- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Sirandrish: Dohányzás Vége(!?)
- lovag05: Híradó
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 ajánlható?- Puskill PSK-D5M6400BH-16G
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Veriakilis #667 üzenetére
Hát jó, de azért amit én összerakok (komplett gépet), az kijön maximum 250 ezresből, de neked még pár száz ezrest hozzá kell tenned, mert a passzív hűtéshez sok alkatrész kell (rézcsövek, stb., és sok munka van vele). Amúgy láttam a géped, és tetszik is, de tudod te bővíteni azt a gépet? Pl.: Videókártya vagy proci csere és úgy hogy visszakötöd a passzív csöveket?
-
S.Y.S.
aktív tag
válasz
Veriakilis #663 üzenetére
Úgy fogalmaznék, a Te géped képviseli a full-full passzív kategóriát, nehéz lesz űberelni.
A processzorom passzív hűtésű, hisz venti nincs rajta, DE a gép nem passzív hűtésű, mert meg van támogatva ventivel.Vitát inkább arról nyissunk, hogy az aláírásomban szereplő konfigot, össze lehetne-e hozni full passzívra? Engem most perpill ez foglalkoztat, mert a ventiket én is hallom akármilyen hallk is.
-
válasz
Veriakilis #665 üzenetére
Szerintem már elég halk az is ha passzív táppal és egy Schynthe Ninja-val hűtöd, mert arra már elég egy 12cm-es venti!
-
zsolt1129
addikt
válasz
Veriakilis #663 üzenetére
Hát ez tényleg az.
De passzivnakszámit pl: CM Gemin, Thermelright stb.. ha nem teszel rá ventit.Ha esetleg rosszul tudom akkor javits csak ki nyugodtan. -
Veriakilis
senior tag
válasz
Veriakilis #660 üzenetére
Felhozom a topikot,- hátha vannak még olyanok, akik teljesen passzív gép építésével foglalkoznak.
-
G@ß!
őstag
válasz
Veriakilis #656 üzenetére
Gratula!
-
S.Y.S.
aktív tag
válasz
Veriakilis #641 üzenetére
Már nagyon várjuk azt a linket
-
Ramius
őstag
válasz
Veriakilis #635 üzenetére
és a pppoeconf?
-
L!NK->Q3
senior tag
válasz
Veriakilis #633 üzenetére
hmm, passz még nem próbáltam
keress rá indexen sztem ott lesz használati útmutató link -
L!NK->Q3
senior tag
válasz
Veriakilis #630 üzenetére
olyan linux van ami pendriveról működik
[link]
de windowsról nemtok -
L!NK->Q3
senior tag
válasz
Veriakilis #628 üzenetére
mind2t várom már én is
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Veriakilis #622 üzenetére
ennyibe
[link]
-
Alex@
csendes tag
válasz
Veriakilis #2 üzenetére
Furcsak ezek a passziv hűtők,nekem elvben xeonokon olyan van amire a gyártó azt állítja elvisz egy prockot,de nem visz el. vagyis nyaranta nem visz el szerintem,gondolom 22celsiusra gondoltak
Marmint környezetre...mert ugye azt írták rá0,29-0,3k/watt egy xeon rant 100w-ot 30a különbség...tehat a tartósan van jaratva csúcson a draga nos nyaron az 70 fok...panelban
Klíma nélkül...a bios betilt 63fokon elvileg.
A cpu csak 72-n.:Ö
Egy ilyen borda majd egy kiló vörösréz pedig van felülete is. kiszamoltam a afelületét majdnem 0,25nm
Ígyhát fújom őket én is,igaz halk amivel fújom két 14cm-es papst venti alu az egéssz....
halózatról mennek és a tap bekapcsolasa kapcsolja be mivel 220v kel nekik,de nem kapnak csak 170-180 v -ot mert van előttük egy ellenállás....A winyo messze hangosabb a ventiknél.
Valójaban tényleg úgy tudnad megcsinalni ha a bordahoz lenne a lap fogatva valami réztömbön keresztül,hogy elférjen a dolog....
De ami tuti nagy barkacs lesz a haz a végére..
Ha megcsinalom ,hogy ne legyen ventim ígérem feldobom ide a laírást.
De tuti csak olyan cuccossal lehet jól megcsinalni ahol csavarozni lehet a procihűtőt a lapra...S esztétikusan egy rack server hazba lehet belefaragni.
A jelenlegi konfig 36 fokos körül van a borda meg kicsit kevesebb.JA és randa is rendesen)
-
Bigya
őstag
válasz
Veriakilis #622 üzenetére
Ügye ez 4GB memóriát eszik meg...
Ha annyira nem fontos a gyorsaság, de hogy ha a passzívitás, illetve a némaság szempont, akkor inkább vegyél egy CF kártyát meg egy CF-to-IDE átalakítót, és arra zúzz egy winfost...
Nem tudom mik a terveid, de én e-felé nyúok újra...
A mem kártya lasabb, de némelyik tudja a HDD sebességet vagy gyorsabbat.
[Szerkesztve] -
Muton
addikt
válasz
Veriakilis #611 üzenetére
Ezeket a sorokat most úgy gépelem, hogy egyáltalán nincs semmi hangja a gépemnek, mert lekapcsolta az energiaellátás a HDD-t.
nekem sajnos nem lehet a rendszervinyót kikapcsoni, akkor sem, ha bőven csak a memóriát kellene használi. a windows mindig matat rajta valamit. még akkor is ha a szolgáltatások nagyrészét letiltom, se hálózat, se indexelés se semmi. viszont a tár és a hurci vinyót kilövi szépen.
én egyelőre csak (ventillátorhoz kapott) szilikon alátéteket raktam a vinyók és a keret közé, nagyságrendel csökkent a vinyó hang. szerencsére a kis seagate-m nagyon halk (a raptor is de meg kell hagyni tud seekelnide messze nem zavaró) bár nulla háttérzaj mellett biztos nem ezt mondanám
-
tts
addikt
válasz
Veriakilis #611 üzenetére
vannak klf. megoldások, de mind pénzbe kerül 5-10 k/HDD - és ez nem kevés
szerintem a legjobb és legolcsóbb megoldás a típus gondos megválasztása ill. a szerencsés belenyúlás (nekem pl. a bolti gépben van egy olyan Samsung IDE, ami egyszerűen csak hihetetlen - de nagyon kecsegtető a 2,5'' próbálkozni - perwsze egyiksem a sebességhajszolók megoldása, de nekem még soha nem okozott gondodt, hogy nem halálpörgővillámgyos lemezeket használok) -
Vaszkez
tag
válasz
Veriakilis #610 üzenetére
THX!
-
Vaszkez
tag
válasz
Veriakilis #606 üzenetére
Érdeklődnék!
Hol lehet 500x500-as alubordát kapnimert egyre én is beruháznék.
-
Stalker-2572
veterán
válasz
Veriakilis #606 üzenetére
Már csak 10k egy Ninja
-
Ribi
nagyúr
válasz
Veriakilis #597 üzenetére
Nemrosz, de a tobbi alkatresznek sem art hutes, vagy legalabbis valamennyi legmozgas. Chipsetek, tekercsek stb...
Amikor en osszeraktam a gepet, 33 fokos volt a 2 mag idleben a hutommel. Speedstep es C1E bekapcsolva, minden auton ? Vagy alulfeszeles is ervenyes ? -
Pat
tag
válasz
Veriakilis #597 üzenetére
ez valóban meggyőző
gépről ne felejts el majd képeket felrakni!
speedfan Neked hogyhogy maghőmérsékletet ír ki? nekem azt csak a core.temp progi mutajta.. -
Pat
tag
válasz
Veriakilis #595 üzenetére
asus 7600 gt-nek olyan passzív bordálya, hogy hogy egy van a kártya tetején. egy pedig merőlegesen áll a kártáyara, és felhajthgató 90 fokban, ezt gondolom most így nehéz elképzeni, de..
[link]
nekem kb 40 fokban áll, és pont beszorul mögé meg a lap mögé a 12-es fan, persze lap felőli oldalon kipárnázva, nem valami szép megoldás, de így nagyon joo helyen van a venti a hatásfokot tekintve. és teljesen stabil is, szal nem lötyög..
[Szerkesztve] -
Stalker-2572
veterán
válasz
Veriakilis #577 üzenetére
Igen!
-
Thommyboj
aktív tag
válasz
Veriakilis #568 üzenetére
igen csak 1 hónappal a rev 2.0 előtt vettem asus lapkámat és hát nem szeresse a conroe-t, de a 65 nm es pentium D ket dual coreral viszi símán.
ja és januártól úgyis pentium D árcsökkentés lesz, és májusban meg mégolcsóbbak lesznek.
[Szerkesztve] -
tts
addikt
válasz
Veriakilis #563 üzenetére
Silentmaxx 400 W
nincs, egyike azon kevés dolognak, amire azt mondtam, hogy nem éri meg az árát - de meg vagyok győződve róla, hogy minőségi termék
biztos, hogy nagyon jól csendesít - legalább olyan jól mint az általam favorizált Silentmaxx HD Silencer -
tts
addikt
válasz
Veriakilis #561 üzenetére
nos annyi csúsztatás van a dologban, hogy a táp is passzív, de egyelőre nincs fenn az oldallap - de beraktam 2 elől és 1 hátul 80mm 9 dB SilenX-et, amik most nincsenek is bekapcsolva - ha visszarakom az oldalát, annak függvényében kapcsolok be ventit, hogy mennyire igényli a hőmérséklet
-
tts
addikt
válasz
Veriakilis #559 üzenetére
754-es 3000+ AMD 64 - Scythe NCU 2005-tel
-
polip
addikt
válasz
Veriakilis #557 üzenetére
igazán köszönöm
-
polip
addikt
válasz
Veriakilis #554 üzenetére
ez kétségtelen, csak nem akartam megvenni addig, amíg nem írja meg valaki a ''frankót''
-
fero02
nagyúr
válasz
Veriakilis #523 üzenetére
Sztem e célból jó a grill-festék.
Grill tűzhelyeket szoktak lefújni vele, jól vezeti a hőt, hiszen a szilárdulása is csak hő hatására következik be.
És sztem a paszta se jelent neki gondot, hisze nem 1 erős kémiai vegyszer... -
EQMontoya
veterán
válasz
Veriakilis #523 üzenetére
100w passzivan nem is a felület miatt griz szerintem... hanem hogy nem tudsz elég gyorsan elegendő mennyiségü hőt elvonni a procitól a bordákra... jó, 12heatpipe-al+1kg réz bordával lehet, megoldható, ha nagyon jó a felület, és a pasztázás, csak ennek a játéknak nem tenném ki az alaplapot, mert odébtolod a házat, és tőből szakad ki. (zalman 9500at láttam már kiszakadva lapból... vitték lanra)
-
Magi_c
csendes tag
válasz
Veriakilis #521 üzenetére
A Zalman pontos nevét nem tudom, mert az üzletben felrakták rá, doboza nincs. Leginkább a Zalman CNPS2005-hoz hasonlít, csak a legyező középrészénél mintha rézből lenne. Az eredeti ventilátor borzasztó zajos volt, azért cseréltem le 12-es Silent Blade-re, amit a Zalman fordulatszabályzójával állíthatok megfelelő sebességre.
-
Magi_c
csendes tag
válasz
Veriakilis #517 üzenetére
Üdv Veriakilis!
Nagyon köszönöm gyors válaszod! Ha jól értettem a német fórumon, 90 fokig mehet a gép? Azért kérdem, hogy nyugodtan lentebb tekerhetem-e a sebességét a ventilátornak. -
Kristf
csendes tag
válasz
Veriakilis #514 üzenetére
Hát végülis mégsem azt vettem, hanem egy zalman cnps 7000b alcu hűtőt. Interneten tudtam volna csak beszerezni a freezert, így árban ugyanott voltam mint a zalmannal, de ezt helyben lehetett kapni. Egyébként szerintem teljesítményben hasonló a 2 hűtés, és ami mégh nagyon fontos hogy nem lehet hallani a hangját, olyan csendes.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Ja no
aktív tag
válasz
Veriakilis #510 üzenetére
De amit vettél folyóméterben azokon ''alig'' van borda egy procihűtőhöz képest, nem? (standard végfok borda...)
Mennyi volt kilója, vagy folyóméterára? -
Kristf
csendes tag
válasz
Veriakilis #509 üzenetére
Akkor jó semmi gond.
Már csak az a kisebb gondom, hogy nem tudom honnan lehetne beszerezni, mert a környező boltokban nem nagyon tudok róla hogy lehetne kapni, interneten pedig 2000 ft a kiszállítási költség, úgy már 6200 ft lenne az ára.
Például a Mistralban lehet kapni Freezer 7-et, csak ugye az LGA 775-ösre van. Nincs valamilyen átalakító, amivel s478-ra lehet átalakítani? -
Ja no
aktív tag
válasz
Veriakilis #505 üzenetére
KÖszi a tippet. A ''magyar'' (talán alcomp?) prochűtő szerinted hol foglal helyet a palettán?
Lehet olyat kellen használnom, mert abból biztosan hozzáférnék folyóméterben is.
( az elox nem vezeti jól a hőt. Szerencsére csak vékony a réteg. Ugye a kerámiákkal is mit küzdenek, hogy jó hővezetésre bírják őket, cserébe nagyon jó vill.szigetelők) -
Kristf
csendes tag
válasz
Veriakilis #506 üzenetére
Végülis nem olyan lényeges, mert mostmár eldöntöttem, hogy a Freezer 4-et veszem meg.
Egyébként még annyi kérdésem lenne, hogy attól, hogy nekem a procim csak 533 fsb-s, attól kevésbé melegszik, mint egy 800 mhz-es típus? A tesztben s478-as Prescott 3.2 ghz-es erősen melegedő procin tesztelték a hűtőket. Gondolom az én 2.8 ghz-esem nem melegszik annyira, vagy igen? -
Ja no
aktív tag
válasz
Veriakilis #502 üzenetére
köszi a részletes infókat. A másik fórum is igen hasznos volt.
Próbálok egy teszt erejéig keríteni ilyen v.microt. Ha nem sikerülne, akkor marad a sima belső sürü bordázat.
Ha sima nagytaljasítményű proc. bordában gondolkodom, akkor Ti mit ajánlanátok? ( az olcsóbbak közül, mert a ventit azt élből lebontom róla)
Amiket lehet kapni elektronikai boltokban bordákat, azoknak nagyon kevés lamellája van szemben a prochűtőkkel. -
Ja no
aktív tag
válasz
Veriakilis #499 üzenetére
köszi, ez a kocsiizzó jó ötlet. (mindig 230-as izzókkal barkácsoltam, csak tudnám minek
)
Szerinted elképzelhető, hogy gyári heatpipe-os procihűtőt fordított hőszivattyúként használnám? ( a lamellákkal venném fel a meleget és a réztömbbön adnám át a peltier-nek) Mert így a dobozban lévő 20C-ot tudnám kiterhelni a peltier hideg oldalára egy ilyen prochűtővel. Onnét a külvilág felé egy további prochűtő vezetné tovább a hőt a szabadba.
Csak attól tartok, ezek a heatpipok nem indulnak be 20C fok körül, hanem magasabb értékre van hangolva a forráspontja. (?)
Azt elfelejtetem mondani, hogy egy készülék dobozát szeretném jó hatásfokkal 20C-on tartani belül. ( belül lenne nagy venti is, akár több is eccerre ) -
Ja no
aktív tag
válasz
Veriakilis #492 üzenetére
Veriakilis,
A freezer4 szerinted mekkora folyamatos hőt tud elvezetni? Nekem nem prochoz kellene, hanem egy elektronika dobozának a temperálására pletier-vel
(létezik egyébként ennél olcsóbb?)
Kristf,
mistralban nincs?
[Szerkesztve] -
Kristf
csendes tag
válasz
Veriakilis #492 üzenetére
Akkor azt hiszem mégsem a passzívot választom, nehogy forróság legyen a házban (különben sincs házra szerelt ventim), inkább a Zalman ami neked is van, vagy pedig ez a Arctic Cooling Freezer-t nézem meg. A Zalman 10k Ft. Egy kicsit sok talán.
Jó ötlet ez a hőelvezetős amit csinálsz, kíváncsi vagyok, hogy működik.Egyébként mekkora az a hűtő borda, amire elvezeti, mert ugye az a házon kivűl van, gondolom?
-
Veriakilis
senior tag
válasz
Veriakilis #488 üzenetére
A GlacialTech Igloo 5700 MC és az Arctic Cooling Freezer 7 Pro is sajnos csak LGA775-höz jó.
Viszont az Arctic Cooling Freezer 4 jó az S478-hoz:
[link]
és csak 4500 Ft.
[Szerkesztve] -
Kristf
csendes tag
válasz
Veriakilis #488 üzenetére
Elfelejtettem leírni, hogy Socket 478-as foglalatú proci-m van. Vagy ezek amiket megadtál csak LGA-775-höz jók?
Tudsz mondani olyan teljesen passzív hűtést, ami elbír egy ilyen prescottal? És nem vízhűtésre gondolok, és nem akarom tuningolni a gépet, csak alapórajel melett használom. -
Fercsa
senior tag
válasz
Veriakilis #481 üzenetére
erdekes elgondolas
bar ha van helyed es nem akarod szetvagni a hazad hajra.
a porkandurok nagyurakpar havonta nem art kitisztitani a hazat.. vagy esetleg parasitoval lehetne probalkozni.
-
rattan
tag
válasz
Veriakilis #470 üzenetére
Köszi a segítséget, csak a baj az, hogy ez a 20e+ÁFA azért már azon a bizonyos lelki határon bőven túl van... Esetleg nézegetek majd még vmi régebbi cuccokat hátha találok vmi passzív tápot, mert energia az nem sok kéne, szerintem kb150 watt bőven elég lenne...
A 38 fok meg tudom, hogy jó, de egy P3-as nem is a melegedéséről híres
A gép mondjuk nem közvetlen az ágy mellett van, de egy helyiségben, sajnos máshol nincs helyem hozzá, meg ugye a telefondugó is ott van...
Köszi a segítséget... -
Fercsa
senior tag
válasz
Veriakilis #478 üzenetére
mivel ha megnezed a kepen en forditva szereltem be a Zen-t igy a haz tetejen levo racson at konyeden tavozik a ho
szerintem ha racsot raksz a haz tetejere a tap fole szerintem tobbet ersz el vele ,mint a alubordaval.. -
Fercsa
senior tag
válasz
Veriakilis #475 üzenetére
300-as Zen
es tuningolva megy passzivan
ja es igen 2.5''os scsi winyok. -
Fercsa
senior tag
válasz
Veriakilis #472 üzenetére
a lap es proci stimmel
de huto mar lelett cserelve mert a 7700es mar birta a tuningot passzivba
lecsereltem egy NCU-ra de megerte most 2.55gigan tv-zes mellett 50 fokos..
termeszetesn mukodik a speedstep is ,ha kell leveszi magat 1277mhz-re
teljesitmenyben kb egy 2.5gigas Dothan megfelel egy FX55nek
nehany kep: [link] -
Veriakilis
senior tag
válasz
Veriakilis #464 üzenetére
Van valaki, aki teljesen passzív hűtésű (0dBA) házzal foglalkozik?
-
válasz
Veriakilis #452 üzenetére
a bekapcsolás után a win felállásával ezt mutatta az mbr monitoring...
[link]
...aztán egy kb 20 perc múlva...
[link]
Ez egy 12cm-es ventivel 12 volton.
A bios bekapcsoláskor 36 c fokot mutatott, mikor egy fél óra után ujra beléptem akkor meg 39 fokot mutatott.
Valami gebasz van, mert vagy a bios nem mér jól, vagy az mbr.
De ennél a deszkánál mondták, hogy nem valami f@sza a hőmérséklet figyelés.
Talán tudtam segíteni...
Esetleg megpróbálom 7 volton járatni a ventit akkor mit mutat. -
lúzer
veterán
válasz
Veriakilis #460 üzenetére
Ja ha hobby, akkor nem vitatkozom, az más
Egyébként vicc, de van itt az irodában egy abszolút csendes gép - szó szerint - pedig csak annyi, hogy 12 centis codegen a táp, a procihűtő 19 db-es igloo silentbreeze, a vga passzív.
Levett oldallapnál még valóban ''sutyorog'' de anélkül senki nem hallja ha be van kapcsolva! -
válasz
Veriakilis #456 üzenetére
...ja igen mégegyszer végigolvastam...már tiszta amit leírtál...
-
válasz
Veriakilis #452 üzenetére
na...a vapochill micronak a talpa egyben a heatpipe alja...tehát nincs más hőátadó elem a processzor sapka és a gáz között.
A gép bekapcsolása után (21 celsiusos szoba hő) belépek a biosba és nézek egy hőmérsékletet, majd a win felállása után szintén nézek egy softveres értéket is. Aztán úgyhagyom a gépet kb 20 percig és utána is megnézem mit mutat terheletlen állapotában...így jó lesz? -
válasz
Veriakilis #450 üzenetére
na mivel az egész hwsw-t nincs módomban végigolvasni, így egykét infót kérek a méréssel kapcsolatban.
pld Alapfrekin terhelés nélkül, vagy húzva terheléssel( Most vanted,ut2004) Esetleg egy progi, ami méri folyamatosan egy diagrammon keresztül a hőmérsékletet...
-
válasz
Veriakilis #445 üzenetére
...khmmm...na mielőtt ide írok ált beleoasok a felvetett oldalra.
3 problema merül fel a teszttel kapcsolatban...
1. Az enyémben folyékony hűtőgáz van, nem víz...
2.az alaplapom nem méri pontosan a hőmérsékletet (ezt olvastam valahol)...
3. a vga-m passziv, így az ott keletkezett hőt a procihűtő szívja át magán, és préseli a tápba...onnan meg a szabadba...
De...ha gondolod alap frekin lemérhetem neked...? -
Stalker-2572
veterán
válasz
Veriakilis #404 üzenetére
én is ezt néztem ki, jol lehet kapni ?
-
válasz
Veriakilis #443 üzenetére
igen én...
nézd meg a konfigom (northwood cerka a régi időkből). -
stol
addikt
válasz
Veriakilis #436 üzenetére
40GB-os, Slim Maxroe vinyónak 0 hangja van sekk-nél is.
Csak a folyadékcsapágyas jó! -
lapa
veterán
válasz
Veriakilis #333 üzenetére
egyelőre ugyan nincs rá szükségem, de ha kéne a hőcső akkor a mostani hűtőmbe fúrnék két likat meg menetet bele és nem vízban hanem olajban melegíteném...
-
Bumbee
tag
válasz
Veriakilis #409 üzenetére
TTS-nél a Scythe NCU-2005 van 18 pénzért. A Ninja 15 pénz és asszem TTS-nél nincs is, Computermode-nál van. Én is erre az NCU-2005-re fogok rámenni asszem. Passzívan, főleg AMD-t szerintem az gond nélkül hűt. És egy 12-es venti is rászerelhető, ha nem lenne elég a passzív teljesítménye
-
rudi
nagyúr
válasz
Veriakilis #393 üzenetére
Casetek 1018 éppen nem fér bele a limitbe, 16000 Ft körül fogható, bár nagyon kóser cucc. Esetleg nyálazd át a Codegen kínálatát, nekik is van pár nagy házuk [link], olcsók de nem túl jók.
-
samprass
tag
válasz
Veriakilis #393 üzenetére
chieftec lbx01-b-b-b
chieftec lcx03-b-b-sl
ezeknek nézz utána!
itt az ''l'' betű a lényeg (long változat) -
lapa
veterán
válasz
Veriakilis #383 üzenetére
üdv. nemtom végül hogyan oldottad meg a vákuum-kérdést, de ha minden igaz arról van szó, hogy szeleppel felfelé melegíted a cső alját (a vizet), ami elkezd forrni és a gőz kiáramlik. viszont a cső belsejében is gőz marad, aminek nagyobb térfogatra van szüksége. amikor már csak kevés víz van benne el kell zárni a csapot. a gőz a csőben lehűl és kész.
-
Fade_Away
őstag
válasz
Veriakilis #383 üzenetére
Sajnos nemtudom....
Mindenesetre nagyon érdekel mire jutsz melyik forumra, helyre szoktad kirakni hol tartasz....? -
Fade_Away
őstag
válasz
Veriakilis #380 üzenetére
király!
Arra gondoltál, hogy a ház falára vezesd el a hőt mint pl a zalmann TNN sorozatnál?
Az elég nagy jólszellöző felület lenne ráadásul nemkéne a bordakialakításon tökölni.....
Ha attól félsz, hogy így a hő fele ''befelé'' távozna akkor meg ragazstasz egy 3mmes parafat a gép belső felére az tuti nem engedi át a hőt. (vagy ha 3mm es parafa túl drága/tüzveszélyes akkor pl.gumis flicet)
[Szerkesztve] -
zottty
aktív tag
válasz
Veriakilis #374 üzenetére
Milyen gázzal töltötted meg? így mennyibe került kb az előállításí?
-
somodisoma
senior tag
válasz
Veriakilis #367 üzenetére
KIRALY!!!!!
Hogy oldottad meg a gaz kerdeset? Honnan szerezted,es milyet? -
Blackmate
őstag
válasz
Veriakilis #362 üzenetére
Par fenykepet lathatnank? Erdekel a dolog.
-
Fade_Away
őstag
válasz
Veriakilis #362 üzenetére
grat!
-
dokesz007
aktív tag
válasz
Veriakilis #348 üzenetére
10000000000000THX!!!!
Pont megtaláltam a következő keresésnél!!
Akor ugrik a passzív táp...bár a 423V voltos silentmaxx 50 bruttó(húzós)....
Annyi minden szart kéne venni ehez a feketelyukhoz, csak nyeli a lóvét mint kacsa a nokedlt...
A héten megyek chieftek házat beszervázni a BA-02 lesz csum feketében...Remélem javul kicsit a hűtés a nagyobb ház és nagyobb ventik miatt... -
dokesz007
aktív tag
válasz
Veriakilis #346 üzenetére
Hy
Tudnál nekem segíteni abban, h a gép fogyasztása mennyi lehet, volt topik, de nem találom már...
AMD 3400+, X800XL,2 vinyó,3dvd-cd író,Audigy2 hangkari, 2 12cm venti, 2 8cm venti!!
Ha pontosan nem megy elég a sacc is!!!
THX!
A procchűtő meg egész jól csendet vágott a szobában. game alatt a 8 cm venti megy a ház végében és 50 fokos 2-3 game után is, éjjel meg télleg elmegy frankón 49 fokon venti nélkül, veszek egy toronyházat, az elvileg jobban szellőzik meg a sok xar nemlesz egymás közelében, lehet h még tok faragni belőle + 12cm venti lesz a 8 helyett... -
[HUN]Zolee
őstag
válasz
Veriakilis #341 üzenetére
Nemtom mért tűnik el a linkek
Nem fér oda, mert a proc felett van a hdd. saccra úgy 3-4 cm hely van a hűtőbordának, de hosszra elég sok helyem van. meg házilag is emg tom oldani a bordát.
Szóval hüthető passivan is.
és melyik a jobb sárga vagy a vörösréz? ezt sose tom megjegyezni -
dark bit
tag
válasz
Veriakilis #330 üzenetére
Kb, hanyadánál állsz a projectednek?
-
papppage
csendes tag
válasz
Veriakilis #326 üzenetére
Hi
Kb. egy év olvastam róla, hogy egy srác valahol messze leszedte.
Most kipróbáltam...
Vékony pengéjű sniccerkés, meg türelem.
A fémsapka és a zöld színű nyák közötti gumipasztát kell elvágni.
Visszatehető, de szerintem látszani fog. Nem garanciális beavatkozás.
Ja, és a hűtő is kontakt felülete is lentebb kerül, érdemes odafigyelni a megfelelő kontaktra
Pg -
dark bit
tag
válasz
Veriakilis #326 üzenetére
Vertikalis, már annyit írtál a hőcsőprojectről jobban szólva a debütálásáról, hogy szeritem már mindenki tűkön ül.
Kíváncsi vagyok mikor fogod leleplezni a dolgot. -
dokesz007
aktív tag
válasz
Veriakilis #323 üzenetére
Szia!
Nem találkoztál sehol még a TNN500 zalman ház javító kitjével itthon????
Ja és nem tudod h a passzív tápot csak a HPC trade-nél lehet kapni(antec)? -
alcom+
tag
válasz
Veriakilis #320 üzenetére
Mellé ütöttem, Metalloglobus szinesfém kereskedelem tel: 260-9590
-
alcom+
tag
válasz
Veriakilis #316 üzenetére
Matllodlobus Jászberényi út, vagy 13. ker Mór utca
-
tts
addikt
válasz
Veriakilis #312 üzenetére
Na figyelek!
Vitázik a halál - akkor pláne tudod mi kell általában - azon felül semmi különös. -
tts
addikt
válasz
Veriakilis #308 üzenetére
a #306 kérdésből - gazdasági alapismeretek hiánya
-
tts
addikt
válasz
Veriakilis #306 üzenetére
Hát így nehéz lesz.
Papír, bolt, lóvé.
Na meg persze sok-sok vevő. -
tts
addikt
válasz
Veriakilis #303 üzenetére
Persze.
-
tts
addikt
válasz
Veriakilis #299 üzenetére
Kíváncsi lennék a teljesítményére - habár én személyszerint nem komálom a TT cuccokat - de ez jó ötletnek tűnik.
-
tts
addikt
válasz
Veriakilis #297 üzenetére
Ember - egy olyan hűtőt ami a házon kívülre viszi a hőt - nem ezt kérdezted?
-
tts
addikt
válasz
Veriakilis #292 üzenetére
Egy cikkhez kértek tőlem infókat - akkor írtam a gyárnak - és kaptam válaszokat.
Képem nincs - szét pedig nem szedtem.
''Az elmélet után lássuk a gyakorlatot, vagyis nézzük meg milyen csöveket használnak a Thermalright hűtőiben. A cég szakembereinek tájékoztatása szerint az általuk használt hőcsőben 3-5 köbcentiméter tiszta vizet találnánk, ha azt szétfűrészelnénk. A csőben légritka tér, majdnem teljes vákuum van. Nagyon érdekes adat, hogy a Thermalright mérnökei szerint csövük munkahőmérséklete 0-250 Celsius fokig terjed. Ez azt jelenti, hogy ebben a tartományban képes a hő szállítására. Mit jelent ez? A nulla fokot szerintem nem kell magyarázni, ez a víz fagyás pontja, vagyis e hőfok alatt nem fog beindulni semmilyen folyamat. Ami érdekes, hogy nulla fok felett már működik a cső! Ennek mikéntjére sajnos nem kaptunk választ, de érdemes belegondolni, hogy a hőszállításhoz párolgás, illetve gőz lecsapódása szükségeltetik, és ez már 1 Celsius foknál megtörténik. A felső hőmérsékleti adat is érdekes számunkra. A 250 Celsius fok valószínűleg azt a hőmérsékletet jelöli, amikor a.) olyan gyors a párolgás, hogy az összes folyadék légneművé válik, b.) a cső belsejének légnyomása a felgyülemlett gőz miatt annyira megnövekszik, hogy leáll a folyamat. Sajnos mind a két válasz helyes lehet, így annak eldöntését, hogy melyik fedi inkább a valóságot nem merjük magunkra vállalni, a pontos okról pedig, ismét csak nem kaptunk felvilágosítást.''
[Szerkesztve] -
tts
addikt
válasz
Veriakilis #293 üzenetére
-
orbano
félisten
válasz
Veriakilis #285 üzenetére
Desztvíz heatpipeban? hmmm ilyenről sem hallottam még. úgy tudtam klímagázt raknak bele és nagy nyomáson... az még talán hűt is...
-
dokesz007
aktív tag
válasz
Veriakilis #271 üzenetére
http://www.blcomputer.hu/index.php?content=www.blcomputer.hu itt jó áron meg tudod venni!!!9125 pénz bruttósan itt a legolcsóbb...
-
dark bit
tag
válasz
Veriakilis #279 üzenetére
Felteszem ez egy ASUS P4C800 akart lenni, de minden lapot speciell nem vághatok.
A lényeg, hogy leveszed az FSB-t ameddig lehet, leveszed a magfeszültséget ameddig lehet stb. Ha szerencséd van akkor alá tudsz menni annak az alapfrekvenciának ami rá volt írva eredetileg. Na ez az underclock. -
orbano
félisten
válasz
Veriakilis #275 üzenetére
Thermalright XP120 + Papst/Nexus 12CM Venti. Nekem két ilyen Papst venti megy a lábam alatt a házon kívül 5 volton és nem hallom őket...
-
dark bit
tag
válasz
Veriakilis #275 üzenetére
Szerintem a 30%-os túlhajtásból csinálj egy 5-10%-os letaktolást és akkor már több esélyed van a passzív rendszerre.
-
dark bit
tag
válasz
Veriakilis #266 üzenetére
Kísérleti jelleggel ment így a gépem, de vissza kellett szerelni a rendszerventillátort mert úgy láttam helyesnek.
1 venti előről hátra áramoltatja a levegőt és ez a vinyóktól kezdve a processzorig mindennek jót tesz és talán még szükséges is. -
dark bit
tag
válasz
Veriakilis #262 üzenetére
49 °C alapon?
Milyen processzort akarsz passzívan hűteni?
Ha az északi hídra gyárilag raktak passzív bordát akkor az jólvan úgy ahogy van, ne is törődj vele. -
válasz
Veriakilis #269 üzenetére
nekem is ilyen nb hűtőm van, és sztem nem rossz, hűt olyan jol mint a gyári, sőt
-
perempe
veterán
válasz
Veriakilis #262 üzenetére
Megcsináltam a mutatványt intenzív letöltés mellett is, de nem szerette. Újraindult.
-
dark bit
tag
válasz
Veriakilis #260 üzenetére
a hangsúly nem azon van, hogy celeron e vagy 2000-es, hanem, hogy szilicium es asszem összes kidöglik olyan 100 fok körül, hogy hosszútávon mitől nem megy tönkre azt senki se tudja, de rengetegen rengeteg mindent sejtenek. Elvileg 60-70°C közötti hőt bírnia kéne, de az Intelekbe raktak ilyen védelmi rendszert is, és mielőtt meghalna letaktolja magát de olyanról is hallottam, hogy alaplap lekapcsolja magát alatta, ha érzi, hogy gáz van.
Kérdés: mit értessz hosszú táv alatt. Ha egy processzort tökig tuningolsz akkor az élettartama ötödére csökken állítólag ami a tervezett 100 évhez képest 20 évet jelent... én még nem hallottam olyat, hogy bárhol ennyi ideig használtak volna egy CPU-t. -
dokesz007
aktív tag
válasz
Veriakilis #257 üzenetére
Hát barátom, most lett végleg vége egy csodálatos 2 éves kapcsolatomnak....Kissé 10 000 méterről fogtam padlót az aszfalton, úgyhogy nem tudom...Ne haragudjatok de jelen pillanatban rohadtul nem érdekel semmi...
Bocs mindenkitől, ha lesz a táppal valami akkor írok majd...
üdv:doki -
dokesz007
aktív tag
válasz
Veriakilis #251 üzenetére
Ok!Amint rendbe jönnek a dolgaim beszerzem ezt a szutykot...
Ma mindkét viszgát szívtam..oda a jó ösztöndíjam
Kurrva soka aproblémám és kurva kevés az időm h megoldjam őket... -
dokesz007
aktív tag
válasz
Veriakilis #248 üzenetére
Rendicsek!
De mivel időhiány miatt kiestem a témából(tápokhoz soha nem értettem).Mondjátok meg mit figyeljek, nézzek és mivel...Szal h azt mondom h jól néz ki meg h megy vele a gép akkor megköveztek
Télleg csak a HPC trade árulja???
Miért jobb az aktív PFC mint a passzív (hatásfokot rombolja keményen 4%-al felháborító)
OFFDe a legfontosabb mamával naggyon összerúgtuk a port 1 hónapja, és látni sem akar....2 év után képtelen vagyok elveszteni a saját hülyeségem miatt...Bazz csak egy kis szolidaritásból drukkoljatok, h visszaszerezzem.......
ON (lelkisegély vége....)
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest