2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Help: Windows 7 update nem működik

    Proxmox alatt telepítettem Windows 7 Ultimate változatot, 32 és 64 bit-et is. Kb. 5-6 órán keresztül pörgetik 100%-on a procit, memóriát is majdnem kitöltik, de egyik sem talál frissítenivalót. Kb. négyszer telepítettem újra, egyik sem működik. Valami ötlet?

    ps: dobozos legális szoftver, egyenest Írországból az MS-től és még sose telepítettem, tehát nem regisztrált.

    Stanlee 9 éve 3

  • Hálózatbővítés: AVM Fritz!Box 4020 GS

    Hétfőn érkezett meg a WLAN hálózat bővítésére szánt AVM Fritz!Box 4020 GSrouter. Ez a legolcsóbb új készülékük, 49 euró. Mivel a biciklitároló felét barkácsolásra alkalmas állapotba hoztam, letelepítettem a koca szervert, hogy 0/24-ben tudjon menni a közös költség rovására, és ne fent zúgjon a lakásban, ill. fogyassza a drága delejt. Egy valamire nem számítottam, hogy a proxmox és WLAN kártya nagyon nem fognak együtt dolgozni, és majdnem egy napos próbálkozás után arra jutottam, hogy kell valami router, ami együttműködik a már meglévő Fritz!Box-szal és a WLAN hálózat hatótávolságát is bővíteni tudom. A Fritz!OS alatt megszűnt a WPS támogatás, a meglévő TP-Link routert totojgattam kb. egy fél napot, de nem tudott felcsatlakozni a mostani Fritz-re.

    Beállítsok: a 4020-as routerre bejelentkeztem, majd a WLAN hálózat alatt kiválasztottam, hogy ez lesz a kliens, majd a hatókörön belül lévő hálózatok közül kikerestem, amire csatlakozni akarok, jelszó megad, save, router újraindít és a LAN porton már kapta is a gep a netet, valamint a WLAN is bikaerős jelet ad az alagsorban. Kevesebb, mint 10 kattintásból és 10 perc alatt meglett a hálózatbővítés.

    Szerintem ezt még anyukám is meg tudta volna csinálni. Így kell felhasználóbarát, otthonra szánt hálózati eszközöket készíteni. Köszönet AVM!

    Folytatás...

    Stanlee 9 éve 0

  • 12000 €/ev/menekult

    Ma reggel a FAZ cikket olvasgatva ledobtam a lancot. Atlagosan 12000 €/ev/menekult, amit ki kell adni Nemetorszagban a menedeket keresok utan, es ez nem fedezi a teljes koltseget. (By the way, baratnommel eves szinten osszesen 16800 eurot fizetunk be a kozos kasszaba, amibol a lakas es kaja koltsegein felul butorra, elektronikai cikkekre, es etterembejarasra is koltunk, ugy, hogy meg marad is belole.)

    Amin meg jobban lehaltam, az a menekult gyerekek utani atlagos koltsegek. Akik szulok nelkul erkeznek meg (hogy a faszba tud egy gyerek Sziriabol szulok nelkul eljutni idaig), azok utan evente kb. 40000 € (negyvenezer) az atlagos kiadas. Ilyenekbol van allitolag csak itt a bajoroknal 10000.

    Ellatogattam a Misereor segelyszervezet szir projektjeit felsorolo oldalra is - minden evben odaadom nekik az egyhazi adovisszateritesem, hogy ott ahol szukseg van egy kis penzre, felhasznalhassak.

    Folytatás...

    Stanlee 9 éve 11

  • Mennyit kap egy menekült Németországban?

    85-392 euró között valahol, havonta.

    A kérdés megválaszolására a focus.de cikkéből szemezgetek pár információt.

    Az, hogy egy menekült Németországban mennyit kap készpénzben többféle dologtól is függ, de átlagosan 85-392 euró között mozog az az összeg, amit a szociális juttatásokon felül megkaphat egy menekült.

    Amíg valamelyik befogadóhelyen van valaki, addig a napi étkezést, szállást ingyen megkapja, ezen felül egyedülálló személyeknek 143 euró zsebpénz jár, míg a további családtagoknak 113 euró, a gyerekeknek 85-92 euró jár kortól függően. Az érkezéskor kapnak egy kezdőcsomagot is, valamint ruhaadományokat.

    Azok, akiknek sikerült kijutniuk egy a helyi önkormányzat által kiutalt lakásba, természetesen nem kell lakdíjat fizetniük, a család első felnőtt tagja 216 eurót kap, míg a többi felnőtt és gyerek 133-194 euró közötti összeget kaphat kézhez havonta. Ezen felül a lakhatási költségeket is átvállalják (gondolom itt az alapvető dolgokat fizethetik, mint a villany, víz, fűtés, szemétszállítás, stb. költségeit).

    Folytatás...

    Stanlee 9 éve 250

  • HP-Proliant BL480c - Mennyit érhet?

    Fenti blade server 18GB DDR2 memóriával és 4 db 146GB-os merevlemezzel kb. mennyiért passzolható el a szabadpiacon? Processzor típusát ne kérdezzétek, mert még nem tudtam kipréselni a kapcsolattartóból. Selejtezés lesz és olcsón meg tudnám venni, de ha nem éri meg vele foglalkozni, akkor hagyom a csudába.

    Stanlee 9 éve 3

  • Már nagyon hiányzott...

    A hétvégén voltam otthon Mo-n. Vakáció, nyaralás, meleg, autópálya, lassú haladás, dugó. És már csak ez hiányzott az életemből: a lakókocsik és lakóautók tömkelege az autópályán, a teherautók között szlalomozva, embertelenül lassú sebességgel.

    Tegnap este nem sokkal Mooosburg előtt lejöttem az autópályáról, mert végeláthatatlan sor tötymörgött 70-80-al, azt hittem valahol dugó készülődik, persze le volt zárva a kihajtó után a főút arra, amerre akartam továbbmenni. Vissza az autópályára, már csak 20 km van hazáig, nem akartam nagyon tolni neki, nyugalomban és épségben akartam hazaérni. De azért a belső sáv kemény 90-el haladt töretlenül előre. Két lakókocsis nyomott egy versennyel egybekötött előzést, olyan nyugalom volt előttük az autópályán, mint teljes útzár idején...

    Ez a hét az utolsó, utána a bajoroknál is iskolaszünet. A lakókocsi áradat csak ez után fog igazán megindulni...

    Ps.: 100 m-es körzetben a lakásunk körül minden ház udvarán van egy lakókocsi vagy lakóautó. Durva.

    Stanlee 9 éve 1

  • Amazon PrimeDay tapasztalatok

    Tegnap volt a nagy NAP. Amazon PrimeDay. Mivel pont szabadságon voltam, kicsit többet tudtam a neten lógni, és nézegettem az ajánlatokat. Minden órában kiraktak jó sok ajánlatot, ill. előtte már lehetett nézegetni, hogy mi lesz jóárasítva. Aztán amikor élesítették az ajánlatot, lehetett vadul kattintani az olcsó árúért..

    Azt hittem, hogy a műszaki cikkek, ezek közül is a számítástechnikai, szórakoztató elektronikai cikkek lesznek többségben, de sajnos tévednem kellett. Egy-két jónak tűnő ajánlatuk volt (féláron Netgear switch?), ami igazán jól jött volna, az egy 5 TB-os WD külső merevlemez volt, az ára annyi volt, mint a 4 TB-os kiszerelésé, kb. 20%-kal olcsóbb, mint a normál ajánlatban. Persze nem sikerült beszereznem, mivel amikorra megláttam, hogy ott van az ajánlatok között, már a várólista is betelt, pár mp szörfölés után viszont felengedett a várólistára, azt írta, hogy az 500-ik vagyok, és a valószínűsége, hogy megkapom az áhított eszközt: "Alacsony". Hát nem is lett belőle semmi, nem baj, azért eret nem fogok vágni.

    Folytatás...

    Stanlee 9 éve 6

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.