- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
válasz
Adzo82 #21139 üzenetére
Üdv,
Nem tudom hogy hány topicban érdeklődtél eddig válasz után.
Én nem vagyok megmondó ember, csak a saját tapasztalatomat írom le.
Nálam hasonló tüneteket produkál egy olyan alaplap, aminél a PCIe slotnál lévő kondik púposak. 15 éves az alaplap. Nálam asszem egyébként a ki-be kapcsoló gombra reagál.
Tudom írod hogy frissen raktad össze a gépet, de az alaplapot az árukereső 11 éve listázta utoljára.
De mégegyszer írom, nem vagyok mindent tudó, én kipróbálnám egyesével minden mást másik gépben, majd az alaplapot is másik alkatrészekkel. -
Adzo82
tag
Üdv!
Egy olyan problémával találkoztam pár hónappal ezelőtt, hogy egy régi Gigabyte ga-P55-usb3 alaplapra épült i7 880, 500 gb samsung ssd, 16gb ddr3-s ram, Nvidia 1070-s konfig Evga 750 G2-vel üzemeltetve egy hosszabb kihagyás, szünet után elindításkor folyamatosan újraindult. A biosig sem jutott el. Na most a proci húzva volt 3000-ről 3800-ra. Hűtés meg volt oldva de csak vízhűtéssel. Akkor kizárásos alapon történő alaplap cseréje után minden működött tovább. Egy ga-p55-ud3 -ra tettem át a konfigot. Ezt követően megint egy 2-3 hónapig nem kapcsoltam be a gépet. Amikor ismét bekapcsoltam fekete képernyő. Biosig sem jutott. Magától nem kapcsolt ki, nekem kellett áramtalanítani a táp kapcsolójával. Ezt 3x-4x meg kellett ismételnem, mert csak azután töltötte be a gép a dolgokat, de akkor már minden rendben ment. Úgy tűnt mint amikor a régi simsonokat rugdostuk percekig mire beindult. A következő, hogy a hosszabb kihagyás utána windows ugye frissít ezerrel és újra indít. Újraindítást követően megint fekete képernyő és megint nekem kell kikapcsolni, bekapcsolni ("rugdosni" mint a simsont). Mikor sikerült beindítani a telepítés be is fejeződött, szóval nem mondanám, hogy teljesen összeomlott volna a gép. (nem mintha ez fontos info lenne). A "berúgást" mindig ismételnem kellett amikor bekapcsoltam a gépet. A működő gép terhelés közben nem csinált hibát, ill nem viselkedett furcsán. Ami még fontos, lehet, hogy a régi alaplapnál ugye írtam, hogy húzva volt a proci. Az újnál már nincs, gyanakodva a túlterheltségre és az esetleges túlmelegedésre, mint a hiba okozójára. Lecseréltem egy Noktua levegős hűtőre a vízhűtést ebben az "új" konfigban. Az előző gép sajnos végig rá volt kötve a 220-ra, most az újnál mindig kihúzom a tápkábelt, a perifériákat, a netkábelt, mindent ami csak csatlakozik kívülről az alaplapra. Alaplapi elem 3-4 hónapos amióta összeraktam az új buildet.
Nem tudom, hogy mindent leírtam e, de így megkérdeznélek benneteket, hogy mi lehet az oka, hogy minden esetben amikor újra indul a gép illetve szimplán bekapcsolom először a nap folyamán ezt a fekete "képernyős, nem csinálok semmit sem" állapotot le kell küzdenem több kikapcsolással, bekapcsolással míg hajlandó rendesen működni? Ja! A reset gombra magasról ejt a gép! Volt bios gyári visszaállítás is és minden alapon megy e közben. Én erősen a tápra gyanakszom, mert az előző alaplapnál lehet, hogy egy "kis" áramellátási probléma akadt és azért murdelt meg. A tápnál pedig ott maradt valami végleg.
-
wolfm87
csendes tag
Sziasztok!
Nem rég arra lettem figyelmes, hogy valami forgó búgás ki-be kapcsol a gépemben. Kiderült ,hogy a vinyó lemezei kapcsoltak ki-be, amit az alaplap, kis HDD leddel jelzett, egy hangosan hallható kattanással. Ez kb. 10 mp működés és utána 1 mp leállás-visszaindulás volt. Szerintetek ez táp hiba? Esetleg vinyó probléma, ami fél éves?
Tápegység: Rampage 700 W
Alaplap: MSI Z170A Gaming M7
Problémás vinyó: WD, 2 TB, Blue
(OS: WIN10 - Samsung EVO 256 GB-on van)Másik:
Vettem egy új egeret, ami rádiófrekvenciás.
Az egér mozgatása közben halk cicergés hallatszik a gépből, nem tudom ezzel hova forduljak.Ez lehet inkább alaplapi gond? Esetleg minden rádiós egér gerjeszt valami zajt? Amúgy ez a mobo tök jól felszerelt ilyen fém takarásokkal zajok ellen... szóval nem értem.
-
Inad11
újonc
Sziasztok, van egy ocz modXstream-pro 700W-os tápegységem, valamiért nem indul vele a gép, de a ventilátorok forognak, az usb-ken is megvan az 5V-t, szerintetek mi lehet a baja?
-
PCProfessor
aktív tag
Üdv.
Az egyik gépben a tápban (zalman zm600-lx) elszállt a venti, nagyon zúg, kattog, recseg. Szerencsére volt ugyanolyan 0,3A-es változat másik fajtából és rászereltem azt. Működik és stabil a dolog csak hangos, mert ezt is szintén hasonló problémák miatt szedtem ki valamiből régebben. Szerencsére játék közben tűrhető és nem hallani, de mikor csak netezek ez is zavar.
Hol tudnék újat rendelni hozzá? 2 pines(ilyen nagyon pici) 0,3A-es venti kéne. -
tammmy
tag
Sziasztok!
A számítógépem a kikapcsolás után nem lehet bekapcsolni. A bekapcsoló gomb megnyomása után kattan egyet (talán a táp), de nem indul. Ha a táp főkapcsolóját kikapcsolom ~10 percre, utána gond nélkül indul a gép.
A tápegységre gyanakszom. A táp típusa Cooler Master 550W MPY-5501.
Jó helyen keresgélek? -
Maksabali
csendes tag
Közben rájöttem hogy a hőmérséklettel volt összefüggésbe hogy egyre tovább pörgött bekapcsoláskor a tápegység ventije!
Alsó tápos a számítógépház, és a szoba padlóján van a gép ahól a hőmérséklet kicsit hűvösebbbb.( 17 fok volt)
Ma kipróbáltam hogy ventilátoros melegitővel odafújtam meleg levegőt a számitógéphez, felment 24 fokig a hőmérséklet.
Utánna kapcsoltam csak be a gépet, és láss csodát, csak kb 20 másodpercig pörgette a ventilátort és aztán le is vette a a sebbességet teljesen!
Tehát úgy látszik hogy ez a táp nem szereti a "hideginditást"
Ezt csak azért írtam le hogy hátha esetleg másnak is van ilyen problémája . -
Maksabali
csendes tag
Be quiet!System Power 9 CM 400-as tápegység a számítógép indulásakor egyre tovább pörög 100 százalékon, van amikor 30 percig is! Amikor még új volt , (1 éve) akkor csak 1 max. 2 percig pörgött 100 százalékon, és utána visszaállt kb. 20 százalékra.
Lehet vele valami gond?
Sajnos így már elég hangos. -
Hogen
tag
-
PROTRON
addikt
Itt valami eléggé sántít:
Az hogy a VGA változott teljességgel hidegen kéne hogy hagyja, hisz a power nagy részét amúgy is a külső tápcsatin keresztül kapja, a PCIe slot powerjén keresztül fix mennyiségnek kéne terhelődnie mind a két esetben még akkor is ha egyébként szignifikáns lenne az eltérés.Azt elfelejted a mostni eszmefuttatásod során hogy procit is cseréltél. No de igazából kb azonos erejű procikról írtál, csak tulajdonképpen vérfrissítést jött...ennek sem szabadna megennie egyik 470-es alaplap áramköreit, hisz az egyel erősebb, vagyis a xx6xx szériás procikhoz ajánlott.
Valami csillagholdnapbolygó együtt állás itt nálad nem kóser...jó lenne kideríteni hogy hol a kaki a palacsintában.
Nálunk amúgy cégnél szintén seggszikla h570-es alaplap van CAD-es munkaállomásban 10600k proci alatt, eddig lekopogom de tettszik, igaz az mini-itx. Abban a méretben nem volt nagyon más választás ár-értékben és a fentiek alapján a tuf széria sem megbízhatóbb.
-
Hogen
tag
válasz
PROTRON #21129 üzenetére
Lecseréltem az alaplapot és minden helyreállt..
Intel TUF GAMING H470-PRO-ból lett egy ASRock Steel Legend H570
Azóta nem fagy ...
Már megrendeltem egy Seasonic FOCUS-PX-850 Focus PX 850W -ot
Azért kicserélem hogy a későbbiekben ne legyen gond .. Ez már 850W és Platina..
De hogy az alaplap volt a ludas.. Lehet a 470-es chipset karcsú volt neki..
A Sima 3070 Lazán elment benne előtte csak ez a TI Master ette meg .. Érdekes -
PROTRON
addikt
Persze csak arra kapnál választ, hogy nekik gond nélkül elbírja-e, tehát tervezési oldalról jónak kéne lennie, azaz vagy elöregedett valami alkatrész---->tehát garanciális probléma, vagy másol van a probléma.
Vagy a másik eshetőség hogy eleve nem arra tervezték ami igénybevételt a 3000-esek ingadozása okoz, tehát hogy ha tervezési oldalról teljesíti a méretezett igénybevételt, akkor gond nélkül eladhatod hisz nem hibás, csak felhívod a vásárlód figyelmét hogy 3070-essel ne akarja használni. -
PROTRON
addikt
Oké, mea culpa, tényleg nem tűnt fel, azt hittem az is valami egyéb alkatrész az MPG jelölés miatt.
A 470-es csipsetnek már elég erős VRM-nek kéne lennie.
Nálam mondjuk a win10 produkál érdekes leállásokat, de az teljesen random, van hogy idle-ben.A 750W-os példánynak már tényleg illene elégnek lennie a 3070-es bármelyik változatához egy ilyen procival. Ettől függetlenül lehet mégis a tápegység 12V ágával van valami méretezési probléma vagy garanciális. Érdemes lenne a gyártóra is ráírni egyet hogy a pontos típus alapján ezekkel a hardverekkel full terhelésen mit tapasztalnak, mert egyébként a hirtelen leállásokat a 3000-es kártyák kilengései miatt a túláramvédelmek lekapcsolása szokta produkálni.
-
Hogen
tag
sziasztok!
Van egy Pc-m
Egy éve nyúzom
Kitaláltam, hogy kicsit újítom
Így hát raktam bele egy új CPU és GPU -t
i5-10400f-ről cseréltem i5-11400f-re
illetve egy sima asus dual rtx 3070-ről egy GIGABYTE Aorus RTX 3070 Ti MASTER 8G újítottam.Össze raktam minden penge de pl New World vagy PUBG van hogy 2-3 perc, de van hogy 30 perc után újraindul a gép mintha elvágták volna.
Mi lehet a gond ? Esetleg a táp ? Pedig puccos :/
A jelenlegi config:
Asus Alaplap - Intel TUF GAMING H470-PRO s1200
GIGABYTE Aorus RTX 3070 Ti MASTER 8G 2026.-ig garanciás.
MSI MPG A750GF 750W 80+ GOLD moduláris tápgység
Intel Core i5 - 11400F 11.gen 2021
Kingston HyperX Predator RGB 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz HX432C16PB3AK2/16
Artic Freezer 34 eSports DUO
Sasmung 970 EVO Plus 500gb NVMe M.2 -
LK
addikt
A gépem elkezdett újraindulni. Először pár percenként, majd most már folyamatosan. Ha sikerült a Biosba belépve is újraindul. Mindennek megy a ventilátora. Semmi nincsen túlmelegedve. Én alaplapra, memóriára gondolok és talán tápegységre. Memókat felváltva betettem egyes és a kettes slotba is, és úgy is újraindulgat más egérrel billentyűzettel is, tehát nem zárlatos periféria miatt indul újra. A gépem:
INTEL Core i3-9100F 3.6GHz 1151 300 BOX
Zalman ZM500-LXII 500W tápegység
16GB 3200MHz DDR4 RAM G.Skill Aegis CL16 (2x8GB) (F4-3200C16D-16GIS)
ASROCK B365M Pro4-F
Sapphire RX570 ITX
Lehet ez táp probléma? -
ubiii
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni, ha nem ebbe a topikba való kérlek irányítsatok at
Szóval csak akkor kapcsol be a gép ha kiveszem a gombelemet, hagyom pár percet, vissza berakom és indul. Felismeri. CMOS resetel, beterel BIOS-ba és irány a Windows. Ekkor már ismét nem reagál a kikapcs gombra, reset működik
Mielőtt jelentkezett volna a probléma, volt egy Win update és felszereltem egy új hűtőt a procira
Akinek lenne ötlete, kérem ne tartsa magábanköszönöm
-
PROTRON
addikt
válasz
Truthless #21120 üzenetére
Első kérdés: teljesen le szoktad áramtalanítani a hosszabbító főkapcsolóval? Csak mert vannak típusok amiknél ez természetes működés, tehát ha áramtalanítás után először visszakapcsolod, először feltölti az alaplap összes kondiját, hogy utána fullon tudja indítani a rendszert és ne legyenek ingadozások. Az én EVGA platinum 1000-esem is ilyen.
Ha tehát tényleg nem ezzel a résszel van gond, akkor viszont az alaplapi gomb elem a következő, mivel ugye attól függ megtartja-e az idő beállítást, aminek a megadása után természetes egy restart.
A hangos "zörgés" már tényleg gond, de ezt így leírás alapján nem lehet tutira mondani.
A "zörgés" kifejezés lehet attól is hogy indításkor mindig fel kell hogy pörgesse a ventit, az is lehet hogy valami belelóg és a magasabb fordulatszám miatt ekkor hallod, később nem. Ugyanannyi az esélye annak is hogy annyi én alatt a venti csapágyazásával van valami gond.
De lehet amit zörgésként titulálsz valójában más fajta zaj, bizonyos hangerő felett az meghaló kondi is kiadhat ciripelés helyett "zörgést".DE hogy most épp miért nem indul, az is lehet egyaránt táp vagy alaplap gond is szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570S AORUS MASTER alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest