2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Bluetooth low energy beacon-t vagy tag-et keresek

    Sziasztok! Bluetooth low energy beacon-t vagy tag-et keresek. A felhasználás relatíve egyszerű lenne, barátnőm kulcstartójára tenném, hogy a telefonját ha a BLE tag közelében van, ne kelljen PIN-nel nyitni.

    Többfélét találtam a neten, a 2 dolláros kínai kulcstartó keresős tag-ek és a 20 eurós tag-ek közül nem tudom, melyik lenne a jó megoldás.

    Mit javasoltok, melyik gyártmányt érdemes beszerezni, hosszú elem élettartam is fontos lenne. A válaszokat előre is köszönöm!

    Stanlee 6 éve 4

  • VIVA - 25 év után vége

    Tegnapi nappal bejelentették, hogy 25 év után megszűnik a német VIVA zenecsatorna.

    Gondolom sokan nem is tudják, hogy volt német VIVA is, nekem a 90-es években ez volt a legújabb európai (nem angolszász) zenék forrása. Sokszor amikor hazaértem a suliból, tanulás mellett is ez ment, igaz nem értettem, hogy mit vartyognak, mert nem beszéltem németül, de kit érdekelt. A lényeg az volt, hogy jó zene ment egész nap. Nekem nagy kedvencem volt a Clubrotation és a délutáni Interaktiv. Nagy szerelmem volt Aleksandra Bechtel :B

    Sokszor hajlandó voltam órákig várni, hogy valami új zene menjen rajta, 98-tól pedig egyik-másik friss zenéket bemutató műsoruk után Audiogalaxy-n kerestem a zenéket, hogy gépen is hallgathassam az új szerzeményeket.

    Itt egy jó kis cikk németül tudóknak, hogy mi lett a VJ-kel.

    Nosztalgiára fel!

    Stanlee 6 éve 12

  • Google Duplex - szuperjó, de...

    A minap járta be a hír a sajtót, hogy a Google promózta a MI/AI mindegy hogy nevezzük technológiáját, ahol is egy éttermi időpontfoglalás és egy fodrásszal való beszélgetés volt a középpontban.

    Az új technológiákat természetesen valamivel promózni kell, iszonyatosan jó, hogy mennyire fejlődik a beszédfelismerés, húsz évvel ezelőtt még az is nagy szám volt, hogy a beszkennelt gépelt/nyomtatott szöveget az OCR úgy ahogy képes volt felismerni, most meg...

    De... Elég szomorú, hogy a technológia fejlődik, és ilyen piti feladatokra használnánk, mert bizonyos iparágak, az élet egyes területein a digitalizáció nem tud beférkőzni. Pl. az éttermek miért nem tudják az étlapjukat digitalizálni, az asztalfoglalásra online módot adni, amikor erre van egy tucat szolgáltatás? Még mindig egy könyvbe ceruzával firkálnak, pedig lenne ennek egyszerűbb módja is. Ugyanez a fodrásznál, autószerelőnél, mindegy kinél.

    Az életnek annyi területe van, ahol lehetne normálisan egyszerű feladatokat digitalizálni, és nem tesszük meg, helyette majd a MI felhívja az ügyfélszolgálatot, vár az ügyintézőre, és elmondja neki, hogy mi a baj...

    Stanlee 6 éve 28

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.