- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
Aktív témák
-
orkester
őstag
Sziasztok!
Vettünk egy OEM Windows xp-t memóriákkal. Majd telepítve lett a gépre, de most teljesen kicseréljük, csak a memóriák maradnak. Ilyenkor mi történik a telepítés utáni aktiválásnál? Fel kell őket hívni? Nem lesz ebből gond? -
Ati9500
senior tag
Csáó
Hol lehet Xp-ben beállítani az alapértelmezett média lejátszót..
(van egy geniusz bill. és egy tök más progi az alapértelmezett mint amit én szeretnék (win függő) -
need
addikt
sziasztok...)
olyan gondom van hogy felraktam most nem régen az XP valami különös oknál fogva 2 nap tökéletes müködés tán..amikor felált felhasználó nevet és jelszót kért.
én ezeket az opciókat..hogy másodlagos bejelentkezés meg minden ilyen szarságot kitöröltem ill. letiltottam..
mit lehetne ezzel kezdeni..hogy ne legyen ez a hülye bejelentkezéses dolog..!
a másik dolog..
kellene valami olyan szoftver amivel letudnám menteni az NTFS particiót..!
mivel most minden tök jó..vagy is mnden felvan rakva..! -
tts
addikt
itt is megpróbálom:
DFI NF4 SLI-D
biztos telepített már valaki sikeresen Win XP-t ilyesmire
egy ilyen szarra akarok felrakni egy rohadt Winfost (hivatalos, a többi gépen megy is) - eljutok odáig, kogy a telepítés jelenlegi része lezárult, a gép újra indul, újraindítás után folytatja a telepítést - na ez már eszében sincs a q...va anyját
elkezd bebootolni - kiírja hogy a CD-ről való indításhoz nyomjak megy egy gombot - na ha megnyomom az egész szar előről kezdődik, ha nem nyomom meg akkor itt megáll és így marad
kezd idegesíteni - roppant hálás lennék ha valaki tudna segíteni -
Blue Eagle
őstag
Sziasztok!
Nincs meg a boot.ini-m! Honnan szedjek vagy írjak hírtelen!?
Előre is kössz! -
nRu3
addikt
S.O.S.!!!
Az elöbb bekapcsoltam a gépet és megnézném a e-mailokat mik jöttek az Outlook Expreesel de a mikor bekapcsolom a nav2003 valami hibát észlelt és a beérkezett üzenetek mappában lévő üzenetek nem jelenek meg a többiben megvanak és atörölteken csak az van amiket én törölgetem ki a napokban.
Ha megnézem a C:\Documents and Settings\XXXX\Local Settings\Application Data\Identities\{ECCF9ECD-0247-4F8F-8770-BEC6FF226AA0}\Microsoft\Outlook Express-t ott megvan a elvileg a 400MB levelem de mégsem látom. probáltam exprtálni átmásolni.... de csak 1db levelet másol átt azt amit menet közben kaptam frisset.
Légyszives segitsetek nagyon fontos
ha van Outlook Exprees topic akkor a linket megköszöném . -
nkpolip
tag
Nem tudja valaki hogy hol lehet átállítani hogy ne a küldött és fogadott csomagok számát mutassa, hanem ugyanezt bájtban mutassa a win?
-
shev7
veterán
Hátha tud valaki segíteni.
Adott két gép, routeren keresztül kapják a netet. Minden működik frankón (internet megosztás, könyvtárak megosztása) Egyetlen probléma, ha másolni akarok A gépről B gépre akkor a sebesség 100 megabit környékén van, viszont ha B gépről A gépre másolok akkor az 1 megabitet sem éri el. (A TotalCommander másolási sebességnek 80 kilobájtot jelez) Érdekesség: Ha elinítok egy filmet az A gépen a B gép megosztásából, akkor gyakorlatilag akadás mentesen tudom nézni, pedig elvileg ez az átviteli sebesség nem elég ahhoz hogy realtime nézzek egy filmet, mert egy 45 perces avi másolása 60-75 percig tart. -
ÁDI
aktív tag
gondom a következő, help, pls:
az xp nem uninstallálja a gamékat! csak az uninstall-varázsló indul el, majd kilép belőle. ráadásul nem mindegyiknél csinálja!
emiatt nem akarnék format c-t csinálni! (kb. fél éve volt az utolsó)
előre is kösssssssssssz a választ! -
Fisha
őstag
Szeretnem megkerdezni a win gurukat, hogy van-e arra lehetoseg, hogy megadjam egy programnak, hogy alapbol angol bill. kiosztassal induljun? Ugyebar indulas utan ablakonkent atbillenthetem a nyelvet ha akarom, de ez nekem hosszutavon maceras. Egyebkent a sok-sok putty-mat szeretnem angol kiosztassal hasznalni, mig kozben mindenhol mashol a magyart preferalnam.
Elore is koszi a valaszokat,
Fisha
ui.: beletolok meg egy kerdest, bar nem tuti, hogy ide tartozik. Hol tudnam beallitani, hogy ne menjen el a notim csicsikalni, amikor lecsukom a kepernyot? Jo lenne, ha minden menne tovabb es nem szakadnanak allna pl a halozati forgalom. -
moonman
titán
hát ha publikus betáról van szó, akkor elég .net passporttal bejelentkezni a microsoft beta weblapra és tudni kell a guestID-t ami szintén sok helyen megjelenik fórumokban, híroldalakon stb.
amúgy erre is van kb cikkBővebben: link
komolyabb cuccok teszteléséhez pl: kint voltál a PDC-n, MVP vagy, tag vagy a microsoft connect-en, MSDN-előfizető vagy. -
5xl
tag
helpmí moonman, xcom
hogyan lehet registrybe bejegyzést írni, hogy ne felülírjon egy karakter típusút, hanem hozzáfűzze?
pl. egy path típusú bejegyzést akarok bővíteni! -
DrSoul
őstag
jobbra fel
-
DrSoul
őstag
amúgy feltettem egy kérdést az ''azonnáli kérdések órája...'' c. topicba, de ide is berakom, mert te biztos jobban tudod:
''Sziasztok!
Egy buta kérdés: hogyan lesz valaki beta tesztelő? komolyabb, profi programokra gondolok, operációs rendszerekre (pl. Windows Vista). Mert azt tudom, hogy más programoknál az ember egyszerűen jelentkezik, azt kész. De ilyen komoly progiknál? Ehhez kell vmi véhettség? Programozói tapasztalat? Vagy csak jártasság? Mert gondolom ilyenkor már maga a kezelőfelületet tesztelik, nem írnak a programba (hisz nem opensource).
ollie (ha jól emlékszem ő) azt írta, hogy elég MSN tagnak lenni. Ez pontosan hogy néz ki? Vagy Windows vásárlásával, regisztrációval ez a tagság megtörténik? -
moonman
titán
abban is van igazság, amit mondasz, rengeteg zombi gép van a világhálón, rendszerint olyan felhasználóké, akik nem törődnek a védelemmel és előbb-utóbb bekapnak valamit a netről, mert kíváncsinak azért kíváncsiak. a spyware-ek általában valamilyen hordozó programmal kerülnek a gépre, egy toolbar, egy időjárás-jelző ikon a tálcára, akármi. aztán amikor megtelepedett szépen kinyitogatja a tűzfalat (mert ugye jó szokás szerint admin jogokkal netezik mindenki) és letölt ezt azt, aztán szépen spam/vírus-szervert is csinálhat a gépből.
a user persze csak annyit vesz észre, hogy fél óra mire betölt a rendszer és iszonyat lassú, minden fagy, nincs sávszélesség, jönnek a reklámok... -
DrSoul
őstag
moonman, egy kérdés: minek küldözgetnek emberek spywareket, vagy wormokat? Mi a poén? Ok, egy spyware egy bankkártya számot elleshet, de pl. a férgek? Mindig pénzszerzésre megy ki a játék? Nem lehet az, (egy nagyon ostoba dolog), hogy más gépekbe férkőzve ''virtuális tárhelynek'' felhasználják az adott meghajtókat, melyen keresztül adatforgalmakat lehet végezni. Vagy nagyon elszállt a fantáziám?
-
DrSoul
őstag
Semmi különös, jobban meg szeretném ismerni ezt az OP rendszert, tehát nem csak felhasználói szintem, mert az kb. rendben van. Persze autodidakta vagyok, ez egyértelmű. De nem ártana tisztába lenni különböző dolgokkal, felépítés stb. Hogy egy kicsit tudatosabb legyen számomra a dolog. Azért XP, mert ma javarészt azt használják, és úgy látom, a többi verzióhoz képest még eléggé megbízható.
-
moonman
titán
Bővebben: link
amúgy www.microsoft.com/windowsxp de mi érdekel pontosabban? -
DrSoul
őstag
sziasztok!
Tudtok ey linket, ahol kivesézik a Windows-t, lehetőleg az XP-t? Tehát mindenféle érdekelne, cikkek, felsőfokon (alapoktól).
-
WillChi
őstag
A kérdésem a következő: össze kellene kötnöm egy WinXP-s és egy Win98-as gépet hálókártyával úgy, hogy a 98-as gép lássa a másik DVD olvasóját. A nagyobbik gépben az NF7-es alaplapi hálózati vezérlőjét szeretném használni, a kisebbikben egy SMC EZCard 10/100 1211TX figyel. Fog ez egyáltalán így működni? Mire figyeljek, vannak valamiféle buktatók?
-
front3r
őstag
Köszönöm szépen mindkettőtöknek! Tényleg az IE7-el volt a probléma!
Megoldódott... -
X-COM
nagyúr
hát az ie7b1-nek más a useragent string-je, ami akár problémákat is okozhat, szal szedd le, vagy esetleg írd át a useragent-et
-
front3r
őstag
Sziasztok!
Lenne egy kis probléma, először képek:
Ez valami HTML-es hiba lehet, de én ehhez nem értek, és ez miatt a 3ds max-ot sem tudom regisztrálni...
[Szerkesztve] -
P.H.
senior tag
STATUS
Microsoft has confirmed that this is a problem in the Microsoft products that are listed at the beginning of this article.
This problem was first corrected in Microsoft Windows XP Service Pack 2.
This problem was first corrected in Microsoft Windows 2000 Service Pack 4.
Ez zavart meg, az article 2005. júniusi.
Offline defrag - Ezt megjegyzem, gyönyörű szinesztézia
[Szerkesztve] -
P.H.
senior tag
Ahogy kutakodtam a neten és belebotlottam a bcupdate2.exe-be, akkor nekem is eszembe jutott (az SP2-ben is él még ez a probléma?), csak az a furcsa, hogy pénteken volt defragolva ez a partíció, és a főkönyvtárban mindig kevesebb, mint 10 file volt/van. Újra lesz téve a Windows teljesen este, csak az a 2 bináris file zavar a főkönyvtárban (a BOOTEX.LOG mióta bináris?). Amúgy Bootvis/Optimize System utáni újraindítás után jött elő a dolog, előtte volt vagy 50 normális újraindítás (tűzfal- és antiviruscsere, Norton ment le, nem egykönnyen adja meg magát). Tudom, hogy a Bootvis nem erre való elsősorban, és nem is ''hivatalos'' program, nem lehet, hogy ez okozott gondot?
Pusztán az okokra vagyok kíváncsi, mert most épp nincs a vinyón nélkülözhetetlen dolog, de nem szeretnék ebbe belefutni mégegyszer.
[mod]: Apropó, az ''offline defrag'' a Te szótáradban a ''átteszem másik gépbe a vinyót, egy másik Windows indít, és onnan Defrag''-ot jelent?
[Szerkesztve] -
P.H.
senior tag
válasz
[pod]Diablo #150 üzenetére
az tavaly nyári kérdés, a topicot én hoztam fel most
-
[pod]Diablo
őstag
válasz
enzo_ferrari #1 üzenetére
már bocsi de szerintem ez befért volna a windows xp kérdések és válaszok topic-ba is.
-
P.H.
senior tag
A következő problémát vetném fel: majdnem egy éve folyamatosan (24 órában) 100% terheltségen működő gépem tegnap este egy újraindítás után az
NTLDR is missing
Press CTRL+ALT+DEL to restart
üzenetet dobja fel, és pár karakter a képernyőn színes hátterű grafikus karaterre változik (5-6 db szétszórva, mindig ugyanazok). Floppy-m nincs, Recovery Consolból se CHKDSK /p vagy /r, sem FIXMBR/FIXBOOT, sem kézi másolás, sem Windows repair install nem segített. A főkönyvtárban van egy HUADIO.TMP és egy BOOTEX.LOG file, mindkettő futtatható kódnak néz ki (bináris, MZ prefix, csak TYPE-pal tudtam megnézni). Recovery Consolból látszik a teljes vinyó, kezelhető, a főkönyvtárban minden megvan (NTLDR, NTDETECT, ...).
Config: dual 866, 512Mb, 160+80Gb Maxtor (a 160-asról van szó, egy partíció, aktív hűtéssel), Windows XP Professional, AVG, Outpost Pro
Kérdésem az lenne, hogy ez lehet valamilyen vírus, vagy fizikai hiba, vagy legjobb esetben logikai (úgyis újra lesz húzva a Windows, újraparticionálással, tehát ez utóbbi a legjobb eset). Neten nem találtam vírusra utaló nyomokat, viszont azt igen, hogy egy esetben Windows reinstall után közvetlenül újra előjött az üzenet. Tehát vírus (lyuk van a védelemben), fizikai hiba, vagy NTFS logikai hiba lehet ez? -
bismarck
csendes tag
sziasztok!
hibakódom a következő: ''egy probléma megakadájozza, hogy a windows pontosan ellenőrizni tudja a számítógép licenszének állapotát. Hibakód
0x8007007f''
csak csökkentett módban enged be. Mi lehet az oka?
[Szerkesztve] -
SworD!
tag
sziasztok,
a windows xp sp2 bootolaskor, az a kek kis csik kb 20 masodpercig uresjaratban es csak utann akezdi tolteni rendesen tovabb az xp-t!
elore kossz,
udv. -
chicken
senior tag
Autorun:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Cdrom
Autorun érték ha van akkor 0 legyen, ha nincs, csinálj és 0 legyen.
Már ha cd-ről volt szó.
Buborékok eliminálása:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced
itt új dword értéket csinálj hogy EnableBalloonTips és a hexa értéke legyen 0.
logoff/logon után működik.
[Szerkesztve] -
Torry
addikt
-
Fido01
aktív tag
csá
lenne megint egy gondom nagyon elegem van a sok virusbol a mindenbol. Ha leformaznam a gepet akkor lecci mondjatok miket rakjak fel mert most olyan gondom van hogy a letöltésvezérlők nem indulnak az All seeing eye meg ilyesmik pedig Outpost +F-Prot + firefox és mégis van vírus lécci segyítsetek hogy mit rakjak fel -
@lbert
tag
hali hó! jó estét jó horkolást!
gondom a következő:
a dolog létezik mert már csináltam de nincs már meg a leírás h hkell lkikapcsolni a registridben a hiba üzenet küldését és a cd autó runt.
engem rohadtul idegesítenek ezek a dolgok!
tud valaki segíteni?
mondom, létezik a dolog,mert már csináltam. -
Torry
addikt
UP!
eléggé fontos lenne -
Torry
addikt
HI
Olyan problémám lenne, hogy a windows nem használja a vga-t merthogy nincs elég erőforrás neki, valami használja ugyanazt az erőforrást és így csak 640-ben 4biten megy a monitor.
Mi ennek a megoldása?
Driver újrarakás volt, mindenféle módon.
Előre is köszi! -
Fido01
aktív tag
hy
lenne megint egy kérdésem a Mozillia Firefoxnak hol vannak a letöltött dolgai (mint az Explolnek a Temporary Internet Files) -
Fido01
aktív tag
nagyon thy sikerült mostmár jó 2db vírust talált
-
chicken
senior tag
Vírusirtóval
De most komolyan, csökkentett módban futass valami víruskergetőt, valamit csak használsz...
szerk: mondjuk próbáld meg ezt, hátha leszedi Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Fido01
aktív tag
hello
nekem van egy gondom és ez elég sűrűn előfordul és nagyon nagyon idegesítő . a gond tehát ha meg akarom nyitni pl a feladatkezelőt vagy letöltöttem pár frissítést és azt akarom telepíteni azonnal megszakítja a fealadtkezelőt megnyitom azonnal eltűnik alul a jobb sarokba látszik de ott is eltűnik pár másodperc múlva most volt leformázva a winchester -
jagada
addikt
mivel lehetne leelenőrizni egy vinyót, hogy van-e bad sector, vagy nem haldoklik-e??
először eltüntek róla a file-k, majd lementettem GetDataBack -el a cuccost, nagy nehezen megformáztam (többször nem sikerült), majd megint eltüntek etc. megint format, valami nagyon nem cool vele.
lehet a proc túlmelegedése az oka, hogy nemtudtam megformázni (kicsit túl van hajtva)??
[Szerkesztve] -
jagada
addikt
ha fagyás után nem tud bebootolni, azért ott már valami nagy gubanc van.
a barkacsálos meg nem szokot sok jót eredményezni, és azért annyira nem is értek az op rendszerhez, hogy nekiálljak összebarmolni mindent.
ha a kocsi nem indul és nem értek hozzá, hívok szerelőt, sajnos azt nem tudom újratelepíteni..
Aki nem tud arabusul, az ne beszéljen arabusul....... -
moonman
titán
-
vegh
tag
up
-
vegh
tag
up
-
vegh
tag
Üdv!
A követező a helyzet!
Egyik haver gépe az Xp logo megjelenése után ''kékhalál'' UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME meg a szokásos szöveg.
Mi lehet a gond?
Próbáltam másik vinyóval kábellel de nem oldodott meg.
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest