- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Aktív témák
-
Flashy
veterán
csak furcsák a számaid :) a működés szempontjából tökmindegy, de nem használunk ilyen netmaszkot meg ilyen IP-ket ha csak pár gép van.
na kipróbáltad a beállításokat a másik gépen?
ápdét: na 255.255.255.0 már jobb, bár a 100-as subnet meg 99-es IP is érdekes. de tökmindegy amúgy.
[Szerkesztve] -
Zsu_
senior tag
És a maszk, meg az átjáró az ugyanaz, mint ezen a gépen?
Az ip-t pedig próbálgassam hasonlóakkal? -
csizs
aktív tag
lehet nem jól értem, de axeleros vagy és elveszett az ip-d.Hát kérd el az axeleródtól, mert nekik adniuk kell
-
eddie303
őstag
Csak úgy mellesleg jegyzem meg, hogy jártam már úgy WinXP-vel, hogy beállítottam a fix IP-t, s az ok után már sehol se volt, nem mentette le :)
-
Zsu_
senior tag
Hát jó. Szóval van két gépem. És egy telefonszerelő felszerelt egy hubot, amivel megosztjuk a netet. A hub tűzfal mögött van, hogy axeleróék ne lássák.
Namost a ''főgépen'' simán megy a net, ha minden auto-n van. Viszont a másik gépen, fix ipket kell beállítani neki, hogy menjen. -
Flashy
veterán
drága Zsu, azonnal add elő hogy hogy néz ki a hálózatod, mert szeretnénk már segíteni de így nem lehet :) már vannak tippjeim, szerintem egy internetmegosztás belső oldalán levő gép helyi IP címét ütötted ki :) de találgatásban sose voltam jó.
-
Flashy
veterán
fejezzétek be ezt a találgatást a netmaskokkal, ez nem vezet sehova :)
[Szerkesztve] -
Flashy
veterán
na akkor itt az ideje hogy elmeséld hogy hogy néz ki a hálózatod, milyen gépek hova vannak kötve és meg lesz oldva. valahogy ma nem működik a távolbalátó képességem :D
ja, a bonyolult az az amikor van 5 subnet, amiből 3 fizikailag el van választva tűzfallal, a többi csak más tartomány, az égész keresztbe-hosszába van routolva és 2 külön internetkapcsolat van 2 külön tűzfalon, amit bárhonnan bárkinek használni tudni kell, és ha az egyik kapcsolata megszakad akkor át kell terhelni a másikra :D
[Szerkesztve] -
Flashy
veterán
nem lehet. IP címre nincs Lomtár.
ilyet lehet trükközni hogy ha tudsz olyan szervert amihez kapcsolódtál, akkor megkéred az admint hogy nézze meg a logban hogy mi volt a címed. már ha publikus fix IP címről van szó. -
Zsu_
senior tag
Szóval az történt, hogy a Vezérlőpult/ Hálózati kapcsolatok/ Helyi kapcsolat/ TCP/IP protokoll/ Tulajdonságokban
be volt írva ip-cím, alhálózati maszk és alapértelmezett átjáró is.
Namost, véletlen rákattyoltam az IP-cím automatikus kérésére, amikoris eltűntek a beírt ip-címek. Ezeket az ''eltűnt'' ip-címeket szeretném valahogy ''visszanyerni'' a windowsból.
Nem tudom, hogy hogyan lehetséges ez!
Valaki segítsen, ha tud! :U
Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1145G7 8/256 FHD IRIS Xe
- Apple IPad pro 12.9 4th gen 256GB wifi+sim 97%-os Gyári akku
- PlayStation 5 (PS5.) SLIM 1TB. SSD. Digital Edition & Sony PlayStation VR2. Virtuális szemüveg.
- Dell Precision 3580 i7-1370P//32GB DDR5 RAM// 1TB SSD/ RTX A500
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- Microsoft Surface Pro 7 tablet
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- 512 GB-os PCIe 4.0-as M2 SSD-k garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RX 7600 / 32GB DDR4 / 1TB M.2 SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest