Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Alexios

veterán

válasz quailstorm #10214 üzenetére

Lecserélni a meglévőt azért teljesen más use case mint egy új projektnél azt behúzni, vagy azt ajánlani. Nyilván legacy-t migrálni nem feltétlenül érdemes, vagy legalábbis nagyon át kell gondolni mennyi munkával jár, és mit várunk a végén tőle.

Viszont a thread amit linkeltél 3 éves, azóta pl. lehet származtatott osztályokat is deszerializálni, a referencia kezelése is finomodott stb. Pont ez a lényeg, hogy ezt aktívan fejleszik, míg a newtonsoftot már kevésbé(teljesen mással foglalkozik már James NK).

Szerintem ha új projektnél problémás a system.text.json akkor lehet ott érdemes elgondolkodni hogy biztos a libraryvel van-e a probléma, vagy mit akarunk csinálni egyáltalán.
    Pl. láttam nemrég olyat hogy a Newtonsoftba van beépítve json schema validator, viszont ez sokkal szabadabban értelmezi a json schema szabványt mint bármi más. Így nem tudták lecserélni ezt a részét a kódnak egy más libraryre mert folyamatos validációs hibák voltak, mert a rendszer többi része is invalid sémára épült.
    Na most itt lehet mondani hogy de jó a newtonsoft, bezzeg a másikkal nem lehet megoldani, de azért lehet mégiscsak az lenne a jobb ha a kód inkább jól lett volna megírva.

Új hozzászólás Aktív témák