Én is rendeltem az itt olvasottak alapján egy ilyen iocrest USB3_SATA adaptert. Nekem is SI_ADA20156-os, eszerint SATA2-es verzió jött. Mondjuk én külső mobil adattárolásra szeretném használni, ezért így is jó. (csak statisztika miatt írtam)

"Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"

(#3434) batagy válasza vottokar (#3433) üzenetére


batagy
őstag

Gratula! :K

(#3435) tomp válasza King Unique (#3425) üzenetére


tomp
félisten

Sípoláskor nálad milyen hőfokon volt a vinyó?
Lehet csak véletlen de:
Ha 35fok alatt kezd el dolgozni és éri el a 37-38 fokot akkor sípolt. Most amióta bejött a nagy meleg és készenlétben 38fokra melegszik innen munka alatt 41-re, nem sípol. :DDD

(#3436) King Unique válasza tomp (#3435) üzenetére


King Unique
titán

A fentiek alapján a S.M.A.R.T. 34°C-ot mutat az aktuális hőmérsékletre és úgy emlékszem végig ~ 35°C körül volt. Persze nem követtem nyomon pontosan, de az biztos, hogy akkor >= 40 fokra nem ment fel.

[ Szerkesztve ]

(#3437) tomp válasza King Unique (#3436) üzenetére


tomp
félisten

SMART-ban érdemes eltolni a hőfokot +2-vel! ;)
Hát akkor ez is lehet egy hiba okozó.
Gyártás során gyengébb minőségű fej jelerősítők készülhettek amelyek egy bizonyos hőfokról történő melegédéskor munka közben eldobhatják a jelet.
Most a melegebb üzem alatt egyszer sem sípolt.

(#3438) King Unique válasza tomp (#3437) üzenetére


King Unique
titán

Mért toljam el, netán 2 fokkal alapból kevesebbet mutat mindegyik :F

Azt tudom, hogy egyes Samsungoknál volt ilyen, de az M9T-nél még nem figyeltem fel rá. Hidegindításnál is aszem megegyezett a hőmérséklete a szobáéval, szóval akkora eltérés nem lehet. Ezt a sípolás - hőmérséklet közti összefüggést majd a kánikulában letesztelem én is. Rányomok egy combos torrentet aztán hadd szóljon. ;]

[ Szerkesztve ]

(#3439) tomp válasza King Unique (#3438) üzenetére


tomp
félisten

Sípolós vinyóm 2fokkal mutat kevesebbet. Az új vinyó szintén. Kipróbálom, hogy oda rakom mellé az usb-s ventit. Lehűtve elkezdtem dolgoztatni.

usb-s samsung m3-as 1fokkal, a wd Elements szintén 1fokkal mutat kevesebbet nálam

(#3440) King Unique válasza tomp (#3439) üzenetére


King Unique
titán

Most megnéztem még egyszer és 25 °C szobahőmérsékletnél a HDS is ennyit mutatott az M9T-re hidegindításkor. Tehát, hacsak a szobában lévő hőmérő nem rossz, akkor az enyémnél a S.M.A.R.T. jó hőfokot mutat. Így egyelőre nem piszkálom. :N

[ Szerkesztve ]

(#3441) tomp válasza King Unique (#3440) üzenetére


tomp
félisten

Akkor ott még jó helyre van téve a szenzor. :DDD
Most visszahűtöttem a sípolóst és megdolgoztattam de semmi. Még a véletlen elérési tesztet is rádobtam. Habár ha az nem olvas-ír adatot akkor csak szimplán dobálja a fejet üresen. Igaz az üzem közbeni visszahűtés és az áramtalanítás utáni hidegindítás nem ugyan az.
Majd megnézem hidegen indítva is a héten. Derüljön már ki mitől sípol és mitől nem. Még a végén ajánlott lesz a Seagate-Samsung vinyó fűtése, hogy ne sípoljon. :DDD
Az új vinyó ugyan olyan feltételek mellett amúgy 1fokkal hűvösebb. Nem tudom miért. Talán az eltérő motor okozza. Az új majd 1mp-el lassabban pörög fel.

(#3442) tomp válasza King Unique (#3440) üzenetére


tomp
félisten

Nagyon vicces most a vinyó. Lehűtöttem és dolgoztattam, hogy úgy melegedjen. Semmi. Visszahűtöttem. Felmelegedett készenlétben 38-39fokra és újra elkezdtem dolgoztatni. Hopp! Sípolt! No akkor, hogy is van ez kérem szépen mélységes tisztelettel? :DDD

(#3443) radi8tor válasza batagy (#3431) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Végül kaptam 2 dollár pénzvisszatérítést és rendeltem mástól egy JMS567-est. Előtte rákérdeztem valóban ez van-e benne szóval ha nem az van benne, akkor rögtön megy a levél.

⭐ Stella

(#3444) batagy válasza radi8tor (#3443) üzenetére


batagy
őstag

Rendben! :)

Mindenképpen jelezz vissza majd, hogy milyen jön, érdemes lesz majd felírni a linket.
Kíváncsi leszek, valóban JMS567-est küldenek-e benne.

(#3445) radi8tor válasza batagy (#3444) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Megérkezett ez a csoda, viszont ez össze van ragasztva, nem tudom szétszedni.
Mivel tudom kiolvasni a vezérlő típusát?

⭐ Stella

(#3446) King Unique válasza radi8tor (#3445) üzenetére


King Unique
titán

Hát gondolom a korábban elmondottak alapján azért be lehet azonosítani, vagy nem? Aztán le lehet tölteni az usbdev oldaláról a JMicron 2033x M.P. Tool v1.16.14.1 firmware toolt. Annál a főablakban megjelenő adatokat pedig össze lehet vetni a korábbi tesztben lévővel [link].

De amúgy a legegyszerűbb, ha rácsatlakoztatsz egy SSD-t és leteszteled annak sebességét USB 3.0-án. Ha olyan értékeket kapsz UASP módban, mint én a korábbi tesztemnél, akkor biztos, hogy JMS567 chip van benne. Esetleg akár ide is berakhatod a screenshotot és akkor mi is megcsodálhatjuk. :)

[ Szerkesztve ]

(#3447) radi8tor válasza King Unique (#3446) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Aha. :)
Na majd akkor kitalálok valamit.

Amúgy kinézetre ilyen, tehát nem iocrest van ráírva az adapterre, hanem ez a négyzet alakú logo van rajta.
Zacskó hátoldalán: SI-ADA20155

Úgyhogy ezek alapján 99% hogy JMS567 van benne.
SSD-vel kipróbálom valamikor, de még nem tudom mikor.

⭐ Stella

(#3448) radi8tor válasza radi8tor (#3447) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Laptopom dokkolójának USB 3-as sebessége 340 MB/sec-nél tetőzött, míg a másik adapterrel csak 220 MB/s körüli értékeket tudtam mérni. (Win 7)
Akkor szerintem kimondhatjuk, hogy ez tényleg JMS567-el szerelt adapter.

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#3449) King Unique válasza radi8tor (#3448) üzenetére


King Unique
titán

Ha ugyanazon körülmények, illetve SSD esetén az új adapter ennyivel gyorsabb, akkor valóban a SATA 6 Gbps alapú JMS567 vezérlő lehet benne. Valamint már a fentebb említettek is erre utalnak.
Amúgy, ha azt a 340 MB/s értéket W7 alatt mérted, az érdekes. Ugyanis nem támogatja natívan az UASP adatátviteli módot és nekem is csak 250 MB/s körül sikerült kisajtolnom belőle. Bár vsz az adott hardveres / szoftveres környezettől is függhet a dolog.

[ Szerkesztve ]

(#3450) radi8tor válasza King Unique (#3449) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Pendrive és SSD is annyit tudott Win 7 alatt. Szóval jó lesz ez így.

⭐ Stella

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.