Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-01-29 18:41:44

LOGOUT.hu

A témaösszefoglalót kérésre töröltük.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3101) qnadam válasza #28054016 (#3100) üzenetére


qnadam
veterán

vannak dv kamerák, amik az analóg bemenő képet ki tudják küldeni digitálisan.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#3102) garga01


garga01
senior tag

Sziasztok, félig-meddig a topik témája a kérdésem. Van pár DVD lemezem, ballagás, stb. amit így kaptam még anno. Bár a fontosabb lemezeket megtartom, de már csak az asztali PC-ben van író/olvasó, azt se használom nagyon, így arra gondoltam berippelem a lemezeket. Viszont nem ISO/BIN stb-ben szeretném tárolni, mert elég hely pazarló lenne, inkább H264/265-be konvertálnám át. Tudtok erre valami jó programot javasolni? Milló van amit a google javasol, de tapasztalatból lenne jó vmi.

Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt..... csak más a fogása!

(#3103) cocka válasza garga01 (#3102) üzenetére


cocka
veterán

Hát őőő...én úgy voltam vele, hogy mivel amúgy is vob van a lemezeken, ami eleve mpeg2, a leggyorsabban úgy rippelhető le, ha eleve mpeg2-ben mented. Így ugyan nagyobbak lesznek a fájlok, de gyorsabban kész lesz.

Ezt használom: WinX DVD Ripper Platinum

Csomó dolgot be lehet állítani, hogy dupla hangsávval mentse-e el vagy hogy legyen-e felirat és az angol legyen vagy magyar stb..

(#3104) qnadam válasza garga01 (#3102) üzenetére


qnadam
veterán

a vidcoder kényelmes és jó megoldás lehet (figyelj, hogy az 50i formátumot tartsd meg), de hacsak nem olyan sok anyagról van szó, én megtartanám mpeg2-ben.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#3105) liszi70 válasza garga01 (#3102) üzenetére


liszi70
nagyúr

MakeMKV

[ Szerkesztve ]

(#3106) liszi70 válasza liszi70 (#3105) üzenetére


liszi70
nagyúr

Ja, mondjuk ezzel helyet nem spórolsz, mert kb az ISO mérete lesz az elkészült MKV is, de legalább 1 fájl lesz és még kenyérpirítóval is lejátszható. :)

(#3107) garga01 válasza liszi70 (#3106) üzenetére


garga01
senior tag

Köszi a válaszokat.
A méret ha nem is lesz kisebb, viszont az egy fájl parktikus :) De kirpóbálom cocka és qnadam által írt progikat is, aztán meglátom melyik lesz a befutó nekem.

Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt..... csak más a fogása!

(#3108) liszi70 válasza garga01 (#3107) üzenetére


liszi70
nagyúr

Még annyit, hogy a MakeMKV abszolút semmit nem konvertál, NINCS minőségromlás. Egy mkv fájlba csomagolja az anyagot, ez a funkciója, pont ezért használom. Behúzza optikai meghajtóról és iso-fájlból is a dvd-t. Pofonegyszerű. (A pro változattal BD-t is be lehet húzni.)

(#3109) qnadam válasza liszi70 (#3108) üzenetére


qnadam
veterán

+1, én is makemkv-vel esnék neki, ha nincs megtartandó menürendszer vagy ilyesmi.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#3110) zapkorte


zapkorte
tag

Én úgy szoktam, hogy egyszerűen bemásolom a *.vob-ot egy könyvtárba, aztán összemergelem őket ezzel:
Join VOB Files Tool - join, multiplex, merge, combine VOB files open source software (beginwithsoftware.com)
utána ha nagyon kell konvertálgatni, mondjuk mert fel akarom tölteni valami streamelőre, ahol csak mp4 az elfogadott, akkor egy bizonyos Bigasoft Total Video Converterrel szoktam átkonvertálni. De magamnak inkább elteszem az mpg-t, ma már olcsóak a gigabájtok, és minden konverzióval csak romlik az amúgy is trágya minőség. :-(

(#3111) cocka válasza zapkorte (#3110) üzenetére


cocka
veterán

Vobnál csomószor tapasztaltam, hogy maga a vob nem tartalmazza azt a metaadatot, amivel a megfelelő képarányban jelenik meg a videó. A "konverterek" meg számításba veszik azt is.

(#3112) zapkorte válasza cocka (#3111) üzenetére


zapkorte
tag

Hát én ilyet még nem tapasztaltam. Én inkább olyat szoktam tapasztalni, hogy a drágalátós konverterek összemalackodják az interlaced formátumot, és utána már az az eszköz se tudja fésűtorzítás mentesen lejátszani többé, amelyik elvileg tudná az 50i-t.
Visszatérve: a képaránynak elvileg minden keyframe-nél ott kéne lennie az mpg transport streamben. Ha mégsincs, akkor a DVDPatcher nevű program bele tudja írni a nélkül, hogy újratömörítené az egész file-t, így a minőség teljesen változatlan marad.
Inkább az avi formátumra jellemző, hogy nem tartalmaz képarányt, s emiatt a firewire-on bejátszott miniDV kazetták, ha torzításosban voltak fölvéve, nem széles vásznúként jelennek meg a médijapléjerben. De ez így van rendjén, az avi sose tartalmazott ilyen adatot, képaránya mindig is a felbontástól függött, úgy van kitalálva. (Eredetileg ez csak játék volt, sztem az M$ se gondolta 30 évvel ezelőtt, hogy valaha ebben a formátumban HD mozikat fognak tárolni... matematikai modell se volt, meg megfelelő számítási kapacitás se ehhez akkoriban, amikor kitalálták.)

(#3113) cocka válasza zapkorte (#3112) üzenetére


cocka
veterán

a DVDPatcher nevű program bele tudja írni a nélkül, hogy újratömörítené az egész file-t,

A többi is. Csak rosszul emlékeztem. Már rémlik hogy volt. Ha csak simán lemásolod a vobokat a DVD-ről (már ha engedi) vagy csak a vobokat játszod le a DVD-ről közvetlenül, akkor nem jó a képarány, mert a VIDEO_TS.IFO tartalmazza a helyes képarányt. És feltehetően ezt a fájlt használják a rippelő programok is, amikor mpeg2-be mentenek.

(#3114) cocka válasza zapkorte (#3112) üzenetére


cocka
veterán

Viszont az sem mindegy, hogy az a bizonyos avi milyen codecet használ. Ha jól tudom az első avik még valamikor 1995-ből tán Microsoft Video 1 codecet használtak. Vérgagyi minőség ultra nagy fájlméretekkel. :D

(#3115) qnadam válasza cocka (#3113) üzenetére


qnadam
veterán

mindig csodáltam azt a magabiztosságot, amivel hülyeségeket állítasz

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#3116) cocka válasza qnadam (#3115) üzenetére


cocka
veterán

Ezt tapasztaltam. Tehát ha te nem ezt tapasztaltad, akkor szerinted ez hülyeség. Nagyon korrekt hozzáállás.

(#3117) qnadam válasza cocka (#3116) üzenetére


qnadam
veterán

azt tapasztalhattad, hogy a lejátszó hibázik, amire te teljes magabiztossággal kijelented, hogy a vobban nincs benne a képarány. benne van, mert az valójában egy mpeg fájl pár kisebb kiegészítéssel meg korlátozással.

[ Szerkesztve ]

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#3118) #28054016 válasza qnadam (#3096) üzenetére


#28054016
törölt tag

Hát mindannyian tévedtünk. Ti ketten zapkorte-vel abban, hogy ez eszköz alkalmatlan, én abban, hogy TDK vs Sony kazetta a probléma. Amikor a Sonyt digitalizáltam, s 53 percnyi “rendben minden“ után, jött 65 percnyi “nincs rendben” felvételhalmaz, akkor teljesen elbizonytalanodtam.

Pár tévút után (pl. átvezettem a videó jelet egy Kenwood erősítőn), részben véletlenül rájöttem, hogy a VCR videóstabilizáló funkciója zavarja meg a Konig videograbberemet. Hogy miért nem mindig, azt már nem fogom szerintem sosem megtudni.

Érdekes, hogy a B.E.S.T. mint képminőség javító funkció bekapcsolása nem okoz semmilyen gondot, mondjuk érdemi képminőség javulást sem :-), de a “video stabilizer” igen.

Ebből talán még más is okulhat, aki hasonlóan elakad, mint én.

(#3119) dargelot


dargelot
senior tag

Sziasztok!

Programot keresnék audio digitalizálásra. Vannak régi kazettáim, s azokat kezdtem el digitalizálni, de sajnos eléggé rossz minőségű rajtuk az anyag. Valamiért halkan késeltetéssel megy rajta ugyan az az audio.

Az interneten a "Golden Records Vinyl and Cassette to MP3" programot találtam, de elég drága. A gépen van egy SoundForge program, de az nem tudja az ilyen hibákat korrigálni.

Esetleg tudok-e ajánlani digitalizáló programot, ami tudja a régi audio hibákat korrigálni.

Előre is köszönöm a válaszokat, és bocsánat, ha már volt kérdés. :R

Üdv, dargelot

(#3120) w.miki válasza dargelot (#3119) üzenetére


w.miki
veterán

VHS kazetták digitalizálása hogyan oldható meg a legegyszerűbben?
Van ehhez GYIK, amivel egy kezdő is elboldogul?
Milyen kábelt, és programot érdemes ehhez használni?

Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu

(#3121) liszi70 válasza w.miki (#3120) üzenetére


liszi70
nagyúr

"VHS kazetták digitalizálása hogyan oldható meg a legegyszerűbben?"

A legegyszerűbben úgy, ha elviszed profi céghez. :D Ha mindenképp magad akarod csinálni, akkor attól függ, milyen minőségi elvárásaid vannak. Az igazán jó minőséghez sok idő és összetevő, és nem kevés pénz is kell. Tele van buktatókkal ez a dolog, kérdés, mennyire akarsz ebbe belemélyedni. Én hónapokig kísérleteztem, és több stáción kellett átmennem, míg olyan minőséget sikerült otthoni körülmények között elérni, ami számomra már megfelelő.

[ Szerkesztve ]

(#3122) w.miki válasza liszi70 (#3121) üzenetére


w.miki
veterán

Van olyan használtan kapható, elterjedt DVD felvevő, vagy videó kamera, amit a VHS lejátszó analóg kimenetére rá lehet kötni, és az memória kártyára felveszi a kazettáról lejátszott anyagot?

Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu

(#3123) zapkorte válasza w.miki (#3122) üzenetére


zapkorte
tag

Nem sűrűn. Az analóg videónak bő tíz évvel hamarabb vége lett, minthogy a megfelelő méretű és sebességű memória kártyák megjelentek volna.
Olyan eszközről már hallottam, ami valami HDD-re tudott felvenni analóg forrásból... de nem voltak túl elterjedtek azok sem. A VHS leginkább a DVD-vel volt átfedésben, a legtöbb kazettát dvd lemezre írtuk át. de 2023-ban már szerintem nem fogsz találni működőképes dvd/vhs kombót, kidöglöttek már rég fejhibával. Ha mégis találsz, akkor egy újraírható lemezre kikarcolhatod a műsort, arról meg már csak be kell másolni a vob file-okat, lásd fentebb... de sztem ez ma már totál halott ügy, ezeknek a dvd recordereknek a fénykora 2003-2005 körül volt, elhasználódtak már mostanra.

(#3124) qnadam válasza w.miki (#3122) üzenetére


qnadam
veterán

vannak dvd felvevők, amiknek a vinyójáról isobusterrel le lehet szedni a rögzített videókat (lista itt), az egy jó megoldás lehet, bár az eszköz bontásával jár.
stabil megoldás, ha veszel dv kamerát, aminek van analóg bemenetére küldött képet ki tudja küldeni a dv kijáraton, azt összedugod egy számítógép firewire portjával, és a gépre rögzíted. nyűgös jelek esetén egy dvd felvevőn átfűzve a képet javulhatnak a dolgok kicsit, de többnyire nem létfontosságú.
de az egésznek a kulcsa a jó minőségű lejátszó, azon múlik a legtöbb.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#3125) cocka válasza zapkorte (#3123) üzenetére


cocka
veterán

Olyan eszközről már hallottam, ami valami HDD-re tudott felvenni analóg forrásból...

Merevlemezes DVD felvevőknek hívják őket. Még ha van is némelyiken HDMI kimenet, a bemenetére csak analóg adás vagy analóg jel mehetett.

De akkor ez micsoda?

[link]

Ott figyel az SD kártyanyílás.

2023-ban már szerintem nem fogsz találni működőképes dvd/vhs kombót, kidöglöttek már rég fejhibával.

De fogsz. Nyilván nem elsőre, de azért találni még.

(#3126) zapkorte válasza qnadam (#3124) üzenetére


zapkorte
tag

Azért azok a dv kamerák sem túl gyakoriak, amelyek tudják ezt a kundsztot. Nekem van itthon vagy egy tucatnyi, azokból egynek van analóg bemenete egyáltalán, az is valami amerikai piacos lom.

(#3127) zapkorte válasza cocka (#3125) üzenetére


zapkorte
tag

Nem, én kifejezetten olyat láttam, amiben nem is volt dvd mechanika, csak vinyóra rögzített. Valami francia találmány volt, elsősörban tévéműsor ideiglenes rögzítésére kitalálva, mint egy modern settopbox, csak éppen ebben még digitális tuner sem volt, csak analóg. De nem voltak túl elterjedtek.

Nagy összegben meg merném fogadni, hogy az az SD kártya nyílás csak arra jó, hogy az 1,3 megapixeles digitális fényképezőgépedből kivett kártyát beledugva a tévéképernyőn nézegethesd a jpg-ket. Nem is nagyon voltak komoly SD kártyák, egy 8 vagy 16GB-s kártya még 2016-ban is "zsebbe nyúlós" volt.

(#3128) qnadam válasza zapkorte (#3126) üzenetére


qnadam
veterán

azért nem olyan ritkák, nekem is van 3 :)

[ Szerkesztve ]

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#3129) qnadam válasza zapkorte (#3127) üzenetére


qnadam
veterán

Nagy összegben meg merném fogadni, hogy az az SD kártya nyílás csak arra jó, hogy az 1,3 megapixeles digitális fényképezőgépedből kivett kártyát beledugva a tévéképernyőn nézegethesd a jpg-ket.

rákerestem, mpeg2-t is lehet róla lejátszani :D felvenni nem.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#3130) zapkorte válasza qnadam (#3128) üzenetére


zapkorte
tag

pusztán kíváncsiságból: mi a típusuk?

(#3131) garga01 válasza zapkorte (#3130) üzenetére


garga01
senior tag

Nekem Sony DCR-TRV22E van.

Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt..... csak más a fogása!

(#3132) zapkorte válasza qnadam (#3129) üzenetére


zapkorte
tag

Nem hát. Meg igény se nagyon volt erre, amíg 130 Ft volt egy blank dvd lemez és 12.000 Ft egy 1GB-s SD kártya. :-D
Ezek a mai fiatalok nagyon el vannak kényeztetve, belecseperedtek a jóba... pedig nem is olyan régen, még egy 15 évvel ezelőtt nem volt se hdtv, se okostelefon, se pendrájv, se wifi, se semmi. Internet már volt... jó esetben egy 1 (!) mbps-es ADSL kapcsolat otthon, ha nagyvárosan laktál, vagy 56kBps betárcsázós, ha vidéken, de az is minek, alig volt rajta tartalom, max az index fórumokban lehetett kérdezgetni, oszt evvel be is fejeződöt a digitális hóka-móka csodavilág, nem úgy volt az, hogy veszek egy 128GB-s SD kártyát 7000-ért a sarki trafikban, utána csak bedugom a VHS oldalába, oszt az egyből fel is veszi rá, persze deinterlacelve, 720-ra felskálázva, és h.265-be betömörítve. :-D

(#3133) qnadam válasza zapkorte (#3130) üzenetére


qnadam
veterán

sony trv20e, trv30e meg trv740e (ebben nem vagyok biztos, kölcsön vannak adva már vagy fél éve).

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#3134) cocka válasza zapkorte (#3127) üzenetére


cocka
veterán

nem is volt dvd mechanika, csak vinyóra rögzített.

És annak mi a neve? Mi az eszköz neve?

(#3135) zapkorte válasza cocka (#3134) üzenetére


zapkorte
tag

Nem emlékszem már rá... rég vót, nagyon rég... vagy 10-15 éve... és épp akkor vették ki mögüle a szerver hátteret, szval még ha emlékeznék is, és találnál is egy eladót, akkor se biztos, hogy bármire is jó lenne. De alapból nem volt sok, és lehet, hogy már azok is rég elhullottak kondipúposodásban. Vegyél inkább valami rendes Matrox, Pinneacle, Dazzle vagy Canopus videó editáló kártyát meg valami p4-est alá, amiben még van PCI, dobj föl rá egy xp-t vagy win98-at, vagy amivel az adott kártya menni szeret, jobban jársz. Kicsit lehet, hogy zsebbe nyúlós, de ha végeztél a dolgoddal, eladhatod ugyanannyiért, és akkor a újra a pénzednél vagy.

(#3136) cocka válasza zapkorte (#3135) üzenetére


cocka
veterán

Nem tudom miről beszélsz, én teljesen másképp oldottam meg a VHS digitalizálást.

BB

csak vinyóra rögzített.

Akkor milyen szerverháttérről van itt szó?

kondipúposodás

Ez főleg akkor izgi, amikor elkezdenek ekézni az alaplap miatt, hogy régi alaplapon már biztos púposak a kondik, de kicsit utánajártam, hogy szilárdtest kondik vannak rajta. :D Abban elvileg semmilyen gáz nem fejlődik.

[ Szerkesztve ]

(#3137) zapkorte válasza cocka (#3136) üzenetére


zapkorte
tag

Az a francia izé valami clouddal volt kapcsolatban, és azt vették ki mögüle. Nem tudom, hogy ezzel csak a remote access szünt meg, vagy totál használhatatlan kacattá vált, mint a vindóz telefonok... nem is foglalkoztam vele, nekem ilyen kis 4-5000 Ft-ért vett p4-es pc-im voltak Grasswalley kártyákkal, oszt az azokon termő file-okat áthoztam etherneten egy 8 magosra, ott voltak megeditálva, és aztán adathordozóra írva.
De most már én is programozó lettem mint mindenki más, jobban lehet vele keresni, az árak meg napról napra emelkednek, úgyhogy nem mindegy, hogy mennyi a bevétel.

(#3138) w.miki válasza cocka (#3136) üzenetére


w.miki
veterán

Hogyan oldottad meg?

Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu

(#3139) cocka válasza w.miki (#3138) üzenetére


cocka
veterán

Hmm. lássuk csak, vettem egy Samsung 6-fejes videomagnót DVD lejátszó is van benne.

Ennek a kimenetét rákötöttem erre:

[link]

Beállítottam, a 720p 50 Hz-et. A konverter MESECAM-ot is támogat, szóval ezzel sincs probléma. A képet széthúzza, de utólag rájöttem, hogy ez azért jó, mert metaadatként utólag is ráadható a 4:3-as képarány.

Ennek a kimenetét rákötöm erre és felveszem a beletett HDD-re vagy SSD-re.

Utólag átmásolom és mehet ffmpeggel a móka. Sajnos a konverter elég halkan veszi a hangot, szóval kicsit hangosítani kell:

pl. így:

ffmpeg -i input.mp4 -vcodec copy -af "volume=15dB" output.mp4

Képarány metaadatos módosítása, hogy utána egy asztali lejátszó is a normális képarányban jelenítse meg:

ffmpeg -i input.mp4 -c copy -bsf:v "h264_metadata=sample_aspect_ratio=3/4" -aspect 4:3 output.mp4

Kép és hang csúszhat, de ha fixen csúszik, arra van megoldás:

ffmpeg -i input.mp4 -itsoffset 0.125 -i input.mp4 -map 0:v -map 1:a -c copy output.mp4

0.125 az ugye +125 ms, de ha esetleg mínuszban kell, mert nem a hang késik, hanem a kép, akkor -0.125. De nyilván meg kell nézni magát a videót, hogy a nagyjából megfelelő érték megállapítható legyen. Lehet hogy 250 ms kell stb..

Fél-off, de felfogható akár ON-nak is, hiszen a digitalizáláshoz az utófeldolgozás is hozzátartozik:

Nem VHS esetén, de régi anyagoknál, ha 720p-ben (illetve 16:9-ben) adnak olyan műsort, ami anno 4:3-ban ment le és két oldalt fekete sáv van illetve az érdemi videórész 5:4 arányú (a 720×576 miatt), akkor le kell vagdosni a fekete csíkokat és át kell méretezni az érdemi részt 4:3-ra. Ez újrakonvertálás nélkül nem megy, de szerencsére megoldható egyben is. (talán a fentiek is, csak nem akartam km hosszú kódokat írni egybe)

ffmpeg -i input.mp4 -acodec copy -crf 14 -vf "crop=900:720:190:0" -bsf:v "h264_metadata=sample_aspect_ratio=16/15" -aspect 4:3 output.mp4

Ugye elvileg feltételezhető, hogy az 5:4-es kép a 16:9-es kép közepén helyezkedik el, tehát ha a 720-as magasság a 4, akkor 900 lesz az 5. 1280-ból levonod a 900-at és osztod 2-vel, akkor kijön, hogy a megtartandó rész kezdőpontja vízszintesen 190-nél lesz, függőlegesen meg 0-ánál.

(#3140) djnice válasza cocka (#3139) üzenetére


djnice
veterán

Ezek szerint a Scart-HDMI átalakító deinterlacelt ilyen csúnyán...

(#3141) cocka válasza djnice (#3140) üzenetére


cocka
veterán

A DVD felvevőn átvezetett verzió is ugyanilyen remegős szar, ha erre gondolsz. Tudtommal be volt állítva a progresszív mód.

(#3142) djnice válasza cocka (#3141) üzenetére


djnice
veterán

A VHS felvételeket nem kell deinterlacelni, 50i-ben kell rögzíteni. Ha mégis progressive a cél pl youtube, akkor utólag sokkal jobb minőséget lehet elérni akár már egy yadif használatával is, elkerülve az említett rossz minőségű Bob-ot és társait.

(#3143) Ladislaoca


Ladislaoca
tag

Sziasztok!
Teljes videókazetta digitalizálására az EASYCAP USB VIDEO DIGITALIZÁLÓ adaptert mennyire ajánlanátok?

(#3144) zapkorte válasza djnice (#3142) üzenetére


zapkorte
tag

a youtube már jóideje automatikusan deinterlaceli a feltöltött videókat.

(#3145) djnice válasza zapkorte (#3144) üzenetére


djnice
veterán

Tudom, kérdés hogy milyen minőségben.

(#3146) garga01 válasza Ladislaoca (#3143) üzenetére


garga01
senior tag

Nem igazán, olvass vissza/keress rá itt a topikban meg a VHS digitalizálás-ban.

Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt..... csak más a fogása!

(#3147) zapkorte válasza djnice (#3145) üzenetére


zapkorte
tag

sztem vállalható... legalábbis youtube videónak.
(Bár sztem már a youtube úgy ahogy van, vállalhatatlan. Amikor legutóbb feltöltöttem egy videót, belevégták az állampárt politikai reklámját, aztán másnap már le is tiltották, mert az egy órás videóban valamelyik helyszínen egy bekapcsolt rádióból pár percig olyan dallamtöredék szólt, amit a youtube felismert, mint jogdíjköteles szerzeményt... na jól van, akkor itt fejeztem be örökre a youtube-bal. Vicc az egész... de még annak is rossz.)

[ Szerkesztve ]

(#3148) cocka válasza zapkorte (#3147) üzenetére


cocka
veterán

Én csomószor "harcoltam" velük. Amikor ilyen volt, mondom jó, akkor használom a rendszerüket és rájuk bízom, hogy némítsák el az adott szakaszt. Ez náluk ilyen többórás process, aztán vagy sikerül vagy nem. Volt olyan videóm, aminél évente eszükbe jutott valami baromság, hogy most ezt kéne némítani, most amazt. Utána az egészet lenémították. Csak képpel meg nem annyira érdekes.

(#3149) Ladislaoca válasza garga01 (#3146) üzenetére


Ladislaoca
tag

Tudsz esetleg olyat ajánlani, ami nem több tízezer forint. És jó is.
Kb. 10 kazetta digitalizálásáért nem vennék drágábbat.

(#3150) qnadam válasza Ladislaoca (#3149) üzenetére


qnadam
veterán

olcsón nem kapsz jót. pénzben a legjobb megoldás, ha veszel használtan jó eszközöket, aztán a projekt végén eladod.

istálló? gazemberség? hupákolás?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.