-
LOGOUT.hu
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
whbear
senior tag
A media5-fone egyszerre nem tud több accountot bejelentkeztetni. Egy időben csak egy lehet aktív.
A call waiting opcióval sem fog ez a becsörgéses jelenség megszűnni, mert az csak VOIP hívásokra érvényes. Ezt leleveleztem anno velük.[ Szerkesztve ]
Arch Linux, Void Linux, Network Radios, VoIP, HAM
-
whbear
senior tag
válasz amtibacsi #19091 üzenetére
A Voipyo csak https alapon megy, nincs lehetőség Sip használatára,tehát nem megy.
Cinedog1 : Megelőztél. Egyébként ha telefont cserélek, végig kell próbálni az összes sip progit, mert pl LG G-n a Groundwire volt a befutó, LG G2 - n pedig a legrosszabb. Viszont nekem a sokak által dicsőített zoiper mindig rossz volt.
[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
válasz nyuszi123456 #19072 üzenetére
Sipdroid inkább akkor játszik ha van pbx.es fiókod. Egyébként nem látom értelmét.
-
whbear
senior tag
válasz nyuszi123456 #19069 üzenetére
Ha van sávszélesség akkor nem. Nagyobb a tömörítés, erősebb hardware kell alá, ezáltal nagyobb a lag, érzékenyebb a jitterre és a packet lossra. Kivéve talán az ilbc. Az is lényeges egyesek szerint, hogy az adott szolgáltató belső hálója milyen codeccel megy, mert ha azt használod akkor elmarad a transzkódolás ami ismét lag és minőség romlás.
-
whbear
senior tag
válasz McLaca #19068 üzenetére
A tapasztalatom pont ugyanez. Lehet hogy telefonfüggő, de az a codec nálam kihagy, néha belassul felgyorsul. Az u teljesen tökéletes. Ha érdekel, nézz majd utána elég jelentős különbség van az a-law és a u- law között. Bizonyos körülmények között lehet hogy pont ez a kevés is számít. A g729-et csak akkor használom, amikor belassul a netem.
[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
válasz nyuszi123456 #19063 üzenetére
Pedig nekem annak ellenére hogy pont a legrosszabbnak kellene lennie, a g711u vált be. Sokat nézegettem a műszaki paramétereit és mindannak ellentmond amit a napi gyakorlat bizonyít.
-
whbear
senior tag
válasz Sayuar #19055 üzenetére
Apámnak vettem egy Lumia 635-öt és kifogástalan vele a mobilevoip. Már 2 hete használja minden gond nélkül. Androidon valóban nyűgösebb a dolog, de nem reménytelen. Szerintem adj egy esélyt az Androidnak olyan típussal aki ismert telefon gyártó. Én a Nokiás korszak után sokat szenvedtem de bevált sipre a media5-fone és tartaléknak a mobilevoip. A g729-et megvettem és így lassított neten is jó a hang. Be kell állítani a WiFi ébrentartást és az intelligens energiakezelést benne és így nekem jól működik. A Windows nagyon zárt rendszer, ha másra is használod a telefont akkor nem fogod szeretni, még egy normális file kezelő sincs rá.
[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
-
whbear
senior tag
Egyébként normális stílusban folytatva, mi a titok ebben a VPN megoldásban? Elég aktív vagyok linuxos topikban és ott segítünk még az idegennek is. Elnézést kérek hogy azt gondoltam, ez máshol is így van. Nem gondoltam hogy ilyen belterjessé vált ez a fórum. Sajnálom, mert a kezdetekkor nagyon sok önzetlen segítséget kaptam - adtam.
-
whbear
senior tag
válasz #79335424 #18627 üzenetére
Nekem meg nincs semmi problémám. Nem kell hencegni és kész. Én is levonom a következtetést, miszerint védelmedbe veszed a hencegő, de a segítséget elutasító magatartást. Olyan liberális feelinget érzek... Részemről ezennel be van fejezve a téma végleg.
[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
válasz #79335424 #18625 üzenetére
Ok. Csak azért írtam le, mindenki tudja az ft hozzáállását a dolgokhoz. Egyébként engem szakmai szempontokból érdekel, mert ki tudom fizetni a mobilnetet mindenféle csalás nélkül. Főleg ha már normál hívást nem indítok több éve.
[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
Azért kérdeztem, ismer-e itt valaki, mert meg mertem kérdezni Cinedog1 fórumtárstól, mi a nagy titok a korlátlan nethez. Erre azt a választ kaptam, hogy bocsi de nem ismerlek itt a fórumon. Na szóval, ennyi erővel le is írhatta volna a megoldást, vagy maradt volna csendben és akkor nem kell hencegni. Nem ez volt a szokás itt régebben. Na mindegy, én úgy tudom, kell egy korlátlan böngészés és email csomag aztán alá kell tolni egy VPN-t. A portokkal biztos kell játszani, de megoldható ez. Azért nem titok, mert a Telekomnál jobban tudják ezt mint mi itt.
-
whbear
senior tag
válasz _kullancs_ #18615 üzenetére
Engedélyezd a sip - et a fiók beállításoknál. Akkor csinál ilyet.
-
-
whbear
senior tag
Azt mondják itt rám hogy nem ismernek. Kérem aki ismer írjon. Köszönöm szépen.
-
whbear
senior tag
válasz phanfantom #16431 üzenetére
Se SMS se email nem jött.
-
whbear
senior tag
Nálatok sem megy a Reenger? Tegnap este óta nem működik.
-
whbear
senior tag
Reenger 403 forbidden....
-
whbear
senior tag
válasz antal750 #15715 üzenetére
Nálam zoiper és g729 kodekkel lassított nettel is kifogástalan. Egyedül az a baj, hogy mindenki azon a 21-es számon akar visszahívni és nem értik mi ez. Ez elég nagy gond, ezért térek vissza a VB - hez ha lemegy az egyenleg a Reengernél.
-
whbear
senior tag
Használtok Fonio-t? Mostanában regisztráltam, de akármit csinálok az első 5 mp alatt néma. A BC jó.
-
whbear
senior tag
válasz szundybence #15009 üzenetére
Látod, én megmondtam, hogy ugyanaz lesz mint az OpenSUSE topikban. Nem akarok én senkit sem kiosztani, de én úgy csináltam itt, valamint a Fedorás, Archos és egyéb fórumokban, hogy ha érdekelt valami akkor visszaolvastam ha nem találtam választ akkor kérdeztem, gondolkodtam és miután megoldottam a problémát megköszöntem a segítséget. Utána én is segítek másoknak és megosztom a tapasztalataimat, hogy hasznos tagja legyek a közösségnek. Így mindenhol befogadtak és még barátokra is szert tettem. De nem kötelező így tenni, lehet kötekedni is, aztán sértődötten odébb állni. Ennek ellenére továbbra is szívesen segítünk ha van valami konkrét problémád.
-
whbear
senior tag
válasz KurtCobain #15001 üzenetére
Jó hogy írod, MOL ethanolos benzint sohasem tankolok.
-
whbear
senior tag
válasz szundybence #14991 üzenetére
Indexet olvasol? Akkor minden világos....
-
whbear
senior tag
válasz szundybence #14991 üzenetére
Ok, rendben nem kötekszem. Nekem előfizetéseses mobilnetről megy minden, N&R L csomag, 150mbps, letöltés 8Mbyte/s felett tartósan. Huawei 4G WiFi routerrel. Ez azért elég gyors... Vagyis nagyon lassú.. Igaz, fizetni kell érte. Az, hogy emellett szinte ingyen telefonálok már megéri, mert a jó net az kell egyébként is. Lassított neten is lehet szépen voipozni, csak megfelelő kliens és kodek kell hozzá ami szintén nem olcsó de egyszeri kiadás és 1 hét alatt megtérül. Én 2009 óta ha 10 GSM hívást indítottam. Szóval biztosan nem lehet használni.
[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
válasz szundybence #14987 üzenetére
Olyan sz*ar ez mint az OpenSUSE, igaz? Itt is azt csinálod mint a Linuxos fórumban? Magyarázol minden hülyeséget aztán aki majd kiigazít az meg felejtsen el mert akkoriscsakazértis? Haha
[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
Reenger ma reggel sem megy. Néma csend. Tegnap reggel szakadozott már és 11 körül teljesen megszűnt létezni.
-
whbear
senior tag
válasz phanfantom #14488 üzenetére
Freevoipdeal is szakít ma.
-
whbear
senior tag
Te akkora hülyeségeket írsz hogy az már fáj. Mint a múltkor nekem hogy a silk kodek a legjobb. Ja használd dellmont klónnal. Most meg hogy nincs benne az alap kodek a zoiperben... Ezt már nem tudtam szó nélkül hagyni.
[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
Nálam g711a, g711u szakadozik, g729a késik és dobozhangú igazából nem ajánlom megvételre én megvettem zoiperben, Groundwireben, media5fone - ban de megbántam. Viszont ez a g726 egész jól működik. Az arany középút.
Szerk : ilbc szakadozik, késik van hogy nem csinál semmit. Teljesen használhatatlan nálam. Amúgy visszasírom a Nokia N95-öt, az kifogástalan volt.[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
válasz Siriusb #13859 üzenetére
Mobilneten is és wifin is jó. Végre működik mert a nem saját szám kijelzésés hívással és a magyarázkodással teli lett az a bizonyos... Hosszú távon használhatatlan. Így a BC használható. Legalábbis nálam LG G2 +Trémobil net.
Szerk : nincs bt headset.[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
Zoiper+g726(2 eurót adtam a gold funkciókért) +BC+internetcalls sip server így most nálam tökéletes.
[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
És tényleg használhatatlan. Úgy általában az egész Dellmont. Ezért váltottam Reengerre, tartalékba meg Fonio és kértem egy Budapesti számot. Groundwire push beállítással jól működik a visszahívás és kellett is a budapesti szám szám.
-
whbear
senior tag
Amatőr rádió csak érvényes adóengedély birtokában használható, magánbeszélgetés, harmadik félnek szóló üzenet nem megengedett és tilos a titkosítás amatőr sávokon. Ami számodra szóba jöhet az a digitális pmr szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
Az én közreműködésemmel lett javítva a díjtáblázat. Mobil 8 Ft, Vonalas 3 Ft. Csak nomadikus (21)számkijelzés van.
Nagyon stabil, Groundwire-t használok 3G-n g729a codeccel, wifin g711a-val. Nincs késés, jól érthető. Mivel rádióamatőr vagyok, a vételi jellemzés ez lenne :599Arch Linux, Void Linux, Network Radios, VoIP, HAM
-
whbear
senior tag
Én a Reenger-t használom sip-en, kifogástalan. Nincs késés, jó a hang és 8 Ft a mobil.
-
whbear
senior tag
-
-
whbear
senior tag
Fonionál be lehet caller ID - t állítani?
-
whbear
senior tag
válasz instantwater #13106 üzenetére
Mobilnetről vagyok. Megpróbálom lejjebb venni az értéket.
-
whbear
senior tag
Fonionál lehet azt mint a dellmontnál, hogy a saját számomat állítsam be? Ez a 21-es meg más számot kijelzés olyan macerás, mindig magyarázni hogy ne ezen hívjon vissza hanem a rendes számon, de persze hogy ezen hívnak és utána panasz hogy nem voltál elérhető pedig egész nap hívtalak... Hiába fut a kliens egy idő után nem lehet hívni az a tapasztalatom.
-
whbear
senior tag
válasz Dluinet #13099 üzenetére
Reengernél mindig az árat kell nézni! Én belefutottam abba, hogy 4-es dijzóna 3 forint. Akkor jó, lehet beszélni. Aztán sec perc alatt lefogyott az egyenleg. Ügyfélszolgálat felhív, tények egyeztet és kiderült hogy a zónás ár az teljesen hibás, mindig a rendes árat kell nézni az ország neve előtti oszlopban.
-
whbear
senior tag
A nymgo nálam saját klienssel megy de elég sokat késik. Zoiperrel fél perc után mindig megszakad a hívás, groundwire nem is csatlakozik sehogy sem. Dellmont kezd magához térni.
-
whbear
senior tag
Sziasztok, Androidos telefonon melyik program az ami a legjobb callback indítására? Most Zoipert használok de meguntam a SIP - el és a kodekekkel való küzdelmet.
-
whbear
senior tag
Hátha valakinek hasznos lesz. LG G2 telefonon android 4.2 alatt bármelyik Voip alkalmazás jól ment. Nincs késés, stabil jó hangminőség. Aztán jött a 4.4 frissítés. Majd több hónap szenvedés több 4.4 verzióval. Szakadozó hang, nagy késés, használhatatlan teljesen. Végső elkeseredésemben visszatettem egy 4.2 ROM - ot és minden ismét jó lett. Mintha direkt lenne elrontva a KitKatben a Voip.
-
whbear
senior tag
Én nem találom a play-ban ezt a VoIP Connectet. Tudná linkelni valaki? Köszönöm.
-
whbear
senior tag
Európai szervernél a G711a codecet kell használni.
-
whbear
senior tag
válasz fujifilm1 #9179 üzenetére
- Én is használtam sokáig, addig amíg az Arch ízét meg nem éreztem Szerintem a legjobb Debian alapú distro, talán a Point Linux kicsit gyorsabb de csúnyább.
- Groundwire-t használom kb fél éve, LG G2-n a legjobban bevált kliens. Mindent be lehet állítani rajta. Még a Media-5Fone ami nagyon jó. Androidon, Linuxon OpenVPN és VPNBook(.com) vagy előfizetéssel Privatetunnel ami nekem bevált.
[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
Igen, de nem nagy ügy naponta cserélni, ingyen van. Viszont ezen kívül sok ingyenes VPN van, csak be kell írni a keresőbe free pptp VPN. L2tp-vel nem megy a sip, SSTP meg csak Windowsra van. Az OpenVPN nekem teljesen használhatatlan volt. Szakadozott és késett a hang, kiesett a fele.
-
whbear
senior tag
-
whbear
senior tag
válasz instantwater #6304 üzenetére
Regisztráltam:-) Lenni jó az neked :-)
-
whbear
senior tag
0),Szerintem meg nagyon nem mindegy milyen kliens. Én kipróbáltam nagyon sokat és jelentős a különbség. De még az sem mindegy, melyik kliens melyik telefonon. Pl. Motorola defy és razr esetében a media5-phone volt a legjobb, nem késett a hang, jól érthető és elég hangos volt, LG Optimus G esetében viszont használhatatlan, de a Groundwire fvd - vele jobb mint a GSM hívás. Motorolán meg recsegett a hang bármelyik kodekkel.
-
whbear
senior tag
válasz instantwater #6282 üzenetére
Jobb, szebb. És a push.
-
whbear
senior tag
válasz instantwater #6280 üzenetére
Igen, a 4.04 újdonsága. Én megvettem és megérte.
-
whbear
senior tag
válasz instantwater #6277 üzenetére
Sip settings - advanced - incoming calls - push, majd kilépsz az exittel. És fog működni mert a Groundwire szerver figyel és feléleszti a klienst push-al.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Dell Optiplex 3080 Micro i5-10500T, 32GB RAM, 256GB + 512GB SSD, Intel WiFi
- Lenovo Thinkpad T480, 14" FHD IPS Érintőkijelző, i5-7300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W10/11, 27% áfás
- Lenovo Thinkpad T480, 14" FHD IPS Érintőkijelző, i5-7300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 27% áfás sz
- - Ninento Switch OLED Full Full Extra Csomag - Hibátlan, újszerű állapotban 1,5 év garanciával
- Steam Deck LCD 256 GB
- Honor Magic V2 12/512 Garanciális
- Intel AX211NGW Wifi6E BT5.3 Új, garis
- Eladó egy szürke színű Harman Kardon Citation Multibeam 1100 Soundbar (Okos hangprojektor)
- Eladó JBL Cinema SB170 SoundBar/mélynyomó (Eredeti/Bontatlan) 2.1,
- Eladó (itthon nem kapható!!!) Limitált dbszámban Jays (Svéd) Bontatlan/Eredeti bluetoothos partybox