2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Élet bankkártyával Németországban - első gondolatok

    Nemrég volt egy cikk az Indexen, amikor is a szerző kipróbálta, hogyan tud a mindennapokban bankkártyás fizetéssel megélni. Akkor merült fel bennem, hogy én meg ide jegyzetelek majd, hogy hogyan tudok megélni Németországban a Master és Visa Silver kártyámmal egy hosszabb hetet. Fogok bejegyzést írni még a kiutazás előtt, hogy miért is akarom kipróbálni ezzel a két kártyatípussal túlélni az egy hetes kintlétet.
    Elöljáróban annyit, hogy 10 évvel ezelőtt egy teljes évet voltam odakint, volt német bankszámlám, ottani Sparkasse kártyával - EC-Maestro. Ami igazán felbosszantott, hogy akartam még tavaly egy EC kártyás számlát nyitni - sajnos nincs már kinti bejelentett lakcímem, így alapból nem is tudnék számlát nyitni, pedig majdnem minden harmadik hetemet kint töltöm, de az nem elég ideiglenes lakcím bejelentésre. A lényeg, hogy két bank is elhajtott, amikor EC kártyás bankszámlát akartam nyitni náluk. A legjobban az dühített fel, hogy az ügyintézők értetlenül álltak a kívánságom előtt, mivel itthon van három dombornyomott kártyám (2 db Visa és egy Master) amik szerintük sokkal többet érnek, presztízs értékűek egy EC-vel szemben. De én meg egy alap EC kártyával akarom elverni a pénzem Németországban, nem pedig az itthoni dombornyomott kártyáimmal.
    A kísérletről, hogy mennyire tudom a presztízs kártyákkal elkölteni a pénzem, vagy mennyire nehéz az élet az EC kártya, GeldKarte chip nélkül, január második hetében fogom tudni megírni.

    Stanlee 12 éve 8

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.