Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- -szabi-: Kodi beállítása és használata CoreElec rendszeren
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Toomy: Majdnem banki adathalász csalás áldozata lettem.
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Amikor a Samsung Galaxy AI írja meg helyettem a blogot...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gézengúz
addikt
válasz
csabyka666 #7239 üzenetére
Mondjuk gázkazánnál az érzékelőt bedugtam az erre a célra kialakított többi érzékelő közé.
Neked ilyenre nincs lehetőséged? -
Gézengúz
addikt
válasz
csabyka666 #7237 üzenetére
-
Caldera
aktív tag
válasz
csabyka666 #6398 üzenetére
Nem javaslom, nem kontrollálható a füstgázból kivont hő. Az égésterméknek a kémény kitorkolásnál még harmatpont fölött kell lennie, jó számolgatást, hogy mennyit hűl a kéményben.
-
Caldera
aktív tag
válasz
csabyka666 #6365 üzenetére
"a szivattyúhoz közelebb a teljes radiátor meleg" - ez a nem normális üzem (feleslegesen nagy a tömegáram)
"50 fokosak, alul meg 20...ez nem normális" - ez pedig a közel normális állapot (kicsit kevesebb a szükségesnél) kb. 30°C körül kellene lenni a radiátor aljának.
Ahogy fentebb írták be kell szabályozni a tömegáramokat, minden radiátorban kb. egyforma lehűlést kell elérni. -
Zozzant
addikt
válasz
csabyka666 #6365 üzenetére
Azon hamarabb megfordul a víz, nem tudja leadni a hőt annyi idő alatt, zárj rajta.
-
Caldera
aktív tag
válasz
csabyka666 #6361 üzenetére
Miért gondolják sokan, hogy a radiátornak a tetejétől az aljáig melegnek kell lenni? Ha a radiátor felső 2/3 része meleg akkor megfelelően működik.
Fizikai csoda, ha alul a kisebb sűrűségű levegő volna. -
4D4M
senior tag
válasz
csabyka666 #6361 üzenetére
Nincsen hidraulikailag beszabályozva. A közeli radiátorokban többszörös tömegáram van a tavolabbikhoz képest.
Mivel a meleg víznek kisebb a sűrűsége ezért ilymodon retegződik a radiátorban, alul hideg felül meleg. -
dellfanboy
őstag
válasz
csabyka666 #6221 üzenetére
igazsag szerint a cirkon is van egy nyomasmero amin bar szamok nincsenek a zold zonaban van a nyomas, valo igaz kozelebb van az aljahoz, mint a tetohoz.
megneztem most a radiatorokot is mind hasonloan meleg nem latom melyik lenne levegos, de azert ranezek meg 1x kesobb
-
vampire17
addikt
válasz
csabyka666 #6188 üzenetére
Turbosat lehet meg venni? Azt tudom, hogy uj beepitesre mar csak kondenzacios, de cserere?
-
emre
veterán
válasz
csabyka666 #1850 üzenetére
Nem is az a feladata egy kézikönyvnek hogy mélységeiben ismertesse a turbós vagy kondenzációs kazánok működési elvét, az egyes részegységek működését egymáshoz való viszonyukat. Mélységeiben a készülék szerelők ismerik a témát. Azok viszont nem a használati utasításból vizsgáznak.
forrás: Saunier Duval Thema sorozat műszaki ismertető szervizek számára
-
Real_Necro
veterán
válasz
csabyka666 #1848 üzenetére
A legegyszerűbb, ha belelapozol a kézikönyvébe, amit mellé adtak.
Nem csak a szabályzó van benne, ami a hőmérsékletért felelős.Ha hideg állapotban akkora nyomásváltozás van, akkor pl tágulási tartályt érdemes lenne ellenőrizni.
-
mauimagic
senior tag
válasz
csabyka666 #1838 üzenetére
Ha parapetes kivezetésű a kazánod (vízszintes kivezetésű), és a gázterven is az szerepel, akkor cserélhető parapetesre, gyakorlatilag megúszhatod kemény nélkül egy gyári idommal.
Ha a létesítéséről engedélyezték parapetesre, akkor cserélhető arra. -
mauimagic
senior tag
válasz
csabyka666 #1829 üzenetére
Nem kell terv, egyszerűsített készülékcserével megoldható, max 36kW-os kazánig.
Kéménybélelés kell, meg EPH jegyzőkönyv és a gázszolgáltató felé lejelenteni a készülékcserét.Most ráadásul az 50%-at visszaadja állabácsi, ha jogosult vagy a felújítási támogatásra.
Egy régi turbós gázkazánhoz képest jó esetben 10%-al kevesebbet fogyaszt a kondenzációs, úgyhogy emiatt nem éri meg lecserélni. Viszont egy 15-20 éves kazánnál minden nap egy ajándék, előbb-utóbb el kell engedni
-
Real_Necro
veterán
válasz
csabyka666 #1829 üzenetére
2006os a Vaillantom, nem kondenzációs.
-
Real_Necro
veterán
válasz
csabyka666 #1827 üzenetére
Nekem régi kazánom van, előző hónapot nézve napi 10m3 gázfogyasztás van 4 főre. Ebben fűt egy 150 literes indirekt tartályt napi 3 időintervallumban, napi főzőcske van meg 270m2 felfűtése, melyből 167m2 reggel 4 és este 10 között folyamatos 23°C fokon van, a többi alkalmi (szuterén). Padlófűtés is van.
Sok vagy kevés... Igazából nem fizetünk nagyon többet, mint anno 50m2-en a távhőnek.
-
csemberlen
őstag
válasz
csabyka666 #1817 üzenetére
Próbáltad már a konektorba forditva bedugni. Fázisérzékenyek a cirkók egy része.
-
emre
veterán
válasz
csabyka666 #1813 üzenetére
Mit akarsz 65 fokos vízzel hűteni?
(#1811) csabyka666
És akkor mégis honnét tudja mikor kell gyújtani? Onnét hogy van a kazánban egy érzékelő ami a csap megnyitásakor érzékeli a nyomásváltozást és ez adja a jelet hogy fűteni kell.
Meg még van benne pár érzékelő amik a füstgáz és vízhőmérsékletet, nyomásviszonyokat figyelnek.
Szerintem is hívj szerelőt amíg nem teljesen kuka a vezérlés. -
Real_Necro
veterán
válasz
csabyka666 #1811 üzenetére
Nem hinném, mert a túloldalon egy sima tápot kap. Azt valószínűleg egy relé kapcsolgatja.
Ez esetben ha ez csak ennyiből áll, akkor megnézném azt a relékimenetet, lehet össze van sülve a kontakt.
Ha így van, én elvinném egy elektroműszerészhez, aki kicseréli a relét újra. Olcsóbban meglenne, mint egy teljes panelcsere. Persze nem feltétlen ez lehet a baja, csak feltételezek egy megoldást ha mégis. -
Real_Necro
veterán
válasz
csabyka666 #1809 üzenetére
Megnézetném szerelővel a vezérlőpanelen a kimeneti jelet, úgy viselkedik, mint egy besült relé. Ha ott mégis minden rendben, akkor valami zárlat lehet a gyújtóegységnél. Persze gázszerelő lehet nem méri ki, mert ez elektronyos...
Nem tartom jó ötletnek az egész kazán ki-be kapcsolgatását okoskonnektorral. -
emre
veterán
válasz
csabyka666 #1807 üzenetére
Azt hogy meddig megy így el senki nem fogja megmondani.
Fűtés üzemmódban is ez a jelenség? -
emre
veterán
válasz
csabyka666 #1804 üzenetére
valszeg vezérlőpanel hiba, valamelyik relé megdögölhetett az lapon
Erről a problémáról két dolgot érdemes szem előtt tartani
1, lehet csak egy 1-2000 forintos alkatrész rosszalkodik, míg a panel lehet 50-60k is de:
2, ha készülékszerelőt hívsz a legritkább esetben találsz olyant aki javítja a nyákot. Csak csere, kiveszem-beteszem, feltanítja az újat (ez még nem plug&play) megrendelő fizet.Van olcsóbb is, láttam 40-45 között is, meg bontó is hozza a találatok között 20k-ért, de nincs készlet belőle
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest