2021. június 17., csütörtök

Gyorskeresés

Élet bankkártyával Németországban - első gondolatok

Írta: | Kulcsszavak: Visa . Master . EC . készpénz . bankkártya

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Nemrég volt egy cikk az Indexen, amikor is a szerző kipróbálta, hogyan tud a mindennapokban bankkártyás fizetéssel megélni. Akkor merült fel bennem, hogy én meg ide jegyzetelek majd, hogy hogyan tudok megélni Németországban a Master és Visa Silver kártyámmal egy hosszabb hetet. Fogok bejegyzést írni még a kiutazás előtt, hogy miért is akarom kipróbálni ezzel a két kártyatípussal túlélni az egy hetes kintlétet.
Elöljáróban annyit, hogy 10 évvel ezelőtt egy teljes évet voltam odakint, volt német bankszámlám, ottani Sparkasse kártyával - EC-Maestro. Ami igazán felbosszantott, hogy akartam még tavaly egy EC kártyás számlát nyitni - sajnos nincs már kinti bejelentett lakcímem, így alapból nem is tudnék számlát nyitni, pedig majdnem minden harmadik hetemet kint töltöm, de az nem elég ideiglenes lakcím bejelentésre. A lényeg, hogy két bank is elhajtott, amikor EC kártyás bankszámlát akartam nyitni náluk. A legjobban az dühített fel, hogy az ügyintézők értetlenül álltak a kívánságom előtt, mivel itthon van három dombornyomott kártyám (2 db Visa és egy Master) amik szerintük sokkal többet érnek, presztízs értékűek egy EC-vel szemben. De én meg egy alap EC kártyával akarom elverni a pénzem Németországban, nem pedig az itthoni dombornyomott kártyáimmal.
A kísérletről, hogy mennyire tudom a presztízs kártyákkal elkölteni a pénzem, vagy mennyire nehéz az élet az EC kártya, GeldKarte chip nélkül, január második hetében fogom tudni megírni.

Hozzászólások

(#1) Zolaash


Zolaash
aktív tag
LOGOUT blog (1)

Jöheeeet... ;)

Rip and tear

(#2) dabadab


dabadab
titán

Azt nem értem, hogy ezek mitől "presztízs kártyák", mindenesetre a kísérlet túl sok gonddal nem fog járni, max. a döneresnél okoz problémat a kp. hiánya.

DRM is theft

(#3) Avicularia válasza dabadab (#2) üzenetére


Avicularia
addikt

Ja szerintem is.
Én itt használok magyar raiffeisen dombornyomott kártyát minden gond nélkül.Egyedül tankolni nem szoktam róla,mert ha mondjuk tankolok 400 koronáért,akkor e mellé még befoglalnak a kutak 500 koronát majdnem egy hónapra.
Múltkor telefonon kellett az üfsz-t győzködni,hogy töröljék már a foglalást mert kellene a pénz.Azóta nem tankolok magyar kártyára.

(#4) nincsisbéla


nincsisbéla
aktív tag

Tetszik az ötlet, kíváncsivá tettél! :)

Mentalita'

(#5) danih válasza dabadab (#2) üzenetére


danih
addikt

Ez szerintem megrögzött a fejekben, dombornyomott, húúúúúú... Kb ugyanúgy mint az a baromság hogy nem dombornyomott kártyával nem tudsz online vásárolni, és hasonlók.

(#6) Thunderzolee válasza dabadab (#2) üzenetére


Thunderzolee
addikt

Ez jó példa. :K
Bár már a Józsefvárosi piacon is elfogadják a kártyát a gyrososnál. ;]

Pedig az emberek nagy része még mindig csak arra használja a kártyáját, h levegye vele a számlájáról az összes pénzt fizetés után, ahelyett, h hozzá se nyúlna, és ha vásárol, csak simán a kártyával fizetne.

Nekem már szinte teljesen kiszorult az életemből a készpénz, ahol csak lehet, ott bankkártyával fizetek. Nincs dombornyomott kártyám, annyira nem vagyok fontos ember. Szerencsére egyre ritkább, h fehér hollóként tekintenek rám, ha kártyával fizetek, pedig a hőskorban még az is előfordult, h nekem kellett elmagyaráznom a pénztárosnak, h hogyan tudok a kártyámmal fizetni, mit kell beütnie a konzolon. ;]

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#7) Stanlee válasza danih (#5) üzenetére


Stanlee
senior tag
LOGOUT blog

Igaz, a dombornyomott kártyák presztízs értéke szerintem az új, digitális világunkban kezd elveszni, mivel a kutyát sem érdekli, hogy hitelkártyám van, vagy betéti számlám egyenlegének erejéig vásárolhatok a dombornyomott kártyával. A boltban sem súgnak össze mögöttem, ha egy Visa Golddal fizetek, hogy ez biztosan jól keres, vagy nagy a hitelkerete. Az étteremben lesz*rják, hogy mivel fizetek, csak érkezzen meg a visszajelzés a sikeres fizetésről.

A mindennapi életben az elektornikus kártyákkal (VisaElectronic vagy Maestro) egész jól meg lehet élni, de mondjuk repülőjegyet a Lufthansától a dombornyomott kártyával könnyen és gyorsan tudok venni, ugyanúgy, mint szobát foglalni.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#8) Stanlee válasza dabadab (#2) üzenetére


Stanlee
senior tag
LOGOUT blog

A Bemelegítés részben leírtam, hogy miért is lesz érdekes a fizetés, mert nem fogadják el mindenhol a dombornyomott kártyát, ahol mondjuk EC-vel meg tudnék fizetni.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.