Hirdetés
- ASUS Maximus VIII Ranger Z170 6-7-8-9-10 gen támogatás (Coffeetime mod)
- DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Möbelix Milan íróasztal - a tapasztalatok összeszerelés után.
- Keychron V6 Max (HU) Mechanikus vezetéknélküli billentyűzet (Bluetooth, RF, USB)
- Újjászületés: szombattól új szerverkörnyezetben a PROHARDVER!
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- sh4d0w: Ez van, srácok...
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Aktív témák
-
gabaly
tag
válasz
vizimi #11931 üzenetére
Szia.
Én idősebb vagyok ezért segítettek telepíteni de onnan mindent magam oldottam meg. Nagyon ajánlom figyelmedbe, belinkelem neked ahol a legtöbb segítséget kaptam, persze ezzel a fórummal együtt.Ott szinte minden kérdésedre van válasz, a fórumban a topikok között választhatsz a problémád szerint, de nagyon kell a Dokumentáció átolvasása tanulmányozása is szinte minden húsba vágó kérdésedre van válasz, de még a blogot is átolvastam pl valamelyik nap ott kaptam választ arra a gondomra ami telepítés óta idegesített, hogy miért húzott kereteket a mozilla maga után tálcára tevéskor.
Ubi telepítés előtt egy héttel ott kezdtem a tanulást, addig nem láttam Linuxot. Telepítés után már fel volt írva, hogy nekem milyen progik kellenek, mire kell vigyázni, mivel lehet gond, stb.A dokumentáció baloldalt található apró betűvel.
Tehát ha van egy kis időd, nagyon javaslom, hogy nézd át ott a dógokat. Ha ismerted már, elnézést.
-
harry
veterán
válasz
vizimi #11931 üzenetére
No ez a baj, hogy wubi-val van telepítve, szentségtörés. Nem fog úgy működni, mint egy külön partícióra telepített linux, szerintem csak a szívás van vele. Ha valakit tényleg érdekel, akkor szánjon 10 percet a particionálásra, és tessék oda felrakni élesben, nem pedig vindóz alól telepíteni linuxot, ez milyen már. Ha meg valaki tényleg kezdő, és csak próbálkozik vele, akkor meg használjon virtuális gépet (pl. vmware, ingyenes), még mindig jobb.
Tanulás - a parancsok. Nagyon sok parancs van, amit könnyű alap szinten megtanulni, és mégis megkönnyítheti az életünket - ha pedig meghal valami a rendszerben, akkor muszáj lesz használni. Nem kell amúgy túl bonyolult dolgokra gondolni. Ehhez anyagot sajnos nem tudom hol találhatsz, mi a suliban tanultuk.
Másik remek tanulási forma a gyakorlat, azaz használod a linuxodat - ahogy nézelődsz, úgyis észreveszel dolgokat, kisebb-nagyobb hibákba ütközöl, rájössz mit-hogyan kell. Fontos, hogy ha valamilyen hibával találod szemben magad, akkor google -> nagyon sok választ találtam már így, az ubuntuforums-on rengeteg hibát megoldottak már. -
dany27
őstag
válasz
vizimi #11931 üzenetére
én is sokszor voltam így hogy meghátráltam!
Én is most futottotam neki sokadikra! Mindíg ragadt/ragad rám valami.
Jelenleg mást nem is tudok használni. Mivel windozom meghalt és a "szerszámos ládám" a havernál van
Am szerintem ahogy jönnek elő a problémáid/gondjaid úgy fogod őket szépen sorban megtanulni.Nekem is lenne jelenleg egy kérdésem. Mégpedig az hogy miért van hogy minden féle színben pompázik a fejléc az ablakoknál?? Pl ha rámutatok a minimize ikonra akkor szürke lesz az egész!
Ilyen: [link]
Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Androidos tablet topic
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Battlefield 6
- Terminator 2D: NO FATE - Nincs végzet...
- Reklámblokkolók topikja
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i7 10700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN S2 TG Chieftec 750W
- PlayStation Network (PSN) ajándékkártyák, feltöltőkártyák áron alul!
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- Apple TV 4K 2.gen (A2169) 32 GB 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő