Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Jhonny06: Új gépsárkány
- GoodSpeed: Harcban az adathalászokkal - az AI tud segíteni?
Aktív témák
-
3psilon
aktív tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Elfogulatlan és egyértelmű válasz

Válaszd a Windowst, ha:
-nagyon új hardvered van
-szeretnél játszani
-szereted, ha a dolgok elsőre mennek, de a rendszert karban kell tartani, és ehhez több program is kell
-vállalod, hogy vírusok, trójaiak, spywarek juthatnak a gépedre
-vállalod, hogy a rendszer eleinte gyors, majd lassul, fél-egy év után haldoklik
Válassz Linuxot, ha:
-nincs semmi extra hardvered, vagy mindent támogat a Linux
-nem akarsz agyba-főbe játszani, de pár FPS, stratégia kell (lásd happypenguin.org)
-vállalod, hogy a rendszer ''belakása'' akár egy hét is lehet, amíg mindent beállítasz (programok telepítése, hardver-szoftver)
-utálod a rendszeres karbantartást, a Linux nem nagyon igényel ilyet (nemigen töredezik, softver nem szemetel - szerverekhez nem értek!)
-nem akarsz vírust stb.
-vállalod, hogy nem a megszokott wines progikat használod, vagy vesződsz a windows emulátorral (ami nem is emulátor
)
-minden más elérhető ezen is: web, zene, email, multimédia stb.
Ha Linuxor választod, válassz disztribúciót. Kezdőként:
-UHU Linux: 100% magyar, minden rajtavan, cserébe ritkán frissül és nehezebben bővíthető
-SUSE: sokat tud, németchen kvalitát, néha kicsit lassú
-Ubuntu: személyes kedvenc, sok program, jó közösség (wiki, IRC), egyszerű felület
-distrowatch.com on mást is találhatsz.
Na ennyi volt az én elfogult és nem túl egyértelmű, lényegre nem törő válaszom
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
én pl. azért váltottam itthon teljes mértékben linuxta (3 gép, kettőn ubuntu, egyen debian), mert egyrészt kultúráltabb a memóriakezelése, így pár naponta nem kell belassulás miatt újraindítani, másrészt mindent tud, ami nekem kell. játékra jelenleg nem az ideális platform... de nincs is időm játszani.
netezés (web, ftp, ssh, torrent, régebben dc is) tökéletesen megy, nem kell vírusírtókkal meg egyéb vackokkal kínlódni. egyszer feltelepítettem a jelenlegi gépem elődjére, aztán párszor kompletten vasat cseréltem alatta... ment tovább stabilan.
elfogulatlan választ nem fogsz kapni. ha linux topikban kérdezel, a legtöbben azt fogják mondani, hogy a linux a legjobb, válts. de ha ugyan ezt pl. a win xp, vagy a vista topikban teszed fel, egyértelműen a wint fogják ajánalni.
szerintem ha még nem merültél bele teljesen a winbe, akkor érdemes pl. az ubuntut kipróbálni. más hozzáállás, más filozófia, más rendszer. van, amiben jobb, van, amiben más, van, amiben gyengébb. a lényeg: más, de teljes értékű, legalább annyira, mint a win. -
Whaskes
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
én is winxp ről váltottam ubuntura. vannak vele gondok nem tagadom. de jó érzésel tölt el ha sikerül valamit megcsinálni. előtte is volt már linuxom, suse azzal is egész jól kijöttem. szinte ugyanazt megtudod vele csinálni mint a winfosal.
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Samsung kuponkunyeráló
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Gumi és felni topik
- Szinte simogatja a pénztárcákat a Scythe új hűtője
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- És akkor a memóriapánik után beköszöntött a HDD-pánik
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Antivírus szoftverek, VPN
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Dobozos! Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Apple iPhone 13 Pro 1TB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, 3-13. gen.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi