Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
Új hozzászólás Aktív témák
-
lasarus1988
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nos akkor így oldom meg. A fejléc annyira nem gáz, csináljon valamit a felhasználó is alapon. A törlést pedig egyszeri futtatással megoldom, így csak egyszer fogok bele írni, így nem kell törölni. Az egészet makróbarát sablonba elmenteni és kész is.
Köszönöm a segítséget!
-
lasarus1988
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Akkor lenne még két kérdésem:
- hogyan törölhetem egy könyvjelző tartalmát word-ben makróból?
- hogyan választhatom ki a fejlécben szereplő könyvjelzőt? Csak ott nem működik -
lasarus1988
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm a segítséget és hogy foglalkoztál vele.
Ha jól sejtem a Te kódod megnyitja a csv fájlt és soronként beolvassa, majd a split fv.-nyel a tömb elemeire bontja. Valami hasonlót akartam írni végső elkeseredésemben, de szerencsére sikerült megoldani.
És a TestData csv még egyszerű, mert csak be kell olvasni, de a többinél adatfeldolgozás is lesz. Megfelelt vagy sem és mire bukik stb... Majd ezt az eredményt berakni a megfelelő helyre.
Nem egyszerű az élet

-
lasarus1988
tag
válasz
lasarus1988
üzenetére
Azt hiszem sikerült megoldani.
Sub haliho()
Dim xlApp As Excel.Application
Dim xlWb As Excel.Workbook
Dim LastRow As Integer
Dim I As Integer
Set xlApp = CreateObject("Excel.Application")
Set xlWb = xlApp.Workbooks.Open("C:\Eredmények\22-november-2010_1_Init_TestData.csv")
xlApp.Visible = True
LastRow = xlWb.Worksheets(1).Range("A65535").End(xlUp).Row
For I = 1 To LastRow
Word.Application.ActiveDocument.Select
Select Case xlWb.Worksheets(1).Cells(I, 1).Value
Case "Mérés időpontja"
Word.Selection.Bookmarks("MeasureTime").Range = xlWb.Worksheets(1).Cells(I, 2).Value
Case "Mérőszemély"
Word.Selection.Bookmarks("Engineer").Range = xlWb.Worksheets(1).Cells(I, 2).Value
Case "Ügyiratszám"
Word.Selection.Bookmarks("ProjectNumber").Range = xlWb.Worksheets(1).Cells(I, 2).Value
Case "Hőmérséklet"
Word.Selection.Bookmarks("Temperature").Range = xlWb.Worksheets(1).Cells(I, 2).Value
Case "Páratartalom"
Word.Selection.Bookmarks("Huminidity").Range = xlWb.Worksheets(1).Cells(I, 2).Value
Case "Gyártó"
Word.Selection.Bookmarks("Manufacturer").Range = xlWb.Worksheets(1).Cells(I, 2).Value
Case "Típus"
Word.Selection.Bookmarks("Type").Range = xlWb.Worksheets(1).Cells(I, 2).Value
Case "Gyáriszám"
Word.Selection.Bookmarks("SerialNumber").Range = xlWb.Worksheets(1).Cells(I, 2).Value
Case "Minta száma"
Word.Selection.Bookmarks("Sample").Range = xlWb.Worksheets(1).Cells(I, 2).Value
End Select
Next I
xlWb.Close
Set xlWb = Nothing
xlApp.Quit
Set xlApp = Nothing
End SubÍgy most tökéletesen működik, igaz a csv-ben nem pontosvessző a szeparátor hanem vessző. Ez nem akkora gond mert csak a hőmérsékletnél illetve a páratartalomnál használtam vesszőt, de majd kicserélem pontra.
-
lasarus1988
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A csv fájlokat én állítom elő. Adott egy távközlési műszer. Ennek a műszernek van egy szkript nyelve (lebutított vba, sok mindent nem lehet megtenni, de a szintaxis ugyanaz). Ezzel a műszerrel végzek általam automatizált mérést és az eredményeket ki lehet iratni egy log fájlba. Ezt a log fájlt mentem el csv formátumban (lehet txt-ben is). A logolást úgy végzem ahogy írtad: pontosvesszővel választom el az infókat és vesszővel jelölöm a tizedespontot.
Elküldtem egy mail-t neked amiben mellékletként csatoltam a testdata csv-t. Mindjárt elküldöm a többit is és akkor Te is látni fogod mi a szerkezete az adatoknak.
Szerk.:
Az lemaradt, hogy van lehetőség fejléc/többi adat formátumúra szerkeszteni a testdata csv-t. Kicsit melóznom kell vele, de megoldható. A többi csv amit elküldtem Neked már ilyen formátumú. -
lasarus1988
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
1. Eredetileg vesszővel vannak, de ki tudom cserélni pontra, ha szükséges.
2. Az iroda gépen WinXP 32bit, Office2007 van.
3. Csak egy próbát akartam tenni, hogy beolvas-e egyáltalán valamit, és ha sikerül utána ciklusba szervezni.
4. Nem értem. B1-B10 cellában vannak a szükséges infók, tehát egymás alatt. Az A oszlopban keresek egy kifejezést, amihez a B oszlop információja tartozik. Pl.: A oszlopban: Mérést végezte, ha ezt megtaláltam, akkor a B oszlop tartalmát másolja a doksi könyvjelzőjéhez, tehát Gipsz Jakab-ot (A ciklus csak ideiglenesen megy 10-ig mert ez is változó, csak próbaképpen néztem, mert az csv-nél elegendő ennyi)
5. Nekem az is tökéletesen megfelelne (a csv fájlok nevei viszont állandóan változnak, pontosabban dátum szerepel a névben, de a dátum utána rész állandó)
6. Jól értetted. Egy darab doksi könyvjelzőihez kell rendelni több darab csv fájlt tartalmát.
-
lasarus1988
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Csv tartalma:
Mérés ideje; 2010.11.22. 16:07:12
Mérést végezte; Gipsz Jakab
Ügyiratszám; 12345
Hőmérséklet; 23.1
Páratartalom; 45,1
Gyártó; Valami
Típus; Valami
Gyáriszám; QWERTZ123456
Minta száma; 1Jelenleg ezzel a kóddal próbálkozom, a kiemelt résznél áll meg 'subscript out of range' hibával
Sub Megnyit()
Dim WordApp As Word.Application
Dim WordDoc As Word.Document
Dim ExcelApp As Excel.Application
Dim ExcelDoc As Excel.Workbook
Dim FilePath As Variant
Dim LastRow As Double
Dim I
Dim InputData
Set WordApp = CreateObject("Word.Application")
FilePath = Application.GetOpenFilename("Mérési eredmények (*.doc), *.doc", , "Válassza ki az importálnadó fájlt!", , False)
WordApp.Visible = True
Set WordDoc = WordApp.Documents.Open(FilePath)
FilePath = Application.GetOpenFilename("Mérési eredmények (*.csv), *.csv", , "Válassza ki az importálnadó fájlt!", , False)
Shell "excel.exe " & FilePath, vbNormalFocus
For I = 1 To 10
[B] Application.Windows("22-november-2010_1_Init_TestData").Activate
InputData = Application.Windows(1).Sheets(1).Range("A1").Value[/B]
Select Case InputData
Case "Mérés időpontja"
WordDoc.Bookmarks("MeasureTime").Select
WordDoc.Bookmarks("MeasureTime").Range = Cells(I, 2)
Case "Mérőszemély"
WordDoc.Bookmarks("Engineer").Select
WordDoc.Bookmarks("Engineer").Range = Cells(I, 2)
Case "Ügyiratszám"
WordDoc.Bookmarks("ProjectNumber").Select
WordDoc.Bookmarks("ProjectNumber").Range = Cells(I, 2)
Case "Hőmérséklet"
WordDoc.Bookmarks("Temperature").Select
WordDoc.Bookmarks("Temperature").Range = Cells(I, 2)
Case "Páratartalom"
WordDoc.Bookmarks("Huminidity").Select
WordDoc.Bookmarks("Huminidity").Range = Cells(I, 2)
Case "Gyártó"
WordDoc.Bookmarks("Manufacturer").Select
WordDoc.Bookmarks("Manufacturer").Range = Cells(I, 2)
Case "Típus"
WordDoc.Bookmarks("Type").Select
WordDoc.Bookmarks("Type").Range = Cells(I, 2)
Case "Gyáriszám"
WordDoc.Bookmarks("SerialNumber").Select
WordDoc.Bookmarks("SerialNumber").Range = Cells(I, 2)
Case "Minta száma"
WordDoc.Bookmarks("Sample").Select
WordDoc.Bookmarks("Sample").Range = Cells(I, 2)
End Select
Next I
Set WordDoc = Nothing
Set WordApp = Nothing
Set ExcelApp = Nothing
Set ExcelDoc = Nothing
End Sub -
lasarus1988
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A könyvjelzőhöz rendeléssel nem lenne gond, azt megoldom. De még rendesen megnyitni sem tudom. Már próbáltam vesszővel, pontosvesszővel illetve |-el, de egyik sem sikerült.
Már ott tartok, hogy csinálok egy excel fájlt amiben benne van a makró és az fog nyitogatni mindent illetve mozgatni. Remélem sikerül.
-
lasarus1988
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Összefoglalva, hogy értsd a logikámat:
-adott egy előre elkészített word doksi amiben a megfelelő helyeken könyvjelzők vannak
-adott 'x' darab '.csv' fájl ami tartalmazza a számomra fontos infókat, amiket a könyvjelzők helyére szeretnék berakni.Azért akartam word-ben megírni a makrót, mert akkor azt beépíthetem a jegyzőkönyv sablonba és nem kell egy új excel munkafüzet ami megnyitja a csv fájlokat illetve a word doksit.
A .csv fájlaim viszont pontosvesszővel vannak elválasztva. Átírtam a Semicolon:=True -ra de nem segített.
-
lasarus1988
tag
Sziasztok!
A következő a problémám (Office2007):
-adott 'x' darab '.csv' kiterjesztésű excel fájlom
-ezeket a '.csv' fájlokat szeretném megnyitni excelben, word makró segítségével
-ha külön nyitom meg a '.csv' fájlokat, akkor az excel tudja a dolgát, szépen elválaszt
-ha word makróból nyitom meg akkor mindent az első oszlopban hagy és látszanak az elválasztó karakterekPróbáltam csak simán megnyitni makróból, opentext-el, vagy éppen simán megnyitni és utána szövegből-oszlop makrót ráengedni, de egyik sem működik.
Van valami megoldá rá, hogy a wordben írt makró helyesen nyissa meg excelben a '.csv' fájlokat?
Köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Yettel topik
- E-roller topik
- A Kindle-botrány röviden — a digitális tulajdon vége
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Saros (PS5)
- Nos igen, ilyen is lehet egy notebook…
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Crimson Desert
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- PC Game Pass előfizetés
- HP. Laptop. i5. Model: 15-da1002nq
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel! 13 hónap ultimate - 50.000 ft
- AKCIÓ! Palit Gaming Pro RTX 3070 Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! nVidia RTX 3090 24GB Founders Edition videokártya garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
- Xiaomi Mi 11i 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus ROG Strix GAMER PC! Ryzen 3700X / GTX 1660 Ti / 16GB DDR4 / 512GB NVMe
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest