Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  iPad topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-11-10 14:07:28

LOGOUT.hu

iPad topik összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11452) gzbotii válasza #05304832 (#11451) üzenetére


gzbotii
veterán

En a tiedre válaszoltam, de másnak ajánlottam. Amiért téged kiver a hideg a googletol más meg tetszethet a szolgáltatásuk.

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#11454) T.ati


T.ati
tag

Sziasztok!

E-mail-en keresztül kaptam egy videót. Hogy lehet lementeni az ipadra? Egyáltalán hova tölti le?

Köszönöm

(#11455) Ragnar95 válasza T.ati (#11454) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Ha van appod, ami le tudja játszani, akkor az emailből open in-nel tudod lementeni másik appba, a sandboxing miatt a másik appban fog tárolódni.

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#11456) Maxximus válasza erdoke (#11443) üzenetére


Maxximus
őstag

Megnézem,köszi. :R
Mindig tőled kapom a céges progikra vonatkozó jó javaslatokat,még anno a PDA FK-n (ott Cornetto72 alatt futottam) a HD2-es fórumon jött az első.
Köszi. ;)

Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE**i12 Pro Max+watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e

(#11457) Maxximus válasza Süvi (#11445) üzenetére


Maxximus
őstag

Emiatt a file kezelő (pedig vagy 10-et kipróbáltam) miatt tartottam meg az ipad-omat anno és nem mentem vissza Galaxy Tab-ra. Nagyon jó,a felhőkkel kiegészítve!

Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE**i12 Pro Max+watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e

(#11458) T.ati válasza Ragnar95 (#11455) üzenetére


T.ati
tag

Nagyon laikus vagyok, két hete van meg a szerkezet, de ez ennyire bonyolult? Sokak által szidott wp telóm van, és ott egyszerűen le lehetett tölteni, betettete a videók mappába.
Böngészőben nyílik meg a videó, mp4-es, megpróbálok az alapján haladni, ahogy írtad, de megmondom őszintén, azt hittem ios-en minden egyszerűbb. Hát nem :)

Köszönöm szépen a válaszodat!

(#11459) Ragnar95 válasza T.ati (#11458) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

A sandboxing miatt a fájlkezelés nem mindenki számára átlátható elsőre, de nem egy túl bonyolult dolog, csak el kell felejteni a windows alatt megszokott mappázgatást és kézzel másolgatást.

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#11460) Auratech válasza T.ati (#11458) üzenetére


Auratech
őstag

Azért nem mindegy, hogy sima youtube linket, levélcsatolmányt, vagy felhős letöltési hivatkozást kell érteni a kaptam egy videót alatt.
Tegnap én is kaptam egy (küldök egy zenét üzenet) zenét, ami youtube link volt, tehát egy weboldal címe.

A 9-es IOS-nél jó esetben a videóra tattantva a felfele nyilas négyzeten tapizva felkínálja a letöltést és akkor simán a fotók ikon alatt található videók mappába kerül letöltve. A csapóra hasonlító ikon alatt csak a hivatalosan elérhető (megvett) tartalmakat látod alapesetben.

Auratech Field Recording

(#11461) Noxy válasza T.ati (#11458) üzenetére


Noxy
veterán

wp telóm van, és ott egyszerűen le lehetett tölteni, betettete a videók mappába.

Itt is csak használni kell a
amikor a videónál vagy. Berakja a képek, videók mappába.

''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is''

(#11462) erdoke válasza Maxximus (#11456) üzenetére


erdoke
titán

Nincs mit.
Egyébként az Outlook app működik, de felhőn keresztül machinálja az adatokat, ezért sok cég még nem szereti, nem engedi át rajta az Excahnge forgalmat. Nem tudom, hogy tervben van-e hagyományos, szeparált Exchange szerver támogatást tenni bele. Végül is csak a felvásárlással öröklött megoldásokat alkalmazzák, részben átgyúrhatják, ha szükséges.

A legjobb aláírás a héten

(#11463) vaakuum


vaakuum
addikt

Mondjuk azzal mit lehet kezdeni, ha kapok valami vicces, de mondjuk nem feltétlen gyerekeknek is való videót, képet, viccet, stb-t és azt nyitom meg? Nem nagyon ismerem az ios-t, de nekem eléggé gyanús, hogy ha a készüléket a gyerkőcök kézbeveszik, akkor onnantól mindenhez hozzáférnek, és ezt elég gáznak tartom. Még egy e-mail fiókból is macerás kijelentkezni, valahogy nincs meg a felületen a kilpésnek az egyértelmű módja. Vagy legalább lehetne olyat beállítani, hogy ha 5 ujjal összecsukom és felfelé kidobom a futó programok közül, akkor jelentkezzen már ki... utána meg lehessen mondjuk ujjlenyomattal gyorsan bejelentkezni egy fiókba.
Ráadásul azt sem igazán ismerem, hogy mikor mit hova és hogyan ment, de a felhasználók szerinti jogosultságkezelést nem igazán értem... annál is inkább zavaró, hogy nem egyértelmű, hogy mikor mit hová tölt, és honnan lehet ahhoz hozzáférni.

"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}

(#11464) Atikusz


Atikusz
senior tag

Sziasztok!

iPad mini 2 vásárlása előtt állok. A kérdésem az lenne, hogy érdemes lehet még a 2. generációs modellt megvenni?
Fő felhasználási terület: munkahelyi levelezés, böngészés, időnként Spotify.
A másik kérdés, hogy mennyire érzékelhető/zavaró az, hogy a kijelző nem laminált, mint az iPad mini 4 esetében?

(#11465) T.ati válasza Auratech (#11460) üzenetére


T.ati
tag

Egy MP4-es videóról van szó, nem YouTube hivatkozásról.

Noxy,

Hiába megyek a megosztásra, felajánl mindenféle tényleges megosztási lehetőséget, PDF-be exportálást is, de letöltést nem.
Elvagyok így is a tablettel, nagyon gyors, jó cucc, csak így kár volt 64 gb-ost vennem😀

(#11466) kezo0 válasza Atikusz (#11464) üzenetére


kezo0
addikt

Szia,
ezekre tökéletes a mini 2 is - sőt, igazából én nem nagyon tudok olyan felhasználást, aminél a gyakorlatban érzékelhetően sokkal jobban teljesítene a mini 4. Én nemrég váltottam 2-esről 4-esre, és ok, pl. az ac-s wifi tényleg még gyorsabb, mint az n-es, ami a 2-esben volt, de hétköznapi levelezésnél, böngészésnél, de még Spotify-hallgatásnál sincs ennek igazából észrevehető jelentősége.
A kijelzők között sincs olyan egetrengető különbség (persze, ha nagyon akarom, akkor tényleg észlelhető a 4-es icipici előnye), szóval szerintem a mini 2-é még mindig kiemelkedően jónak számít a jelenlegi tablet-mezőnyben.
Viszont bármilyet is veszel, javaslom, hogy ha van rá lehetőséged anyagilag, akkor semmiképp ne érd be a 16 GB-os modellel, mert az hamar kevés lehet, és bánni fogod, hogy nem a nagyobb tárhelyeset választottad...

[ Szerkesztve ]

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#11467) milszab válasza Atikusz (#11464) üzenetére


milszab
senior tag

Szerintem bőven elég. Sőt még egy 1-el is el lehet lenni, igaz érezhetően lassabb mint a 2. Én most tértem vissza rá, mivel adom el a 2-est és ez még nem ment el.

(#11468) Atikusz válasza kezo0 (#11466) üzenetére


Atikusz
senior tag

A upc-nél lenne lehetőségem kihozni egy mini 2-t, náluk viszont csak 16GB-os wifi only verzió van.

Én is sokat gondolkodom azon, hogy elég lesz-e a 16GB, de ami nálam a több helyet foglalná, az a Spotify, de azt lehet variálni, hogy mennyit rakok offline-ba és mennyit hallgatok online (van Travel playlistem).

(#11469) kezo0 válasza Atikusz (#11468) üzenetére


kezo0
addikt

A wifi only-val nincs semmi gond (nekem is az volt), de én a 2-es megvásárlása után egy évvel már nagyon örültem, hogy a 32 GB-os verziót választottam, amikor már az is épp hogy csak elég volt az appoknak...

Hidd el, annyira rá lehet cuppanni az egész felületre, a hihetetlen mennyiségű, színes-szagos, jópofa felhasználási lehetőségek kimeríthetetlen tárházára, hogy nem csak arra akarod majd használni, amire most gondolsz, hogy használni akarod majd. :)
Amúgy jónéhány app hajlamos a napi használat során egy idő után jókora méretűre hízni - ilyen pl. a Spotify is, akkor is, ha egyáltalán nem töltesz le magára a tabletre egyetlen offline elérhető zenét sem. És ilyenkor nem tudod csak úgy, egyszerűen kiüríteni a cache-t, hanem újra kell telepíteni az egész appot. Nem mintha ez olyan vészesen bonyolult vagy hosszadalmas művelet lenne, de nem esik jól mégsem, ha mondjuk havonta kell elvégezni, mert látod, hogy alig van már tárhelyed...
Plusz pl. nagyobb iOS-rendszerfrissítéseknél is szokott olyan lenni, hogy a frissítés elvégzéséhez kell, hogy legyen 2-3 GB szabad hely, és ilyenkor törheted a fejed, hogy mit törölj ideiglenesen, amíg a rendszer-frissítés lezajlik.

Szóval a 16 GB-os verziót csak akkor válaszd, ha biztosan tudod, hogy ellent tudsz majd állni a kísértésnek, és tényleg nem fogod majd sokkal többre használni, mint amit itt leírtál. ;)

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#11470) Atikusz válasza kezo0 (#11469) üzenetére


Atikusz
senior tag

Rendben van, köszönöm a tanácsodat, alszok rá egyet. :)

Ez az áruház mennyire megbízható? Mert eléggé jó áron adják az iPad-eket, gondolom ezek is Apple garanciásak.

[ Szerkesztve ]

(#11471) #99546112


#99546112
törölt tag

Ha szeretném eladni az iPademet, akkor hogyan tudom bizonyítani hogy 100%-ban ki van fizetve, mivel ugye telekomos?!
Egyébként az ipadek függetlenek vagy ha a telekomnal vettem akkor csak olyan sim mehet bele?

(#11472) ZS3NI válasza #99546112 (#11471) üzenetére


ZS3NI
őstag

Esetleg egy számlával? :D Igen, függetlenek.

IDDQD ( ͡° ͜ʖ ͡°)

(#11473) Noxy válasza #99546112 (#11471) üzenetére


Noxy
veterán

Minden iPad független. Bármilyen SIM-t elfogad.

''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is''

(#11474) #99546112


#99546112
törölt tag

Köszi ezt nem is tudtam! 😀 Najó de én részletfizetéssel fizettem és csak pdf dokumentumban van meg a my telekom-ba belépve, teccikérteni? 😀😀

(#11475) zolikaDB válasza milszab (#11467) üzenetére


zolikaDB
veterán

Udv!
A hirdeteseddel kapcsolatban ->
Nem akarlak megbantani, meg ha tenyleg ugy van, ahogy mondod, akkor bocsanat!
En azt olvastam lithiumos akksikkal kapcsolatban, hogy:
- nem szabad hagyni teljesen lemerulni
- inkabb ratolteni kell
- nem baj, ha sosem toltod 100%-ig
Pl: [link]

(#11476) milszab válasza zolikaDB (#11475) üzenetére


milszab
senior tag

Nem tudom. Én az összes eszközömet így töltöm és eddig sosem volt vele gond. A környezetemben levő emberekből kiindulva, előbb mennek tönkre úgy aksik hogy rátöltögetnek. De amúgy mikor úgymond teljesen lemerül, elvileg akkor se merül le teljesen csak az elektronika kapcsol ki. Mintha valami ilyesmit olvastam volna.

Ugyanannyit megy el most is mint mikor megvettem...

(#11477) Noxy válasza milszab (#11476) üzenetére


Noxy
veterán

Honnan tudod hogy aki megveszi, lehet hogy sokkal többet használja mint te, és akkor már nem fogja ua.. az értéket hozni, mint neked.

''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is''

(#11478) milszab válasza Noxy (#11477) üzenetére


milszab
senior tag

A 12 óra használat az 12 óra használat...

Ez amúgy mindig is így volt. Az üzemidő mindenkinél más. Ha újat veszel ha használtat. Nyáron kint a szabad ég alatt max fényerővel biztos nem megy el ennyit egyik sem.

(#11479) Petya25


Petya25
addikt

Valakinek van arra tippje, hogy Safariban miért nem tudok Facebookra belépni?
A Facebook app működik, Chrome-ból is be tudok jelentkezni, viszont a Safari szarik rám. Login már előre ki van töltve, jelszót beverem és nem lép be hanem kitörli a jelszót és ott marad a login ablak. Ha direkt elrontom a jelszót akkor jelzi, hogy gebasz van, tehát tudja hogy mit akarok csak nem teszi. Ez azért gáz mert egy alkalmazásból akarom használni a Facebook profilt de így nem tudok bejelentkezni mert a Safarit nyitja. Hiába vagyok már bent másik két módom is a Face-en... érthetelen.
9.2.1 és az appok naprakészek.

Újraindítottam, nem segít.
Megnéztem asztali bőngészőben a bejelentkezéseket és írja, hogy bejött a Safari egy iOS eszközről. Csak a Safari nem akar továbblépni a profilomhoz, a jelszót kitörli és vége.
Valami olyan kéne, hogy alapértelmezett böngésző ne a Safari legyen.....
Ez most megoldaná a probémám mert amúgy nem böngészőből használom hanem app-ból.

Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, bizony!

(#11480) Noxy válasza Petya25 (#11479) üzenetére


Noxy
veterán

Beállítások-->Safari-->Előz.. és webhelyadatok törlése. Volt már?
Sztm ezután menni fog.

''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is''

(#11481) Ragnar95 válasza zolikaDB (#11475) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Ezek a koncepciók, amiket írsz már legalább 5-10 éve teljesen elavultak... :U
Nem tudod teljesen lemeríteni a Li akksikat, mivel az elektronika jóval előbb kikapcsolja a telefont, mint hogy valójában lemerülne az akku. Teljesen mindegy, hogy töltöd, akár 0-100%-ra egyben, akár 80-ról 100-ra, majd 20-ról 100-ra ugyanúgy 1 ciklusnak számít, ergo ugyanannyira használódik el közben az akku. Nem kell 100%-ig tölteni, de csak magadnak ártasz vele, ha nem teszed, hiszen kevesebb ideig tudod töltés nélkül használni a telefont...
Az ilyen híroldalak tech rovatainak színvonala a béka s*gge alatt van, áltudományos cikkek ezek inkább, mint sem tudományosak, szóval kár ezekre hagyatkozni.

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#11482) Petya25 válasza Noxy (#11480) üzenetére


Petya25
addikt

Sajna nem segített, de a google profil így már panaszkodott, hogy le vannak tíltva a sütik. Na azt visszakapcs és láss csodát műkszik a face.... ááááááá

Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, bizony!

(#11483) Noxy válasza Petya25 (#11482) üzenetére


Noxy
veterán

nem segített, de a google profil így már panaszkodott

Nem érzel itt egy kis ellentmondást? :U
Cooki-k tiltását valakinek előtte be kellet kapcsolni.
Magától nem kapcsolja be a tiltást.

''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is''

(#11484) Petya25 válasza Noxy (#11483) üzenetére


Petya25
addikt

Ok segített, csak konkrétan nem ez. :R
A gugli is csak azért panaszkodott mert az alól is így kidobtam mindent és kezdhettem ott újra a bejelentkezést. A sütiket valszeg már réges régen kitiltottam, csak eddig nem akartam újra ki/belépni a profilokból így észre sem vettem.

Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, bizony!

(#11485) Noxy válasza Petya25 (#11484) üzenetére


Noxy
veterán

Én meg 100% biztos voltam hogy koki probléma, de arra nem gondoltam hogy te le is tiltottad.

''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is''

(#11486) CharlieDrop


CharlieDrop
veterán

láma kérdés a mini retina az a mini 2?

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#11487) Ragnar95 válasza CharlieDrop (#11486) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Igen

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#11488) SoldierL válasza Atikusz (#11464) üzenetére


SoldierL
senior tag

Még a legdurvább játékok is simán, gyönyörűen futnak. Abszolút megfelel a mai elvárásoknak, sőt! Én 2014 decemberében vettem, mét tuti meglesz vagy 2-3 évig ha birja..márpedig szerintem fogja még most is olyan mint amikor megvettem(üzemidő, külseje minőségi erős anyag). Egyedül az kifogásolható hogy a safari újratölt a ram miatt, de ez engem ez speciel nem érdekel.

(#11489) Atikusz válasza SoldierL (#11488) üzenetére


Atikusz
senior tag

Meg is érkezett a picike. Egyelőre minden rendben, hasít a rendszer, jelenleg 7.5GB szabad helyem van (+140 Spotify offline zenével), meglátjuk a későbbiekben, hogy ez mire lesz elég.

(#11490) 20ár válasza SoldierL (#11488) üzenetére


20ár
tag

Szerintem a Chrome jobban kezeli a memóriát :)

(#11491) Pompi válasza Ragnar95 (#11481) üzenetére


Pompi
MODERÁTOR

Lehet, hogy a hvg csak egy áltudományos hírildal ahogyan mondod, de a hivatkozásukat megnézted? Vagy a batteryuniversity is egy áltudományos oldal? Mert ahhoz képest látaszólag elég nagy tudásbázisuk van, számokkal, grafikonokkal, azért nem mondom, hogy tényekkel, mert nem vagyok se fizikus se kémikus, hogy ezt meg tudjam állapítani.
Konkrétan a li-ion töltéséről.

Feel Good Inc.

(#11492) univerzita


univerzita
addikt

A árára kíváncsi leszek [link]

(#11493) vadászcsiga válasza univerzita (#11492) üzenetére


vadászcsiga
félisten

Ez jól hangzik. Egy bika air3 ami nem air3 :D

(#11494) Vasinger! válasza univerzita (#11492) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Én inkább nem akarom tudni valamiért :DDD

(#11495) univerzita válasza Vasinger! (#11494) üzenetére


univerzita
addikt

Nemrég olvastam hogy Tim Cook a iPad piacot fel akarja lendítteni. Gondolom a,,nagy " Pro a nagyságával és árával csak egy szűk rétegnek jött be( kár hogy nem ide tartozok). Viszont ma hogy 2 helyett 4 GB RAM tesznek és igaz egy nagyon erős procit a árát remélem,,okosan " belövik.

(#11496) Vasinger! válasza univerzita (#11495) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Hát a Pronál biztos olcsóbb lesz, de az Air 2-nél meg biztosan drágább, valahol félúton. Szerintem annyit nagyon kevés ember lesz hajlandó kiadni egy tabletért, amikor annál kevesebbért a konkurenciánál vannak hasonló képességű tabletek is már. Igaz nem iOS-t futtatnak, de már egyáltalán nincs az a hatalmas gap tabletek terén sem.

(#11497) Ragnar95 válasza Pompi (#11491) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Mondjuk a kolléga által a cikkből kiemeltekből ezen forrás egyedül azt támasztja alá, hogy nem szükséges 100%-ra tölteni az akkut, amit én sem tagadtam, mivel nem azt írja az oldal, hogy ne töltsd 100%-ra, csak azt, hogy nem lesz baja az akkunak, hogyha nem töltöd fel teljesen.
Az a probléma, hogy látszik a hvg-s cikken, hogy a hozzáértés teljes hiányával készült a cikk, mivel értelmezni sem sikerült a forrást, legalább 2 olyan bekezdéscím szerepel a cikkben, ami a teljes félreértése a forrásnak (ne töltse fel teljesen az akksit és gyakran töltse az akksit). A forrás mindkettőt úgy említi meg, hogy nem okoz kárt az akkumulátorban, de nem tanácsként írják ezeket...

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#11498) Pompi válasza Ragnar95 (#11497) üzenetére


Pompi
MODERÁTOR

De, éppen, hogy tanácsként van megemlítve az eredeti forrásban is:

"Lithium-ion does not need to be fully charged; a partial charge is better."

Feel Good Inc.

(#11499) Atikusz


Atikusz
senior tag

Az eddigi tapasztalataim alapján az iPad mini 2 hangszórója az átlagosnál halkabban szól, az értesítéseket egy normál zajos környezetben nem is lehet meghallani. Az iPhone hangszórója is hangosabb úgy, hogy nincs max-ra állítva. Más is ez tapasztalja?

(#11500) Mela Kehes


Mela Kehes
addikt

Az iPad és a Mini töltőfejei megegyeznek?

"Ha lehet menni akkor menjünk, ha meg tökölni kell akkor meg tököljünk."

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  iPad topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.