Hirdetés
- Pajac: Átlátszó fém
- Kalandor: Habemus papam
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Wiz Khalifa: Grand Theft Auto VI - Érdekességek, látványosságok, képek, infók egy helyen.
- bambano: Bambanő háza tája
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
Új hozzászólás Aktív témák
-
snowdog
veterán
válasz
Teasüti #5762 üzenetére
Nem arra célzott hogy megszűnik a cég, hanem hogy úgy levédik a programot, hogy majd nem lehet feltörni. Ez persze lehetetlen.
A bélyeggyűjtés nem annyira alantas dolog, mint a feljelentgetés, bár kis hazánkban mindkettőnek nagy hagyománya van.
Természetesen csak szavakban képviseli, és ugyan úgy használja a warez programokat, mint bárki más.
-
snowdog
veterán
válasz
Teasüti #5755 üzenetére
Igen, épp a novemberi huzavonákat olvasgatom és úgy veszem észre, h darázsfészekbe nyúltam. Elég sok minden történt itt nyár óta, akkor még vígan szemet hunytak a warez felett itten...
Nem Te nyúltál darázsfészekbe, megelőztek vele. Ha javasolhatom olvasd el az alábbi idézetet, vagy az eredeti hozzászólást, és a hozzászóló hasonló beírásait, és lőn világosság!
"(#3828) Schaf válasza Bog (#3826) üzenetére
Az a helyzet, hogy ez sejthető.. minden fórumon így van. Csak ezek a userek azt felejtik el, hogy a legtöbb fórumüzemeltető ismeri egymást és bizony vagyunk már páran, akik a cégek szócsöveit már IP alapján ismerjük. Éppen ezért mindig csak vigyorgok a fika nickek megjelenésén egy-egy ilyen témában...
Egyébként mivel biztosan itt van az ATComp képviselője is (tuti értesítette a megfelelő ember), jelzem, hogy holnap "első dolgom lesz" az Artijust-tal, és a vámhivatallal lejátszani, hogy akkor most rendben van-e minden a készülék körül. Gondolom ezt senki nem bánja, hiszen nekem, mint kereskedőnek ez kötelességem is."
Vagyis úgy érezte, kötelessége mindenkit, mindehol feljelenteni. És hogy ebbe mennyire beleélte magát, még engem, mint mezei usert is feljelentéssel fenyegett meg.
(#4664) Schaf válasza snowdog (#4663) üzenetére
... kicsit nagyot fordult veled a világ.. nem érzed?
Vagy adjunk egy tippet veled kapcsolatban is valahol?
A Wayteq topickal pedig semmi bajom, amíg nem a warez a téma, vagy amíg nem a falka próbálja ökörségekkel bizonyítani az igazát.Azt hiszem ezek után már nem leszel annyira meglepett.
-
Anti666
aktív tag
válasz
Teasüti #2756 üzenetére
egy jártas ember messze elkerüli a tescos pc konfigokat, meg az előre telepített variánsokat
A szupermarketes konfigok 95%-a amúgy is lúzereknek vannak összerakva, a sok olcsó szedett vedett vacak alkatrészből, úgy mint szar bővíthetetlen régi chipset-es alaplap, legolcsóbb memória, legszarabb leglassabb vinyó, már külön eladhatatlan vacak videókártya, hang szigeteletlen rossz szellőzésű házzal, alul méretezett túlmelegedésre hajlamos táppal, vmi régi vacak amd procival, stb...
Ilyenért hozzáértő 1 Ft-ot nem adna, de a prolinak el lehet adni, mert 59.900,- Ft akcióban és még 12 havi részletre is kapható, 12x5990 Ft-ért + 5990 Ft kezel. kts
Ha a guru utánanéz mennyiért lehet ezt mondjuk megrendelni pestről, ahonnan ingyen kiszállítják, akkor kb. 42eFt-ra jönne ki. Köszönjük nektek szupermarketes számológépek, nagy üzletemberek vagytok!
Szinte az összes akció vmi átcseszés!
-
Vandor76
tag
válasz
Teasüti #2711 üzenetére
Milyen gumiszalag?
Minden (vagy a legtöbb) ilyen kézi kütyünél megfigyelhető, hogy a képernyő és a körülötte levő burkolat közé könnyen becsúszik egy papírlap néhány mm-t. Ez azért van, mert nem akarják hogy a burkolat hozzáérjen az érintésérzékeny felülethez, ugyanakkor azt sem akarják, hogy a képernyő szélén legyen egy x mm-es csík ami nem érzékel. Beraknak tehát egy gumit a képernyő már nem érzékelő széle és az azt elfedő burkolat közé, hogy tartsa a távolságot.
Ha ez a gumi elmozdul, akkor vagy folyamatosan hozzáér valami az érintésérzékeny felülethez (vagy maga a gumi, vagy a burkolat) vagy megfeszül az egész kijelző és már nem úgy érzékel ahogy kéne.Milyen műsor az már, h út közben pár óráig süti a nap és rögtön eldobja magát?!?
Én is kibírom a sugárzást, ez a szar is bírja!!Mint már írták mások is, minden kütyü érzékeny a melegre. Abban meg nem vagyok biztos, hogy valóban kibírnál 2-3 órát a műszerfal és a szélvédő közé dugott fejjel 35 fokos melegben a tűző napon. Lehet hogy a végén már te is félrebeszélnél kicsit
És mivel álljak elő, amikor újra van már kalibrálva és látszólag csak melegre kezd el elmászni a képernyő?
Tedd melegre és hagyd elmászni, aztán vidd be és mond meg hogy "Igen, tudom hogyan kell újrakalibrálni, -ha kell meg is mutatom-, de az nem minőség hogy naponta X-szer újra kell kalibrálni". Ha nem elég készségesek, akkor naponta beviszed hozzájuk hogy megint elállítódott és csinálják meg. Aztán elkérni a javítási jegyzőkönyvet és amikor már összegyűlt vagy 3-4 ilyen, akkor elkezdeni erősen verni az asztalt és befenyegetni őket (esetleg kihívatni a főnököt) a fogyasztóvédelemmel. Ha erre is kiröhögnek, akkor tényleg a fogyasztóvédőkhöz kéne fordulni, a már említett papírok társaságában.
-
Vandor76
tag
válasz
Teasüti #2661 üzenetére
Nekem a régi PDA-m csinálta ezt, de ott a végére már 3-4 centire is elmászott a kalibráció. Miután a menüben már nem volt elérhető, a kalibrációt betettem a Start menübe (az elcsúszás irány miatt azt még elértem), így eléggé használható maradt (mondjuk elég gáz volt, ahogy egyre jobban elcsúszik a képernyő kalibráció)
Fórumokban olvastam, hogy ezt a hibát sok típusnál az okozza, hogy leválik és elmozdul az a kis gumiszalag, ami a képernyőtől távol tartja a borítást (vagyis a képernyő keretét) és nyomja a képernyő valamelyik szélét. Ez a leggyakrabban hő hatására történik.
Miután már nem volt garanciás a kütyü, szétszedtem és kicseréltem a gumiszalagot egy mobil feltöltőkártyából levágott csíkokkal. Sokat javult a helyzet, de így meg maradt egy nagyjából fél centis eltérés, ami újrakalibrálás után is megmaradt.
A gépet ellopták a tavasszal, úgyhogy azóta már nem az én gondom ez a probléma, az új tulaj biztos megbánta már, hogy aluljáróból vett ilyesmit)Miután a tiéd garanciás, azt javaslom hogy sürgősen vidd vissza és a melegedést ne említsd, biztos ami biztos alapon.
-
PLaci58
addikt
válasz
Teasüti #2275 üzenetére
Hmm. Kicsit melléértettem a dolgot
Ahhoz sajna kicsit át kéne írni a progit.(a többmenetes átkódolásra gondoltam)
Ha már itt tartunk, akkor nem mindegy, hogy milyen lejátszó programot használ az ember.
Általában saját kodeket használnak, ami nem biztos, hogy azonos a gyári lejátszójéval. -
PLaci58
addikt
válasz
Teasüti #2273 üzenetére
A kb. 650 Kbit/s mérések és tapasztalat eredménye :-)
A TCPMP-vel lehet sebesség tesztet csinálni, amiből meghatározható, hogy milyen sebességű adatfolyamot képes lejátszani egy adott gép. Sokat lassít pl. az mp3 dekódolása is, ha túl jó minőséget állítunk be. Szerintem elég a 22 KHz is.Ennél a kijelző felbontásnál érdekes, hogy "hány szálon tömörít" a progi?
-
snowdog
veterán
válasz
Teasüti #2269 üzenetére
Az N770-hez ezt ajánlottuk (az N770 még 400 Mhz-en sem megy!):
További részleteket a másik fórumon találtok."A program készüléklistáján van egy típus, és azon belül is egy, ami megegyezik képernyő és codec terén az N770-el. Az Archos AV500 / Gmini500 series a neve. Ezt kell választani.
600kbitsec VIDEO / 128kbitsec AUDIO adatfolyam mellett 480x272 alapú MPEG4 videót állít elő 130-160 frame/sec tempóval szép minőségben és kompatibilisen az N770 lejátszójával. A másik érdekessége, hogy ha SRT kiterjesztésű feliratot lát az eredeti AVI mellett, akkor azt az újrakódolt video-ra automatkusan rávarrja. Na és nem utolsó sorban van feladatlistája, tehát a kódolás beindítása előtt beadhatsz neki előre több különböző film kódolásához feladatot, és azt szép sorban megcsinálja.
Ajánlott: Video Quality: 37 (598kbit)
Audio Quality: 7 (128kbit44HzMP3Stereo)A kódolást egy 95 perces filmnél 10 perc alatt elvégzi 480x272-es átkódolással (600v/128a).
Talán az egyetlen szépséghibája, hogy sajnos a feliratot 16:9-es és 4:3-as filmnél is egyaránt a kép aljára varrja és nem a fekete részre. Mivel fekete mezővel nem toldja meg a videót így ez nem is csoda.Próba képpen az encoder progival tömörítettem: 480x272-es 25fps video 1000kbit/sec, audio 160kbit/sec. Kódolási sebesség 162fps.
Gyönyörű minőség, és akadásmentesen megy teljes képernyőn, igaz ablakban futva néha kicsit mintha küzdene, no meg ha beletekersz van
2-3 másodperc, míg kiigazodik a lejátszás.PocketDivXEncoder 0.3.60. progival kódoltam az említett módon, és az N770 (sima) saját lejátszójával teszteltem. Gyanítom, hogy ez valami olyan MPEG-4 codec-et használ, ami roppant gyorsan kódol, és a lejátszó számára is gyerekjáték dekódolni. Ezt abból gondolom, hogy ha bejelölöm az X-vid pipáját, akkor 160-ról leesik 35-re az újrakódolás sebessége. Ebből következik, hogy a dekódolás is processzor igényesebb, ha MPEG-4 helyett X-vid a video codec. A minőségen meg semmi nem látszik. Az ezzel nyert erőforrás pedig fordítható magasabb bitrate-re mind a video, mind az audio stream terén.
Ajánlott:
PocketDivXEncoder_0.3.60 program
MPEG-4 codec (alapbeállítások)
480x272 pixel 25 FPS a (16:9-es filmnél nem baj ha a program magától 272-nél kisebbre veszi a magasságot és 4:3-as filmnél 480-nál kisebbre)
128-160kbit/sec Stereo 44KHz MP3 audio" -
Csabee.
nagyúr
válasz
Teasüti #2269 üzenetére
Kedves Teasüti!
A topic címe azt hogy mielőtt kérdezel, ovlasd el az elsző hozzászólást! Te ezt megtetted? NEM.
de sebaj, olvasd el mert sok jó dolgot leírtam benne összefoglalva! illetve bemásolom a rád vonatkozó részt!
Filmezéshez:
PocketDivXEncoder_0.3.60
MPEG-4 codec (alapbeállítások)
480x272 pixel 25 FPS a (16:9-es filmnél nem baj ha a program magától 272-nél kisebbre veszi a magasságot és 4:3-as filmnél 480-nál kisebbre)
128-160kbit/sec Stereo 44KHz MP3 audio -
snowdog
veterán
válasz
Teasüti #2138 üzenetére
Tényleg hatalmas nagy támogatás kell egy szoftveres funkcióhoz...
Azt hiszem átsikolottál azok felett a hozzászólások felett, amiket ebben a témakörben korábban írtam.
Nem arról van szó, hogy az iGO programozói nem tudnák ezt az egyszerű feladatot megoldani. Minden általuk támogatott gépnél megoldották. Ahány gép, annyi hardver variáció létezik. Ezeket a programban egyenként kell lekezelni.
A Te géped NEM támogatott!
Tehát teljesen felesleges olyan valamiért cikizni a fejlesztőket, ami az ő hatáskörükön kívül esik. Szóval számomra egy kicsit furcsa, hogy valaki a netről letölt egy illegális, nem a gépéhez optimalizált programot, majd ha bizonyos funkciók nem úgy működnek rajta ahogyan szeretné, akkor elkezd morogni.
Ingyen van, ennyit tud, örülj neki, vagy TÖRÖLD LE!
Vedd meg a Sygic Drive programot, az ehhez a géphez (is) van optimalizálva. És ha valami nem jól működik benne, akkor már jogalapod is lesz a reklamálásra!
-
fatal`
titán
válasz
Teasüti #2123 üzenetére
Csáó!
Beszéltünk a WAYTEQ-kel telefonon, mert 3 készülékből kettőn nem, egyen állítható az automatikus fényerőszabályzás. Eltért a szoftververzió. A válasz az volt, hogy kétféle szállítmány érkezett Magyarországra, az egyikben van fényerőszenzor, a másikban csak a helye, így a szoftver régebbi, frissíteni nem lehet.
-
Anti666
aktív tag
válasz
Teasüti #2123 üzenetére
Azt honnan lehet tudni, h a tmc működőképes? Igo8 megtalálja a hardvert, de mikor teszteli az állomásokat, akkor egyiknél sem talál tmc jelet.
Hiába van meg a hardware, ha nincs TMC jel, akkor nem fog működni. IGO-ban most nem emléxem hol jelzi ki, de a Riks skin-ben ha a bal alsó téglalapra kattintasz bejön egy menü, ahol megjelenik a TMC gomb, ha van TMC. Gurjon skin-ben pl. egy kis TMC ikon jelenik meg azonnal, ahogy jelet fog. Egyébként meg ha belemégy a TMC menübe, kell látnod az eseményeket, már ha nem csak az "útvonal mentén"-re van állítva.
Snowdog: szerintem nem kell manuál hangolni, nekem autómatán van és ha van valami, megtalálja.
-
snowdog
veterán
válasz
Teasüti #2123 üzenetére
Fényerőszenzor jó vmire ezen? A OS hiányossága, h nincs ilyen beállítás benne
Többen állítják, hogy a gépben nincs fényerő szenzor, csak a helye van meg. Valaki fényképet is tett be róla.
Pölö térképen mikor rábökök a tájolóra, akkor feljön egy új ablak, középen egy km órával.
Na itt ha bökdösöm a bejegyzéseket, akkor a széleken látható apró négyzetrácsok közül vmelyiket fehérrel kitölti.
Nem látom ebben a logikát. Még kevésbé a funkcióját.Ha vezetés módban vagy, akkor a bal oldalon három mező jelenik meg. Hogy mi legyen ebben a három mezőben, azt választhatod ki.
Igazán jól jönne egy fényerő szabályzó - lebontva nappali és éjjeli üzemmódra.
Ezt a funkciót az iGO tudja, de attól tartok a géped meg nem.
Azt honnan lehet tudni, h a tmc működőképes? Igo8 megtalálja a hardvert, de mikor teszteli az állomásokat, akkor egyiknél sem talál tmc jelet. (Pécs)
MR2 adót kell beállítani. Megint csak mások véleménye szerint a TMC csak BP-en működik. Ezt azért nem értem, mert a hírek országos lefedettségről szóltak. A frekvenciatáblázatot betettem valahova, azt hiszem az első hozzászólához is hozzáfűzték.
-
snowdog
veterán
válasz
Teasüti #2105 üzenetére
És ilyenkor content-ben bent kell hagyni a régi verziót is?
Ott lehet hagyni, de nem célszerű egy országból több térkép változatot tartani a map könyvtárban. Ha ez mégis előfordul, akkor a program az újabbat fogja használni.
Az iGO esetén semmi sem ingyenes, csak ha lopott!
Content-ben egyik torrentben találtam olyat, h phoneme. Ez micsoda?
Bemondja az utcák nevét, nincs magyar változata. Neked nem kell. Gondolom üres mappa. -
snowdog
veterán
válasz
Teasüti #2102 üzenetére
A jobb letöltőhelyeken ezt feltüntetik, hiszen ez a lényeg.
Egyébként ha első ránézésre nem lehet eldönteni, akkor két eset van:
1. látja a program, akkor jó hozzá,
2. nem jó hozzá, és marad a másik verzió.Ha meg látja, akkor a program mindent megmond a térképről. Én a magyar készítésű TopMap térképet ajánlom. Magyarországon (szerintem) ez a legjobb.
-
snowdog
veterán
válasz
Teasüti #2089 üzenetére
NEkem ott nincs új infó. IGo-ról nem tesz említést, csak speedcam-ről.
Akkor ez mi? "Fontos!! A beállításoknál ki kell tallózni az igo exe-t és az automatikus indítást NE pipáld be"
Az iGO-t meg csak be kell másolni a belső memóriába. Erről többet nem lehet, és nem is kell írni! Olvasd el, hasznos lehet: (#1101) snowdog
-
snowdog
veterán
válasz
Teasüti #2086 üzenetére
Én iGo telepítésre célozgatok ittten no.
Akkor fussunk neki mégegyszer. Elolvastad a topik címét? Ha esetleg nálad nem jelenik meg, akkor ide másolom: "Téma: WayteQ x820 - mielőtt kérdezel, olvasd el az első hsz-t!" No comment!
Ami aláírásodban van oldal, az az amit keresek? Megnyitom, de nincs ott egyetlen topic se, csak infó az oldalról, meg egy azure topic. Semmi más.
Már az Azure topik sem látható, köszi hogy jelezted!
Az egyetlen ami mostantól látható, az ez: "Információk"
Aztán alatta meg ez: "Csak akkor regisztrálj, ha mindent elolvastál!"Vagy csak annyit mondj, h hányszáz körül keresgéljek a topicban!
1000-től mentem visszafelé, de még 300 körül is azt írják, h olvasson vissza mindenki. Na én most átnéztem az első 300-at, de sztem vmit benéztem, mert nincs szó telepítésről.Egyetlen egyet kellett volna elolvasnod, a LEGELSŐT!
Külföldi oldalt meg még csak nem is találtam x820-ról, ahol normálisan és nyíltan leírnak szájbarágósan mindent... Kezdve, h honnan töltse le az egyszeri user.
Na ez az amit itt nem fogsz megtalálni, mármint direkt linket letöltéshez. Maradnak a külföldi warez honlapok!
-
snowdog
veterán
válasz
Teasüti #2080 üzenetére
Esetleg belefér még egy link a topic azon részére, ahol erről szó van? Vagy egy hivatkozással még a kérdéses tanácsokhoz, már a ló másik végén lenne?
Szia!A link a topik címe!
Kezdő vagyok, most hozta a futár a gépem. Azt nem értem, miért van szükség wincére? Anélkül nem lehet felrakni az igo-t? Nem elég hozzá a gyári menü? Amennyire eddig tudom, csak fel kéne másolni, ami kell, aztán beállítani a nav mappát. Ennyi, nem? (jah meg sys.txt)
Kezdő létedre nagyon jól látod.
Ha csak navigálásra akarod használni, akkor WinCE-hez nem kell hozzányúlni. Sőt jobb is nem hozzá nyúlni. Fel kell másolni a navi programot, be kell állítani ami szükséges, meg kell nyomni a navigáció gombot, és kész.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobilinternet
- Cyberpunk 2077
- EAFC 25
- Spórolós topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ford topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Xiaomi Redmi 9T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 3db Dell PowerEdge R730XD és 3db Netapp RS-1401 NAS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest