- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: MárkaLánc
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
26centi
csendes tag
Helló,
Kösz az ötleteket, sajnos a megoldás nem ez lett.
Nem értem, hogy miért, de annak ellenére, hogy egy alőző sorban aktiválom (mindegy, hogy .select vagy .activate-el) a cél munkalapot, a rows(n).select sort csak úgy fogadja el, hogy előtte a munkalapot is beírom.
Ez működik:
Worksheets("missing cost centers").Activate
Worksheets("missing cost centers").Rows(n).SelectEz nem működik:
Worksheets("missing cost centers").Activate
Rows(n).Select (Rows(CStr(n) & ":" & CStr(n)).Select -el sem)A makrót ugyan a forrás munkalaphoz hoztam létre, de ha ez a baj, akkor sem értem a hibaüzenetet. Ha a cél munkalap aktiválása a sor kiválasztás sorra már nem hat, akkor miért nem választja ki az n. sort az anya-(forrás)munkalapon???
Úgy látszik itt még bőven van mit megtanulni a hivatkozásokról, mert a hétköznapi logika alapján ez elég katyvasz.
Egyébként kösz a tippeket, a cellánkénti másolás és a képernyőfrissítés kikapcsolása is hasznomra lesz még.
Derűs, dolgos munkanapot
-
26centi
csendes tag
válasz
martonx #1552 üzenetére
nos nem tudom mit jelent az pontosan, hogy létezik-e ezen a helyen, de miután deklaráltam, és még értéket is adtam neki ugyanezen subrutinban, gondolom létezik. ha más nem, értékadásnál már nyafogott volna, hogy baja van, de az lefut.
Sub missing_cost_centers()
Dim i, n As Integer
i = 9
n = 2
Do
Sheets...... -
26centi
csendes tag
sziasztok,
én is most teszem kezdőlépéseimet vba-ban. és nem szeret engem. se.egy óriási adathalmaz adott feltétel alapján kiválasztott sorát szeretném egy másik munkalap, változóban (n) tárolt számú sorába másolni. kreáltam is egy kódot.
Do
Sheets("tools in SAP 3100").Activate 'forrás munkalapIf Cells(i, 14) = "#Hiányzik" Then
Rows(i).Select ' átmásolandó sor
Selection.Copy
Sheets("missing cost centers").Select 'cél munkalap
Rows(n).Select 'ezen a ponton kiakad, Application-defined or object defined error üzenettel Hibakód:1004
ActiveSheet.rows(n).Paste
n = n + 1End If
i = i + 1Loop Until Cells(i, 1) = ""
sajnos a hibakód helpjét elolvasva sem kaptam a leghalványabb utalást sem hogy mi a nyűgje. két sorral feljebb pedig ugyanez az utasítás működik.
van valakinek ötlete, hogy miért nem vagyunk barátok?
előre is kösz,
derűs, dolgos munkanapot
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged