- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Phvhun
őstag
Van mvp is de vannak lépések előtte.
10. “I need to write code”
No, this will only bottleneck you. Validate fast and ghetto.Még mindig ott tartok, hogy egy webes topikban viszonylag hidegen fogadtátok az ötletet. Elhasználhatok 2 napot +mégkitudja mennyit a nem várt bugok és menetközben kitalált feature-k implementálásával, vagy megkérdezhetem, hogy kell-e ez valakinek egyáltalán, hogy megspóroljam az időt, és mehessek a következő dologra, ha csak a tücskök ciripelése jön vissza felém az ötlet hallatán.
Szerk: biker még a hsz-emet sem olvasta végig, annyira hidegen hagyta. Egyébként meg kipróbáltam nagyjából az összes progit ps-en keresztül photo zoom pro-n át mindent, de egyik sem tudja azt hogy változó méretű képeket félig automatikusan ugy hoz egy azonos webes konvencióknak megfelelő méretre és képarányra, hogy meg lehet jelölni hogy melyik képeket ne vágja le, és mindegyiket gyorsan vizuálisan be lehet állitani hogy hol vágja le, hogy egyikről se vesszen el fontos részlet, mindezt egy egyszerű netes felületen, ami mindenhol elérhető, nem kell telepiteni.
-
Phvhun
őstag
Oké hogy te tabot akarsz váltani, de az átlag netező, ahonnan a bevétel nagyrésze jön ennél az egérmozdulatnál be akar zárni, nincs megnyitva mellé neki még nyolcvan tab.
Látogató viselkedéselemzésre meg van külön eszköz, mint pl a MouseFlow konkrétan minden látogató minden egérmozgását és kattintását rögzíti, amit vissza tudsz nézni egyesével, vagy összességében lementheted további elemzésre, vagy a CrazyEgg, ami egész jó heatmap-et készít a kattintásokról, meg scrollozásokról az oldalon.
-
Phvhun
őstag
Mert a js popup megakadájozza a tab bezáródását, ésát kell vinned az egeret egy másik irányba, ahol a popup bezárás gombja van. Ez meg akkor ugrana fel, mielőtt bezártad volna a tab-et, de ha rápillantassz, és nem érdekel, akkor az egeredet viheted tovább a bezárás gomb irányába zavartalanul, és be is csukhatod a tab-et.
Nem is a fő oldalon lenne alkalmazva, hanem landing page-eken, ahol általában mindíg alkalmazzák ezt a js popupos ( idegesítőbb ) módszert.Egyébként az ilyen egérútkövetéssel már csinált az amazon egy egész hasznos feature-t, amiről az UX után érdeklődők [itt] olvashatnak.
-
Phvhun
őstag
Elképesztő hogy mit művelnek ezek az atlassian-nál.
Ilyen mértékben teljeskörű és szinte tökéletes minőségű munkát elősegítő szolgáltatás csomagot még sosem láttam. Eddig a bitbucket-et használjuk gitelésre, nagyon meg vagyunk elégedve vele. Remélem hogy ez a jira megfelelő lesz. -
martonx
veterán
"több van ebbe a szakmában annál, hogy már felraktam egy netbeanst" - na várj szerintem aki egy netbeanst már felrakott, legalább már látott PHP kódot az életében, sőt igénye volt egy rendes IDE-re is, azaz már annyira nem lehet gáz. Ismerek olyanokat akik egy életen át nem jutnak el eddig a szintig sem.
Másrészt, amit itt páran művelnek az már a szánalmas kategória, bár elismerem valahol el kell kezdeni az éles tapasztalat gyűjtését. -
Phvhun
őstag
Nem feltétlen helytelen a használata, mert úgy is fel lehet fogni a meredekséget, mint egy meredek falat, elején nehéz elindulni, de ha már tudod hogy hogyan kell kapaszkodni felgyorsulsz.
Más: Hogyan tudták megoldani, hogy különböző nyelvű embereknek különbözőképpen jelenjen meg ez a post? https://www.facebook.com/GameOfThrones/posts/10151459827497734
-
Male
nagyúr
Mondjuk a videóban lévő módon én nem cserélnék változót, az biztos... legalább a [ -et is jelölte volna hozzá, hogy tényleg csak pontosan azt a változót cserélje le, és nem az összes úgy kezdődőt...
Elsőre máshogy gondoltam ezt a több kurzort: otthagyhatom valahol a kódban a kurzort, elgörgetek, kattintok, beírok máshová (második kurzor), majd valami kombinációval visszaváltok az előző kurzorhoz, és folytathatom ott... na nekem ez jönne jól néha.
-
-
mcs
veterán
A képen látható, hogy a html részben megvannak a legördülős listák, választási lehetőségek, és a ,,Mehet" gomb Ajax hívással listázta ki az adatbázis tartalmát jobb oldalra úgy, hogy mellékeltem hozzá azt a php fájlt, ami végrehajtja az adatbázis *teljes* tartalmának lekérdezését, amik itt konkrétan az általam összeállított számítógép konfigok. Azt szeretném megoldani, hogy a lekérdezés a választások alapján történjen úgy, hogy kiválasztok mondjuk 2 giga memóriát, 250 gigás winchestert, dvd-írót és monitor képátmérőt, majd ezek alapján szűrje, és írja ki az adatbázisból a megfelelő mezők tartalmát (konfigokat) gombnyomáskor. -
Sk8erPeter
nagyúr
Ja, persze. Csak a nem vérpistike által fejlesztett kódban is éktelenkedhet valami csúnya hiba, amit csak akkor vesznek észre, amikor már megtörtént a baj. De ettől még igaz, amit írsz, hogy a saját kód valamelyest védettebb, mivel a feltöréshez sokkal többet kell próbálkozni, kevésbé lehet célzottan támadni.
Amúgy szerkesztettem az előző hsz.-t.(#7819) LonGleY :
na, akkor látom közben megoldottad.
Ja, a HTTrack jó kis eszköz, de nem gondoltam, hogy ennyire egyszerűen akarod, azt hittem, komolyabb dologról van szó, hogy pl. a tartalmakat külön-külön szeretnéd exportálni az adatbázisból, vagy hasonló. No de akkor legalább nem kell tovább gondolkodni. -
Sk8erPeter
nagyúr
"A biztonság nyilván egy opensource cuccnál sosem lesz olyan mint egy saját kódnál"
Na ja, de mondjuk a saját kódnak megvan az a hátránya, hogy sokszor kevésbé biztonságos, mint egy open source kód.(Mivel az ellenőrzésére fordított idő és energia széjjeloszlik a világban, így gyorsabban találnak hibaforrást, esetleges biztonsági rést.)
Ezt "a közösségi összehordott bisz-basz" megjegyzést csak most látom.
Úgy látszik, szerkesztette a hsz.-t. De ezek az állításai mind kinevetnivalók:
» "annak ellenére, hogy hivatalos, együtt tesztelt moduljai vannak, baromi szenvedés bármilyen épkézláb kombinációt kihozni belőle, ami működik is"
- jé, milyen érdekes, az a sokszázezer felhasználó nem így gondolja
» "Webshopot akartunk pl. összerakni, de állandóan inkompatibilis volt minden mindennel"
- ez is egy szimpla f@szság. Webshopot pont nagyon komolyan fejlesztik, pl. a Drupal Commerce-t (régebben az Ubercart volt a menő), egyszerűen hazugság, hogy minden inkompatibilis mindennel.
» "a közösségi összehordott bisz-basz" - hát ez már említésre sem méltó. -
LonGleY
veterán
A Drupalból nem kérek, köszi.
Készítettem már vele 1-2 tesztet, sőt használtuk a Drupal Commons-t is egy darabig, de annak ellenére, hogy hivatalos, együtt tesztelt moduljai vannak, baromi szenvedés bármilyen épkézláb kombinációt kihozni belőle, ami működik is - persze nem jött össze. Webshopot akartunk pl. összerakni, de állandóan inkompatibilis volt minden mindennel. Valahol bejön a hierarchiája, de nulla kedvem van vele és a több ezer fájljával dolgozni. Valami modernebb, letisztultabb darab kell, nem a közösségi összehordott bisz-basz.
-
Zedz
addikt
Az oldal ezen részének az a feladata, hogy az adatbázisba felpakolt könyvek borítóképét egy ilyen üres polcra sorakoztassa fel. Úgy írtam meg, hogyha egy sorban kigyűlik 3 kép, akkor nyisson egy új, üres polcot.
Eddig működik is a dolog, érzi a 3 képet, nyitja a következő sort, ám pl a 4. képet már nem az újonnan megkezdett sorba illeszti, hanem a 3. képre rakja. ( Az első sor végére).
Ha megnézed az utolsó árnyéka erősebb mint az azt megelőzőeké. Azért mert 2 képet pakolt egymásra.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Milyen oprendszer-függőségekre gondolsz? Mármint úgy értem, aminek nincs Windows-alternatívája (amúgy nyilván bőven van ilyen).
(#7520) Phvhun :
"Nekem nem tetszett az IIS, mert beépült a windowsba."
Ez borzasztó.Amúgy hogy ne csak a XAMPP legyen ennyire nyaldosva, itt van még egy jól működő, hordozható csomag, ha már Apache:
http://www.easyphp.org/(#7522) martonx :
jujj, vigyázz, még a végén a torkodnak esnek, hogy merészeled bemutatni az IIS jó oldalait?!Ügyelni kell ám ebben a topicban, ha Windows-hoz kötődő dologról van szó, mert akkor egyből jönnek a vérebek.
(#7523) CSorBA :
sosem késő elkezdeni... -
trisztan94
őstag
hát legfőképp a felbontáskülönbség a gépeken az ami el tudja torzítani a dolgokat.
Általában %-ban adom meg az értékeket a css fájlban, így különböző felbontásokon is ugyan úgy jelenik meg az oldal, mint ahogy az enyémen.
Na, a logó viszont egy fix x és y px magasságú dolog, ami torzul a nagyítástól ha túl kicsire csinálom.
Illustratorral kéne csinálni valamit, mert az vektor ugye, na de elég borsos az ára
Szóval így konkrétan egy "optimális" magasság/szélesség kéne, mely 1024*600-full HD-ig elfogadhatóan néz ki. Érted -
Szerencsére én ilyenekkel nem találkozom, mondjuk nem is vállalok el occsóé' munkát. Ez elég erős szűrő.
Nem azért ne legyen mert az üzletféltől kell félni...
Háháhá.
TB, nyugdíj meg ilyen hülyeségek
Ez messzire vezet, de emiatt a hozzáállás miatt tartunk ebben a gané helyzetben.
Persze ha lebetegszel, és ingyen kezelnek, az nem hülyeség, ugye?
#7382 PumpkinSeed Akkor pályát kell váltani. Esetleg elmenni céghez dolgozni. Nem muszáj mindenkinek vállalkozónak lennie. Egy tonna webprogramozót keresnek egyébként, nem is rossz pénzért. Sőt, vállalkozni akkor kell, ha már van rengeteg tapasztalatod, kapcsolati rendszered, és ügyfélköröd. Ezek után elgondolkodhatsz azon, hogy a saját lábadon állva lehet, hogy többet keresel majd, mint egy cégnél dolgozva. Nem fordítva!
-
-
-
-
Ja, tényleg, rossz helyen kopogtattam.
Kizárólag csak a legális módszerek jöhetnek szóba, mert sulis projektről van szó - meg amúgyis'...
Tehát azt mondod, hogy amit emberi szemmel látni lehet, azokat ki tudjuk nyerni a weblapból, és fel tudunk építeni belőle egy adatbázist?
-
-
-
Sk8erPeter
nagyúr
Nyilván ezt nem manuálisan akarja mindig kiszámoltatni a szerverrel, és manuálisan szépen kiküldeni.......most vagy te nem értetted a kérdést, vagy nem tudod, mi az a Content-Length a headerben, vagy én nem értem, mire akartál kilyukadni ezzel a kicsit lekezelő válasszal.
Feltételezem, arra kíváncsi, hogy mitől függ, a szerver kiküldi-e ezt is, van például kivétel ez alapján gzip-tömörítés során:
http://serverfault.com/questions/183843/content-length-not-sent-when-gzip-compression-enabled-in-apache
vagy ilyen is van:
http://sikhoo.wordpress.com/tag/apache-not-sending-content-length-header/ -
martonx
veterán
Jim-Y írta, hogy olyan kezdő feladat, hogy akár szövegszerkesztővel neki lehet esni. Erre reagáltam.
Gyakorlásnak jó persze, bár ahhoz elég komoly feladatnak érzem.
A biztonság mindig kétélű. A CMS egyrészt alapból kiszűr helyetted egy csomó exploit-ot, másrészt ha előkerül dokumentált sebezhetősége, akkor könnyen támadható. -
Gergello
addikt
Igen, domainek közti duplikált tartalom miatt aggódok.
Itt ezt írják:
Can rel="canonical" be used to suggest a canonical URL on a completely different domain?
There are situations where it's not easily possible to set up redirects. This could be the case when you need to migrate to a new domain name using a web server that cannot create server-side redirects. In this case, you can use the rel="canonical" link element to specify the exact URL of the domain preferred for indexing. While the rel="canonical" link element is seen as a hint and not an absolute directive, we do try to follow it where possible.
http://support.google.com/webmasters/bin/answer.py?hl=en&answer=139394
-
ponyvatakaro
csendes tag
Igen, minicrm integráció kéne még (többen is ajánlották, nem tudom, hogy webshopnál tényleg érdemes e). Az 500e alatt a maximális keretet értem. Az a baj, hogy nem vagyok otthon a témában és nem szeretném ha lehúznának mint egy barátomat, aki ennél rosszabb oldalért, egy utólag kiderült 200e érő webshoprendszerért (modulokkal együtt) fizetett 1.000.000 forintot templatemonsteres sablonnal!
-
Sk8erPeter
nagyúr
"px relates to pixel size on a screen.
[...]
px should be used when you want to define something relative to the size of a pixel on-screen"Pont ez volt a bajom, hogy ez ezek szerint mégsem teljesen igaz. Itt írtam példát.
font-size: 112px !important;
mégis más a méret FF-ban és Chrome-ban.
Na ez hogy lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Egér probléma
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Yettel topik
- Elite: Dangerous
- Viccrovat
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD