Hirdetés

2024. május 30., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 01:05:31

LOGOUT.hu

Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7351) axlfsi


axlfsi
veterán

Riser választás előtt állok ... és ha már ennyire "lemaradtam", gondoltam tanulok mások hibájából és ha nem muszáj, nem próbálok körbe 3-4 darabot, mire megtalálom a megfelelőt.
Két dolog fontos; emeljen akkorát, hogy a PTFE ne érjen az üveglaphoz és fogadjon LED szalagot... a BLV sokat volt emlegetve, de azt végül nem olvastam, hogy ki az, aki ki is nyomtatta közülünk és ha van olyan, mennyire elégedett vele?
Alapvetően tetszik és habár nem kellenek ezek a csilivili fiókok, de nem bánom, ha jól működik, mert szépnek, szép.

˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜

(#7352) poli27


poli27
Topikgazda

Clarifications toward download/print numbers adjustments - MakerWorld - Bambu Lab Community Forum

Változások a Makerworld pontozásban :) Várható volt, hogy visszavesznek belőle :)

(#7353) Imy válasza poli27 (#7352) üzenetére


Imy
veterán

Kíváncsi lennék, hogy a nagy "csalók" vagyis akik kihasználták a rendszer gyengeségeit mennyit zsebeltek be. Ha nekem meg van a napi 50 pont annak már örülök, de az sem rossz szerintem.

(#7354) 2thletme2day válasza poli27 (#7352) üzenetére


2thletme2day
őstag

Itt igazából én nagy változást nem látok ha csak nem értelmezték félre valamit. Próbálnak a trükközők ellen tenni valamit. Egyelőre még mindig a legprofitábilisabb platform átlag jóskának.

[ Szerkesztve ]

(#7355) Dalee válasza Scallion (#6958) üzenetére


Dalee
aktív tag

Tudtok ajánlani a SpoolStock-hoz valami jó és megfizethető cimkenyomtatót (másra nem nagyon használnám)?

(#7356) Scallion válasza Dalee (#7355) üzenetére


Scallion
senior tag

Nem tudok ebben segíteni, én a céges dymo 4xl-t használom. A többiröl nincs tapasztalatom.

(#7357) tDr1v3r


tDr1v3r
veterán

Sziasztok,

Beköltözök ebbe a topikba is, miután khm khm galád módon a másik topikban rábeszéltek az A1-re. Igazából költözést meg munkahelyváltást várok (utóbbiból jön előbbi), aztán rendelem is a combo csomagot. Vagy jön az irracionális énem és megrendelem anélkül. :DDD

Informálódni akarok majd itt főként azoktól akiknek ilyen gépük van (nem Mini). Próbálok majd visszaolvasni is, de valószínűleg kérdezek is majd vásárlás előtt - és után - többször.

Az AMS és a halk működés szól jelenleg a gép mellett. Rosszat még nem sikerült nyomtatnom a mostani gépemmel sem, spagetti és egyéb (legjobb a leeső printhead borítás eddig amit Redditen láttam) meg úgyis lesz itt is úgy érzem.

disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3

(#7358) Mr.Csizmás válasza tDr1v3r (#7357) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

reddit meg fb főleg az angolszász userek 1bit user errorjairól szól :D

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#7359) Nunder válasza axlfsi (#7351) üzenetére


Nunder
őstag

Én nemrég fejeztem be a két géphez ezt.

Az összeillesztéssel nem voltam különösebben megelégedve, illetve a kábelezéshez is kellett rajta vágni utólag egy keveset, de masszív cucc, és amire kell azt tudja.


A led szalagot majd újra kell ragasztani, mert már nem tapad annyira :)
A raw model files között lehet találni hozzá spool holdert stb., egy próbát megér. Én nem akartam még több mindent aggatni a gépre, a kis fiókoknak így nálam nem volt értelme, de én is néztem azt amit linkeltél.

Ami jó, hogy jól szellőzik így a gép, és hozzá lehet férni a PTFE csőhöz a fejnél anélkül, hogy le kelljen műteni az AMS-t.

[ Szerkesztve ]

“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu

(#7360) axlfsi válasza Nunder (#7359) üzenetére


axlfsi
veterán

Köszi a tippet, infókat, ... lehet, hogy "egynek" kinyomtatom én is, főleg mert - idézlek - "Ami jó, hogy jól szellőzik így a gép, és hozzá lehet férni a PTFE csőhöz a fejnél anélkül, hogy le kelljen műteni az AMS-t." - és ez nem kis szempont.
(Na meg fabula is hasonlót ajánlott :) ...).

ui.: BLV-re nem írta végül nekem senki, hogy kinyomtatt volna...

˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜

(#7361) TheProb


TheProb
veterán

Eryone fila-knál viszonylag frekventáltan kapok "The AMS assist motor is overloaded" üzit, másnál mi a helyzet? Okát tudja valaki? Szerintem az a gond, hogy sokszor be van szorulva a filament a spool felső fala mellé és ilyenkor hallhatóan/láthatóan szenved az AMS a behúzással... Nemtom hogy tekercselnek Eryone-ék, de ez elég sűrű jelenség... Orvosolni ellenben nemtom hogy lehetne.

Baromi idegesítő mikor egymás tán 2-3x hallom 5percen belül, hogy teljesen unload-ol vagy reload-ol...

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#7362) tepenzed válasza TheProb (#7361) üzenetére


tepenzed
őstag

Én nekem még nem volt vele ilyen problémám.

(#7363) Dalee válasza Scallion (#7356) üzenetére


Dalee
aktív tag

Köszönöm!

(#7364) Paserák Gőcs válasza axlfsi (#7360) üzenetére


Paserák Gőcs
csendes tag

Én ezt nyomtattam ki.

Ilyen lett:

(#7365) poli27


poli27
Topikgazda

(#7366) KisBundi válasza poli27 (#7365) üzenetére


KisBundi
őstag

Ideje lesz már. :C Kár hogy szinte minden el fog fogyni a kuponok megérkezésével is egyidőben... :(

[ Szerkesztve ]

(#7367) axlfsi válasza Paserák Gőcs (#7364) üzenetére


axlfsi
veterán

hmm, jól néz ki ez is, köszi! :K

˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜

(#7368) TheProb


TheProb
veterán

Ez lehet csak nekem új, de tegnap szembe jött velem egy ilyen LED szalag. A gyári helyére lehet dugni. Van esetleg valakinek ilyen, valóban olyan jó a fénye, mint állítja?

Valami hasonló upgrade-en gondolkozom még kamera ügyileg, mert a P1-é eléggé kaputelefon minőségű. Nincs rá valami jobb kínai alternatíva. Esetleg az X1-ét nem lehet plug&play belerakni?

[ Szerkesztve ]

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#7369) poli27 válasza TheProb (#7368) üzenetére


poli27
Topikgazda

leégeted vele az AP boardot, nem ekkora áramerősségre van tervezve...

(#7370) TheProb válasza poli27 (#7369) üzenetére


TheProb
veterán

Erre hol látsz infót? Értékelések közt nem panaszkodnak. A gyári Bambu-s LED-re nem találtam adatot.

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#7371) fabula válasza TheProb (#7368) üzenetére


fabula
őstag

Az X1 kameráját nem lehet berakni a P1-ekbe - igaz ez nem teljesen igaz, mert be lehet rakni valahova, csak nem fog működni :D -, mivel a képfeldolgozó cpu nem ugyan az, sokkal lassabb és más funkciói mellett csak ennyit tud. Nem a kamera lassú, hanem a hardver, amihez kapcsolódik. De ez már annyiszor kérdés volt minden fórumon, hogy már nagyon unalmas :K .
Vegyél egy Wyze vagy a egy Blink mini kamerát (nekem Blink mini 1 van), szereld bele és nézegesd a szép mozgóképet. Vehetsz valami olcsó "kínait" is, de ezeket is ott gyártják, mint szinte mindnet :D .
Amúgy a P1 kamerája alapvetően timelapse felvételre van és arra pont jó is, már akinek ez kell (én még soha egyet sem csináltam, mióta 3D nyomtatással foglalkozom).

A LED sor, amit linkeltél az jó valamire, csak hát az AP boardról - ahová a gyári csatlakozik - nem célszerű működtetni, mivel az csak 250 mA terhelést bír, ez a "szuperfényes" 150 cm-es LED sor pedig biztos, hohy többet vesz fel és szépen leégeti az AP táblát, bár azt is lehet kapni másikat a Bambu boltban :D . A csatlakozója eleve olyan, mint a gyári LED világításé, tehát ezt az AP táblára tervezték bedugni, ami fentiek miatt nem olyan jó ötlet, én nem kísérleteznék vele.
Én pl. vettem egy USB-a 5V-os LED lámpát, amit bedugtam az 1,5 A terherhetőségű belső USB csatlakozóba és így az előlap mögül is világít egy LED befelé, így pont jól látok mindent, de hát van aki karácsonyfát szeret csinálni mindenből is, de az az ő dolga :D .
Én ilyen színes, szagos, villogó, meg ezer színben világító csodát mondjuk még a karácsonyfára sem teszek, de hát én maradi vagyok :DDD .

(#7372) fabula válasza TheProb (#7370) üzenetére


fabula
őstag

Ha nem panaszkodnak, akkor biztos jó lesz :D , bár mielőtt bedugnád az AP táblára, mérd már le az áramfelvételét egy adapterről, hogy mennyivel nagyobb, mint a 250 mA.
Ezt a 250 mA-es AP board korlátot is leírták már sok helyen, de nem fogom megkeresni neked, mert nem az én nyomtatómat fogod tönkretenni :DDD . Van ugyan is rajta egy tranzisztor, ami a LED áramát kapcsolja és hát ez ennyit tud, mert erre tervezték, ez az ok :K . De nem kell nekem hinned, nehogy félreérts, csak tájékoztatást próbálok adni, de le nem beszéllek semmiről :DD .

[ Szerkesztve ]

(#7373) ptesza válasza fabula (#7372) üzenetére


ptesza
senior tag

Vettem én is olyan szalagot de végül nem lett beépítve. Pont ezért. Volt is téma akkor itt a topikban. Meg lett mérve , hogy kb 1A-t vesz fel a szalag. Az AP boardon található félvezető a tokozása miatt tipikusan 250mA max szokott lenni.

#TheProb keress rá a mA vagy a LED kulcsszavakra itt a topikban és megtalálod.

(#7374) Dalee


Dalee
aktív tag

Megcsinálta valaki a V-Spoolert? Próbálgatom a menetes betétek beolvasztását, de nem valami jól megy.

(#7375) axlfsi válasza fabula (#7372) üzenetére


axlfsi
veterán

Bármily hihetetlen (számomra is), de a terméklapon egyrészt több vásárló is dícsére, mert beépítette és szépen világít (nincs extra vezérlés, egyenesen az alaplapra, ahogy azt javasolja is a gyártó). Olyannyira, hogy ezt nézd:

Nekem több 10m mindenféle led szalagom van itthon, de én most egyet ebből berendelek és lemérem, hogy valós-e ez a csekély áramfelvétel (mondjuk, attól még, hogy ennyit mérnek, nem bizonyíték mert ebből a fotóból nem derül ki, hogy állítottak-e áramkorlátot a labortápon - szinte 100%, hogy igen, ... azaz, max annyi derül itt most ki, hogy 295mA-on is meg vannak hajtva a ledek, világít, de ettől még az alapi végfokdriver tranyóból a lelket is kihúzza, ami nem jó...).

szerk.: nekem nem megy a vásárlás; amikor kosárba helyezném, az alábbi üzenettel elhajt:

[ Szerkesztve ]

˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜

(#7376) axlfsi válasza Dalee (#7374) üzenetére


axlfsi
veterán

És, hogy csinálod? Fogóval megfogod a réz menetes betétet, gázléngot felmelegíted, de nem túlságosan, majd betolod a helyére és itt nem sikerül? (nem csináltam meg, csak kíványi vagyok, mi nem megy).

˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜

(#7377) TheProb válasza axlfsi (#7376) üzenetére


TheProb
veterán

Ez elég kőkorszaki megoldás azért, pákával sokkal egyszerűbb szerintem. Még feltétlen célfej sem kell hozzá. Nekem van ugyan, de sima pákaheggyel is gond nélkül sikerült belenyomnom.

Az mondjuk kemény, hogy 52 insert kell abba a cuccba.

#7375axlfsi: Csekkold le a currency-t és hogy valóban MO van-e kiválasztva (vagy nem tudom hol élsz. :)), akkor szokott ilyet dobni. Nálam HU/USD-vel jó.

#7372fabula: Ezt a passzív-agresszív, sajátost stílust el tudjuk engedni, mert kezd már baromira unalmas lenni. Feltettem egy kérdést, illetve tettem egy megállapítást, miért nem lehet normális stílusban reagálni most már sokadjára?

[ Szerkesztve ]

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#7378) poli27 válasza Dalee (#7374) üzenetére


poli27
Topikgazda

Milyen betétet vettél, mert a normálisabbnak van egy kis megvezető gyűrűje a végén, az olcsó gagyinak nincs azt nehéz beletenni...

[ Szerkesztve ]

(#7379) tDr1v3r válasza axlfsi (#7376) üzenetére


tDr1v3r
veterán

Forrasztópákával a legkönnyebb betenni ezeket. Felhevíted a hegyét, a műanyag elemnél a lyuk tetejére rakod a betétet, a páka hegyét rányomod aztán szépen lassan kis nyomással bele is süllyed. :)

disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3

(#7380) Dalee válasza poli27 (#7378) üzenetére


Dalee
aktív tag

Elöször Alisat, mivel az telhójesen vacak volt rendeltam a V-spooler leírásában ajánlott ruthexet: M3 ruthex (or same sized M3x5.7) inserts x52

De az ajánlotthoz is kicsik a V-spooler furatok. 4-esre felfúrva már jobb.

(#7381) Dalee válasza axlfsi (#7376) üzenetére


Dalee
aktív tag

Vettem hozzá célszerszámot és most már az ajánlott ruthex betétet is, ha belejövök erre térnék rá a négyzetes anyák helyett, a tesztek szerint a ruthexnek egész jó a szakítószilárdsága, a síma nem átlós rovátkáltnak rosszabb, de még az is jó mondjuk egy fedél rögzítésére. V-spool kis lyukánál elmászik a betét. Ha felfúrom 4-es fúróval már egész jó, az Alisat (egyenes rovátkák) 4,5-ös fúróval felfúrva is viszonylag jó. Saját tervezés esewtén biztos csinálok a furatnak letörést.

[ Szerkesztve ]

(#7382) Dalee válasza TheProb (#7377) üzenetére


Dalee
aktív tag

Nem csak a betét, a csapágyszám sem semmi.

(#7383) fabula válasza TheProb (#7377) üzenetére


fabula
őstag

Erősen félreértesz, de mindegy, valószínűleg nem figyelted az hangulatjeleket (emoji) :D .
De legyen neked igazad, legyek passzívan agresszív (mondjuk ez szerintem olyan, mint a fából vaskarika :D ).
Azért remélem, hogy a fontos infók átmentek és segítenek (AP board LED csati max árama 250 mA lehet, X1 kamerát nem lehet a P1-ekben működtetni).
Na mindegy, neked többet nem írok semmit, nehogy megsértselek véletlenül :DDD .

[ Szerkesztve ]

(#7384) fabula válasza Dalee (#7382) üzenetére


fabula
őstag

Így igaz, ez tántorított el engem is attól, hogy megcsináljam a V-spoolert. Jelenleg a legegyszerűbb megoldást használom és működik [link] , ehhez nem kell csak két anya meg egy menets szár darab, ami mid volt itthon :DDD .

(#7385) 2thletme2day válasza fabula (#7384) üzenetére


2thletme2day
őstag

Én is gondolkoztam áttekercselő nyomtatásán mert pl a régi hobbykinges tekercsek szélesebbek vagy az esun fél kilós filamentek amik keskenyebbek mint az ideális nem mennek bele az ams-be viszont ezért a pár tekercsért nem akarok elnyomtatni egy kiló filamentet. Szerencsére van a műhelyben melóhelyen eszterga amivel legkisebb fordulatra állítva a gépet egész szépen át lehet tekercselni a filamentet a bambu dobra. :DDD

(#7386) TheProb


TheProb
veterán

Bambu-nál megint lerabolták a PLA készletet... :U

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#7387) poli27


poli27
Topikgazda

A makerwordon jól visszavették a pont osztogatást... Nálam eléggé érződik... :)

(#7388) axlfsi válasza poli27 (#7387) üzenetére


axlfsi
veterán

Én azt csodálom, hogy nem szüntették már meg teljesen. De majd eljön az a nap is, amikor úgy érzik, elérték a céljukat (=a számukra megfelelő létszámú aktív felhasználóbázis szint), és "elfogy az utolsó tekercs ingyenpéelá is", ugyanis - SZERINTEM - ebben az egymás kreálmányait hatszázhuszonhatodjára remixelni, hogy közben pár mm-t változtatunk rajta, ... hát, hogy is mondjam. Inkább nem mondom, mielőtt valaki lelkivilágába gázolnék.
Mindenesetre, aki valóban tervezőmérnök (és/vagy legalábbis ért hozzá) és egyedi, hasznos(!!!) saját terveket oszt meg és ami a"hatszázadik gyertyatartóval", az még akár díjazva is lehetne a platform által (mint printablesen?) vagy legyen adott a lehetőség eladni a szellemi tulajdont (pl. mint cults3d-n), de ez most az a kabaré, mint a facsén és instán a vásárolt kamu vietnámi követőtábor.

˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜

(#7389) Imy válasza axlfsi (#7388) üzenetére


Imy
veterán

nem tudom mennyi ideig megy, még 3 kupon kell az AMS-hez, az kb 2-3-4- hét alatt meg lesz nekem, addig még maradhatna. Utána meg gyűjtők ingyen filamentre, meg ingyen alaktrészre.

(#7390) Imy válasza poli27 (#7387) üzenetére


Imy
veterán

érdemes minél több ötletet feltölteni. Én 95 db feltöltött modellnél járok. Ennek kb 15-20%-a sikeres, de mindegyikre már legalább kaptam 30 pontot. Van olyan ami 1-2-3 havonta ad valamennyit, de minél több modell, annál több pont. Néha a tök egyszerű dolgokra is ráharapnak. Van amire azt gondolom jó lesz, és alig tölti le valaki.

(#7391) Mr.Csizmás válasza Imy (#7389) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

aztán ha nem figyelünk, nyomnak egy splitet, mondjuk 75 vagy 50%-ig lehet beváltani, és rábszunk :U nem rosszmájúskodás hanem kevésbé jó kimenetel. eddig túl szép volt, hogy hosszútávon fenntartható legyen a kupizás.

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#7392) Imy válasza Mr.Csizmás (#7391) üzenetére


Imy
veterán

Ha csak annyi részt engednek beváltani, akkor sem rossz, kb 9-10 euroért 1kg filament még azt mondom jó, ha csak 50%-ban lehet beváltani. Amúgy szerintem ez lesz a jövő, csak kérdés, hogy mikor.

(#7393) 2thletme2day válasza Mr.Csizmás (#7391) üzenetére


2thletme2day
őstag

Csak az idei flagship behozataláig ne hozzanak be hasonlót. 880 eurónyi gift cardom van betárazva a flagshipre. Ha nem lesz nagyon brutál ára akkor a jelenlegi P1S eladásával kvázi "ingyen" lehetne a váltás.

(#7394) Imy válasza 2thletme2day (#7393) üzenetére


Imy
veterán

Mit tudni az új záslóshajó nyomtatóról?

(#7395) poli27


poli27
Topikgazda

Egy hasznos kiegészítő szerintem P1 hez, a csatlakozónál rávezeti, nem lehet arrébb bedugni(én már sokszor jártam így...)
P1S Hotend Cable Guide | Quick Hotend Swap by SKT - MakerWorld


[ Szerkesztve ]

(#7396) Silent77 válasza poli27 (#7395) üzenetére


Silent77
veterán

Köszi, ez jó. Én is jártam már meg. :R

Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek

(#7397) Imy válasza Silent77 (#7396) üzenetére


Imy
veterán

X1-nél ilyen probléma nincs. :D

(#7398) fabula válasza Imy (#7397) üzenetére


fabula
őstag

Mert másfajta csatlakozót használnak. Csak ezért nem vennék X1-et, meg más miatt sem kell :DDD .

(#7399) poli27 válasza Imy (#7397) üzenetére


poli27
Topikgazda

igaz az X1 nél kompletten leszakad a panelról a csatlakozó sokszor :D :C

(#7400) Imy válasza poli27 (#7399) üzenetére


Imy
veterán

Én ezért vettem egy panelt, vagyis ingyen volt, pontokból rendeltem. Most a 2. AMS-re gyűjtők.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.