Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsoci
tag
Namost a gyári bordán, gyári gunis izé megfelelő. Ha nem érintkezik jól a borda van rosszul felrakva.Ez nem mindig hagy nyomot a procin, de érezhető a ragaszkodása mikor leveszed.
A hűtőzsir csak a letisztított bordára szabad felkenni, gumi izé nélkül.Nagyon kevés kell belőle , úgyis kinyomja a felesleget.Gondold el hogy csak azért kell hogy a felületi egyenetlenségeket kitöltve átmenetet képezzen.Tehát csak egy pötty, a borda meg szétkeni, kicsit mozgasdd meg.
Üdv Zsoci
A BIOS nem tudom miért használja 100% on a procit.Szerintem nem.Szerintem nem is normál frekin megy a proci csak alapon amig át nem lép a bioson. -
KillerCorp
csendes tag
Hi!
Énis hasonló konfiggal rendelkezem, ill. ugyanilyen lappal (P5P800)
Sajnos tényleg a táppal lehet a gond.....
Én ugyanígy jártam 1 hónapja.
Boltról boltra kerestem ezt az új fajta EATXPOWR tápot... amiről leginkább nem is tudtak semmit, meg kigúvadt szemmel nézték a lap kézikönyvét.
(Máshol meg rám akartak sózni egy rosszab minőségű tápot mint amim addig is volt)
Aztán végülis megtaláltam az egyetlen 24+4 tűs tápot.... (Chieftech) amit csak egy helyen lehetett kapni.
Most már más a helyzet több helyen is láttam (Mistral, Aqua)
Szal szerintem is egy hozzáillő tápot kell venned, ha működésre akarod unszolni.
Sajnos 20 ról 24 esre átalakítás nincs, csak fordítva.
De találtam ilyen Chieftech tápot már 9E +ÁFA környékén is.
Több szerencsét a továbbiakban. -
csoki
senior tag
83 fok a biosban?
mert biosban 100% terheltség alatt van a proci.
(hogy miért most inkább nem írom le...)
pasztát meg igenis KELL használni
mod: tápot meg ha nem tuningolsz akkor se mercuryt vegyél, akkor vegyél coolinket vagy dtk-t ha már tápra nem akarsz annyit költeni
[Szerkesztve] -
Zsoci
tag
Namost kicsit tegyük már tisztába a dolgokat !
1, az hogy a RAM használtnak látszik nem jelent semmit se mert tényleg tesztelik gyárilag.
2, elég generális a hiba ha már a telepítés során ledöglik.Ez általában RAM.Viszont azt okozhatja a táp, vagy alaplap is.Az meg mi hogy lassú a RAM ?
3, a Mercury tápon igenis hazudnak nem is keveset.Kollégám a mai napig használ AMD 2800+-t 200W-os táppal.Igaz az HP táp.Sajnos a Mercury ill Codegen tápok semmilyen módon nem teljesítik a specifikációjukat.Ráadásul veszélyesen viselkednek a túlterhelés esetén.Egyszóval mindenképpen tápot cserélj először.A EATX nem beszerezhetetlen énn már inkább csak olyat kapok márkásból.
4,A proci alá kell valamilen hővezető anyag, de nem feltétlenül zsír.Van sok olyan borda ( ilyen általában a gyári intel is) amin hővezető lemez van.Ez is tökéletes csak nem mindig használható fel újra.Az a lényeg hogy nem lehet vas a vason.
Üdv Zsoci -
gézu
őstag
Bővebben: link
Ez még jobb segítség a felrakáshoz.És a hűtő ajánlott is.
[Szerkesztve] -
gézu
őstag
Itt találsz némi segítséget a felrakáshoz -
Mr.Skyline
senior tag
ATX (Extended ATX) vagy BTX rendszereknek egyaránt
házat már találtam
de külön tápot nem láttam sehol! -
rdi
veterán
EATX = továbbfejlesztett ATX

De azért +jegyezném, hogy az instabilitást nem csak a táp okozhatja, másrészt az, hogy mi van ráírva és mit ad le az nem ugyanaz.
Úgyhogy ha a folyamatos hardvercsere (vagy bővítés a minimális konfigurációtól) nem segített, akkor csak be kéne mérni azt a tápot -
al_age
senior tag
-
al_age
senior tag
-
Fauszt
senior tag
letöltöd, kiírod cd-re alaplapban biost defaultra állítod, bebutolsz a cd-vel beállítod az all testet és hagyod futni. Ha hibázik, viheted vissza a ramot. -
ByB
addikt
Én amikor megvettem a Hynix ramjaimat, döbbenettel fogadtam, hogy alapfeszen nem akarnak elindulni alap időzítéssel... De mindezt csak azért írom, mert a ram vásárlását tartod gyanusnak! Én kaptam procit is fiókból és láss csodát alapfeszen 3.0@3.6... Erre tehát ne építs! Próbálkozz először a ramokkal, de lehet más is! Bios-ba nézz szét, csodákat művel...

Új hozzászólás Aktív témák
- KINGSTON FURY 32GB Beast DDR5 5200MHz CL40 KIT KF552C40BBK2-32
- MSI A78-G41 PC Mate (MS-7793) AMD FM2+ alaplap
- Kingston FURY 32GB DDR5 5600MHz CL40 - Beast Black - 1x32GB - 99 hó garancia - ÚJ! Bontatlan!
- RAM Bazár!!! Corsair, Hyperx, minőségi fémházas DDR4-es RAM-ok kiárusítása 8-32 GB-ig akár KIT-ben i
- Samsung 2x16GB DDR5 5600MHz SODIMM memória - teljesen ÚJ!
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3896, 95% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 Super 8GB Zalman T4 PLUS FSP 700W
- Apple iPhone 14 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku Gyári 100%
- Apple iPhone 15 Pro - Black Titanium - 128GB - Akku: 87% - Megkímélt állapot!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Már bocs, de ezt nem tuttam kihadni! 

(lásd: hőfok)