Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  BLOGOUT  »  [Re:] [kyrabaybee:] :L (téma lezárva)

Hozzászólások

(#22556) netpeti98


netpeti98
addikt

Na akkor kezdjünk is neki mert közel van a határidő:
Először is a báránybordáról leszed a húst és ledarálom, ezt félre tettem egy tálba.
Leszedem a kelkáposzta külső leveleit torzsáját kivágom és leveleire szétválasztom. Egy nagy fazék sós vízben megfőzöm a káposztát. Közben a hagymát felkockázom (közben hullajtok egy-két könnyet) és a zsír 2/3 részén megdinsztelem. A darált húst ízesítem egy kanál sóval, és őrölt borssal, aztán kevés vizet öntök alá. Dinszteljük, végül zsírjára sütöm, közben a rizst enyhén sós vízben félpuhára főzöm, a húst elegyítem a vízzel. A tepsit kikenem zsírral és meghintem zsemlemorzsával. Beterítem káposztalevelekkel, rászórom a húsos rizs felét, rákenjük a tejfölt, amit előzőleg az egész tojással összekevertem.
Ismét káposztalevél, aztán a húsos rizs másik fele következik, amit beborítok káposztalevéllel, rákenem a maradék tejfölt, majd megsütöm a sütőben.
A rántott sajt következik amit eddig soha nem csináltam de most hátha sikerül a sajtot bepanírozom, megint elő az ócska serpenyőt (ami kivételesen nem esik szét :C ) és bele az olajat és meg is sütöm.
A köret hozzá héjában sült krumpli lesz amit a sütő hiányában mikróban készítek el lemosom majd héjastul megsütöm a mikróban. majd lehámozom és felszeletelem, és megsózom. Elő a rakott kelt és elő a rántott sajtot elő a krumplit nézzük csak mi maradt, ja a ketchup ezt a rántott sajt mellé rakom ki ízlés szerint mártogathatja bele a sajtot.

Jó étvágyat! :)

Üdv netpeti98

Útvonal

Fórumok  »  BLOGOUT  »  [Re:] [kyrabaybee:] :L (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.