-
LOGOUT.hu
Ubiquiti hálózati eszközök - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Basszus, igazad van, én valahol a Holdon jártam, miközben olvastalak, elnézést
Na, felhívtam a hawert. Aszongya, hogy ő az egyik kimenetet rakta rá egy ESP8266-os kütyü GPIO bemenetére, majd azt kapcsolta a Domoticzra MQTT-n, mert sajnos az UniFi olyan zárt rendszer, hogy egyelőre nincs átjárás más módon ezen két platform között (UniFi <--> Domoticz).
Magyarul: ha a UniFi Access relékimeneteket egy ESP12-re épülő wifi-modulra kötöd, és Tasmotásítod, akkor azt bármilyen okos vezérlő (Domoticz, HA, miegyéb) megeszi, és a jelek továbbíthatóak az otthon további eszközeinek felokosításra, de emellett magukat a beavatkozó szerveket is vezérlik (ajtózár, csengő). Ügyelni kell a jelillesztésre, azaz 12V ne menjen közvetlenül az ESP8266-ra, azt feszültségosztással max 3.3V-ra kell redukálni.
Ugyanez érvényes a mozgásérzékelő/ajtónyitás (DPS) érzékelő bemenetre: ESP8266 GPIO kimenetre kötheted, relével/optocsatolóval/tranzisztorral megfelelő jelillesztést végzel, és így közvetve felokosíthatod.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen processzort vegyek?
- Politika
- Xbox Series X|S
- Anime filmek és sorozatok
- Már tudjuk, hogy mikortól lesz elérhető a Detroit Become Human magyar szinkronja
- Gaming notebook topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest