Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Dell notebook topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#74428) tpotyka válasza Schafranek (#74427) üzenetére


tpotyka
junior tag

Szia, rövid javaslatom: a gépedről a Dell SupportAssist felületen belül küldj be jelzést a „problémádról”, vagyis a kért ügyintézésről.

Részletesebben: én nyáron vásárolt új gépet honosíttattam. Nálam sem volt gyors folyamat. Telefonon én csak jóval előzőleg érdeklődtem a delles 0680… telefonszámon, a menete akkor nem is volt tisztázva, engem pedig inkább a hivatalos megerősítés érdekelt, hogy lehet. Beszerzés után egy hazai szakszervízt kérdeztem a témában, mint kiderült, abszolút nem ők az eljárók, a géptulajdonosnak kell intéznie. Szakszervíz oldalról adtak azért igen hasznos iránymutatást, mondták a Dell weboldalon erre szolgáló felületet – beküldtem precízen, és biztonságképpen mentettem is erről pdf-et. Ezt tehát a honlapjukon te is beküldted. A céges ügyintézésre ott megjelölt 15 munkanap duplája bőven eltelt és aggasztott, hogy semmi válasz nem jött, és emailben vártam, hiszen az volt logikus, a bekért adatok alapján. Később próbáltam érdeklődni: mint kiderült, a Dell oldalán chat ilyen célra nem használható, az egyéb tech. support téren azt írja (írta nekem) hogy az nem elérhető, erre a releváns oldal alján általános felhasználói üziben is jeleztem a gondom. Erre se jött válasz.

A legelején amúgy elintéztem a serial number megadásával a weboldali support hozzárendelést (szerintem ez kardinális, ellenőrizd is le), ennek akadálya nem volt, és ajánlott is volt az update-ek letöltéséhez. Később haladt a laptopom egyéb irányú telepítése, és a Dell SupportAssist Agent felület is felkerült. A régi Latitude gépemnél nem volt ilyen DSA aktivitás. Miután ott nézelődve ismerkedtem a felülettel, találkoztam a technikai hiba jelzés lehetőséggel. Én ide írtam aztán a problémámat, s ha jól emlékszem, csatolva is a weboldalról mentett pdf-et is. Erre jött egy rutinválasz emailben. Mivel továbbra sem küldtek fejleményről visszaigazolást, a kapott emailre küldött közvetlen emailes válaszban írtam nekik. Innen felgyorsult a dolog, elnézést kérés közepette és központtal kapcsolatfelvételre hivatkozva csak annyi volt aztán a válasz, hogy el van intézve.
Nekem furcsa volt, hogy ezután sem küldenek iratot a végbement honosításról, ezért jeleztem is, hogy örülök és elfogadom, de elmentem ezt az emailt, hogy valamire tudjak hivatkozni szükség esetén. ;) (Azóta volt alkalom csekkolni, konkrétan ProSupport, Onsite Service hibakizárás témában, s aszerint tényleg átment az adminisztráció a rendszerükben.)

Szerintem a saját rendszerükben a digitális meglévőségre koncentrálnak. S nem arra, hogy körbeigazoltan előálljon az adminisztráció. A vásárlásig valóban gördülékenyebb a kommunikációjuk, a gyártó meg érthetően az eladásból tartja fenn az egész működést, a nem mellékes extrákkal együtt, pl. a sokéves supportot és garanciát. A gépemhez én az elérhető max. ProSupport stb-t rendeltem amúgy, ami 36+12hó. A webes supportoldal és a DSA alapján is én azt látom a géphez rendelten, amit megrendeltem a konfighoz. Nálad ez nem így van? Hogy érted, hogy honosítás megvan, de a ProSupport nem? Nem érthető ez számomra, szerintem ez nem válik szét, éppen a Dellnél. (Ha meglett a géphez vásárolva a ProSupport.)

Nekem inkább kedvező a tapasztalatom. Jóllehet én sem mindig hiperkedves Dell alkalmazottakkal beszéltem (1 kivétel volt), vannak más habitusúak is, valamint elég nehézkes volt ez a honosítási folyamat, de szerencsés módon legalább adott ez a Dellnél. Tudomásom szerint nem egy gyártó ilyen lehetőséget eleve nem is biztosít, vagy nem egy az egyben azonos paraméterekkel. A régi, 10 éves Latitude gépem hazai beszerzés volt, és nem volt hozzá extra support sem, emellett nem volt soha semmi baja, ami szakszervízt igényelt volna.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Dell notebook topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.