2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • QR-kódos fizetés - Payback Pay tapasztalatok

    Egy hónapja majdnem írtam hirtelen felindulásból a témáról, mégpedig azért mert szinte használhatatlan volt a Paypass/Paywave-hez képest. Augusztus hónapban megjártam a közép- és kelet-európai régió pár országát, ahol is örömmel konstatáltam, hogy a MC és Visa érintős fizetési megoldásai milyen szépen elterjedtek és cash nélkül is el lehet boldogulni.

    A német Payback-nek, az egyik legnagyobb felhasználószámmal rendelkező pontgyűjtő programnak, ha jól emlékszem 2016 óta van már fizetési funkciója is. Azért, hogy a lehető legtöbb ember használhassa - szerintem okosan -, a QR-kódos fizetési rendszert választották. Az általunk látogatott boltok többségében lehet Payback Pay-el fizetni, szóval kipróbáltam, miután többször is pénztárca nálkül, de okostelefonnal mentem bevásárolni.

    Ahogy írtam is, már több, mint 1 éve bevezetésre került, így azt hittem, hogy már nem a tesztfázisban van a rendszer. Egész egyszerű a használata: a regisztráció után a fizetési rendszert üzemeltető cég részére biztosítunk egy csoportos beszedési megbízást, pár centet levonnak, valami kódot kell még az oldalukon megadni, a pénzt utána visszautalják és már lehet is fizetni. Nekem kb. 2 hét volt a regisztráció. Az android-os app-ban egy pin kód megadása után már működött a QR kód generálás.

    Folytatás...

    Stanlee 7 éve 0

  • Utolsó AirBerlin utam

    Ez is eljött. Nem különösebben számítottam arra, hogy a 2014-es év után még valaha fogok AirBerlinnel repülni, sajnos azokon a desztinációkon, amiken most a munka miatt sokat utazok, nincs AB.

    Néhány kép az utolsó utazásról.

    Ezzel a géppel mentem a csapatépítő tréningre MUC - PMI vonalon. Látszik, hogy már utószezon van, nem azok a tipikus party arcok, szerencsére a gépen volt hely bőven.

    Ez itt a melletünk parkoló gép, nem sokáig fog már ez se az AB festésében tündökölni.

    Szerettem az AirBerlinnel utazni, mégha picit furcsa keveréke volt a legacy és fapados társaságoknak. Utoljára hátul szálltam be, beszállás előtt megsímogattam a gépet, hogy minden rendben legyen :)

    Folytatás...

    Stanlee 7 éve 13

  • Németország (digitálisan is) fejlődik

    Az elmúlt héten akkora fejlesztesék értek be itt a környékünkön (München és körzete), hogy mindenféleképpen kell róla írnom.

    A hétvégén jött az első nagy fejlesztésről a hír, miszerint megnyílt Németország első (ezt nem hiszem), de a környéken az első élelmiszer üzletben üzemelő önkiszolgáló kasszája. Tudod, az ami már évek óta van Magyarországon a Tesco-ban.

    A második nagy fejlesztésről ma szóltak a hírek, hogy Herrsching-ben lehet már az autóparkoláshoz jegyet venni app-en keresztül.

    Azta, lassan betör a digitalizáció és vezető nagyhatalom lesz Németország ezen a területen is.

    Stanlee 7 éve 78

  • Kimenő hívások korlátozása Androidon

    Melyik app-el tudom a kimenő hívásokat korlátozni vagy szűrni androidon? Olyan egyszerű app kellene, amiben be tudok állítani előhívókat, körzetszámokat, amiknek a tárcsázásakor feljön egy ablak, hogy külföldi számot vagy emelt díjas számot hívsz, tényleg akarod?

    Találtam olyan app-ot, amiben konkrét számokat tudok tiltani, de egyik sem képes arra, hogy mondjuk országelőhívóra vagy körzetszámra tiltson.

    Miért kell? 2 hete felhívtak minket egy számról, ami kinézetre német vezetékesnek tűnt, mivel nem tudtuk ki lehet és a közelünkben lévő körzethez hasonlított a szám, barátnőm visszahívta, mert úgyis flatrate van. Valami ázsiai buksza szólt bele, majd letette. Még szerencse, hogy kevesebb, mint egy percig tartott, mert 7 eurónkba került, mint utólag kiderült egy műholdas szám volt.

    Minden javaslatot örömmel fogadok. Az olyan megjegyzéseket, hogy ismeretlen számot nem hívunk vissza tartsátok meg, nem vagyok rá kiváncsi. Köszönöm.

    Stanlee 7 éve 2

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.