Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Homer

tag

válasz Homer #1413 üzenetére

Üdv ismét! Gondoltam leírom amit azóta sikerült megtudnom. Azaz inkább azt írom le, hogy hogyan oldottam meg a feladatot. A maskedtextbox resetonspace tulajdonságának true-ra állításával a space-ekket "lekezeli a textbox". (Space inputra a maszk nem lép digitet ha azt a karaktert a maszk nem engedi, mint pl. a "0" maszk esetén.) Azonban így is gondot okozhat ha a user az arrow key-ekkel vagy egérrel elmozdítja kurzort begépelés közben. Ezt a kivételt utólag a MaskCompleted tulajdonság ellenőrzésével egyszerűen lehet kezelni. :) A megoldás tehát:

Private Sub Button1_Click(sender As System.Object, e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
    MsgBox(MaskedTextBox1.MaskFull)
    End Sub

Private Sub MaskedTextBox1_TextChanged(sender As Object, e As System.EventArgs) Handles MaskedTextBox1.TextChanged
    If MaskedTextBox1.MaskCompleted Then Button1.Enabled = True Else Button1.Enabled = False
    End Sub

A button1 így csak akkor elérhető ha teljesen ki van töltve a textbox, és oda pedig csak érvényes karaktereket (tehát space-t nem!) lehet írni. Probléma megoldva! :) Köszönöm mindenkinek aki esetleg gondolkodott rajta! :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés