2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Apple (i)Car - Vágyálom...

    Az utóbbi napok egyik legnagyobb híre, hogy az Apple saját autón dolgozik. Vagy talán mégse saját autón, hanem egy olyan felhasználói felületen, amit más autógyártóknak eladhat, ezáltal piaci részesedést szerezve magának a gépjárműpiacon, és nagy örömöt okozva a vezetőknek, hogy Apple minőséget kapnak legalább a kezelőfelületen. A véleményem arról, hogy a saját autó - (i)Car - ötlete miért halott.

    Az első és talán legnagyobb hátulütője a saját autó gyártásának, hogy az Apple-nek nincs saját gyártókapacitása, az elektronikai eszközöknél külső beszállítókkal dolgozik, az összeszerelése a termékeinek nem saját alkalmazottak által történik, hanem bérmunkában. Tehát ha nem kell több iPad, akkor szólnak a Flextronics-nak, hogy ennyi volt, azt csináltok amit akartok, küldjétek haza a munkásokat, nem érdekel, hogy mi történik velük. Ha az autójukat saját maguk szerelik össze, akkor a gyárban olyan alkalmazottak lesznek, akiket nem lehet egyik napról a másikra lapátra tenni. Persze a gyárat lehet az USA-n kívülre is tenni Kínába, de azért egy autón a Designed in California - Assembled in China felirat eléggé rosszul mutatna, és kevésbé lenne bizalomgerjesztő.

    Folytatás...

    Stanlee 9 éve 3

  • Bérruha - avagy Le Tote és társai

    Ezen a héten a legnagyobb újdonság amiről hallottam, az a bérruha. Mármint bérelhető munkaruháról már hallottam, használtam, ill. az egyik legnagyobb magyarországi szolgáltatónak a telephelyén is jártam, szóval ismerős a szolgáltatás. Csomagtól függően heti három szettet kap a munkásember, hogy megfelelő körülmények között tudja a munkáját végezni, mindíg tiszta és szép ruhában!

    Kedves hanyatló nyugati barátaink évekkel ezelőtt kitalálták, hogy miért ne lehetne a mindennapi használatban lévő ruhát is bérbe adni. Mindent lehet lízingelni, hát akkor a ruhát is adjuk bérbe. A társadalom amúgy is a folyamatos változatosságot igényli, a birtoklás a multé, a bérlés és kölcsönadás a jövő!

    Erre a kölcsönzésre alapult több cég is az USA-ban, kettő nagy is lett, az egyik a Le Tote, a másik a Rent the runway. Én a Le Tote ötletét tartom a jobbnak, mindjárt le is írom, miért. Barátnőm nővérei igazi ruhabuzik. Az egyiknek ha valami (szív)fájdalma van, akkor rögtön vesz a neten valami ruhát, vagy elmegy a városba shoppingolni. Persze nem az ilyen Ócsójános féle boltokban vásárol, mint a Woolworth, L&M, vagy esetleg felkeresne valami kínait (na jó, itt Németországban nincs kínai), hanem egyből valami márkás kell neki, 40 euró alatt nem hajlandó magára venni semmit se. A másik dízájner, és a müncheni háj szoszájeti köreiben forog, szóval ő meg azért vesz magának mindíg drága ruhákat, mert a munkája miatt kb.

    Folytatás...

    Stanlee 9 éve 1

  • holtankoljak.hu alternatíva?

    Nem túl sokszor lenne rá szükségem, de tud valaki mondani működő holtankoljak.hu alternatívát, ami majdnem aktuális árakat közöl? Decemberben voltam legutóbb otthon, mindíg úgy oldom meg, hogy szeretett városomban tankoljak, de nincs egy oldal se, ahol megnézhetném, hogy melyik kúton mennyibe kerül az üzemanyag. Még az Auchan saját weboldala sem aktuális, valami 10 Ft volt literenként az eltérés a kúton ahhoz képest, mint amit az oldalukon írtak. A holtankoljak.hu dizájnos, de zéró információ van rajta, már ami az üzemanyag árakat illeti. Ezen felül meg még csak felhasználóként nem is küldhetek be aktuális árat, amiért tankoltam. Valami ötlet?

    Stanlee 9 éve 10

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.