Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#11051) liksoft válasza Andras6800 (#11050) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Ha van mentő program mely a könyvtárakat és neveket viszonylag jól megtalálja, de semmi sem nyitható meg, akkor a partíció elejét detektálja rosszul. Formázás után mikor az új partíció elcsúsztatva kerül a régi helyére, ez jellemző. Ilyenkor a full felületteszt után vagy másik belépési pontot kell választani (már ha a program ajánl), vagy kézzel kell manipulálni úgy a bejegyzéseket, hogy a program a jó elejét vegye alapnak. Ehhez kell a gyakorlat, és sokszor egyedi fejlesztésű program.
Ritka mikor egy mai adatmentő program ennyire elúszik.
Van egy másik lehetőség is! Ha nem NTFS, hanem ExFAT volt. A gyakorlati tapasztalat az, hogy ott sokkal több sérülés lehetséges. Az is érdekes, hogy MAC mentést is talált. Az viszont nem szereti az NTFS-t, de az ExFAT megy neki......

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#11052) Andras6800 válasza liksoft (#11051) üzenetére


Andras6800
senior tag

Szia,

köszi a választ. Az a helyzet, hogy régebben MAC-hez használtam mac-es APFS formátummal Time Maachine mentésre vagy 2-3 évig.
Utána elkezdtem ezeket a fileokat hálózatra menteni, a küldő HDD-t meg formáztam NTFS-re. Ez történ úgy 4 -5 hete. Rá is pakoltam egy csomó filet, majd amikor írtam az első posztomat (kb 2 hete) megint véletlen gyorsformáztam NTFS-re.

Én már úgy vagyok, hogy értelmes kereteken belül hajlandó lennék fizetni is ha értelmesen vissza tudná nyerni az adatokat. Fontos, hogy meglegyen., Legalábbis az a fele ami bnőmé. Az enyémet össze tudom kukázni régebbi mac Time Machine-ból meg újraletölteni. Tán 5-6 vidfeó van ami fontos lenne.
És az értelmes kereket közt számomra azt jelenit, hogy nem az ilyen 300.000-es adatvisszenyerő ajánlatok evvel foglalkozó cégektől.

Persze eljátszogatom én is el tudok vele, de programot írni vagy kézi manipulálni sajna nem tudok.

A békéért harcolni olyan, mint a szüzességért dugni!

(#11053) Josi válasza Andras6800 (#11052) üzenetére


Josi
aktív tag

Neked mennyi az értelmes összeg?

''Ne ess pánikba, és mindig tudd, hol a törülköződ'' Ford Prefect után szabadon

(#11054) King Unique válasza Andras6800 (#11050) üzenetére


King Unique
titán

Itt a korábban említett gyorsformázás (felülírás) eleve rontott a mentési esélyeken, ezért annyira nem meglepő a kapott eredmény.
Az adatmentő program beállítása és működése sem mindegy, azaz hogy csak gyorskeresés történt vagy mélykeresés (deep scan), lásd pl. Recuva esetén mélykeresés (deep scan) + mappa struktúra helyreállítása opciók, GetDataBack Pro esetén level 4-es keresés, stb.
Az egyes adatmentő programok eleve többféle fájlrendszert támogatnak, azért listázták ki a korábbi fájlokat más fájlrendszerű partícióknál. Viszont többek között az is beállítható, hogy milyen fájlrendszerű köteteken keressenek, lásd pl. a GetDataBack Pro esetén.
Ha a felsorolt adatmentő programokkal otthoni környezetben eredménytelen az adatmentés, akkor másik lehetőség az adatmentő cég, már ha anyagilag megér számodra 5 vagy 6 számjegyű összeget.

(#11055) zsolti1debre


zsolti1debre
tag

sziasztok,

nem tudom, hogy jó topikba írok-e, de volna egy problémám: a testvérem adott nekem a héten egy microsd kártyát (egy sd-kártya adapterben), hogy próbáljam már meg számítógépről/laptopról kinyerni róla az adatokat. még semmilyen programot nem "vetettem be" erre a célra. mit javasoltok, mivel próbálkozzam?

(#11056) King Unique válasza zsolti1debre (#11055) üzenetére


King Unique
titán

A másikban topikban már ajánlva, linkelve lettek programok ilyen célra.
Ahol amúgy nem derült ki a leírtakból sem ott sem itt, hogy pontosan miért is kell menteni, talán nem férhető hozzá a memóriakártya tartalma a Windows fájlkezelőjében, netán RAW lett, vagy korábban törölt fájlokat kellene lementeni, milyen fájlrendszerre (FAT32 / exFAT / NTFS / egyéb) van formázva, stb.

(#11057) zsolti1debre válasza King Unique (#11056) üzenetére


zsolti1debre
tag

mivel ideirányítottál, gondoltam megkérdezem. ha zavar a bejegyzésem, akkor töröltetheted mindkét helyről, -nincs kifogásom ellene.

(#11058) King Unique válasza zsolti1debre (#11057) üzenetére


King Unique
titán

Az addig stimmel is és teljesen oké, hogy adatmentés ügyben értelemszerűen ebben a topikban kell érdeklődni, nem véletlenül lett megemlítve a másikban. Ellenben onnantól már rossz az érvélés, hogy újra megkérdezed milyen programot ajánlanak adatmentési célra, amikor a másik topikban már eleve ajánlva és linkelve lettek arra konkrét általános példák és még a memóriakártya specifikus CardRecovery program is, itt szükség esetén - ha nem megy / elakad / sikertelen az adatmentés - értelemszerűen már az adatmentés eredményével kellett volna jelentkezni, megadni az előbb kérdezett lényeges információkat is, stb.

[ Szerkesztve ]

(#11059) okiteki


okiteki
tag

Van 1 HP Pavilion 15-cs3006nh Garanciális notebook. Nem adatsérűlt ! Csak a hp legyalulná gyárilag.
Amiből kivenné a hp szerviz az 512gb M.2 NVE ssd-t amin hp által telepített win 10 home futott lehet-e simán menteni ha belerakom 1 külső m.2 ssd-s házba és csatlakoztatom 1 másik laptophoz hogy le lehessen menteni a rajta lévő adatokat simán vagy valami titkosítás miatt nem ez itt a kérdés?

(#11060) liksoft válasza okiteki (#11059) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Ez szervizes kérdés.
Én live rendszert indítanék, és azzal készítenék fizikai másolatot USB-re. Akár image file is lehet a cél, onnan is helyreállítható az eredeti állapot. Viszont mielőtt bármit is tennék vele, egy teljes körű mentést készítenék.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#11061) Doky586 válasza okiteki (#11059) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Csinálj róla MacriumReflect free-vel egy mentést usb-re vagy hálózatra.. [link]

(#11062) King Unique válasza okiteki (#11059) üzenetére


King Unique
titán

Lehet készíteni ilyenkor rendszermentést képfájlba, amihez nyilván nem feltétlen kell kiszerelni az SSD-t a laptopból, elég pl. a Macrium Reflect Free programmal Windows alól menteni, vagy WinPE / WinRE változatát pendrive-ra írni és arról bebootolni, majd pl. külső HDD / SSD meghajtóra menteni a képfájlt, amely utóbbi megoldáshoz a kész ISO-fájl akár pl. innen is letölthető.
Ha fájlszintű mentés készítése a cél, akkor az szintén megoldható Windows alól pl. a fájlkezelőben, valamint WinPE alapon pendrive-ról bootolva is az SSD kiszerelése nélkül, lásd pl. HBCD PE használata.
Ha BitLocker meghajtótitkosítás vagy eszköztitkosítás van a laptopnál (ellenőrzés), akkor az viszont okozhat bizonyos esetekben problémát, de feloldott állapotban nyilván megoldható a mentés, valamint pl. a Macrium Reflect Free program is támogatja.

Az ilyen kérdések legközelebb mehetnek a Windows 10 topikba, inkább annak a témája, az előbbi példák is nem véletlenül onnan lettek linkelve.
Ebben a topikban a formázott, törölt, meghibásodott meghajtókról történő adatmentés a téma.

[ Szerkesztve ]

(#11063) okiteki válasza liksoft (#11060) üzenetére


okiteki
tag

Az nem fog menni csak az a lényeg hogy simán masolható az adat róla vagy titkosítás alatt van az adattároló! Mert aki felmegy csak laptopot visz és megkapja pár orára a aHP tól benne lévő ssd-t külső usb keretbe és nem tud image backupot csinálni!

(#11064) King Unique válasza okiteki (#11063) üzenetére


King Unique
titán

Mármint mi is a kérdés, hogyan kell Windowson megnyitni a fájlkezelőt és megnézni, hogy hozzáférhető és másolható-e a meghajtó tartalma, valamint hogyan kell használni a kijelölés (Ctrl + A) és másolás (Ctrl + C) + beillesztés (Ctrl + V) opciókat? :))
A titkosítás, a BitLocker állapota meg eleve megnézhető az előző válaszban már linkelt módon. Ahol az is le lett írva, hogy ha fel van oldva a meghajtózár, akkor nyilván hozzá lehet férni annak tartalmához és másolhatók az fájlok.

Tehát hívtak egy szakembert, aki ha valóban ért hozzá, akkor nyilván meg tudja oldani, tud akár képfájlba mentést is készíteni az SSD-n lévő Windowsról ha akar, ahogyan előtte másik felhasználó is ha akar, stb. Ahol a képfájlba mentéshez egyébként még külső program sem feltétlen kell, mivel magában is Windows 10/11-ben is van ilyen célra beépített alkalmazás, ahogyan a fájlszintű, ütemezhető mentéshez szintén.

[ Szerkesztve ]

(#11065) okiteki


okiteki
tag

Félreérthető a HP mint cég egy 2020 decemberében eladott Hp pavilion 15 laptopban bekapcsolja alap ből a titkosítást vagy nem ez a kérdés win 10 home alatt. :F Mert maga a felhasználó nem csinálhatott ilyet. Másik aki odamegy a szervizbe az egy 20 éves diáklány aki nem infós hanem 1.0 user ő csak 1 laptopot kap kölcsön a szobatárs tól hogy tudja menteni a cuccait.

(#11066) liksoft válasza okiteki (#11065) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Na, akkor most STOP!

MI VAAAAN?

Kezdjük az elején. Hol is van a laptop? Miért van ott? Mit is ajánlottak fel? És szaki miért is nem képes elmenni azzal a hölggyel?

Bakker! Ez több sebből vérzik! Miért nem lehet PONTOSAN elmondani a helyzetet? Sok kör és ajánlás, többünknek a válaszadásra szánt ideje megy a lecsóban, mert a szituáció NEM engedi meg esetleg az addigi ötleteket!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#11067) King Unique válasza okiteki (#11065) üzenetére


King Unique
titán

Már linkelve lett előzőleg hogyan lehet megnézni Windowson, hogy be van-e kapcsolva a titkosítás vagy sem, nem feltétlen másoktól kell várni erre a választ, akik kezében ott sincsen az a laptop és nem tudják megnézni.
Home kiadás esetén is lehet pl. TPM megléténél eszköztitkosítás, ahogyan OEM-eknél a leírásban megadott feltételek teljesülése esetén akár előre is be lehet kapcsolva a BitLocker / eszköztitkosítás (példa).
Már le lett írva előzőleg, hogy ha netán van is titkosítás a partíción, de fel van oldva, akkor nyilván hozzá lehet férni annak tartalmához - lásd pl. a fájlkezelőben - , ha nincsen feloldva akkor meg a jelszó / helyreállítási kulcs.megadása ellenében. Legalábbis BitLocker esetén, ellenben az eszköztitkosításnál bonyolódhat a helyzet, ha előtte nem lett kikapcsolva és úgy lett másik hardverkörnyezetbe helyezve a meghajtó.
A valamit (rendszer képfájlba mentése, fájlszintű mentés) meg lehet oldani, ellenben a kedves felhasználó nem tudja megoldani, eleve két külön dolog, az utóbbi már a felhasználó egyéni problémája és hiányossága, ezért kell szükség esetén hozzáértő szakemberre bízni az ilyen műveleteket.
Ez nem feltétlen ennek a topiknak a témája, hanem linkelve lett már a Windows 10 topik, szükség esetén ott kellene folytatni, vagy HP specifikusan értelemszerűen a HP notebook topicban.

[ Szerkesztve ]

(#11068) ugri77


ugri77
tag

Sziasztok . Olyan kérdésem lenne , hogy van egy Seagate 2,5 külső Winchesterem 4 partícióra osztva. Asztali gépről egy könyvtárat helyeztem át a 4. particíóra.
Később Laptopon akartam megnyitni ,de a Laptop nem látja a könyvtárat ( később már asztali gép sem ) . De a tulajdonságokban látom, hogy az áthelyezett könyvtár méretével csökkent a szabadtárhely. Kérdésem az lenne van-e lehetőség láthatóvá tenni a könyvtárat ( elővarázsolni )?

(#11069) King Unique válasza ugri77 (#11068) üzenetére


King Unique
titán

Rejtett és védet fájlok megjelenítésének bekapcsolása, NTFS hozzáférési engedélyek, stb.

Ha nem az előbbi a gond és esetedben az is történt, mint a most linkelt példában, ,meg nem lett eltávolítás előtt biztonságosan leválasztva az USB-s meghajtó, akkor nem meglepő a probléma.

A külső merevlemez állapota nem ismert, azaz mit mutat pl. a HDS program. Ha nem stimmel, akkor akár amiatt is lehet gond.

[ Szerkesztve ]

(#11070) ugri77 válasza King Unique (#11069) üzenetére


ugri77
tag

Köszi gyors válaszodat .
Adatátírás után még kb 20 percet ment a gép adatírás nélkül. Utána Windows leállítás lett kattintva majd leállás után lett széthúzva.
( rejtett fájlok bekapcsolva vannak )
( A gépek látják a 4. partíciót , csak azt az egy könyvtárat nem )

(#11071) King Unique válasza ugri77 (#11070) üzenetére


King Unique
titán

Vagyis akkor pont az a helyzet, mint az előbb linkelt példában.

(#11072) dbilas


dbilas
tag

Sziasztok!

Segítséget, ötletet szeretnék kérni.

Adott egy 2 terrás pendrive, amit sajnos nem néztem, hogy van formázva(exfat-be van jelenleg).

Létrehoztam egy mappát rajta és elkezdtem másolgatni adatokat rá kb 300 giga körül.

Tegnap másoltam volna rá ismét(ez volt a terv), de látom, hogy a mappa üres.

Ha bedugom a pendriveot akkor beismeri, látszódik új meghajtóként, de nincs rajta semmi, csak egy üres mappa.

Tulajdonságoknál látom, hogy 317gb foglalt.

Ezeket az adatokat, hogy tudom visszanyerni?

Recuva-t próbáltam, kb egy 10 gigányit látott amit sikerült visszaállítanom.

Minden keresésnél ugyanazokat a találatokat mutatja.

Előre is köszönöm a segítséget.
:R

[ Szerkesztve ]

(#11073) liksoft válasza dbilas (#11072) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szervusz!

Lehet, Téged is érint pont az előző hozzászólás?

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#11074) Doky586 válasza dbilas (#11072) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

FakeFlashTeszt-el ellenőrizd. Valószínű csak 10GB-os a 2TB helyett.. :))

(#11075) King Unique válasza dbilas (#11072) üzenetére


King Unique
titán

1. Az előbb linkelt példában lévő módon történt a fájlmásolás?

2. Pontosan (gyártó, modellszám, weboldal) milyen 2 TB-os pendrive-ról van szó és honnan, milyen áron lett vásárolva?
Ha fake, akkor ugye nincs min csodálkozni és ez esetben az adatmentésnek sem feltétlen van értelme a szokásos programokkal (példák).

[ Szerkesztve ]

(#11076) dbilas válasza King Unique (#11075) üzenetére


dbilas
tag

Sziasztok!

Számítógép usb-be való behelyezés után a felugró ablaknál ezt írja ki:

"Probléma adódott ezzel a meghajtóval. Vizsgálja meg és javítsa a meghajtót."

Most a helyzet az, hogy hiába próbálnám én ezt javítani, semmi nem történik, nem fut a zöld csík sehova, viszont valamit csinálhat mert a meghajtó ilyenkor eltűnik.

A "másolás" az total commander áthelyezéssel történt.

Aliexpress, ez gondolom mindent elárul.

Úgy néz ki cseszhetem az egészet? Ha a fakeflashtest-et futtatnám akkor azt kapom, hogy mindent töröl róla(warning this test destroy all data on the whole drive....) így ez az opció jelenleg nem játszik.

:((

(#11077) King Unique válasza dbilas (#11076) üzenetére


King Unique
titán

Az a vizsgálat és javítás a CHKDSK, ami rossz esetben destruktív lehet az adatokra nézve, vagyis azt nyilván nem kellene futtatni.

Az elsődleges az adatmentés arra való célprogrammal, azt lehetne esetleg megpróbálni, talál-e fájlokat az adatmentő program, vagy már eleve elvesztek, felül lettek írva.
A pendrive tesztelése másodlagos, de ha noname pendrive AliExpress-ről a reális árnál jóval olcsóbban (meg amúgy sok gyártónál nincs is 2 TB-os modell, többségénél 1 TB-os pendrive a max., már ebből is gyanúsnak kellett volna lenni), az szinte biztosan fake és a névlegesnél (2 TB) valójában jóval kisebb tárolókapacitású (pl. 8 / 16 / 32 GB), amiatt van a probléma.

[ Szerkesztve ]

(#11078) liksoft válasza dbilas (#11076) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Szerintem a többiek elmondtak mindent pontosan. A jövőre nézve az alábbi tanácsom lenne:

Adatok mozgatását csak egy logikai drive-on belül célszerű használni.
Ugyanis akkor nem nyúl hozzá az adatokhoz, csak a névbejegyzésben módosítja a struktúrában lévő helyét. Gyors, biztonságos (ha a drive hibátlan).
Adatok másolása 3 lépcsős! Másolok, másolatot ellenőrzöm, eredetit törlöm.
Csak így védhető ki egy hibás másolás. Viszont az eszköz meghibásodása ellen ez sem véd! Így ha fontos adatról van szó, akkor a törlést csak akkor szabad megtenni, ha két, de jobb ha három példányban van meg ugyanannyi fizikailag másik adathordozón.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#11079) dbilas válasza liksoft (#11078) üzenetére


dbilas
tag

Sziasztok!

Köszönöm szépen, hogy foglalkoztatok a problémámmal.

A jövőben odafigyelek majd.

Recuva próbálkozásom volt és vszínű azokat tudtam visszaállítani amit másoltam, nem áthelyeztem.

Igazából elengedtem a dolgot, formáztam Fat32-re(na én azt se tudom mi a helyes formátuma ennek), Tegnap másoltam rá 24 giga adatot és most megvan, működik.

Talán egy utolsó kérdésem lenne. Mely programmal tudom megnézni, hogy mi a valós kapacitása ennek (meg úgy bármelyiknek, ha a jövőben veszek) a pendrivenak?

Előre is köszönöm!

:R

(#11080) King Unique válasza dbilas (#11079) üzenetére


King Unique
titán

Az előző válaszban már linkelve lett a példa a pendrive-os topikból, vagyis a FakeFlashTest, H2testw, stb. programok használhatók a tárolókapacitás teszteléséhez.

(#11081) tserrof77


tserrof77
senior tag

Akasztják a hóhért...

Egy ügyfélnek korábban klónozással cseréltünk egy döglődő hdd-t egy Apacer Panther s340 240GB SSD-re. Na, ez most firmware hibás lett. SATAFIRM S11-et mutat, 0GB tárkapacitással.

Klónozni nem tudom, most egy Recovermyfiles fut rajta teljes kereséssel kb 5 órája, egyenlőre 0 eredménnyel. A Tisztelt Szakértő urak szerint van esélyem valamit visszanyerni a rajta levő adatokból? Ja, "természetesen" a régi hdd-t kidobták és képek meg videók vannak amik mindenképp kellenének róla... :U :U :R :R

Köszönettel: András

Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)

(#11082) King Unique válasza tserrof77 (#11081) üzenetére


King Unique
titán

Ilyen hibánál maga a firmware flash és azzal az SSD működőképessé tétele jó esetben akár házilag is megoldható (példa), viszont a rajta lévő adatok törlésével járhat, vagyis nem igazán opció, ha adatmentés a cél.
Ha 0 bájt az SSD a kapacitása és nem sikerül arról adatot menteni, akkor marad az adatmentő cég, ahol eldönti a kedves tulaj megér-e egy próbát és X összeget számára, vagy sem. Ennyi.

(#11083) tserrof77 válasza King Unique (#11082) üzenetére


tserrof77
senior tag

Igen, azért sem álltam neki a firmware-t piszkálni. Mivel a RMF látja az SSD valós méretét, így bizakodok. Egy hasonlóan meghülyült memóriakártyáról pont ezzel tudtam visszahozni szinte mindent, ezért is bízom benne. Az SSD garanciális, így azt majd megoldja a nagyker, azt ki fogom úgyis cserélni az ügyfélnek. Amúgy ez már többedik Apacer, ami így döglik meg ezért is álltam le a forgalmazásukkal, pedig az elején csupa jó tapasztalatom volt velük (sebesség, ár/érték arány).

Köszönöm a segítséget :R :R

Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)

(#11084) üszök


üszök
őstag

Sziasztok,
Nem tudom jó helyen járok e de kérdeznék. Van egy 2,5" külső vinyóm ami mostanában nem sokat volt használva, viszont sok év gyűjtő munkája van rajta. Vettem egy új notit be dugtam és működött abban első nap még másoltam le róla dolgokat, de másnap már sem a régi sem az új géppel nem megy. Bedugom csippan a gép, felpörög a vinyó de a rendszer nem látja. HD sentinel látja, teljesítmény 100 %, 50% a kondíció. Lemezkezelőben is látszik nem lefoglat nak írja. Én azt gondolom,hogy üresnek látja. Recuva sajnos nem látja azzal próbáltam adatot menteni róla. Ha megformázom NTFS re vagy ex Fat ra akkor lehet látná a Recuva és vissza tudnék szerezni valamennyi adatot. Nem jól gondolom?
Esetleg egyéb ötletek?
köszi.

Ha nem ide való akkor bocsi.

"Semmi szükségem rá,és pénzem sincs"

(#11085) liksoft válasza üszök (#11084) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szervusz!

Minden írás adatot töröl a lemezen! Amennyiben támogatja az SSD-nél ismert TRIM funkciót, a format esetén még akár az összes adat, a teljes felület mehet a lecsóba!

MENTENDŐRE NEM ÍRUNK!!!! :W :W :W

Másik adatmentéses program használata lehet célszerű, amennyiben tutira csak logikai hibás. Amennyiben más gondja van, adatmentéses szakembert javasolnék.

De nem formázást!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#11086) hóbortos


hóbortos
csendes tag

Sziasztok! Van egy 2TB Maxtor külső adattárolóm. Ezen van és lehet rajta installálni a "Drive Maneger" alkalmazást. Létrehoztam rajta egy titkosított meghajtót is, ami jelszóval védett. Sajnos most ezt a titkosított meghajtót valamiért már nem látja a "DM", és így nem tudom megnyitni. Régebben ez már egyszer előfordult, de akkor a problémát megoldotta, hogy átfuttattam rajta a telepítőt és újra be tudtam lépni. Most valamiért ez már nem működik. A nem titkosított részben meg vannak a fájlok, és az is látható, hogy a titkosított rész, még mindig terheli-foglalja a területét. A kérdésem az lenne, hogy ha: 1.: Törlöm a lemezről a "DM"-et, és utána újra rátelepítem, megtalálhatja-e a titkosított részt, aminek tudom a meghajtó betűjelét és a jelszavát. 2.: Törlöm a lemezről a "DM"-et, akkor végeredményben vissza kaphatom az általa lefoglalt titkosított rész területét. 3.: Van e bármilyen lehetőség arra, hogy ezt a terület visszaszerezzem. Gondolom egy tejes lemeztörlés megoldaná ezt a gondot, de nem tudom hová átmásolni azt az 1,34 TB anyagot.

(#11087) üszök válasza liksoft (#11085) üzenetére


üszök
őstag

Oké, köszi akkor nem formázok. A mélyvizsgálat nem volt bekapcsolva a Recuva ban azt most megpróbálom.

"Semmi szükségem rá,és pénzem sincs"

(#11088) hóbortos


hóbortos
csendes tag

És itt van a második kép.

(#11089) Doky586 válasza hóbortos (#11088) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Kérdés is van..? :U

(#11090) hóbortos válasza Doky586 (#11089) üzenetére


hóbortos
csendes tag

Először is elnézést kérek, a rossz feltöltésért.

Sziasztok!
Van egy 2TB Maxtor külső adattárolóm. Ezen van és lehet rajta installálni a "Drive Maneger" alkalmazást. Létrehoztam rajta egy titkosított meghajtót is, ami jelszóval védett. Sajnos most ezt a titkosított meghajtót valamiért már nem látja a "DM", és így nem tudom megnyitni. Régebben ez már egyszer előfordult, de akkor a problémát megoldotta, hogy átfuttattam rajta a telepítőt és újra be tudtam lépni. Most valamiért ez már nem működik. A nem titkosított részben meg vannak a fájlok, és az is látható, hogy a titkosított rész, még mindig terheli-foglalja a területét.
A kérdésem az lenne, hogy ha:
1.: Törlöm a lemezről a "DM"-et, és utána újra rátelepítem, megtalálhatja-e a titkosított részt, aminek tudom a meghajtó betűjelét és a jelszavát.
2.: Törlöm a lemezről a "DM"-et, akkor végeredményben vissza kaphatom az általa lefoglalt titkosított rész területét.
3.: Van e bármilyen lehetőség arra, hogy ezt a terület visszaszerezzem.
Gondolom egy tejes lemeztörlés megoldaná ezt a gondot, de nem tudom hová átmásolni azt az 1,34 TB anyagot.

(#11091) Doky586 válasza hóbortos (#11090) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Neten ezernyi "Drive Maneger" program található. Tudom hihetetlen de a windows képes minden ilyen segédprogik nélkül is kezelni a hdd-ket. Akár titkosítani is tud. A linux is tudja kezelni a lemezeket. Én távoltartom az ilyen "Drive Maneger"ektől magam így passzolom. :)

(#11092) hóbortos


hóbortos
csendes tag

És a kérdéseimre tudnál valami biztatót mondani?

(#11093) Doky586 válasza hóbortos (#11092) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Jó volna tudni hogy a neten talált 1000 féle "Drive Maneger" -nek nevezett programból te mit használtál és mire?
Illetve ez a DM mit használt? Egyetlen nagy filet amit be kellett tallózni? Vagy csak rejtette?

(#11094) liksoft válasza hóbortos (#11090) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szervusz!

Legalább egy link jó lenne arról a titkosító programról. Így szerintem csak jósgömb ami látatlanban tud tanácsot adni.
Amúgy meg aki adatmentéssel foglalkozik, az a fizikai és OS szintű logikai sérüléseket kezeli. Minden titkosítást használó felhasználó azért használ titkosítást, mert az adatait nem óhajtja másra bízni. Legalábbis gondolom. Így annak a biztonsági kockázatát ismerve (egyben az egész bármikor a lecsóba mehet) ismeri, tudomásul vette, és így használja.

Pláne, ha már volt vele gond. :B :B :B

A program pontos ismerete nélkül nem lehet jó tanácsot adni. Ahogy Doky586 is megjegyezte, ilyen programokból "Dunát lehet rekeszteni", így adatmentéses szakember csak akkor tud ötletet adni, ha épp véletlenül használta. Szervizesek között talán nagyobb eséllyel, de leginkább kifejezetten annak a programnak a fórumán (már ha van neki).

De egyértelmű és pontos adatok nélkül a világon sehol és semmiben nem tudnak segíteni. :B

[ Szerkesztve ]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#11095) hóbortos


hóbortos
csendes tag

Ez a Maxtor-on volt.

(#11096) liksoft válasza hóbortos (#11095) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Vagyis a külső drive gyári eredeti hozzáadott programja volt. Akkor a Seagate környékén érdemes kutakodni. 2016-ban már sok éve az ő tulajdona volt a MAXTOR márkanév.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#11097) King Unique válasza hóbortos (#11090) üzenetére


King Unique
titán

Tehát nyilván a gyártó által mellékelt Drive Manager (DM) alkalmazásról van szó és ott a user manual alapján a SecretZone / Secure Drive opció lett használva, létrehozva egy titkosított konténerfájl / kötet.
Amit ha a Driver Manager alkalmazás nem ismer fel, a Maxtor külső merevlemez újracsatlakoztatása, a Windows újraindítása, a program újratelepítése, lehetőség szerint másik PC-n és másik Windowson történő kipróbálása sem old meg, akkor az szívás... Ez esetben általános adatmentő programok sem feltétlen tudnak azzal mit kezdeni, meg ha eleve jelszóval védett titkosított kötet, itt a Driver Manager alkalmazásnak kellene tudni kezelni normál esetben.

[ Szerkesztve ]

(#11098) hóbortos válasza King Unique (#11097) üzenetére


hóbortos
csendes tag

Igen sajnos ezek már mind voltak kipróbálva. Sőt egy másik Maxtor-nak a Drive Manager-vel is kipróbáltam.
Mivel csak egy mezei felhasználó vagyok, így nem igazán tudok én ebben az irányban többet tenni.

[ Szerkesztve ]

(#11099) King Unique válasza hóbortos (#11098) üzenetére


King Unique
titán

Egyébként itt egy titkosított konténerfájl - mint pl. VeraCrypt esetén - jött létre és az látszódik ilyen formában a fájlkezelőben a meghajtón belül, vagy nem és csak a nem titkosított fájlok látszódnak, ellenben a többi a rejtett és védett fájlok megjelenítésének bekacsolásával sem, valamint a lemezkezelőben sem jelenik meg külön kötetként a titkosított rész? :F
Ha az előbbi a helyzet, vagyis titkosított konténerfájl van és azt a Driver Manager program nem kezeli, nem tudja felcsatolni, akkor az szívás... Utóbbi esetekben esetleg egy adatmentő programmal (példák) rá lehetne nézni a meghajtó tartalmára, de ha titkosítva vannak a fájlok a gyártó egyedi megoldása által, akkor azok sem feltétlen tudnak azzal mit kezdeni.

A külső merevlemez állapota egyébként milyen, mit mutat a HDS program, nincsenek gyenge / hibás szektorok, valamint a lemezellenőrzés (első körben csak ellenőrzés kellene, javítás nem) talál hibát? Aztán 2,5"-os külső merevlemez lévén az USB-s tápellátás rendben van, azaz USB 3.X porthoz van csatlakoztatva, valamint szükség esetén másik USB-porton és másik USB-kábellel is ki lett próbálva?

[ Szerkesztve ]

(#11100) hóbortos válasza King Unique (#11099) üzenetére


hóbortos
csendes tag

Sajnos nem jelenik meg új meghajtó. Diagnosztikát csak a Maxtor-on található "Diagnostics" használatával próbáltam, az viszont igaz, hogy csak a gyors vizsgálatot végeztem. Majd holnap reggeltől elindítom a mélyvizsgálatot és hátha kiderül valami.
Amúgy az erre való felhívást Köszönöm, mert el is felejtettem, hogy csak gyors vizsgálatot végeztem.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.