Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
netpeti98
addikt
válasz Snacky #16104 üzenetére
Szerintem hülyeség ezeket a szolgáltatásokat kikapcsolni, volt itt pár oldallal ezelőtt olyan aki kikapcsolt egy-két ilyen szolgáltatást, és vagy instabil lett a rendszere vagy nem működtek bizonyos dolgok.
Én például semmit nem tiltottam le, és 2 GB ramon is simán megvan, (régen 4 GB volt de az egyik modul tönkre ment), miután csak 2 GB RAM-ot látott közel 300-400 MB-vel visszavett a memóriafogyasztásból (64 BIT-nél is, az is hülyeség hogy csak 4 GB fölött érdemes felrakni 64 BIT-es oprendszert.).
Röviden összefoglalva, tudja a Windows kezelni a memóriát, így is a foglalt memória egy része gyorsítótár, ha meg kell a RAM felszabadítja.Üdv netpeit98
-
-
MODERÁTOR
-
vlevi
nagyúr
válasz Snacky #16113 üzenetére
"Kapcsold ki az aero-t meg a windows search-ot nyomj egy restartot és majd utána írd meg h gyorsabb lett e minden vagy nem."
Nagyjából ez a kettő az, amit semmi szín alatt nem vagyok hajlandó kikapcsolni.És egy kis flamelés : Minek neked win8, ha mindent kikapcsolsz, és kábé win98 szinten futtatod a legfrissebb oprencert?
-
bon
őstag
-
vlevi
nagyúr
válasz Snacky #16116 üzenetére
Nem az agyoneffektelésről van szó, pl. a menü animációkat, és egyéb dolgokat kikapcsolom, de az aero-s fícsöröket (aero peek, preview,...) használom, és azt is hasznosnak találom, hogy nem kell mindennek a pontos helyére emlékeznem, elég beírni belőle pár betűt és dobja is a találatokat, ezért a windows search is marad.
Amúgy mik azok, amiket kikapcsoltál? Hátha van benne valami, ami nálam is érdekes lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Tibi86
aktív tag
válasz Snacky #16122 üzenetére
Hali!
Nálam 29 folyamot fut ~700MB ramhasználat mellett. És én nem kapcsoltam ki sem a windows-keresést, sem a nyomtatási várólistát.
Persze az ilyen-olyan javaupdate, googleupdate-eket kilőttem, majd tudom én mikor frissítem a krómot.
Szóval a windows folyamataihoz nem nyúltam, csak az utólag telepített progikhoz.[ Szerkesztve ]
-
pincehely
addikt
válasz Snacky #16126 üzenetére
Arra való a gépben a ram, hogy ki legyen használva.....
Én akkor sem sértődnék meg, ha a 8Gb-ból 7-et bekajálna.
Tök mindegy, hogy mennyi folyamat fut mekkora foglalt ram-mennyiséggel, ha marad szabad ram, akkor nem lassulhat a gép.
Miért is tenné?Egyébként meg tudva lévő, hogy a modern PC-ben a leggyorsabb tároló komponens a ram, akkor miért ne azt használjuk a lassú HDD, vagy SSD helyett?
[ Szerkesztve ]
http://kefetemap.deviantart.com/
-
vlevi
nagyúr
válasz Snacky #16121 üzenetére
Oké, akkor rendben, mert ezeknek az egyik fele nekem gyárilag sincs elindítva (webproxy, media center limlomok,...), a másik felét pedig használom, mivel van otthoni hálózat.
Az pedig, hogy 1-2 ittmarad, amit nem használok (pl. tablet billentyűzet), annyira nem zavar.Én inkább a telepített programok automatikusan induló lomjait szoktam kihajigálni. Office, Acrobat, Steam, Mozilla maintenance, google update és hasonlók, amik telepítéskor automatikus indításba állnak, és ezeket tényleg nem használom semmire. Hetente 1-2 word doksi és pdf állomány nyitogatásra nem kell.
tibi86: mi volt a kérdés?
inferno: Az azért megvan, igaz, hogy a béta után nem lesz ingyen a start8? Tíz dodó az egész windows8, nehogy már még ötöt kiadjak egyetlen gombért Akkor inkább megspórolok 15-öt, és egyiket sem telepítem
[ Szerkesztve ]
-
vj0c1
aktív tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest