Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• megema

őstag

válasz megema #13938 üzenetére

Megoldottam a telepítést kiterjesztett partícióval.

Touchpad-et nem ismerte fel, sima egérként működött, görgetés nélkül. Szerintem ez azért egy eredetileg Ubuntuval érkező gép (Dell Vostro 3460) esetén ciki. Szerencsére külső telepítéssel sikerült megoldani, de nem az igazi. Egyujjas görgetés felejtős, az esetek döntő többségében nem érzékeli. Kétujjas használható. Miután felraktam nem indítottam újra, mert működött kapásból. De csinált többször is olyat, hogy megfagyott a kép. Ctrl + Alt + F2, majd Ctrl + Alt + F7 és minden működött tovább. :F Ez mondjuk lehetett az NV drivertől is...

Az ujjlenyomat-olvasóhoz nincs támogatás, de hála egy vállalkozó szellemű fejlesztőnek, ez is megoldódott.

Az mennyire normális, hogy aktivált (331-es) NV driverrel olyan, mintha nem lenne VSync se VLC-ben, se YouTube-on? HD anyagnál jön ki igazán, de SD-nél is jelentkezik. A hardverrel nincs gond, gyorsítás nélkül is röhögve kéne vinnie (Ivy i7 4 mag 8 szál).

Továbbra is úgy gondolom, hogy a Linuxok (vagy csak az Ubuntu?) még nem versenyképesek a Windows-zal és az OSX-szel, legalábbis notebookokon. Persze, erről nem a rendszer és a fejlesztői tehetnek, hanem a hardvergyártók, akik nem nyújtanak támogatást. Az OSX nyilván fix eszközökre készül, ha az Ubuntuhoz is úgy állna az ember, hogy hozzáválogatja a hardvert, akkor nem lenne gond... De attól még tény.

Asztali gépen (HTPC + szerver) is használok Ubuntut, ott azért jóval kevesebb gond van vele, talán jobb választás is volt mint a Win.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés