2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Ne tőccsé p0reszt Németországban!

    És semmilyen más szerzői jogvédelem alatt álló tartalmat ne tölts le Németországban P2P fájlcserélőkkel.

    Az Indexen cikkeznek mostanában erről, amikor is magyar ügyvéd, magyar felhasználókat, magyar lakcímükön zargat mindenféle levelekkel, hogy fizessenek ennyit meg annyit mert egy német cég által forgalmazott poreszt töltöttek le Magyarországon, magyar IP-vel. Nem a jogszerűségébe akarok belemenni a dolognak, hanem hogy a módszer Németországban teljesen legális.

    Nem lehet eleget írni arról, figyelmeztetni mindenkit aki kijön Németországba, hogy NEM töltünk le/fel semmilyen szerzői jogvédelem alatt álló tartalmat (videó, zene, fénykép, szoftver, stb.) P2P fájlmegosztó rendszereken keresztül (torrent, meg nem tudom még mi).

    Németországban külön iparág jött létre arra, hogy a német IP címeken keresztül történt szerzői jogsértéseket rögzítse, a szolgáltatóktól az IP címhez tartozó előfizetők címét megszerezze, majd peren kívüli egyezség keretén belül pár száz/ezer euróra lehúzza a felhasználókat. Itt mindez legális, a német jog, bíróságok ehhez aszisztálnak. Ha perre viszed az ügyet, vesztesz és még többet fizetsz. Senkit nem érdekel, hogy csak 1 kbyte adatot töltöttél le a filmből, zenéből, amit így nem is lehet "élvezni", még csak nem is tölttél fel adatot, ha mindezt német IP-vel rögzítették, már megy is a fizetési felszólítás.

    Folytatás...

    Stanlee 8 éve 29

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.