Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#11001) -mugen- válasza King Unique (#10999) üzenetére


-mugen-
tag

Gondoltam,hogy nem ennyire egyszerű a dolog,de reméltem azért van ami mentén lehet gondolkodni...akar egy ismert típus amivel általában x évig nem szokott baj lenni ...
Valami programot HDS helyett kell keresnem Macre-mert azt használom inkább...

liksoft

Pedig pont azt gondoltam,hogy konkrét típusnál tudnál valami intervallumot megadni :)

Jogos a mennyiből ,mivel már minden %-os hibahatárral van mérve...
Gondoltam itt is van olyan mint az autók motorjánal,hogy ez a típus tudjuk jól hogy x km-t simán elmegy(ott is azért van ami mégse,de a nagyjára igaz)

"nankurunaisa"

(#11002) liksoft válasza -mugen- (#11001) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Az összes 3,5" Samsung HDD parkoló pályás, így azokat energiagazdálkodás miatt tilos leállítani. Csak kikapcs-bekapcs! A régi Seagate is, a 7200.10 szériával bezárólag. A .12 utániak és a többi gyártóé rámpás, így ez nem számít.
Amúgy az oxidáció, a korrekt tápellátás, a hűtés, és a "fenyítések" jobban meghatározzák nagy általánosságban egy drive életkilátásait. :)
Amennyiben havonta egyszer USB-re csatlakoztatva mentesz, ott meg az USB csatorna áramellátása, a kontaktok tisztasága, tárolás és csatlakoztatás inkább számít. Ahogy sokszor megírtuk már, asztali gép esetén CSAK forrasztott USB aljzat használata ajánlott. Leginkább a hátoldali USB3 HDD-hez.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#11003) tomp válasza -mugen- (#11001) üzenetére


tomp
félisten

Nekem van egy Samsung HD502HI HDD-m. 13éves. 2000nap üzemidő ami több mint 5évet jelent. A mai napig tökéletes de már nyugdíjaztam. Most már csak havonta 1x fogom használni 1-2órát.
Volt egy Samsung M3 külső HDD-m. 3év után megdöglött fej hibával mert nagyon hamar elment és a végén már a vezérlő nem tudta hol van a fej a lemez felett.
Szóval nem lehet megmondani pontosan, hogy egy adott HDD meddig fog menni. Lehetetlen!

(#11004) DarthSun válasza liksoft (#11000) üzenetére


DarthSun
nagyúr
LOGOUT blog

Mivel retro kedvelő vagyok, a két legrégebbi drive, jól működnek XT- ben :

-WD93038-X, 3.5" duplamagas 32MB- os szörny
- Seagate ST351 A/X 40MB- os XT/AT 3.5"
A WD tuti 30 év felett van, a Seagate is asszem, bár most nem néztem utána hogy pontosan mikor jent meg.

Statisztika : 50 gépemben, bőven 100 feletti vinyó, ehhez képest a hibásak %- os aránya kicsi.
Az újabb keletű vonalon egy WD Green 1.5TB volt ami hibás lett, asszem még Te adtál tanácsot a cseredarabhoz. A meghibásodott a mániákus parkolósból volt, küldtek helyette egy firmware felülírtat, melyből ezt kiirtották, az a mai napig 100%- os.
Valamint korábban egy 200GB- os Samu lett hirtelen megpusztult, HDS- nek esélye sem volt jelezni, egyik pillanatban még hibátlan, aztán eltűnt, BIOS sem látta többé.

Csak amiatt regéltem hogy tényleg nehéz a jóslás, inkább a fontos cuccokról a mentés 2 példányban...legalább :)

(#11005) sum-blink


sum-blink
aktív tag

Sziasztok! Egy usb-s rackben lévő hdd-met nem látja a Windows. Ez esetben még helyreállítható szoftveresen a probléma, vagy irány a Kürt 200.000-ért?

(#11006) liksoft válasza sum-blink (#11005) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szervusz!
Azért jó lenne kicsit többet tudni róla.
Hol volt legutoljára még jó? Azóta mi történt vele? Milyen OS alatt megy és/vagy ment? Stb...

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#11007) King Unique válasza sum-blink (#11005) üzenetére


King Unique
titán

Mármint ha RAW lett a külső HDD-n lévő kötet, de azon kívül más hibája nincsen és működik (felpörög) rendesen, a külső házban lévő HDD állapota (HDS) is rendben van, akkor igen, akár otthoni környezetben és módszerekkel is megoldható a helyreállítás / adatmentés és nem feltétlen kell adatmentő céghez fordulni, lásd pl. ebben és ebben a válaszokban leírtakat.

A leírtakból egyébként nem derült ki, hogy pontosan milyen HDD-ről és milyen külső házról van szó, de ha a 2,5"-os, akkor annál USB-n a megfelelő tápellátás is lényeges, + nyilván a stabil adatkapcsolat is, máskülönben azok hiánya miatt megint lehetnek problémák. Na meg ha Windowson és más operációs rendszernél nem használják az eszköz (külső HDD) fizikai eltávolítása (pl. USB-kábel kihúzása) előtt a hardver biztonságos eltávolítását és még használatban van az eszköz, akkor amiatt megint lehet gond, akár RAW is (példa).

[ Szerkesztve ]

(#11008) sum-blink válasza liksoft (#11006) üzenetére


sum-blink
aktív tag

Bocsánat, lemaradtak az infók. 3.75-ös SATA-s merevlemez (1 TB) és egy Nbase márkájú rackben használtam, ami pocsék minőségű, most terveztem lecserélni. Kis mozdítást követően is bontotta a kapcsolatot, mert mocorog benne a lemez, hiába csavaroztam be. De ha nem bántottam működött rendesen. 2 évig így működött, ma írta ki ezt a hibát először. Windows 10-et használok.

(#11009) sum-blink válasza King Unique (#11007) üzenetére


sum-blink
aktív tag

Köszi, elolvasom és jelentkezek sikerült-e.

(#11010) sum-blink válasza King Unique (#11007) üzenetére


sum-blink
aktív tag

Megnéztem, de kicsit laikus vagyok a tanácsolt dolgokhoz. :F Persze más USB porttal már én is próbálkoztam. Megnézem mindjárt sentinellel is mit mond rá.

(#11011) gabadman válasza sum-blink (#11005) üzenetére


gabadman
csendes tag

Szia! Ilyet nekem is szokott csinálni dokkolóval, általában nem jól lett leválasztva vagy a táp kikapcsolva rajta és akkor szokott ilyet kiírni. Ha gondolod, meg tudom csinálni neked kb. 1-2 nap alatt.

(#11012) sum-blink válasza gabadman (#11011) üzenetére


sum-blink
aktív tag

Szia, oké, köszi, írok üzenetet.

(#11013) hegegabi80


hegegabi80
addikt

Akkor itt folytatom a pendrive probléma topic után.
Tehát elszállt a pendrive, de a gép látja, lemezkelezőben is ok.
Kiderült RAW lett a pendrive-on lévő kötet, amit nem tudom miért.

Első körben recuva-val próbálkoztam a fájlok visszaállítását. Meg is csinálta, de elég katyvasz volt minden.
Viszont találtam neten ezt a leírást, és az ott javasolt progit letöltöttem. Ezzel szépen ki tudtam választani mely könyvtárakat azon belül fájlokat akarok visszaállítani. Ez sikeresen meg is történt.

Ami viszont nagyon érdekes dolog, erre a pen-re vannak melós dolgok lementve az adott évvel egyező nevű könyvtárba. Ezeket is mind látta és vissza is tudta állítani kivéve a 2022 évet. Pedig ebbe ment folyamatosan a mentés, legutóbb kb 2 hete, de ezt már a visszaállító program se látta. Azóta is volt használva a pen csak más könyvtár fájl stb.
Szerencsére pont előtte csináltam erről a munka könyvtárról egy mentést, tehát ennek visszaállítása nem is volt annyira lényeges, hanem volt más is. Szerencsére ezek sem életbevágóan fontosak, de jó ha megvannak.

Akkor ez a pen már kuka?MI okozta, hogy RAW lett a kötet rajta?

(#11014) fulton


fulton
addikt

Sziasztok

Egy kis segítséget szeretnék kérni:

Adott egy Synology Nas. Ebben 4 HDD van,
- ebből 3 db össze vonva kötet1,
- illetve 1 db külön álló HDD ez a kötet2.
A kötet1 en van maga a nas rendszer - op.
A kötet2 csak a térfigyelő kamera rögzít amit szintén a nas- rendszerből tudok vezérelni stb. Erről kerültek véletlenül számunkra fontos videók törlésre.
Sikerült a hálózaton belül egy adat visszementő progival rácsatlakozni a nas-ra, azonban a scan csak a kötet1-en futott le. Nem lehet valahogy rábírni a kötet2-re is, vagy ez csak úgy működik ha kiszedem a nas-ból és közvetlenül a Pc-re kötöm?
Ezzel az a bajom, hogy míg első esetben a törölt fájlokat eredeti névvel, dátummal együtt keresi vissza, addig utóbbi esetben nem. Csak annyit ír a videókhoz hogy: "elvesztett fájl (102) 103 105 stb.... ez nehezíti a visszamentést, mert nem minden fájl kéne, és rengeteg van amit át kéne így nézni. :F

(#11015) King Unique válasza hegegabi80 (#11013) üzenetére


King Unique
titán

"próbálkoztam a fájlok visszaállítását"

Mármint másik fizikai meghajtóra, másik pendrive-ra, vagy inkább belső / külső HDD / SSD meghajtóra, igaz?
Ha a mentendő forrásmeghajtóra, vagyis a problémás pendrive-ra lettek visszaállítva a fájlok, akkor nem meglepő, ha csak félig-meddig volt eredményes.

"Akkor ez a pen már kuka?MI okozta, hogy RAW lett a kötet rajta?"

Ha működik és a másik topikba betett screenshotok alapján megfelelően detektálja a Windows, akkor nyilván nem kuka a pendrive.
Lásd a már linkelt példát, ha a pendrive nem lett a Windowsban a fizikai eltávolítás (kihúzás) előtt szoftveresen leválasztva, akkor amiatt is lehet RAW kötet.

(#11016) King Unique válasza fulton (#11014) üzenetére


King Unique
titán

"Nem lehet valahogy rábírni a kötet2-re is, vagy ez csak úgy működik ha kiszedem a nas-ból és közvetlenül a Pc-re kötöm?"

Itt nem derült ki, hogy a HDD-ken milyen fájlrendszer van, aztán hogy pontosan milyen adatmentő programról van szó, utóbbi működési állapotáról nem lett mellékelve screenshot, stb.
Alapesetben igen, a PC-re kötve a HDD-t célszerű adatot menteni, ahol ha egy adatmentő program nem hozza a kívánt eredményt, akkor célszerű lehet másikat is kipróbálni, a keresés mindegyiknél ingyenes.

(#11017) fulton válasza King Unique (#11016) üzenetére


fulton
addikt

ext4 a fájlrendszer a HDD-ken.

EaseUs adatmentő progi, ebből van nekem pro verzió. Ott ha a hálózaton lévő nas-ra szeretnék csatlakozni és adatmentést végezni róla anélkül hogy kivenném a lemezeket, miután megadom a bejelntkezési adatokat csatlakozik sikeresen, és az jön hogy scan. el is indul le is fut, de a kötet2 hdd-t -nem sceneli valamiért. Arra tudok gondolni hogy az külön álló kötet vagy nem tudom.. :F Egyedül a kötet1 en fut végig.
Az így lefutott scan találatainál, minden fájlnak megvan az eredeti neve, mikor került törlésre és sok egyéb infó ami nagyon jó. De ez nem mondható el, akkor ha kiszedem a HDD-t és a PC re csatolom és úgy futtatom le. lásd kötet2 hdd-je.
Gondolom ez így lenne, a többi hdd-vel is ha rákötném a gépre (pc).
Fejtörést ad, mert a maga a nas op-ja meg a fájlkezelőben rendesen mutatja a kötet2 n lévő könyvtárakat és mindent. Tehát a rendszer része, annyi hogy nincs hozzá csatolva a kötet1-hez (mérete miatt, a másik 3 HDD-k 4 Tb-osak).

[ Szerkesztve ]

(#11018) King Unique válasza fulton (#11017) üzenetére


King Unique
titán

Az Ext2/3/4 fájlrendszert manapság támogatni szokták a népszerű, windowsos adatmentő programok, az addig oké.
Az EaseUS Data Recovery Wizard adatmentő programnál eleve köteteket (partíciókat) lehet kiválasztani szkennelésre, a GetDataBack Pro esetén magát a fizikai lemezt és a létrehozott lemezképfájlokat.
A RAID kötet bezavarhat, bár ha a 4. HDD nincs csatolva a RAID tömbhöz, hanem különálló lemezként üzemel pl. JBOD single módban, akkor azt normál esetben tudni kellene külön kezelni, kiválasztani.
Nem elvetendő a HDD-ről PC-re kötve adatot menteni, meg pláne ha NAS-ban használva esetleg további írás történik rá, ami a mentendő lemeznél ugye tilos.
Az sem mindegy, hogy CMR vagy SMR HDD-ről van szó, mivel TRIM-et támogató SMR HDD-k esetén az SSD-khez hasonlóan egy fájltörlés után már nem állíthatók vissza, illetve nem menthetők le az adatok érdemlegesen.
A NAS specifikus működés, beállítási lehetőségek, stb. nyilván nem ennek a topiknak a témája, az ügyben Synology specifikus értelemszerűen a Synology NAS topikban kellene érdeklődni, ami úgy látszik már meg is történt.

[ Szerkesztve ]

(#11019) Doky586 válasza hegegabi80 (#11013) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

"Első körben recuva-val próbálkoztam ... katyvasz volt minden."
Bepipáltad a mappa struktúra helyreállítását? [kép]

(#11020) Doky586 válasza fulton (#11017) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Fél éve én is belefutottam ilyesmibe. Szerencsére nem kellett mentenem, csak kíváncsiságból próbáltam. Az én Synologym lemeze is alap kötetű volt (nem raid), de nem tudtam se TC ext4 pluginnal de még linux-al sem olyasni a tartalmát. Hosszas nyomozás után kiderült hogy valami LVM kötetként hozta létre amihez külön programok kellenek még linux alá is, de én itt feladtam, mondom ennyit nem ér meg..

(#11021) fulton válasza King Unique (#11018) üzenetére


fulton
addikt

Köszönöm.
Lefuttattam egy bizonyos % -ig az EaseUS progit a kivett HDD -n ami egy WD puple 2 TB (lila) adattároló. Az előnézetben már hibátlanul le is tudtam játszani a törölt felvételeket (amit addig talált amíg hagytam futni, csak leállítottam mert nem volt hova kimentenem őket, de már intézkedtem annak beszerzéséről is) szóval, a nagy bajom az hogy rengeteg fájl lesz így, és mind csak ilyen néven szerepel hogy: "elvesztett fájl (1) és 2 3 ..stb..." ami roppant megneheziti az utómunkát. JObb lenne ha nas-ra csatlakozva tudnám elvégezni, mégha kockázatosabb is a felülírás miatt (amire nem sok esély van, mert arra a HDD-re semmi nem fog írni 1.8Tb ot addig, igen az egész állományt sikerült letörölni kivétel nélkül), mivel a kamera le van állítva). Ám én mégis csak annyit láttam hogy nas-csatlakozás. És miután csatlakozott, nem tudok már választani hogy most kötet2 kérem scan-elni.
Ez alapján történt nálam is
De valamiért mégsem scan-elte a kötet2 őt (vagyis azt az 1 2 TB-os HDD-t). Onnan tudom mert minden létező fájlt ami talált csak a kötet1 ről hozta. Kötet2 ről semmit nem talált.

Egyébként a 3 HDD (ami a kötet1 - ezen az op - SHR-ben van adatvédelemmel) a másik adatvédelem nélkül fut egymagában - ami esetemben most szerepel)

[ Szerkesztve ]

(#11022) fulton válasza Doky586 (#11020) üzenetére


fulton
addikt

Már mostmár beállítottam egy lomtárat neki, feladatkezelővel hogy minden nap hajnal 04h kor ürítse. Így a cél is végre hajtódik másnapra (hely felszabadul) de ugyanakkor egy rossz "parancs" után még helyre lehet majd állítani.

[ Szerkesztve ]

(#11023) hegegabi80 válasza King Unique (#11015) üzenetére


hegegabi80
addikt

Persze másik fizikai meghajtóra, ami a gépben van, nem pedig a problémás megajtóra.
De így is hiányzik az a 2022 könyvtár a visszaállításból. Szerencsére megvan külön pont előtte mentve.

Mindig szoftveresen leválasztom kihúzás előtt, sose húzom le anélkül se ezt se másikat. Ezért is érdekes.
Minden esetre inkább veszek egy másikat, ezt meg meghagyom ha sikerül életre kelteni.

Viszont olyan volt már, hogy hiába akartam leválasztani, nem engedte mert használatban van. Pedig minden program be volt zárva, de akkor lehet a háttérben még is dolgozott valami. Ilyenkor ha végeztem a dolgokkal kikapcsoltam a gépet és leállás után húztam le. Akkor lehet ez se tett jót neki.

(#11024) tomek017


tomek017
tag

SD kartya adatvisszaallitasra milyen lehetosegek vannak?
Amennyiben a szoban forgo adattarolo, az ot tartalmazo digitalis eszkozben(fenykepezo), gyorsformazas utan uj/ujabb adatok kerultek ra? Elkepzelheto, hogy meg a formazas elotti adatok visszanyerhetoek?

Koszi!
T

[ Szerkesztve ]

"Aki hülye haljon meg!... mondta az aranyhal és kifeküdt a partra napozni." (tomek017 felhasználónak 24 pozitív és 1 negativ értékelése van a fórumon! - http://phmegbizhatosag.atw.hu/ )

(#11025) liksoft válasza tomek017 (#11024) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szervusz!

Az a terület ami felül lett írva, onnan az előző anyag nem hozható vissza. Lehet esély a még felül NEM írt területnél, vagyis ha több adat volt rajta mint most van. Ha most van több mint ami volt, akkor szinte biztosan felül lett írva minden, és akkor esélytelen.
Az is kérdéses, hogy a fényképezőgép a kártyát formázáskor kinullázza-e? Szoktak egy ilyen tesztet végezni egyes gépek, és ezt egy pillanat alatt tudja a kártya az egész felületére.
Vagyis, ha nem törléses formatot végez a gép, és az új képek kisebb területet foglalnak el mint a mentendőek, AKKOR a még felül nem írt területről lehet esélye.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#11026) tomek017 válasza liksoft (#11025) üzenetére


tomek017
tag

Szia!
Koszonom a hozzaszolast. Sokat segitett/el. A kerdes valaszra talalt. :)

Udv,
T

"Aki hülye haljon meg!... mondta az aranyhal és kifeküdt a partra napozni." (tomek017 felhasználónak 24 pozitív és 1 negativ értékelése van a fórumon! - http://phmegbizhatosag.atw.hu/ )

(#11027) RazoR válasza King Unique (#10986) üzenetére


RazoR
veterán

A Disk Drill vált be Mac-en, mappaszerkezetet is visszahozta és menthető a végeredmény, így ha később valami még kellene a hdd-ről akkor csak újra rá kell kötni a gépre és a mentést betölteni. Igaz a 10TB-os hdd-t 56 óra alatt pörgette végig de megérte.

(#11028) fulton válasza King Unique (#11018) üzenetére


fulton
addikt

Továbbra sem értem, mi az oka annak hogy nem szekeneli le a volume 2 tehát a kötet2 -t az easeus.
Gyönyörűen lefut a kötet1 en de a kötet2 pont ami kéne azon nem., :F

[ Szerkesztve ]

(#11029) webzso


webzso
csendes tag

Adott egy merevlemez 2 particióra osztva c,d.
Dell laptop win10 munkahelyről hazaérve bekapcsolta a bitlockert de nem készült helyreállítási kulcs.
Rendszergazda c-t formázta win10 újra felkerült rá.
D-t gyorsformázással formázta, hogy vissza lehessen állítani a fájlokat.
Milyen programot, módszert ajánlotok erre?

(#11030) Doky586 válasza webzso (#11029) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

módszert? Vess rá keresztet... :DDD

(#11031) King Unique válasza webzso (#11029) üzenetére


King Unique
titán

"Rendszergazda c-t formázta win10 újra felkerült rá.
D-t gyorsformázással formázta, hogy vissza lehessen állítani a fájlokat."

Későbbi adatmentési céllal nyilván nem kellett volna formázni a kötetet, ami - írás a mentendő a lemezre - ilyenkor szigorúan tilos.
A BitLocker pedig lehet csak aktiválásra vár állapotba került és nem lett ténylegesen bekapcsolva, ami OEM formában Windows 10/11 rendszerekkel előtelepített laptopoknál nem újdonság és ezen a ponton utólag még kikapcsolható, lásd a téma topikjában más esetét, az arra adott választ.
+ Ha Microsoft-fiókkal van használva a Windows 10/11, akkor oda automatikusan elmentésre kerül a BitLocker helyreállítási kulcs és ott megtalálható, sőt ha a felhasználó maga kapcsolja be, akkor eleve kötelező a helyreállítási kulcs mentése, addig nem is enged továbblépni.
Ahol a helyi IT-support ilyen alapvető dolgokkal nincsen tisztában, az elég siralmas... :U

"Milyen programot, módszert ajánlotok erre?"

Ha nem lett ténylegesen titkosítva a korábbi D kötet, akkor általánosan a szokásos adatmentő programokat, lásd egy másik válaszban leírtakat. Illetve ha olyan program kell, ami képes BitLocker-titkosítású kötetetekről menteni, akkor pl. a Hasleo BitLocker Data Recovery megérhet egy próbát, de a jelen esetnél ez ugye nem aktuális, ha közben már törölve, formázva lett a titkosított kötet.
Ha ténylegesen titkosítva lett a korábbi D kötet, ellenben nem ismert se a jelszó, se a helyreállítási kulcs, akkor viszont nem sok esély van a korábbi adatokhoz való hozzáférésre... Vagy max. esetleg talán adatmentő cégnél, talán.

[ Szerkesztve ]

(#11032) King Unique válasza King Unique (#11031) üzenetére


King Unique
titán

"bekapcsolta a bitlockert"

+ Itt a ténylegesen bekapcsolta-e mellett nyilván az is kérdés, hogy csak a C meghajtónál, vagy a D-nél is.

(#11033) liksoft válasza webzso (#11029) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Amennyiben nem HDD hanem SSD van benne, akkor itt a pont. Ugyanis a formázás a TRIM SSD parancs segítségével a területet "felszabadította", ami az olvasásakor csupa 00H értéket jelent majd. Sajnos több SMR típusú HDD esetében ugyanez a helyzet. Azok is törlik a területet ha a TRIM parancsot ismerik.

A helyzetet elemezve viszont felmerül a kérdés, a rendszergazda tudta-e, hogy az adatokról nincs mentés? Erre a helyzetre mondják: Egyes, leülhet! ... :B

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#11034) webzso


webzso
csendes tag

Köszönöm, hogy foglalkoztatok a felvetésemmel.
A helyzet az, hogy tankeres a gép. A tankeres rendszergazda a gépet látta, de helyreállítási kulcs nem generálódott le. Microsoft fiókban szintén nem volt. Ez volt a tanácsa, de akkor keresztet vethetek az adataimra gondolom.

[ Szerkesztve ]

(#11035) Chrisluke


Chrisluke
csendes tag

Hali! Lehet teljesen rossz helyen vagyok de nincs ötletem merre induljak, Xiaomi mi mix 2s telefonon lévő fotókat szeretné menteni valahogy ha van rá lehetőség a telefon gyakorlatilag teljesen meghajlott (ráestem). Bármilyen építő ötlet szívesen veszek, merre induljak kihez forduljak. Köszönöm.

(#11036) -mugen- válasza Chrisluke (#11035) üzenetére


-mugen-
tag

Majd más mond-e rá valami jobbat...nem tudom mennyire hajlott meg,de gondolom usb-n már próbáltad vagy az szóba sem jöhet .
Ha a főpanel nem sérült akkor talán megoldható, egy azonos telefonba való beépítés(ha nincs kompatibilitási probléma) és úgy,bár akkor talán usb-n is :DD

ha törött a főpanel akkor TALÁN le lehet róla a tárhelyet forrasztani és rá egy másikra(szinten ha nincs kompatibilitási probléma)

ennyi jutott hirtelen eszembe.(hogy mennyibe kerül azt nem vettem figyelembe)

"nankurunaisa"

(#11037) bobalazs


bobalazs
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Bug fixes and Improvements v8.0.6979 - 7th September 2022
Localization
We've added Hungarian localization to Macrium Reflect and improved the coverage of translated strings.
We would like to thank our localization contributors for their outstanding help with the Macrium Reflect localization project. For credits, please take the 'Help' > 'About' menu option and click 'Localization Contributors'

(#11038) Chrisluke válasza -mugen- (#11036) üzenetére


Chrisluke
csendes tag

Köszönöm a segítséget, esetleg valakit tudsz ajánlani?

(#11039) Andras6800 válasza King Unique (#11018) üzenetére


Andras6800
senior tag

Sziasztok,

tegnap este nagyon ügyes voltam.. Külső Toshibe 2TB HDD-nket sikerült Windows 11 lemezkezelővel formázni. Sajnos win11-ben változott a lemezkezelőben kicsit az ikonok elnevezése, és mivel nem látta a lemezt mountolás közben sikeresen firmáztam is.

Előtte mac-en még látszottak a fileok. Az adattárolón nagyon fontos fileok vannak, de azért több százerer Ft-ot sem szeretnék kiadni adatmentő cégeknek.

Az éjszala folyamán lefuttattam az iCare data recoveryt a lemezen. esztelen mennyiségű adatot talált (1TB) de ebből tulajdonképpen 86GB használható. Ezeket visszaállítva is avval szembesültem, hogy egyik sem nyitható meg, minden sérült.

Itteni kéresés alapján megpróbálnám a WISE-t, de helyette macre valami Wondershare recovery-t szedett le. Most ez fut, de egyenlőre ez is kész katasztrófa. Mindent unsorced file-nak talál. Még az sem biztos, hogy majd egyáltalán működik amit visszaállít.

A merevlemez NTFS-nek van/ volt formázva.

Milyen adatmentő programot javasolnátok formázott lemezrő történő file visszanyerésre?

EaseUS- még lehet leszedem egy scanre freeben. Ha mindent megtalál akkor persze lehet fizetni :(

Esetleg jobb ötlet?

Ha valami jelképesebb összegért valaki vissza tudja nyerni az adatokat Bp és környékén az is megoldás lehet nekem. Azért egy ilyen data recovery is mostanság 32k.

A békéért harcolni olyan, mint a szüzességért dugni!

(#11040) liksoft válasza Andras6800 (#11039) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Ugye az eredeti sérült még érintetlen? Remélem nem ezen történt helyreállítás?
Milyen volt az eredeti formázása?

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#11041) Andras6800 válasza liksoft (#11040) üzenetére


Andras6800
senior tag

Szia,

gyorsformázás történt(gondolom, mert 1 sec alatt lefutott). A lemezre azóta véletlenül sem írtam semmit. Annyi történt, hogy 2 gépen is futtattam rajta Data recovery ahogy írtam.

A békéért harcolni olyan, mint a szüzességért dugni!

(#11042) King Unique válasza Andras6800 (#11039) üzenetére


King Unique
titán

Nem, annyit nem változott, sőt kb. ugyanazok a lemezkezelőben a lehetőségek Windows 11-nél is, mint Windows 10-nél. Max. a gépház nyújtotta lehetőségek újdonság az előbbinél, vagy még az sem feltétlen, mert az már a Windows 10 tesztverzióinál is megjelent.

"Milyen adatmentő programot javasolnátok formázott lemezrő történő file visszanyerésre?"

Ez alap funkció, amire csaknem mindegyik adatmentő program képes, lásd egy másik válaszban linkelt ingyenes és fizetős példákat. Aztán hogy melyik milyen eredménnyel, az már függhet az adattároló eszköz állapotától és hogy pontosan milyen destruktív művelet történt, adatmentő program működésétől és beállításától, stb., ezért is javasolt szükség esetén akár több programot is kipróbálni és azt választani, amelyik a keresésnél a legjobb eredményt adja.

Még mindig olcsóbb lehet egy ilyen adatmentő program, mint a profi adatmentés adatmentő cégnél. De ha már árban annyira "megúszós" megoldás kell, akkor ott van pl. az "Ingyenes vagy akciós szoftverek" topik, ott nem olyan régen két fizetős adatmentő programnak is volt ingyenes promója, ami lehet akár még most is regisztrálható, ki kell próbálni.

[ Szerkesztve ]

(#11043) liksoft válasza Andras6800 (#11041) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Azért jó lenne tudni, mire is volt eredetileg formázva. NTFS, ExFAT vagy FAT32? Gyakorlati tapasztalatom az, hogy legtöbbször másik program hozza a jobb eredményt. Sőt, van mikor csak a 3. vagy 4. ad kielégítő eredményt. Vagyis nincs univerzális.
Sőt, sokszor ugyanaz a program ha automatán megy, nem találja meg amit kéne, míg ha meghatározzuk a keresendő formátumot (pl NTFS), sokkal jobb eredményt hoz.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#11044) Andras6800 válasza King Unique (#11042) üzenetére


Andras6800
senior tag

Hali,

köszi a választ. Kipróbálok több progit akkor. Nem alakult át, csak ahogy írtam is, kicsit változott. Lemez formázás helyett írt valami mást, ami így utólag tök egyértelmű, de ott figyelmetlenségemben pont elég volt ahoz, hogy rányomjak.

A békéért harcolni olyan, mint a szüzességért dugni!

(#11045) Andras6800 válasza liksoft (#11043) üzenetére


Andras6800
senior tag

Köszi,

igen, akkor kipróbálok több programot.

Kérédsedre pedigg:

"A merevlemez NTFS-nek van/ volt formázva."

A békéért harcolni olyan, mint a szüzességért dugni!

(#11046) Multipass


Multipass
csendes tag

Sziasztok!

Sikerült SHIFT+DEL-lel törölnöm az asztal összes fájlját+parancsikonját.
A neten található progik vagy semmit sem találnak, vagy 2016-ig visszamenőleg MINDENT, amik között szintén nincsenek ott a keresett fájlok.
WIN10 64bit, 512 Gb SSD a környezet.

Tud valaki megoldást a problémára?

(#11047) King Unique válasza Multipass (#11046) üzenetére


King Unique
titán

Nem derült ki, hogy ezek a "neten található progik" pontosan mit jelentenek, a szokásos adatmentő programokat (példák), vagy egyebet.

Ha SSD-ről lettek törölve a fájlok, akkor lásd egy másik esetnél leírtakat.
Vagyis: :(

Ha egyáltalán nem volt a fájlokról máshol biztonsági másolat, akkor az szívás.

[ Szerkesztve ]

(#11048) PBalázs


PBalázs
csendes tag

Van egy 249 Mb-os pendrive-unk. Mindig amikor bedugtam a számítógépbe, akkor megjelent ez:

Kénytelen voltam megformázni, viszont minden ami rajta volt, az elveszett. Nem tudom, hogy a Pendrive-val mi történt.

(#11049) King Unique válasza PBalázs (#11048) üzenetére


King Unique
titán

A másik topikban még azt írtad, hogy nem formázod a pendrive-ot, mert akkor elvesznek a rajta lévő adatok. Ezért sem világos végül miért kellett, adatmentő programot (példa) kell ilyenkor futtatni, amik RAW esetén is le tudják menteni az adatokat és nyilván nem kell ahhoz formázni a mentendő meghajtót (pendrive), csökkentve azzal a sikeres adatmentés esélyét.

[ Szerkesztve ]

(#11050) Andras6800 válasza King Unique (#11042) üzenetére


Andras6800
senior tag

Szia,

végigpróbáltam a felsorolt adatmentő progikat. Sajna nem túl jó eredménnyel.

Recuva: Találst sok filet, de mind hibás, nem megynyitható
Testdisk: Kiköpött 9000 filet 1 mappába gördülő névvel (file 001;file002 ...) Lényegében a mappastruktúra full nem fellelhető
Windows File Recovery: mivel hálózatra az istennek nem tudtam rávenni, hogy mentsen, egyenlőre ez a progi még "pending"

GetDataBck Pro: Megtalálta egész jól a filestruktúrát. Már nagy volt az öröm. De a kinyert fájlok hibásak, nem megnyithatók
iCare Data Recovery: Össze vissza talált fileokat melyek nem megnyithatók. ' mappába ömlesztve mind gördülő névvel
EaseUS: Mappa struktúra teljesen elveszett. Még 1000 éves mac biztonsági mentéseket is előásott a merevlemeztől. A fileok 1 része rendesen elnevezett, egy része random névgenerált. mappastruktúra itt sincs semennyire.

Van esetleg még másik program amit tudsz ajánlani?

A békéért harcolni olyan, mint a szüzességért dugni!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.