Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
-
LOGOUT
A ZIDOO médialejátszó topik célja, hogy segítsük egymást
a minél jobb moziélmény elérésére
és a problémák megoldására.
Feltöltés folyamatban.
Ötleteket és segítséget Pü-ben várok.
Zidoo is not streaming player.
AZ új PRO boxok már
rendelkeznek
DRM L1
támogatással.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
kenuba01 #10899 üzenetére
Hiszen erről írtam a napokban.
Ha 4K TV van és autra állítod akkor magától is 2160p/60 Hz fog beállni.
Az fps váltást meg így.
De neki 1080 FHD projektor megjelenítője van és kevesebb fps-t kezel ott másképen kell beállítani
Tegnap este a TENET -HEVC [HDR10] remux minőségben néztük és igen a 2.5 óra alatt ismételtem meg állt 1-2 mp az egész lejátszás.Más hibát nem észleltünk.
Mint a házimozi topikban írtam igen pörgős és nehezen követhető és érthető volt a film. -
kenuba01
tag
Én a felbontást 2160p 60Hz állítom fixen, az fps-t meg "auto"-ra. Így minden film 4k plusz helyes fps-sel jelenik meg soha semmi gondom nem volt képakadással. Mással viszont vannak sajnos...Z9x.....
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
HUNgabus #10897 üzenetére
Na megjöttem és gondolkodtam közben ami írtál.
Kérdéseim lennének.
Most már sok videót csinálnak 24. fps-mal, sorozatok 25 fps-mal ott nem lesz kadenciahelyes a lejátszás ha fixre állítod.
Ugye a 60 fps-ról nem is beszélve. Hiába 23.976 a vissza jelzés 24 lesz mivel töredék számokat nem jelez. A valós felbontást fps-mal egy mp felvillan a videó indulásánál.
Ha 25 fps-s a videó akkor 50 Hz tolja fel mert a TV általában 24, 50, 60 Hz-t tud.
A projektorom meg 24 és 50 Hz-tudott és mivel a lejátszó érzékeli hogy a kijelző mire képes azon fogja kiküldeni ha Auto-n van.
Tehát szerintem az előbbiekben leírt beállítást kellene használnod szerintem. -
HUNgabus
senior tag
válasz
Beni2360 #10894 üzenetére
a kimenetet mindig átállítom "auto"-ról 1080p 23.976, így tuti a kandecia helyes lejátszás és a kimenet is, mert az FHD projektor ha nagyon képet (4k) vagy nagyobb FPS (50/60) kap akkor villogni kezd és nézhetetlen,
a HDR to SDR holnap megnézem most más program van ( monopoly by család ) és jelentkezem,
köszi a segítséget
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
Csigaciusz #10895 üzenetére
Üdv a csapatban!
És keressél hozzá jó minőségű HDMI kábeleket a későbbiekre, hátha találsz a fa alatt. -
Csigaciusz
csendes tag
Sziasztok a fa alatt találtam egy Z9X-et.
A fórumot figyelve biztos lesznek kérdéseim. -
Beni2360
Topikgazda
válasz
HUNgabus #10893 üzenetére
Na már így jobban érthető mindenki számára aki szeretne segíteni.
Gondolom átdugásnál ki van kapcsolva minden még a ZIDoo is is mivel bootolásnál kell éreznie a visszajelzést a kijelzőtől.
A HDMI (Auto) és freki váltás neked más kel mint egy sima 4K TV esetén. Vagyis a ZIDOO kimenete csak 1080p lehet. Nem tudom, hogy a proji miként kezeli a 4K HDR képet.
Vagyis a frame rat mode: Frame Rate and Resolution-ra állisd. Ilyenkor FHD-ben küldi ki a videót a projinak és a TV-nél a Tv fog konvertálni 4K-ra. Át is áll a HDMI Mode - Auto1080P 60Hz-re. Sajnos nem tudom nálad a HDR to SDR opciónál milyen állítási lehetőségek vannak. Nálam Z9X : Gamma: Movi van választva, Paraméter meg alapon van. Szerintem ezek nálad még nincsenek.
Ilyen hanghibát én még nem tapasztaltam vagy nem vettem észre. Ez az 1 mp sok minden lehet de vissza tekerve ismételten jelentkezik-e? Mert he nem akkor nem akkor a lejátszóban van a gond.
Na megyek ebédelni. -
HUNgabus
senior tag
válasz
Beni2360 #10891 üzenetére
Zidoo Z10 ( 2.3.35 )
1,5m gyári kábel a Panasonic EX780 LED VA paneles TV ( ezen megy a kép és hang is )
( itt értelem szerűen mikor mit hol nézek szoktam átdugni a kábelt hátul )
10m minőségi HDMI kábel a Sony HW65 FHD SXRD projektor ( csak kép )
10m minőségi optikai kábel a Yamaha YSP-4100 hangprojektorba( minőségi kábeleken a KÁCSA Audió-nál vett nem olcsó de nem is legdrágább kábelre kell gondolni, olyat kértem ami bírja a 4k60fps adatfolyamot )
eddig ezekkel nem volt gond ( DUNE és x10 ) hanggal se eddig, csak pár napja jött elő,
a HDR-SDR meg mintha a x10 szebb lett volna,
nálam a hang hiba azt jelenti hogy kb 1mp elmegy de a fim megy tovább, mintha a filmben lenne a hiba de tudom hogy az jó mert PC és TV nincs ott vele gond,
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
HUNgabus #10889 üzenetére
Szia, szintén.
Kipótolhatnád a kérdésedet a TV-AVR-Projektor adataival.
projihoz milyen és mekkora kábel megy?
Mikor nekem még volt FHD projektorom és FHD TV-m akkor a HDMI kimenet dual és automata volt érzékelte mindkét kijelzőt és úgy állította be a kimeneteket ez a 4K TV váltásnál is így maradt és saját maga állította be 1-re 4K, 2-re FHD.
A hang kimaradást én is olvastam és nálam már 4 éve jelen van egy hasonló hiba vagyis meg áll 1-2 mp az egész majd folytatódik a lejátszás. De ez egy nagy film vagyis folyamatos hosszabb lejátszásnál jelentkezik. Tegnap is 2x produkálta ezt a megállást egy 124 p videónál. Sorozatoknál 40-50 p. nincs jelen.Megoldás azóta sincs. NAS-ról kapja az anyagot.
-
mettyu75
újonc
Sziasztok
Z10: az ARC funkció az erősítő és a TV között összeomlik (próbáltam mindent már) és nagyon bosszantó! Mi lehet a gond? Köszi -
HUNgabus
senior tag
sziasztok, Boldog Karácsonyt Mindenkinek
lenne egy kérdésem mer elvesztem a beállítások tengerében...
Zidoo Z10 ( 2.3.35 )
az alap probléma az az hogy az előtte lévő X10 ben volt egy kapcsoló HDR to SDR és pont, TV-re dugva HDR bekapcsolva, Projektorra dugva SDR bekapcsolva, ( egyébként nem nagyon láttam különbséget köztük, de ez most mellékes )
Z10-nél már több lehetőség van az állítgatásra és hát egyikkel se vagyok nagyon megelégedve, fekete árnyalatok egy nagy massza, a fejek színe is olyan sárgás, ua a film TV-n gyönyörű, FHD-be DUNE- szép, de ha a 4k HDR van kiadva Projektorra akkor borzalom, kábel minden beállítás ua.
tudtok segíteni mit hogyan? vagy ez ilyen?
más:
keresem a keresőben de még nem találtam meg, úgy emlékszem volt itt vkinek problémája a hanggal hogy néha kicsit kihagy, de random időközönként, hát most nekem is előjött de csak pár 4k filmnél, lett erre a dologra vmi megoldás?
köszi
-
mettyu75
újonc
Sziasztok
Mindenkinek Boldog Karácsonyt kívánok -
Ribobon
tag
Zidoo UHD3000 előrendelhető az Octogon Audio-nál.
-
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
makkai #10880 üzenetére
szóval megjegyzi, hiába van beállítva - van ott egy almenü az utolsó hely megjegyzésére. Keresd meg az van bepipálva.
Az ideiglenes hely meg azért jó mert a végé egyszerre másolja fel és kisebb a tervezettség. A NAS topikban írták.
Én a sz gépen töltöm le és a böngészőben nyitom meg
ip cím:9090 és ott adom hozzá a fájlt, sokkal egyszerűbb és könnyebb a kezelése. De ott nem lehet mappát választani. -
Beni2360
Topikgazda
válasz
mettyu75 #10879 üzenetére
GappsInstaller a zidoo oldalról.
Ha berakod a HDD majd jelzi a box, hogy mit csináljál vele.
Rá másolni lehet hálózaton keresztül vagy kiveszed és a gépen másolsz rá. Esetleg arra töltesz le. -
makkai
aktív tag
válasz
Beni2360 #10870 üzenetére
majd csinálok képeket. Az ideiglenes mappát nem tudom, azt látom, hogy amikor megnyitom a torrent file-t, akkor be lehet állítani hova szeretném menteni a tartalmat. A következő torrent file megnyitásakor viszont az előzőleg beállított helyre akarja menteni. szóval megjegyzi, hiába van beállítva a beállítási menüben az alapértelmezett letöltési hely. Magát a torrent file-t a beépített Z9X "tárhely" letöltési mappájába menti.
Én letöltéskor nem ideiglenes helyre szoktam letölteni, hanem egyből azt állítom be, ahol véglegesen szeretném tárolni. -
mettyu75
újonc
Sziasztok
Lenne egy pár kérdésem a Z10-el kapcsolatban:
1.A hétvégén sikeresen telepítettem a legújabb frissítést, de még nem találom (vagy nincs is) a YouTube-ot de még a google áruházat sem (csak Chrome van, de ott nem enged letölteni semmit sem). Hogy lehet hozzáférni, vagy elővarázsolni ezeket?
2. Tervezek vásárolni majd egy belső HDD-t. Hogyan lehet telepíteni, és majd filmeket, zenéket rátenni?Előre is köszönöm
mettyu
-
blakey
titán
válasz
pontyos #10871 üzenetére
Jobb, a Purple csendesebb a Red-hez képest. Ráadásul a nálam lévő Red-ek egyike elég gyorsan hibás szektorokat produkált és rengeteget parkoltatták a fejet, az nem tesz jót, ráadásul NAS-ban voltak, mozgatásra is érzékenyek, lecseréltem Purple-re és minden tökéletes lett. Red-eket személy szerint kerülöm, szerencsére van alternatíva és a HDD-nek az a jó ha megy.
-
modflow
veterán
Ha felraknom a 2.1.42-t és kiderül, hogy az is hibás, mint a 2.1.28 utániak, azaz megakad a film az első pár percben, akkor vissza tudok még tenni a 2.1.28-at?
Arra gondoltam, hogy csinálok egy gyári visszaállítást, hátha az segítene a jelenlegi beröcögésen, de az a bajom, hogy akkor mindent újra kell állítgatni.
A ZDMC-t még oké, de emlékszem, hogy a youtube előzetes lejárásához valami kulcsokat kellett állítgatni, mert már alapból nem ment. Na az elég macerás volt.....Ez változott még időközben?
Azaz könnyebben be lehet már állítani? -
Galahed
senior tag
válasz
pontyos #10871 üzenetére
Szia!
A RED van folyamatos üzemre (szerver, NAS stb) tervezve, (NAS is folyamatos üzem) Alacsonyabb a fordulatszáma is (5400) ezért csendesebb igy megfelel mozizni is, nem zavar bele az élménybe a HDD zaja...
A RED a nagysebességű olvasásra, mig a Purple a nagysebességű irásra lett kihegyezve.
Purple: szintén nagyon jó, nagy igénybevételre, 24 órás megfigyelőkhöz van kitalálva, ahol alaposan megrángatják a fejeket a HDD ben a többcsatornás megfigyelők folyamatos rögzítési és nagy kapacitású irási igényei.
Én a RED-et inkább javaslom. De a purple-nél sem fog egy ZIDOO sem az olvasási sebességre panaszkodni, nem az a legszűkebb keresztmetszet.
Persze a WD Gold lenne a legjobb HDD, de egy ZIDOO-ba....
És akor jönnek az SDD-k (persze abból is a jobbak birnák a nagyobb folyamatos terhelést)
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
pontyos #10871 üzenetére
Miért szerinted egy NAS HDD nem folyamatos üzemre van tervezve. Mint írtam a RED volt ajánlott és mosta Purle a NAS funkcióra. A RED-t kivezetik a gyártásból.
Neki dokkolókban vannak a HDD-k de ez lényegtelen ha állandóan be vannak kapcsolva. 2 éve még a Purle volt drágább. -
Beni2360
Topikgazda
válasz
makkai #10869 üzenetére
Csupa jó hír.
főleg a táp végett.
Nekem is van egy 5A tápom a szekrénybe egy kis mini erősítőhöz vettem anno. Na meg egy 3A-s is amit elsőre mint 5A küldtek és helyette jött az 5A-s.
Zeta- lehet ideglenes mappát beállítani? Mert én nem találtam sehol. Igaz csak azokat mentem a zidooval amiket a külső HDD-n cserélni akarok 4K-ra, hogy ne keljen a másolással bajlódnom.
Küldjél légy szíves képeket a beállításokról pü-ben. -
makkai
aktív tag
válasz
pontyos #10865 üzenetére
Üdv!
Nekem is Purple-ök vannak. 2 db 3TB és 3 db 4TB-os. Csendesek, a sebesség megfelel, nem mellesleg folyamatos üzemre vannak tervezve.
Beni2360:
Kipróbáltam a Zeta Torrentet a Z9X-en. Jelentem minden fasza, bárhova tudok letölteni (USB-n csatlakoztatott vinyókra), megy LAN-on valóban, elvileg SAMBA-n keresztül is tud, de azt még nem próbáltam, majd később. Meg is vettem kemény 890 Ft-ért a Pro változatot.
Egyébként mióta a Z9X gyári tápja helyett a rendelt 5A-es tápot használom, nem volt egy vinyó dokkoló problémám se. Folyamatosan rajta van a 6 db vinyó (összesen 20 TB). -
Beni2360
Topikgazda
válasz
Khaosz55 #10867 üzenetére
A Z9X-n ezt találtam amit állítani lehet.
-
Khaosz55
addikt
Zidoo Z1000 pro-ban a HDR-SDR konverzió esetén állítható a target nit érték ?
-
kpykpy
tag
Ezer hálám!!
-
Beni2360
Topikgazda
-
kpykpy
tag
Megvásároltam az itt ajánlott WD red hdd-t és tényleg halk és gyors. Köszönöm a tippet.
Kérdés: Hogy tudnám a legegyszerűbben megoldani, hogy a médialejátszóba helyezett merevlemezre tudjak másolni a pc-ben lévő hdd-ről? Megoldható vhogy, hogy pl total commanderben külön meghajtóként érzékelje a zidoo-ban lévő hdd-t?
Köszönet előre is!
-
djnice
veterán
Kár, hogy itt nem nyitott a regisztráció, mekkora sületlenségeket ír a Zidoo-ról a Dune admin
[link]
-
-
Beni2360
Topikgazda
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
makkai #10850 üzenetére
Jogos kevertem a csapatokat. zeta torrent a jó app név.
Szerintem tedd fel és nézd át én sajnos nem tudok angolul csak ami rám ragadt a netről.
Igen ki lehet választani az usb HDD-ket.
hálózati meghajtóra is tud? - nem tudom de valamit találtam.
Egy kicsit a szélei kilógnak a képből de a beállításokban 99%-ra összehúztam a menü képet és máris jó, a videót nem befolyásolja.
Új hozzászólás Aktív témák
Tomp fórumlakókn összefoglalója miként készítsünk Dolby Vision videót a ZIDOO X szériás lejátszóhoz.
Egy cikk egyik fórumtársuntól a
ZIDOO UHD200 lejátszóról.
Hang rendszer
oldaláról.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Politika
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Android szakmai topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Jövőre ismét csak három Galaxy S csúcsmodell lesz?
- Automata kávégépek
- Milyen TV-t vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- További aktív témák...
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest