- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- bambano: Bambanő háza tája
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Peter Kiss: Cockpit
Új hozzászólás Aktív témák
-
agaron
tag
Köszönöm szépen az alapos magyarázatot!
A vezérlési kivalasztas hatással lehet a cirk. szivattyú élettartamára.
Az élettartamot tekintve mi lehet jó választás? Illetve élettartam szempontjából ritkább vagy a sűrűbb/állandó üzemeltetés a célravezető?Napelem mellett lehet.
Itt majd számolgatok kicsit, és átgondolom, mert van napelem, de nem nagy, és valószínűleg így is el tudom fogyasztani. -
agaron
tag
Sziasztok!
Az elején leszögezném, hogy nem vagyok túl profi a témában, viszont szeretném megérteni, hogy működik a rendszerem, próbálom leírni amit tudok, hátha egy nálam okosabb ember el tudja magyarázni.
Szóval tavaly költöztünk a jelenlegi ingatlanunkba, és a következő felállás van: egy Baxi kazánról megy a padlófűtés illetve a használati melegvíz, ezen felül rá van kötve egy CONCEPT SGW(S) 120l-es kombi tárolós vízmelegítő. A melegvizet alapvetően a kazán állítja elő. Van viszont egy kör, amit ha jól látok a papírja alapján valamilyen keringető kör. Erre van később kötve egy DAB Evosta 2 SAN HMV cirkulációs szivattyú. Annyi istrukciót kaptam a kivitelezőtől (generál kivitelezés volt, közvetlenül a vizessel nem találkoztam, szóval csak szűrt infóm van), hogy rakjak egy időzítőt a szivattyúhoz, és tipikusan amikor mosogatunk, elotte időzítsem be. Azóta 1-2 házban láttam már ilyet bekötve, de szintén nem kaptak sok instrukciót, hogy akkor most ez hogyan is van pontosan.
- első körben szeretném azt megérteni, hogy akkor mi is ez pontosan, és hogy kellene okosan használni? Pl mit, hogyan keringet, stb... Ha így kell használni, akkor oké, időzítés szempontjából már kacinfántosabb, de azon finomítok majd.
- Bónusz kérdés: ugye elvileg elektromosan is tud melegíteni a tároló, van értelme kombináltan használni a kazánnal valamilyen esetben? Ha igen, akkor közben ki kellene kapcsolni a kazánnak a HVM melegítést?
Örök hála, ha kicsit rendet tudtok tenni ezzel kapcsolatban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Futás, futópályák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- iPad topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- További aktív témák...
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Samsung S23 Ultra 256/8GB Fehér / Új állapotban / Áfás számlávál / 12 hónap jótállás
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest