Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• *Ropi*

félisten

válasz Cassidey #1107 üzenetére

Úgy tudom, európai PW viszonteladó legközelebb Romániában található, de az e-Bayen is beszerezhető természetesen. Gondolom, azért terjedt el ennyire, mert az ősidőkben még csak az volt, amivel nagyobb / bonyolultabb topológiájú beállításokat lehetett megvilágítani, meg persze a köldökzsinórmentes élet jóval kellemesebb, az egyéb extráiról nem is beszélve. :U

Az ST-E2 Canon cuccon van TTL, de szabadtéren 5 méter körüli a hatótávolsága, ráadásul elég körülményes úgy összelőni 3-4 vakut, hogy mindegyik slave lássa a mastert. Nekem 3 rendszervakum van, mindegyiket fix pozícióba állítva (állványon) tudom csak úgy betájolni őket, hogy működjenek is a korábbi hsz.-emben említett kábeltoldásos megoldással. Ha a master a vázon lenne, jóval kötöttebben tudnék csak komponálni, mindig figyelnem kellene, hogy merre áll az adó.

Kínai "csoda" stúdióvakukkal is próbálkoztam, azokat szabadtéren még nehezebb rábírni úgy a működésre, hogy az egyiket elvillantom vezetéken, a többi meg utánnavillan fényimpulzusra. A felrakott fényformálók következtében rendszerint kitakarják a saját szenzorukat, nem érzékelik a másik vaku villanását. Beltéren jobb a helyzet, ott a falakról visszaverődő fény is besegít.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

Új hozzászólás Aktív témák