Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-01-29 18:41:44

LOGOUT.hu

A témaösszefoglalót kérésre töröltük.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3001) cocka válasza liszi70 (#3000) üzenetére


cocka
veterán

Hát figyi, amit minimum megtanultam innen a topicból az az, hogy az RF rész a leggagyibb jelet adja. Szóval arra én nem alapoznék, hogy majd a loopbacken vagy minek hívják az RF outot kivezeted át a géped tunerkártyájába.

a hdd-s írók merevlemezéről kimenteni az anyagot, dvd-re írás nélkül?

Hát most elmondom én hogy csinálom, de nyilván más megoldás is létezik. Szóval van egy HDMI felvevőm, game capture cucc, de akármit fel tud venni, papíron nem, de amúgy simán megkerülhető a HDCP.

Mivel az én DVD felvevőmnek eleve rossz a DVD meghajtója, csak CD-t olvas, így alap, hogy csak a vinyón lévő vagy a szimplán átvezetett cuccokat tudom lementeni róla. Szóval a fizikai fájlokat ugyan nem, de a képet és a hangot igen, a feliratot meg ha van, akkor nyilván úgy, hogy ha bekapcsolom "ráég" a képre, ha nem, akkor pedig nem lesz felirat.

Az én DVD felvevőmön nincs HDMI kimenet, de ha van, az csak jobb. Általában komponens kimenet mindegyiken van. A SCART meg evidens, de nyilván nem a gagyi minőséget akarod továbbítani. Bár talán a SCART RGB jel vetekszik a komponens RGB jellel.

A HDMI felvevőmön meg van HDMI és komponens bemenet. Tehát több opcióm is van:

Vagy a nemrégiben említett
1. SCART RGB-komponens kábelt használom vagy
2. a SCART-HDMI átalakítót vagy
3. a komponens kimenetét kötöm össze a másik felvevő komponens bemenetével sima komponens RGB kábellel
4. vagy a komponens kimenetét kötöm a komponens-HDMI átalakítóra
illetve ha lenne HDMI kimenete, akkor még lenne kettő:
5. a HDMI kimenetét összekötöm a másik felvevő HDMI bemenetével vagy
6. a HDMI kimenetét rákötöm a HDMI-komponens átalakítóra és azt a másik felvevő komponens bemenetére

Eddig jobb híján a 3. és a 4. verziót használtam. Persze az így átalakított HDMI jel is 576p marad.

Az 5:4 vs. 4:3-os képarány mizériára, meg a korábbi posztomban van a megoldás:

-bsf:v "h264_metadata=sample_aspect_ratio=16/15"

Mert a HDMI felvevő csak a négyzetpixeleket képes rögzíteni. Ezért kell átalakítani utólag.

[ Szerkesztve ]

(#3002) cocka válasza tom_77 (#2998) üzenetére


cocka
veterán

Ezt én is innen tudtam meg, ha ez vigasztal, mivel sose volt DVD felvevőm, csak a digitalizálás kedvéért vettem, de akkor még semmit nem tudtam a témáról. Viszont egyben biztos voltam, NEM számítógéppel akarom rögzíteni.

Haver magyarázott valamit, hogy állítólag az apja kiműtötte a sajátjukból a HDD-t. Hát nálam ez valahogy nem opció, mert ahogy néztem nem is klasszikus IDE port van hanem valami speckó elémaszekolt IC panel, már amennyit látni lehet belőle, mert takarásban van az egész és kb. egy csavart tudtam rohadt kényelmetlenül kicsavarni, a többit jól elrejtették vagy látható de hozzáférhetetlen helyen van. Tönkretenni meg nem akarom, bár az egész eszköznek már sok értelme nem lesz, miután lassan az analóg adásokat is megszüntetik, tehát még csak azt se lehet majd nézni. Az optikai meghajtó se szabvány IDE vagy esetleg SATA port hanem... egyszerűen amennyire meg tudtam állapítani hiányoznak róla a jól felismerhető portok, valami ahhoz is oda van maszekolva, mert nyilván azt sem lehet kivenni úgy, hogy használható maradjon. Vagy ha mégis, akkor elektroműszerésznek kell lenni hozzá, én meg nem vagyok az.

(#3003) cocka válasza djnice (#2999) üzenetére


cocka
veterán

Ha normális alatt professzionális drágákra gondolsz, azok mint ahogy azt a VHS magnóknál is láttam egyrészt kezelésükben is bonyolultabbak, másrészt jóval nehezebbnek vagy szélesebbnek is tűnnek, szóval egyáltalán nem biztos, hogy olyan jól járnék, ha most itt használtan kihajintanék 80k-t az ablakon egy profi DVD felvevőért. Más lutrikazettáival meg nyilván nem fogom a még működő hatfejes VHS magnómat szétcseszni. :DDD Szóval még vissza se hozná az árát.

(#3004) djnice válasza cocka (#3003) üzenetére


djnice
veterán

10-15k körül lehet találni hdmi kimenetes Sony, Pioneer írókat amelyekben nagyon jó a TBC. Nemrég volt kettő Pio itt aprón is.

(#3005) qnadam válasza liszi70 (#3000) üzenetére


qnadam
veterán

isobuster viszonylag sokféle felvevő merevlemezéről le tudja vakarni az anyagot, de alapvetően ezeket az eszközöket arra találták ki, hogy felvedd rá a kis tévéműsorod, megnézd, letöröld, vagy amit meg akarsz tartani, azt némi szerkesztés után lemezre írd.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#3006) qnadam válasza djnice (#3004) üzenetére


qnadam
veterán

tényleg, elvileg az én piom is ki tudná küldeni hdmi-n a képet, ha benne lenne a megfelelően formázott hdd. ha az nincs (én is így vettem egész olcsón, ki is bontottam belőle, hogy ne zúgjon), akkor le van tiltva a hdmi, mert csak :D mondjuk nekem úgyis csak az analóg kijárat kell belőle.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#3007) cocka válasza djnice (#3004) üzenetére


cocka
veterán

És a Samsungok nem jók?

Pl. ez?

[link]

(#3008) djnice válasza cocka (#3007) üzenetére


djnice
veterán

Nem, sajnos. Itt egy példa a Sony (rebranded Pioneer) TBC hatékonyságára: [link]

(#3009) liszi70 válasza cocka (#3001) üzenetére


liszi70
nagyúr

Köszi!
Mi a helyzet azokkal az asztali hdd-s írókkal, amin nincs hdmi? Azt összekötöd komponenssel, de hát az is analóg, tehát megint ott vagyunk, hogy egy digitalizálás még hátra van. :) Egy hdmi nélküli asztali hdd-s dvd-írónál tényleg nincs más megoldás a hdd-n lévő digitalizált anyag kinyerésére, csak az anyag 4.7 GB-onként dvd-re írása?

(#3010) qnadam válasza liszi70 (#3009) üzenetére


qnadam
veterán

#3005

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#3011) liszi70 válasza qnadam (#3010) üzenetére


liszi70
nagyúr

Köszi, de ha jól értelmezem, akkor ez egy pc-s szoftver, és ehhez ki kell szedni a hdd-t a lejátszóból és pc-re kell kötni. És ezt minden alkalommal, amikor megtelik digitalizálással a 40-250GB-os hdd. Vagy nem jól értem? :B

(#3012) tom_77


tom_77
tag

Méé nem csinálnak egy olyan sima USB-s video grabbert amiben TBC is van? :) nincs rá igény? Vagy fizikailag nem lehet? Szenvedni itt 14 mindenféle ósdi eszközön keresztül (amit nyilván több 10e forintért veszel meg most 2022-ben) amig egy nyamvadt VHS kaziból mp4 lesz :) hihetetlen.

(#3013) qnadam válasza liszi70 (#3011) üzenetére


qnadam
veterán

jól érted, de 250 gb-ba belefér több, mint 50 óra.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#3014) qnadam válasza tom_77 (#3012) üzenetére


qnadam
veterán

szerintem te se gondolod komolyan, hogy bárki nekiáll eszközt fejleszteni egy 40+ éves, tizenéve kiveszőben lévő technikához :)

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#3015) tom_77 válasza qnadam (#3014) üzenetére


tom_77
tag

Gondolom hogy nem lenne rá piac :) Pedig szivesebben vennék egy pendrive méretű kütyüt mint egy csomó nagy dobozt :) Mondom én, aki amúgy gyűjti a retró számítógepeket :D .Érdekelne ez a digitalizálás téma, mert lenne pár VHS kazim, de azt hittem simább törtenet lesz :)

(#3016) qnadam válasza tom_77 (#3015) üzenetére


qnadam
veterán

az a baj, hogy olcsón ilyet csak szoftverből a digitális szakaszon lehetne megoldani, de akkor már ott van a számítógép is kéznél. viszont a jelet az analóg szakaszon kell helyremasszírozni, abba meg már senki nem fogja beletenni a pénzt.

ezért (is) szoktuk javasolni digitalizáláshoz a dvd felvevőt meg a kamerát, mert azok nagyjából tudnak mit kezdeni a videóból kijövő gyengébb jelminőséggel, a filléres usb bizbaszok meg nem. összedugod a vhs-t a dvd-vel, és az esetek legnagyobb részében használható eredmény születik külön tbc és egyebek nélkül.
vagy vehetsz külső tbc-t ezer euróért, amiből olyan jel jön ki, amivel a tízdolláros easycap is elboldogul :DDD

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#3017) tom_77 válasza qnadam (#3016) üzenetére


tom_77
tag

Jaja értem. Hát ez van :) ingyen semmit sem adnak :)
Ha van egy sima Panasonic NV-HD625 régi videom, akkor kellene gondolom egy S-VHS videot vennem helyette és egy DVD írót. Lehetseges hogy egy Panasonic NV-HS1000 SVHS video most 60e körül van? Vagy mik a reális árak? Egy DVD írora is mennyivel kellene számolnom kb? Tudom ez függ a tipustól, állapottol, de mégis na :)

(#3018) liszi70 válasza tom_77 (#3017) üzenetére


liszi70
nagyúr

"van egy sima Panasonic NV-HD625 régi videom, akkor kellene gondolom egy S-VHS videot vennem helyette"

Nem feltétlenül. Én is vettem pana s-vhs videót a 4 sima vhs mellé, de nem igazán adott jobb minőséget normál vhs felvételek esetén, így megváltam tőle.

(#3019) qnadam válasza liszi70 (#3018) üzenetére


qnadam
veterán

szerencsejáték, nekem a hs1000 látványos minőségi ugrás volt az aiwa után, de a jvc s7600 képe még jobban tetszik, a pana hajlamos kicsit túlélesíteni, ami nem mindig rossz, csak a zaj is növekszik tőle.
meg forrástól is függ, amit gyenge cuccal vettek fel, azon nem nagyon lehet javítani.

[ Szerkesztve ]

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#3020) qnadam válasza tom_77 (#3017) üzenetére


qnadam
veterán

én még 40-ért vettem, de ezeknek az ára nem lefelé megy már sajnos. szerintem 10-15-ért már kifoghatsz jó dvd-t.
nekem a számítógépre rögzítős megoldás szimpatikusabb, mert a dv kevésbé tömörít mint az mpeg2 (bár a különbség nem látványás), de nekem kamerám meg firewire csatlakozós számítógépem már eleve volt.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#3021) cocka válasza liszi70 (#3009) üzenetére


cocka
veterán

Mondom, hogy a felvevőnek van komponens bemenete is. Hogy onnan hogy alakítja vissza az engem már nem érdekel. Tudja és kész.

(#3022) tom_77 válasza qnadam (#3020) üzenetére


tom_77
tag

Köszi a válaszokat. Esetleg van egy "ajánlott DVD írok lista" valahol? :) Gondolom van millió rossz es pár ajánlott típus.

(#3023) cocka válasza djnice (#3008) üzenetére


cocka
veterán

És itt igazából mit is kell látni? Hogy pl. az első esetben nem hullámosodik a kép? Meg kevesebb a random végigfutó csík?

A se kép, se hang résznél azért rohadt nagy kamunak tűnik nekem, hogy egy elrongyolódott szalagból ilyen még csíkozódásokkal együtt is szinte tökéletes képet készít.

Ilyen szar kazettám se volt még soha, hogy lényegében egy ideig se kép, se hang, se semmi. :DDD

(#3024) qnadam válasza cocka (#3023) üzenetére


qnadam
veterán

ennyire durva nálam se volt, de hasonló igen. nem is az az érdekes, hogy meg mennyit tud megmenteni (persze az is, de rövid hibánál mindegy lehet), hanem utána nincs framedrop, és nem szembesülsz azzal egy hatórás kazetta végén, hogy két másodperccel el van csúszva a hang. plusz a feltöltő is írja, hogy nem ugyanaz a lejátszó sem.

[ Szerkesztve ]

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#3025) cocka válasza qnadam (#3024) üzenetére


cocka
veterán

Akkor ennek nem is a hullámosodás és csíkozódás eltüntetése, hanem az hang és a kép szinkronja?

Nekem olyan volt, hogy elmegy a kép egy pillanatra, de utána fokozatosan "lepásztázza" a képet ez a vibráló csík és az eredetileg színes kép beszürkül és amíg szürke, addig nincs hang, aztán hirtelen kiszínesedik és lesz hang is.

Meg az is kérdés persze, hogy ez milyen formátumban lett véve, mert nálam a PAL mindig jobb minőség, a SECAM meg valami iszonyat nagy hulladék. Rendszerint lila csíkkal az alján.

Amit írsz, ahhoz az kell, hogy ne rajzfilm legyen, meg ne szinkronos, hogy garantáltan lásd is az illetők arcát, amikor beszélnek.

A legutóbbi feltöltésemről mi a véleményed? 2995-ösben

[ Szerkesztve ]

(#3026) liszi70 válasza qnadam (#3024) üzenetére


liszi70
nagyúr

"a feltöltő is írja, hogy nem ugyanaz a lejátszó sem"

Jaaa, akkor ennek az összehasonlításnak így nem sok értelme volt. Így inkább a lejátszók különbségéről szólt a teszt, nem kizárólag a tbc hatásáról. A tesztelésnek ugyanarról a lejátszóról kellett volna történnie, kikapcsolt és bekapcsolt tbc-vel.

(#3027) qnadam válasza cocka (#3025) üzenetére


qnadam
veterán

Akkor ennek nem is a hullámosodás és csíkozódás eltüntetése, hanem az hang és a kép szinkronja?

de, az is célja. plusz mellékhatás, ha a digitalizáló nem dob el képkockákat, akkor nem fog csúszni a kép meg a hang.

Meg az is kérdés persze, hogy ez milyen formátumban lett véve, mert nálam a PAL mindig jobb minőség, a SECAM meg valami iszonyat nagy hulladék. Rendszerint lila csíkkal az alján.

akkor valami nálad nem jó, ez pl egy secam felvétel, amit a pio dvd konvertált palba, mert a secammal a kameráim nem tudnak mit kezdeni.

Amit írsz, ahhoz az kell, hogy ne rajzfilm legyen, meg ne szinkronos, hogy garantáltan lásd is az illetők arcát, amikor beszélnek.

nem, ahhoz az atmoszféra is bőven elég, pl egy ajtócsapódás, az sokkal pontosabb :) de egy másodperc csúszás a házi felvételen már bőven elég arra is, hogy a beszélő kinyitja és becsukja a száját, majd kicsit később halljuk is, hogy mondott valamit.

A legutóbbi feltöltésemről mi a véleményed? 2995-ösben

szerintem kicsit sötét (a kiégett fehér is szürke), a színei is furcsák helyenként, de én nem tudom, hogy eredetileg milyen. egyébként korrekt. meg a hangszinkronban se vagyok teljesen biztos, de ez is lehet, hogy már a kazettán is ilyen. ha a videót pl youtube-ra teszed utána, akkor jó, hogy 50 fps-re van deinterlace-elve, így megmarad a mozgások folyamatossága.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#3028) djnice válasza liszi70 (#3026) üzenetére


djnice
veterán

Akkor itt egy másik, Panasonic DMR-ES10-en átengedve: [link]
Hidd el, nagyon sokat számít egy jó line TBC közbeiktatva.

(#3029) liszi70 válasza djnice (#3028) üzenetére


liszi70
nagyúr

"Hidd el, nagyon sokat számít egy jó line TBC"

Persze, tudom, én is emiatt váltottam tv-tuner kártyáról Sony DCR-TRV22E miniDV kamerára, hogy azon átengedve a jelet már legyen TBC. :K

(#3030) tom_77 válasza djnice (#3028) üzenetére


tom_77
tag

Bocs a hülye kérdésért (tényleg kezdő vagyok), de mit jelent hogy "átengedve"? Ha van egy (S-)VHS videóm és egy ilyen Panasonic DMR-ES10 DVD íróm, és összekötöm őket simán és kiírom DVD-re a bejövő videót, akkor úgy a DVD lejátszóban levő TBC "áttisztítja" a videóból bejövő jelet és úgy írja ki a korongra ugye?

(#3031) djnice válasza tom_77 (#3030) üzenetére


djnice
veterán

Igen, úgy is lehet, de a DVD felvevő kompozit/s-video kimenetén is már a "tisztított" jel fog megjelenni.

[ Szerkesztve ]

(#3032) garga01


garga01
senior tag

Ez tényleg megéri az 50-et? :Y Pár éve vettem én is egyet, akkor keményen egy mátyásba került :DDD

Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt..... csak más a fogása!

(#3033) qnadam válasza garga01 (#3032) üzenetére


qnadam
veterán

szerintem egy fillért nem ér.
bár némi circuit bending után érdekes dolgokat lehet csinálni vele

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#3034) qnadam válasza qnadam (#2978) üzenetére


qnadam
veterán

előkerült!

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#3035) Udiaki


Udiaki
csendes tag

Egy fura kérdésem lenne, és hátha akad itt egy vagy több szakértő a témában :)
Ha van egy video felvétel (vagy bármilyen médiaanyag) ami alatt kép és hang is van és azt lementem úgy , hogy hang nélkül (csak a kép jelenjen meg) akkor arról a videóról meg lehet állapítani, utólag hogy eredetileg volt alatta hang ?

[ Szerkesztve ]

(#3036) qnadam válasza Udiaki (#3035) üzenetére


qnadam
veterán

ha kiveszed a hangsávot, akkor nincs hangja, és technikailag semmi nem fog arra utalni, hogy volt. tartalmilag egy koncertvideónál azért gyanús, hogy volt hangja :) de miért érdekes ez?

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#3037) Udiaki válasza qnadam (#3036) üzenetére


Udiaki
csendes tag

Köszi a választ.
Ez egy speciális eset :)

(#3038) sony309


sony309
őstag

Üdvözlet, sziasztok!

7 db 60 perces Hi8 kazettát szeretnék digitalizáltatni, szerkesztés nélkül, elejétől a végéig.
Főleg gyerekről készült családi videók. Kamera meg van és működik is (Sony).
A Google millió találatot ad, de melyik megbízható?

Minőség lenne az elsődleges, hova, kihez forduljak, aki-ami megbízható?

Előre is köszönöm a választ/segítséget!

S3x, hifi & rock and roll

(#3039) qnadam válasza sony309 (#3038) üzenetére


qnadam
veterán

helló,
attól tenném függővé, hogy hol vagy.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#3040) sony309 válasza qnadam (#3039) üzenetére


sony309
őstag

Budapest, Kistarcsa, Gyöngyös.

S3x, hifi & rock and roll

(#3041) qnadam válasza sony309 (#3040) üzenetére


qnadam
veterán

újpesten akár megcsinálom én is (főleg, ha nem nagyon sürgős), de szerintem mások is vannak itt a topikban így. viszont mivel én meg tudom csinálni, fogalmam sincs, hogy mik a jó cégek :) emlékmentőtől kijött anyaggal találkoztam már, az pl teljesen rendben volt.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#3042) sony309 válasza qnadam (#3041) üzenetére


sony309
őstag

Más nem jelentkezett, hogy megcsinálja!
Ha van még valaki, szívesen veszem, ha jelentkezik.

Nem kérem én ingyen, Krisztus koporsóját sem őrizték ingyen!
Csak nem ismerem a cégeket, akik ilyet vállalnak és nem tudom, hogy milyen munkát adnak ki a kezükből. Ezért gondoltam, hogy először itt próbálkozok.

Beszéljünk privátban erről?

S3x, hifi & rock and roll

(#3043) Bálint777


Bálint777
csendes tag

Sziasztok!
VHS kazikat szeretnék digitalizálni. Sokat olvastam a fórumon és az alábbi eszközöket vásároltam meg:
VHS lejátszó: Panasonic NV-HS950
Videokamera: Sony DCR-PC115E PAL
Lenovo T520 notebook, dedikált IEEE 1394 (firewire) porttal, WIN7 64bit rendszerrel.

Abban kérném a segítségeteket, hogy milyen programot használjak a "mentéshez" / konvertáláshoz?

Szerintetek a fenti konfig megfelelő a kivitelezéshez?

Köszönöm a segítő válaszaitokat, előre is!

(#3044) qnadam válasza Bálint777 (#3043) üzenetére


qnadam
veterán

helló,

a thinkpad firewire portját még egyszer nem sikerült működésre bírnom (t510 és w520 is volt), de simán lehet, hogy ez csak az én bénaságom :)
windv teljesen jó, csak be kell állítani, hogy ne vágja szét x időnként a felvételt, vagy a scenalyzer is jó, az pár funkcióval többet tud, de a lényeg mindkettővel ugyanaz lesz. utóbbi eredetileg fizetős, de ingyen jár már hozzá a kulcs.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#3045) cocka


cocka
veterán

Múltkori egyetemi videó újrapróbálva másik konvertálóval:

Csak letöltve érdemes megnézni!

Nekem a fehérek kicsit ki vannak égve. Viszont a színek élénkebbek, mint simán a SCART-HDMI-vel.

(#3046) qnadam válasza cocka (#3045) üzenetére


qnadam
veterán

csomó minden ki van égve, de nem tudjuk, mi van a kazettán.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#3047) cocka válasza qnadam (#3046) üzenetére


cocka
veterán

Ja, én is észrevettem. Akkor az eredeti konverter a legjobb. Anno te is arra mondtad, hogy az tűnik a legelfogadhatóbbnak. És tényleg, már összehasonlítottam pár képet és az a legjobb, viszont nekem annál a színek kicsit fakók. Lehet jól van az úgy. De a DVD felvevő meg szerintem túl élénk színeket használt meg agyonkontrasztosította a képet.

(#3048) cocka


cocka
veterán

Amúgy a VHS-eknél ezek a kazettahosszok hogy vannak meghatározva?

Pl. 240 perces kazetta nem 4 órás volt, hanem vmi 4 óra 15 perc, aszittem sose lesz vége a kazettának, mondjuk jó nehéz is. Csak ezeket a hosszokat sose lőtték be pontosan vagy mi a franc ez?

Sőt..olyan kazettám is van, ami papíron 180 perces, de 1 óra 36 percnél elakad a számláló és ha gyorsan előretekerem, nem is vagyok biztos benne, hogy halad a szalag, mert két eset lehetséges:

1. Elakad a számláló és hiába várok az FF nem csinál vele semmit (csak látszólag tekeri, de nem hagyja abba és nem vált automatikus visszatekerésre, tehát nem ér a szalag végére), de ha elkezdem visszacsavarni, azonnal indul a számláló visszafelé onnan, ahol elakadt.

2. Elakad a számláló, de kiderül, hogy tényleg tekeri tovább, mert ha egy idő után megpróbálom visszacsavarni, akkor amíg el nem éri az elakadás időpontját, addig nem számol, csak visszateker, ha eléri, a számláló is elindul visszafelé.

Meg nem tudom többi videómagnó hogy tekeri a szalagot, de ez időnként mintha direkt belassítaná, lehet érzékeli, hogy milyen állapotban van a szalag és aszerint szabályozza az adott szakaszon a sebességet?

A régi, már rég kidobott VHS magnónk nem csinált ilyet. Ott konstans volt a tekergetés sebessége oda-vissza.

Meg még egy kérdés így a végére: Az más videómagnóknál is úgy van, ha a szalag vhol a közepén tart és kiveszed, majd visszateszed, nem jegyzi meg vagy "kérdezi le" az aktuális pozíciót? Mert ez a mostani nekem nem jegyez meg semmit. Tehát mittomén kiveszem 54 percnél, majd visszateszem, akkor kinullázza a számlálót, tekerésnél meg mínuszba megy.

[ Szerkesztve ]

(#3049) liszi70 válasza cocka (#3048) üzenetére


liszi70
nagyúr

"ha a szalag vhol a közepén tart és kiveszed, majd visszateszed, nem jegyzi meg vagy "kérdezi le" az aktuális pozíciót?"

Én még nem találkoztam olyan vhs lejátszóval, ami megjegyezné a pozíciót. Pedig elég sok megfordult már nálam, és mind lenullázódott, ha kivettem a kazettát.

(#3050) allfinanz


allfinanz
senior tag

hello! Grabstar AV Videó digitalizáló [link] vagy a Renkforce Stand-Alone RF-GR2 [link] eszközzel lehet műsoros kazettát digitalizálni? Korábban vettem őket boltban és szeretném digitalizálni őket. Tudom, másolásvédelemmel vannak ellátva. Kérdésem az, hogy ezek az eszközök ezt tudják-e.

Allfinanz elemzés. Megtakarítás, biztonság, védelem.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.