Hirdetés

2024. május 29., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 01:05:31

LOGOUT.hu

Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7301) Imy válasza Imy (#7242) üzenetére


Imy
veterán

Máig tartott az öröm, ma egyszer beleszorult a PETG, utána már mindig megragadt benne minden anyag. A gyári fejjel soha semmi gondom nem volt, pedig 500 óra felett van már az üzemóra.

(#7302) axlfsi válasza Imy (#7301) üzenetére


axlfsi
veterán

Csak kíváncsiságból: a gyári nózival mi a baj volt, hogy lecserélted? Csak hajtott a kíváncsiság vagy valami egyéb?

˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜

(#7303) Imy válasza axlfsi (#7302) üzenetére


Imy
veterán

Azért cseréltem le, mert az volt az elképzelés, hogy nozzle csere gyorsabb és egyszerűbb, mint a fejcsere.
Mondjuk sokat nem használok 0.4-en kívűl mást (90%-ban 0.4, 2% 0.2, 2% 0.8, 6% 0.6).

(#7304) fabula válasza Imy (#7303) üzenetére


fabula
őstag

Ez melyik verzió volt? A V2 vagy a V3?
Én is azért vettem Juupine V2-est anno, hogy ne kelljen a kábeleket bejátszogatni meg a csatlakozókat ki-be dugdosni, mert elég gyengének látszanak és volt is a fórumok szerint, akinek a fej alaplapjáról letört az aljzat.
Így pedig egyszerűbb csak a nozzle-t cserélni.
Eddigi tapasztalat (gyári hőpaszta, fűtőbetét és thermisztor):
- 0,4-es CHT hardned steel-el szépen nyomtat (sima HS nozzle-val is, de maradt a CHT benne), már jó sokat nyomtattam vele, nem mértem mennyi órát,
- 0,2-es réz CHT nozzle-val kb. 40 óra PLA nyomtatás után eldugult,
- 0,2-es hardned steel sima (nem CHT) nozzle-val viszont simán nyomtatott, nem dugult a kb. 70 óra nyomtatás során.
A 0,6-ost még nem próbáltam, hamarosan sor kerül rá, van belőle sima meg CHT is, a CF filamentekhez vettem.
Nekem P1P-m van zárt Vision házban, tetőplexi emelő AMS tartóval a tetején. PLA-nál és PETG-nél a plexitetőt feljebb teszem és felülről szellőzik, az ajtó zárva marad.

[ Szerkesztve ]

(#7305) Imy válasza fabula (#7304) üzenetére


Imy
veterán

Ma PETG-nél tömődött el. Utána már nem lehetett kitisztítani, szerintem maradt valami a torokban, ami miatt ismét megszorult.
Gyárival sosem, de ezekkel mindig így járok.
Nekem mindig be van téve minden PETG-nél, jobb bent tartani a műanyag részecskéket.

(#7306) poli27 válasza Imy (#7305) üzenetére


poli27
Topikgazda

Szerintem nem elég magas a hőmérséklet amin nyomtatod... vedd feljebb 5-10 fokot a hőt, és jó lesz!

(#7307) Imy válasza poli27 (#7306) üzenetére


Imy
veterán

SUNLU PETG 250 Cfokon ment amikor belekötött.

(#7308) poli27 válasza Imy (#7307) üzenetére


poli27
Topikgazda

Kevés, vedd fel 255-260 fokra, a cht fúvóka miatt....

(#7309) ptesza válasza poli27 (#7308) üzenetére


ptesza
senior tag

Meg esetleg még a max volumetrikus sebességet vedd vissza. A high speed Bambu PETG tud 13-at. Amiket én méregettem az mind kisebb volt. (8-12) Ezt én a standard 0.4-es Bambu hotend-el méregettem. CHT-nél és emelt hőmérsékletnél lehetne ez magasabb is de nem ártana nyomtatni az Orca slicer-el egy max flow rate tesztet.
Ez azért lenne szeritem fontos, mert hiába elég meleg a hotend de túl gyorsan tolja bele a filamentet. Nem bírja szuflával és ezért el tud dugulni. A SUNLU PETG nálam 225°C on 12-es max vol. sebességgel működik tökéletesen.
Ez csak egy ötlet volt és lehet teljesen más a probléma nálad.

(#7310) Emunem


Emunem
aktív tag

Na, megvolt az első spagetti szörny tapasztalatom. :(((
Mikor máskor, mint estére, hagytam, hogy pár kábel rögzítőt, meg filament rögzítőt nyomtasson, 4 réteg után (videó alapján) meg ment minden a levesbe. "Csak" kb 50g filament ment el...
Miután elmúlt a sokk, utána olvastam, hogy vannak anyagok, amik után jó, ha az ember lemossa ! alaposan ! a lapot, mert csak simán újbeggyel mosva semmit sem ér a dolog (Köszi fabula a tippet). Egy kétszínű PLA-val (Eryone, lila-kék) nyomtattam nagyobb területű tárgyat, és pontosan ott vált el az első tárgy, ahol a régi kétszínű volt. Utána vettem a szivacsot, dörzsi oldalával lemostam még egyszer, most majd meglátom ha haza jövök, asszony néz rá addig, hogy rendben lemegy. Aztán leállítom én mobilról, ha valami gubanc van.

Járt már valaki így, hogy más gyártó PLA-ja után tapadási problémák léptek fel? Eddig még csak 2x mostam le, egyszer amikor megvettem, tökéletesen működőt, 2x meg most, mert gyerkőc is megtapizta csipszes kézzel a lapot. :)) Érdekes, hogy nem az a darab vált le először, ahol a csipszes kéz megfogta.

"... hát persze ..."

(#7311) fabula válasza Emunem (#7310) üzenetére


fabula
őstag

Igen, én már jártam így, bár nekem PETG után nem tapadt a PLA, de alapos Denkmit szappanos szivacsos lemosás után újra tapadt. Most úgy használom a kétldalas PEI lemezt, hogy egyik oldalára nyomtatom a PLA-t, a másik oldalra meg a PETG-t és csak ritkán kell lemosni, mert egy típusú anyag után jól tapad ugyan az. Ugye a PETG és a PLA nem tapad egymáshoz és ezért jók támaszelválasztónak a másikhoz :K .
PLA után PLA-val még nem jártam így, de hát minden (is) előfordulhat :D .
Nekem selyem PLA után is tapad a sima PLA (eddig), de lehet, hogy ez gyártófüggő, a beletett adalékoktól függhet szerintem, hogy mit hagy maga után a lemez felületén.

(#7312) Emunem válasza fabula (#7311) üzenetére


Emunem
aktív tag

közben meg a most a 3 réteg után megint elvált, most lemostam sima mosogató szerrel is, utána szappannal, meg utána Alkohollal végig mentem rajta.... Nem tudom, lehet a csipszes kis kezek által felhordott olaj kenődött volna szét? :F
Mostmár mind1, mert mennem kell, ha ez is elválik, este befújom hajlakkal. :))
pedig minden gyári beállítás, semmit nem változtattam. :O

szerk: az osztrák szappanban van illóolaj, LIMONETTE; CITRAL, lehet ez lenne a baj, edig mondjuk jó volt.... :F ugyanaz a DM-es szappan.

[ Szerkesztve ]

"... hát persze ..."

(#7313) Imy válasza poli27 (#7308) üzenetére


Imy
veterán

Szerintem a torok már elszennyeződött, ráragadt a műanyag, és azért szorul már meg benne minden.

(#7314) Emunem válasza Emunem (#7312) üzenetére


Emunem
aktív tag

még egy gondolat: nem lehet, hogy 2 különbözö tárgyat nem lehet egy lapra rakni? Nyomtatni akartam ezt a kábelrögzítöt, ezekkel a filament klippsekkel (v2 low profile 12-Pack). Nem lehet, hogy valami beállítás nem kompatibilis a másikkal, aztán galibát okoz? :F

Szerk: csak a filament klippnél azt írja, hogy kell glue stick.... eddig 3 dolgot nyomtattam, ahol ezt írta, és hiba nélkül lement a nyomtatás, lehet ez lenne a baj, hogy ennél tényleg kell?

[ Szerkesztve ]

"... hát persze ..."

(#7315) fabula válasza Emunem (#7312) üzenetére


fabula
őstag

A DM-es Denkmit hagyományos mosószappan marhaepével, amilyennel a nagyanyám mosott hajdanán a 60-as években. Nagyon jó zsíroldó, pont azért árulják még mindig, mert a mosógépek az ingek nyakából és a kézelőjéből nem hozzák ki rendesen a zsíros koszt, ezzel kell előmosni.
Az hogy DM-es, nem jelenti azt, hogy minden szappanuk ugyan olyan alapanyagú :N .

(#7316) Silent77 válasza Emunem (#7314) üzenetére


Silent77
veterán

Mehet nyugodtan.
Lap letakarít, nézd meg, hogy jó lap van-e kiválasztva Orcában, ellenőrizd az asztal hőmérsékletet is. Kalibráció és had menjen.

[ Szerkesztve ]

Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek

(#7317) fabula válasza Emunem (#7314) üzenetére


fabula
őstag

Nem kell ragasztó csak tegyél rá peremet, ha túl kis felületen tapadna a tárgy maga. Lehet többféle tárgyat egyszerre nyomtatni, rendszeresen szoktam.

[ Szerkesztve ]

(#7318) fabula válasza Imy (#7313) üzenetére


fabula
őstag

A torkot is ki lehet melegítve tisztítani, én is megtettem, mikor a réz 0,2-es CHT nozzle-val eldugult. Azóta a 0,2-es sima HS és a 0,4-es CHT HS nozlek-kal is jól működik.
Érdemes beszerezni egy filament tisztító szerszámot, olcsó és egyszerű [link] .
Ezt felmelegítve és a torkon átdugva (persze fúvóka nélkül) mindent is kititsztít.

[ Szerkesztve ]

(#7319) Imy válasza fabula (#7318) üzenetére


Imy
veterán

Köszi, megnézem.
Amúgy azt nem értem miért ragad bele. Oké, hogy melegebbnek kell lennie, de miért? Nem nyomtatok nagyobb sebeséggel, azaz nem kell több anyagot megolvasztania. A CHT-nak az az előnye, hogy egyenletesebben olvassza meg az anyagot, persze nagyobb flow érhető el vele, ha úgy akarja az ember.

(#7320) Emunem válasza fabula (#7315) üzenetére


Emunem
aktív tag

apósnak szólok, hozzon egy magyart is...

"... hát persze ..."

(#7321) fabula válasza Imy (#7319) üzenetére


fabula
őstag

A normál HS fúvókához képest az adott anyagnál kb. 5 fokkal melegebb elég kell legyen a CHT-nak is. Ha túl meleg és lasabban is nyomtatsz, na akkor dugulhat el, mert lassan felkúszik a hő a torokban felfelé és visszahúzásnál - főleg ha sok visszahúzás van - akor a részben már megolvadt anyag egyre feljebb kerül, majd ott a hűtés miatt valamennyire visszahűlve beragad, én legalább is így látom a tapasztalataim alapján. A CHT fúvókánál a magasabb nyomtatási sebességhez, a magasabb max. flow rate-hez kell növelni a fűtést, de túlfűteni nem szabad.
Szerintem pont a magasabb hő és az ugyan olyan "lassú" nyomtatás kombinációja miatt dugul. A CHT-nak pont az lenne a lényege, hogy több anyagot tud megolvasztani adott idő alatt ugyan azzal a hotenddel és ezért lehet vele valamivel gyorsabban nyomtatni. Persze ebbe beleszól a hotend fűtési teljesítménye és az olvadási zóna hossza is. Tehát hiába a CHT fúvóka, egy ponton túl nem lehet növelni a fűtés hőfokát, mert dugulni fog a fentiekben leírtak miatt, ezt ki kell tesztelni a max. flow rate mérésével.
Én a MFR teszt után, ha pl. a mérés alapján kb. 18 lesz a legfelső érték, akkor 17-re állítom az értékét az adott filamentnél.

[ Szerkesztve ]

(#7322) Emunem válasza fabula (#7317) üzenetére


Emunem
aktív tag

:W Júzer error volt... Hát szerencsétlen gép a PLA-t PETG-ként nyomtatta, a hozzá tartozó értékekkel... Ha a gépben PLA van, de a tárgyhoz más anyagból való profilt állítanak be, nem szól közben, hogy "he, ne legyél hüly3!" most minden flott, beállítottam egy hasonló tárgy PLA értékeire... :B

"... hát persze ..."

(#7323) fabula válasza Emunem (#7322) üzenetére


fabula
őstag

Ez a jobbik eset, mert könnyen orvosolható és még tanulhattál is belőle :DDD .
Szerintem már mind elkövettünk különféle user errorokat :D .
Ez a hibázás-tanulás módszer :DD .

[ Szerkesztve ]

(#7324) 2thletme2day válasza Emunem (#7322) üzenetére


2thletme2day
őstag

AMS van? Ha igen és be van állítva mindegyik slotban, hogy mi van benne akkor nem enged más slotot kiválasztani csak amire szeletelted a cuccot. Ezzel annyi a "macera", hogyha tekercset cserélsz akkor át kell állítani ezt is a szeletelőben az AMS résznél.

[ Szerkesztve ]

(#7325) Emunem válasza 2thletme2day (#7324) üzenetére


Emunem
aktív tag

Sajnos még nem, de sztem következő évben már tudom, mi lesz a következő beruházás. :U Egyenlőre oldalsó tartóról megy a nyomat.

"... hát persze ..."

(#7326) Emunem válasza fabula (#7323) üzenetére


Emunem
aktív tag

Na végül kiderült még jobban, mi volt a baj: az Eryone tekercsek nem mindig jönnek teljesen szárazon gyárilag. Eddig mindig rituálé volt, szárítóba be, 5 óra múlva meg nyomtatás. De most meg gyorsan kellett ez-az, filament csomagból ki, egyből nyomtatni. Internet szerint másnak is volt már olyan, hogy az első 3 réteg, vagy az egész tekercs, nem úgy viselkedik, ahogy kellene. Emeltem a lemez hőmérsékletén (60 C°), ahogy más is tanácsolta, aztán úgy hellyel közel tartotta magát. De a textured lemezt is néha le kell takarítani vagy 0000-ás fémgyapottal, vagy súrolós szivaccsal ahogy te is szoktad csinálni, mert egy idő után kifényesedik a Bambu lemez is, és emiatt nem tapad. Amúgy Bambu ajánlás, hogy 600-800-as vizes csiszoló papírral kell megápolni a gyári lapjaikat is. Elvileg több 100 óra után szokott előfordulni, hát nálam 25 óra után.
Egyenlőre tapad a szivacsos súrolás miatt, meg az ideiglenesen megemelt plate hőmérséklet által, most éppen szárad a vétkes. (68%-ról indult)

Leírtam, hátha másnak is segítségére lesz.

Amúgy a magyar szappanban is van Citrus miaszösz...

"... hát persze ..."

(#7328) TheProb válasza poli27 (#7327) üzenetére


TheProb
veterán

Ez az új honecomb elég menőnek hangzik. Főleg ha valóban gyorsabb és legalább annyi jó, mint a gyroid.

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#7329) poli27 válasza TheProb (#7328) üzenetére


poli27
Topikgazda

melyikre gondolsz?

(#7330) TheProb válasza poli27 (#7329) üzenetére


TheProb
veterán

Első a "What's changed-nél" :B

Btw, közben kijött a Release is.

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#7331) axlfsi


axlfsi
veterán

Sziasztok!

Picit dilemmában vagyok, hogy melyik is a jó megoldás;

P1P Enclosure Kit esetében a tutorial azt mutatja, hogy a belső chamber ventit a nyomtató oldalára applikáljuk fel, míg egyéb esetben (pl. ha csak simán megveszed a ventit, mint egy P1P upgrade elemet, akkor a beltérbe, egy nyomtatott állványra szerelik.

Mi a különbség és egyáltalán, miért mutatják két féleképpen (annál is inkább, mert a külön vásárolt venti és a P1P Enclosure Kit szettben található között semmi különbség nincsen, még a modell száma is megegyező (FAF001-G).

Ti hova szereltétek és miért oda?

Köszi! :R

UI.: OK, sejtem; azért teszik P1P esetében "csak" egy állványra, mivel/hiszen P1P nincs bedobozolva, nincs oldala amire az enclosure esetében teszik, ... de egyébként pedig meg minek ide "belső, keringtető venti" P1P-nél, ahol alapból nincs bedobozolva? ... hangosabb legyen a szobában :F

[ Szerkesztve ]

˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜

(#7332) fabula válasza axlfsi (#7331) üzenetére


fabula
őstag

Én magam dobozoltam be a P1P-t Vision házba (akkor még nem létezett a P1S) és nem tettem bele chamber fan-t. Olvasgatva a fórumokat arra jutottam, hogy a hengerő növelésén kívül sok nekem haszna nem lenne :D (mai napig rendszeres téma a fórumokon, hogy lehet kikapcsolni vagy levenni a sebességét, hogy ne zúgjon). Csak az MCU-ra tettem ventilátort.
Az AMS-hez pedig olyan emelőt nyomtattam, amiben a tetőt feljebb lehet tenni és akkor felfelé szellőzik a nyomtató PLA és PETG nyomtatásakor, ami eddig pont elég volt, akkor meg minek a házventilátor? Szénszűrőt nem terveztem a házventi elé tenni, mint ahogyan az X1C-n van (bár a helye meg van), inkább egy Bento készült belülre, erre úgy is inkább teljesen zárt házas nyomtatáskor (pl. ABS) van nagyobb szükség, akkor meg jobb, ha belül keringeti a meleg levegőt és nem hűti le a belső teret. Persze ez csak az én véleményem :D .

[ Szerkesztve ]

(#7333) axlfsi válasza fabula (#7332) üzenetére


axlfsi
veterán

Köszi az infót, tapasztalataid megosztását! :R ... azt az AMS emelőt esetleg megmutatot melyik is? ... annyira sok létezik már, hogy ember legyen a talpán, aki elsőre kiválasztja a legjobbat (sokat nyomtatni feleslegesen meg nem szeretek, nem vagyok az a szemetelős fajta, ... én a sok "szir-szart" se nyomtatgatom ki, pedig nagy divatja van mindent IS kinyomni :)

Köszi előre is! :R

UI.: mivel már megvan, akkor már beszerelem, nincs mit veszítenem és nem áll a fiók aljában (legfeljebb majd kikapcsolom, ha tényleg zavaró és semmmi értelme (szerencsére szépen vezérelhető).

[ Szerkesztve ]

˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜

(#7334) poli27 válasza fabula (#7332) üzenetére


poli27
Topikgazda

AUX fanra gondol... csak keveri a szezont a fazonnal :D Amúgy neked se esett le a nyomtatott konzollal? :D Csak ehhez kellett a p1nél nyomtatni.... A chamberhez dobozt kellett nyomtatni hátra, és van értelme pl abs asa nyomtatásakor, olyan 40-50% használva kiszellőzteti a házat szép lassan!

[ Szerkesztve ]

(#7335) axlfsi válasza poli27 (#7334) üzenetére


axlfsi
veterán

Nem hinném, hogy keverem és fabula értette jól! ;)

Erről beszéltem, ez kapcsán kérdeztem (de linkeltem a videókat is, timestamppel). Ezt hívja egyébként a Bambu AUX ventinek és ezt lehet tenni a falra és csak egy nyomtatott állványra IS;
1.

Amit (P1P esetén) lehet állványra is tenni, ahogy itt is látható (ezt is linkeltem)
2.

Te a "CHAMBER TEMP.REGULATOR AND FAN"-ról erről beszélsz, nem (de!)?
EZ OK és világos, hogy miért fontos, de ez más (nem erről kérdeztem), itt nincs is kérdés.

... és ezt nyilván be is teszem, ahogy azt kell (itt nincsenek is opciók, csak egy féleképpen megy a helyére).

[ Szerkesztve ]

˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜

(#7336) poli27 válasza axlfsi (#7335) üzenetére


poli27
Topikgazda

P1P Enclosure Kit esetében a tutorial azt mutatja, hogy a belső chamber ventit a nyomtató oldalára applikáljuk fel.

Te írtad ezt nem én :D A chamber venti az nem a belső venti amit állványra is lehet nyomtatni... :) Az az AUX !

[ Szerkesztve ]

(#7337) axlfsi válasza poli27 (#7336) üzenetére


axlfsi
veterán

Dehát a két venti (amit emlegetek) dettó ugyanaz, de totálisan. Erre hívtam fel a figyelmet, hogy P1P-re dobozalatlanul odateszik egy állványra - minek? Hiszem nyitott az egész ... míg P1S (X1) és a P1P enclosure is - mivel itt már van oldallap - arra ragasztatják.
Mindegy, engedd el! :)

UI.: első posztomban chambernek neveztem, de nem az - mea culpa! ... az AUX mindkét esetben (állványon és oldallapra ragasztva).
A chambert engedjük el, az "kis"szellőztetésre van, ez tiszta elejétől fogva :K

[ Szerkesztve ]

˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜

(#7338) Joshi válasza axlfsi (#7337) üzenetére


Joshi
titán

Az Aux (Auxiliary Part Cooling Fan) az kiegészítő tárgyhűtő funkciót lát el (+ belső keringetés), míg a Chamber (kamra?) venti pedig a ház belső levegőjének az elszívását/szűrését. A nyitott P1P-hez fölösleges a Chamber venti, hiszen nem zárt a ház. Az hogy a két ventilátor ugyan az a típus, az itt most mellékes.

[ Szerkesztve ]

(#7339) Joshi válasza Joshi (#7338) üzenetére


Joshi
titán

Még annyi, mert már értem mire gondolsz. Ha a P1P nyomtatódat soha nem akarod bedobozolni (miért ne tennéd? :F , na mind1) akkor bármelyik verziót választhatod, hiszen nyitott marad a nyomtatód. Ha be fogod dobozolni, akkor a P1S-féle módot válaszd. Természetesen az AUX ventire gondolok.

[ Szerkesztve ]

(#7340) axlfsi válasza Joshi (#7339) üzenetére


axlfsi
veterán

Na, lassan összeáll a mondandóm (persze, benne van, hogy én fogalmazok komplikáltan :D ).

Jól ráéreztél; a tavaly ősz óta meglévő P1P enclosure kit végre rákerül a P1P-re és igen, bedobozolom.

Itt az apropó és gondolkodtam el azon, hogy vajon hova "ügyesebb" rakni az AUX ventit, ugyanis ide és oda is ajánlja a Bambu (igaz(!), ha a bedobozolást nézem, akkor "rendesen" a belso lemez falára, de egyébként meg csak úgy, a tárgyasztal mellé egy nyomtatott állványra - na, itt merült fel a kérdés, hogy oda minek, ha be sincs dobozolva a nyomtató? (ezt ábrázolja a Bambu az AUX venti terméklapján is a P1P Wiki linken))

[ Szerkesztve ]

˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜

(#7341) Joshi válasza axlfsi (#7340) üzenetére


Joshi
titán

Ha nem dobozolod be a P1P-t, akkor van létjogosultsága annak a nyomtatott verziós AUX venti állványnak, mert annak mindkét oldala nyitott, tehát kívülről be tudja juttatni a friss levegőt. Persze ez kicsit vicces egy nyitott oldalú nyomtatónál, de lehet hogy számít valamit.

Szerintem az A1 miatt már a P1P-nek nincs túl sok értelme, hiszen ott van a P1S. De ez az én véleményem.

(#7342) axlfsi válasza Joshi (#7341) üzenetére


axlfsi
veterán

Egyértelműm hogy P1P vagy P1S közül, az utóbbit kell és érdemes venni.
(én már egy éve vettem a P1P-t, akkor még nem volt P1S, ezért kellett külön megvenni az enclosure-t).

˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜

(#7343) 2thletme2day válasza axlfsi (#7340) üzenetére


2thletme2day
őstag

Ha nincs bedobozolva és nagyon gyorsan szeretnél nyomtatni pla-t túlnyúlásokkal akkor lehet valamennyi értelme az aux ventinek p1p-n. Én amúgy legtöbbször csak arra használom, hogy kamra felfűtés közben keringetem a levegőt a kamrában így egyenletesebb lesz a hőmérséklet bent.

(#7344) axlfsi válasza 2thletme2day (#7343) üzenetére


axlfsi
veterán

Ahm, értem, ezek jó szempontok és már kicsit jobban látom értelmét. Köszi! :R

˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜

(#7345) axlfsi


axlfsi
veterán

Tavaly, az ajándék kamera és LED világítás kombóban, Nektek sem küldtek a LED-hez tokozást (fekete ház és a tejfehér takaróelem)? :F

Szerelném be, de hát így... :U

OK, látom, a házat nyomtassam ki magammnak, ... na de a tejfehér cuccli? ... vágjam ki egy tejfölös dobozból? :D (ok, elvileg az is nyomtatható, ... egy sima fehér PLA lesz elegendően átltszó? ... ahh, ebből valami mókolós upgrade lesz, megnézem Ti miket csináltatok inkább :) )

[ Szerkesztve ]

˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜

(#7346) fabula válasza poli27 (#7334) üzenetére


fabula
őstag

Az ok, hogy kiszellőzteti, de hová? Be a helyiségbe? Nert akkor semmi értelme. Ha teszel rá elszívó csövet, ami kiszellőzteti a szabadba, akkor jó lehet, szerintem.
Ha AUX fanra gondolt, akkor valóban félreértettem :K .

(#7347) fabula válasza axlfsi (#7345) üzenetére


fabula
őstag

Én is kaptam anno ilyen LED-et később "ajándékba", miután szériatartozék lett a P1P-ben is. Én csak házat nyomtattam rá és nem tettem elé "tejfehér" búrát, így sem világít túl erősen :DDD . Én még előre is tettem egy USB-be csatlakozó LED-et, együtt nekem már elég a világítás, nem akarok belőle karácsonyfaégősort csinálni kínai módra :D .

Amit fentebb kérdeztél, én ezt az AMS emelőt nyomtatattam ki és használom már jó ideje problémamentesen [link] . Ebben a tetőt is lehet feljebb tenni, hogy ott szellőzzön PLA vagy PETG nyomtatásnál.

Az AUX fan-t én beszereltem a zárt házba, PLA hűtésnél jó lehet, valamint valóban lehet vele bent keringetni a levegőt is.

Mivel te elsőre chamber fan-t írtál, nem figyeltem, milyen rögzítések kinyomtatását kérdézted, itt csúsztunk el egymás mellett, ugyan is a chamber fan egyértelműen a hátsó házszellőztztető neve hiába ugyan az a ventilátor típusa. Amit írtam, az a házszellőztetőre vonatkozott, azt nem szereltem én be a zárt házba, mert feleslegesnek tartottam és tartom mai napig az ottleírtak szerint.

[ Szerkesztve ]

(#7348) Mr.Csizmás válasza axlfsi (#7345) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

vagy sima natúr pla-ból nyomtasd, nem melegszik el annyira. (de bármi átlátszik szerintem abban a méretben)

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#7349) axlfsi válasza Mr.Csizmás (#7348) üzenetére


axlfsi
veterán

Jó, hogy említed, még 2-3 évvel ezelőttről van egy jó fél kiló víztiszta anyagom, ... abból kinyomom majd! :R

˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜

(#7350) axlfsi


axlfsi
veterán

Azért ezek a Bambuék elég huncutok, ... nem tudom már felidézni hányszor kellett "visszalépnem kettőt", de sajnos a videós tutoriáljuk kihagy néha részeket (pl. amikor az oldallapokat tesszük fel, oda kell figyelni, mert hatulról ki kell venni extra 4-4 csavart, ami alapból ott van a P1P-ben és ha nem azzal kezded, hanem haladsz, ahogy a videó vezet, akkor az oldallapokat rögzítő csavarok utolsói között vannak csak a hátsók és akkor jössz rá, hogy ki kellett volna venni az ottlévőket, de már a felső, alső és elülsőket behajtottad, ezért esélytelen annyira elmozgatni, hogy kihajtsd őket, így vissza minden (de legalább a másik felénél élesen él az emlék és nem felejted :D ).
Visszanéztem a videót most újra és amikor leveteti veled a hátlapot, amikről én beszélek és alapból a P1P-ben ott vannak csavarok, itt már nincsenek a helyükön :U :P, mutatom:
... szerintem már rajtam kívül mindenki felrakta, aki akarta, ... de azért gondoltam teszek egy bejegyzést, hogy érdemes figyelni, mert nem mindenre hívja fel a figyelmet.

Hja, eszembejutott még egy bosszantó: a LED és a kamera felrakásnál nem mutatja, sem hívja fel a figyelmed, hogy a kamera előtt tedd oda a ledet és/vagy együtt a kettőt, mert ha a kamera előbb a helyére kerül, csavarozhatsz mindent ki, mert a kamera "körül" lévő bemart vályatokban kell elvezetni a LED vezetékét. Apróság, de ha nem vagy nagyon éber, simán elkerüli a figyelmed...
(csak annyit említenek meg valahol, hogy ha használsz cable chaint, akkor lentebb szereld a LEDet, de egy pöttömnyi fotóval ábrázolva, semmi lényegi nem említve, amiről fentebb írtam (kábel elvezetés)).

... ez itt, ni:

[ Szerkesztve ]

˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.